• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

14 / Nov / 2023

Waar infrarood paneel verwarming plaatsen?

Ontdek de kunst van het strategisch plaatsen van infraroodpanelen om uw huis optimaal te verwarmen met infraroodverwarming. In dit artikel leggen we uit waarom een goed overwogen positionering, rekening houdend met de straling van de panelen, een wereld van verschil maakt voor uw comfort en energieverbruik.

Waar infrarood paneel verwarming plaatsen?
Blog

Waarom Kiezen voor Infrarood Verwarming?

Het gebruik van infraroodpanelen en warmtepanelen als verwarmingsoplossing wint aan populariteit dankzij hun efficiëntie en het vermogen om een behaaglijke, directe warmte te leveren. Als marktleider in hoogwaardige infrarood verwarming, biedt Infrarood Verwarming Soest hoogwaardige oplossingen voor uw huis.

Of u nu kiest voor infrarood verwarming in de woonkamer of een infraroodpaneel met toebehoren, wij adviseren u over de beste plaats infrarood verwarming voor installatie om het rendement van uw verwarmen met infrarood systeem te maximaliseren.

Hoe Werkt een Infrarood Paneel?

Infrarood panelen werken door middel van infrarood warmte, wat betekent dat ze objecten in een ruimte direct verwarmen in plaats van de lucht. Dit zorgt voor een sneller gevoel van warmte en kan bijdragen aan energiezuinig te verwarmen. Het principe waarop infrarood verwarming werkt is efficiënt en effectief voor ruimtes.

Door deze werking is de positie van een infrarood paneel uit ons gamma van groot belang. Obstakels vlak voor het paneel of een verkeerde hoogte kunnen de efficiëntie van de verwarming beïnvloeden. Wij adviseren u over de beste positie en montage van de infrarood panelen om optimale efficiëntie te bereiken.

Het Belang van Isolatie voor Infrarood Verwarming

Een goed geïsoleerd huis is essentieel wanneer u gebruik maakt van infraroodpanelen als hoofdverwarming. De berekening van het benodigde vermogen is cruciaal voor energiezuinig verwarmen, om warmteverlies te voorkomen en energiekosten laag te houden.

Op onze servicepagina kunt u meer informatie vinden over het berekenen van hoeveel vermogen nodig is voor uw infrarood verwarming als hoofdverwarming. Dit is essentieel voor effectief verwarmen met infraroodpanelen.

Waar Infrarood Panelen Plaatsen als Bijverwarming?

Als bijverwarming bieden infrarood warmtepanelen een uitkomst voor gebieden waar mensen veel tijd doorbrengen, zoals de zithoek of de keuken. Door direct warmte te leveren waar het nodig is, kunnen centrale verwarmingssystemen op een lagere instelling draaien, wat bijdraagt aan een lager energieverbruik.

Met een thermostaat kunt u de warmte van het infrarood paneel gamma, ideaal voor elektrisch verwarmen en vaak gebruikt als plafond verwarming, eenvoudig reguleren voor optimaal comfort.

Hoofdverwarming vs. Bijverwarming: Wat is het Verschil?

Het gebruik van infrarood panelen als hoofdverwarming vereist een zorgvuldig berekende verspreiding van panelen door het hele huis. Bijverwarming daarentegen kan meer gericht en plaatselijk toegepast worden voor specifieke ruimtes.

In beide gevallen is een optimale plaatsing cruciaal voor de werking en uw comfort. Onze service helpt u graag met professioneel advies.

Welke Ruimtes Zijn Geschikt voor Infrarood Verwarming?

Ruimtes zoals badkamers, kantoren en studeerkamers zijn ideaal voor infrarood verwarming vanwege hun tijdelijke gebruik. Een infrarood verwarming in de badkamer biedt snel comfort zonder de noodzaak om de hele ruimte voortdurend te verwarmen.

Kantoren kunnen eveneens profiteren van met infrarood verwarmde zones, waarbij de warmte zich concentreert op de werkplek en niet de gehele kamer.

Plaatsing aan de Muur of het Plafond?

De optie om infrarood panelen aan de muur of het plafond te installeren hangt af van uw voorkeuren en de eigenschappen van de ruimte. Plafondmontage is vaak effectief voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte, terwijl wandmontage een directere en meer gefocuste warmte biedt.

Onderzoek heeft aangetoond dat, terwijl plafondverwarming helpt om een gelijkmatige dekking te creëren, muurmontage nuttig kan zijn voor het richten van warmte op specifieke zones, zoals de zithoek.

Hoe Vermogen en Aantal Panelen Berekenen?

Het vermogen van infrarood panelen moet afgestemd zijn op de grootte en isolatieniveau van uw ruimtes. Onze calculator voor benodigd vermogen geeft u een helder beeld van wat u nodig heeft.

Een algemene vuistregel is dat u ongeveer 80 tot 100 watt per vierkante meter nodig heeft, afhankelijk van de isolatie en het gewenste comfortniveau.

Verwarmen zonder Gas: Is Infrarood Voldoende?

Voor wie wil overstappen van verwarmen op gas naar een alternatief, kan infrarood verwarming een geschikte optie zijn. Met de groeiende interesse in gasloos verwarmen, worden onze systemen steeds populairder als een efficiënte en milieuvriendelijke keuze.

Infrarood verwarming kan een krachtige hoofdverwarming zijn, zolang de installatie en plaatsing goed zijn uitgevoerd en uw huis de juiste isolatie heeft.

VoordeelNadeel
Directe warmte waar het nodig isInstallatiekosten kunnen hog

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer
    25 / Apr / 2024

    14 / Nov / 2023

    Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer

  • Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras
    24 / Apr / 2024

    14 / Nov / 2023

    Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras

  • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
    23 / Apr / 2024

    14 / Nov / 2023

    Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

  • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
    22 / Apr / 2024

    14 / Nov / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

  • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
    21 / Apr / 2024

    14 / Nov / 2023

    De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

  • Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer
    20 / Apr / 2024

    14 / Nov / 2023

    Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer
    19 / Apr / 2024

    14 / Nov / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer

  • Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden
    18 / Apr / 2024

    14 / Nov / 2023

    Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden

  • Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon
    17 / Apr / 2024

    14 / Nov / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon

  • Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers
    16 / Apr / 2024

    14 / Nov / 2023

    Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »