• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

13 / Oct / 2023

Zuinige paneelverwarming

Bent u in de markt om uw huis te verwarmen met infrarood maar bezorgd over de kosten? Vrees niet! Paneelverwarming is een zuinige elektrische en economische manier van verwarmen. Het kan u zelfs geld besparen op de energie die u nodig heeft. Met een thermostaat kunt u gemakkelijk de gewenste ruimte in uw huis verwarmen. Panelen kunnen dienen als bijverwarming of als hoofdverwarming, als alternatief voor de traditionele centrale verwarming. Ze zijn een geweldige keuze voor iedereen die zijn huis milieuvriendelijk en kosteneffectief wil verwarmen.

Zuinige paneelverwarming
Blog

Zuinige Paneelverwarming: Zuinig & Elektrische Bijverwarming voor Efficiënte Warmte

Paneelverwarming is zuinig in verbruik

Wanneer u op zoek bent naar een manier om uw huis aan de muur of plafond te verwarmen met infrarood zonder te veel energie nodig te hebben? Bezuinigen op de kosten als het gaat om verwarming? Kies dan voor onze infrarood paneel verwarming van Infrarood Verwarming Soest. Paneelverwarming maakt gebruik van de modernste infraroodtechniek, die valt onder de zuinige elektrische verwarming. Er wordt maar liefst 93% van de energie omgezet. Gebruikt u bovendien infrarood kachel panelen met groene stroom voor de ruimte te verwarmen? Dan bent u ook nog eens CO2 neutraal in vergelijking met traditionele verwarming. Infrarood verwarming kan ook dienen als bijverwarming.

Wat is infrarood paneelverwarming? 

Bij paneelverwarming van infrarood verwarming wordt gebruik gemaakt van infrarood straling, wat een energiezuinige elektrische verwarming biedt en een uitstekende manier is om uw huis te verwarmen met infrarood. Onze infrarood verwarming stuurt namelijk rechtstreeks warme stralen de woonkamer in. Daarmee valt het verwarmen met infrarood panelen, evenals de verwarming als bijverwarming, onder directe verwarmingsapparatuur. Deze kunnen ook dienen als bijverwarming. Ze werken met stralingswarmte door middel van infrarood panelen verwarmen. Om uit te leggen wat paneelverwarming is, kunt u zich het gemakkelijkst voorstellen hoe het voelt om vanuit de schaduw de warme zon in te lopen. U merkt direct hoe de zon uw hele lijf opwarmt. Deze warmtestraling is te vergelijken met de straling van infrarood panelen gebruiken, maar zonder de schadelijke UV-straling zoals de zon die ook kent. Goedkoop verwarmen zonder gas was nog nooit zo eenvoudig!

Hoe ziet een infrarood paneelverwarming eruit? 

Het verwarmingspaneel voor verwarming in de woonkamer is een dun paneel met een dikte van 1,8 tot 2,2 cm. Het smalle infraroodpaneel, een vorm van elektrische paneelverwarming, monteert u aan de muur of het plafond. Dit is een uitstekende manier om uw huis te verwarmen met infrarood. Op de voorzijde van de paneelverwarming bevindt zich een oppervlakteplaat van ESG veiligheidsglas of van metaal. Met IR panelen, of lange golf infrarood verwarming, wordt de warmte door het oppervlak van de paneelverwarming zeer goed geleid, in alle hoeken. U bespaart hierdoor ook op verwarmingskosten, doordat u volop profiteert van de warmte verspreiding door deze efficiënte elektrische verwarming. Elektrische infrarood verwarming is een innovatieve manier voor het huis verwarmen zonder gas.

De achterzijde van het verwarmingspaneel, een soort elektrische verwarming, is voorzien van isolerend materiaal. Dit zorgt ervoor dat de warmte, zoals een infrarood licht, vanaf de voorzijde wordt afgegeven en rechtstreeks de kamer in gaat. Dit verschilt van gewone elektrische verwarmingen die vaak veel energie gebruiken. Wanneer u de achterwand voelt, wordt deze ook slechts in geringe mate warm. Het paneel werkt efficiënt: de temperatuur aan de voorkant kan een waarde bereiken van 85 tot 115% Celsius. Dit is binnen de aanrakingsveiligheid en ideaal voor wie zijn huis wil verwarmen met infrarood. Overweegt u infrarood verwarming te kopen? Dan is dit type verwarming met infrarood een uitstekende keuze. Infrarood verwarming warmt snel en effectief.

Bovendien zijn de warmte panelen zeer zuinig in gebruik en bespaart u meteen op uw elektriciteitsrekening. De warmte panelen, zoals een krijtbord verwarming, zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. Voor elke vertrek, of het nu de badkamer of de keuken is, is er een geschikte oplossing. Krijtbord verwarming als bijverwarming in de keuken kan bijzonder handig zijn. Infrarood verlichting, badkamer verwarming die de badkamer snel verwarmt, en terrasverwarming zijn allemaal opties voor wie zijn huis wil verwarmen met infrarood zonder dat er veel lawaai aanwezig is met een infrarood systeem. Overweegt u infrarood verwarming te kopen? Let erop dat de verwarming niet te veel energie verbruikt, zodat de verwarming valt binnen uw energiebudget.

Infrarood verwarming badkamer plafond met verlichting

Deze infrarood plafondverwarming levert energiezuinige warmte en zorgt ervoor dat u kunt besparen op uw elektriciteitsrekening. De warmte panelen, gecombineerd met duurzame LED-verlichting, maken het een unieke mix van duurzaamheid in huis. Omdat de warmte van boven komt, wordt de vloer ook direct verwarmd. Hierdoor is er geen lawaai aanwezig met een infrarood systeem en heb je dus geen vloerverwarming nodig als je een badkamer plafond met infrarood verwarming hebt. Voor wie zijn huis wil verwarmen met infrarood is dit een ideale keuze. Je kunt de twee functies ook afzonderlijk regelen. Wilt u licht, warmte of beide? En overweeg je infrarood verwarming te kopen? Wees ervan verzekerd dat de verwarming niet te veel energie verbruikt.

De infrarood verwarmde badkamerspiegel

Deze spiegel geeft een aangename warmte af en helpt ook bij het huis verwarmen met infrarood. Een voordeel van een infrarood verwarmde badkamerspiegel is dat deze niet beslaat tijdens of na het douchen. Zodra je een douche neemt of uit bad komt, zie je je spiegelbeeld. De warme handdoek die je uit de handdoekdroger pakt is een voorbeeld van hoe infrarood verwarming niet veel energie verbruikt. U kunt een infrarood handdoekdroger gebruiken om uw handdoeken warm en droog te houden, wat helpt bij het besparen op de elektriciteitsrekening door de efficiëntie van de warmte panelen. Wilt u infrarood verwarming kopen? Bezoek een van onze showrooms om het met eigen ogen te zien.

Is de directe warmte van een infrarood panelen gezond?

De infraroodstraling van een infraroodpaneel is goed voor de gezondheid van mens en dier en de groei van planten. Omdat het warm is, ontspannen uw spieren, wat de pijn in uw gewrichten verlicht en de bloedcirculatie verbetert. Een infraroodsauna is niet voor niets gezond. De lucht circuleert niet in de ruimte, waardoor deze schoon blijft. Hierdoor bespaart u ook op de elektriciteitsrekening door de efficiëntie van de warmte panelen. De lucht in de kamer droogt niet uit, zodat de luchtvochtigheid altijd op niveau is. Dit is prettig voor uw huid, ogen en lippen. Mensen die contactlenzen dragen kunnen hiervan profiteren. Verwarming die niet veel energie verbruikt heeft als bijkomend voordeel dat de buitenmuren ook opwarmen, waardoor schimmel verdwijnt. Zoals de meeste mensen weten is schimmel niet goed voor de gezondheid.

Voordelen infrarood verwarming op een rij

Er zijn veel voordelen aan het verwarmen van uw huis met infraroodverwarming. Zoals eerder vermeld, zijn er niet alleen voordelen voor de gezondheid, maar ook economische voordelen. Door het verminderde energieverbruik van deze verwarming bespaart u ook op uw elektriciteitsrekening door de efficiëntie van de warmte panelen. Investeren in een infraroodverwarming kan een goede beslissing zijn, vooral als u op de lange termijn geld wilt besparen. Deze elektrische kachels beginnen meestal rond de 100 euro, waardoor ze een relatief betaalbare optie zijn die niet veel energie verbruikt. Zoals verwacht is deze stijging te wijten aan de grotere omvang en het hogere wattage. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het bepalen van de grootte en het wattage van de ir verwarming die u nodig heeft. Evenals het leveren van verwarming zonder gas. Bezoek onze showroom of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Tabel 1: Voordelen van paneelverwarming

VoordeelUitleg
EnergiezuinigPaneelverwarming maakt efficiënt gebruik van elektriciteit. 93% van de energie wordt omgezet in warmte.
MilieuvriendelijkIn combinatie met groene stroom is paneelverwarming CO2-neutraal.
Geen onderhoudEr zijn geen draaiende onderdelen die onderhoud vergen.
Gemakkelijke installatieEr hoeven geen leidingen getrokken te worden voor installatie.
Lage kostenDe aanschafkosten zijn relatief laag, vanaf €100.
VeelzijdigGeschikt voor muur- en plafondmontage. Diverse designs beschikbaar.

Overige voordelen infrarood verwarming: 

 • Geen onderhoudskosten: er zijn geen draaiende onderdelen

 • Installatie is gemakkelijk en vlot: er moeten geen leidingen worden doorgetrokken

 • lage aanschafkosten: al vanaf iets boven de 100 euro

 • Geschikt voor muur- of plafondbevestiging: wordt geleverd inclusief handige montagebeugel

 • Duurzam elektrisch verwarmen: in de combinatie met groene stroom is de verwarming CO2-neutraal

 • Gasloze woonhuisverwarming: niet langer afhankelijk van de wisselende gasprijzen

 • Vele designverwarmingsmogelijkheden: van spiegelverwarming tot kleurverwarming

 • Stil en geurvrij: geen vervelende luchtjes en geruisloze verwarming

 • Schoon woonklimaat: zonder stofdeeltjes in de lucht en met de juiste luchtvochtigheid

 • Ruimtebesparend: nauwelijks 1,8 tot 2,2 cm dik

 • Zeer effectieve verwarmingstechniek: verwarming van objecten en mensen direct. 

infrarood verwarming zuiniger

Verwarmen met elektriciteit is een efficiëntere optie die u elk jaar geld kan besparen op uw verwarmingskosten. Wanneer u geïnteresseerd bent in duurzame en goedkope elektrische verwarming, is infraroodstraling een geweldige optie om te onderzoeken. Infraroodstraling is een type energie dat door de lucht stroomt en gebruikt kan worden om een kamer te verwarmen. Dit maakt het een zeer efficiënte manier om een kamer te verwarmen, en het is ook zeer kosteneffectief. U kunt ook IR-panelen kopen in onze webshop.

 

Tabel 2: Kosten paneelverwarming

OppervlakteVermogenPrijs
0,5 m2500 Watt€119
1 m21000 Watt€149
1,5 m21500 Watt€199
2 m22000 Watt€249

Vragen over infrarood paneelverwarming?

Heeft u vragen over infrarood paneelverwarming? Voor vragen kunt u contact opnemen met Infrarood Verwarming Soest. Wij helpen u graag verder. U kunt onze showroom in Soest bezoeken om onze producten in het echt te zien. Een manier om de energie-efficiëntie te verhogen, is door infraroodverwarming te combineren met zonnepanelen. Dit kan helpen om het energieverbruik en de kosten te verminderen. Combineer warmte met licht met de infrarood plafondverwarmer met verlichting. Onze adviseurs leggen u dit systeem graag nader uit.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
  23 / Apr / 2024

  13 / Oct / 2023

  Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

 • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
  22 / Apr / 2024

  13 / Oct / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

 • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
  21 / Apr / 2024

  13 / Oct / 2023

  De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

 • Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer
  20 / Apr / 2024

  13 / Oct / 2023

  Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer

 • Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer
  19 / Apr / 2024

  13 / Oct / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer

 • Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden
  18 / Apr / 2024

  13 / Oct / 2023

  Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden

 • Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon
  17 / Apr / 2024

  13 / Oct / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon

 • Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers
  16 / Apr / 2024

  13 / Oct / 2023

  Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers

 • Infrarood terrasverwarmer voor overkappingen
  12 / Apr / 2024

  13 / Oct / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor overkappingen

 • Infrarood terrasverwarmer voor de tuin
  11 / Apr / 2024

  13 / Oct / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor de tuin

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »