• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

16 / Oct / 2023

Hoeveel infrarood panelen heb je nodig om gas te besparen?

Met de stijgende gasprijzen is het verleidelijk om op zoek te gaan naar alternatieve manieren om je huis te verwarmen. Eén van de meest effectieve opties is infraroodverwarming. Maar hoeveel infraroodpanelen heb je nodig voor een optimale gasbesparing? In dit artikel berekenen we het juiste aantal watt en infraroodpanelen voor jouw situatie. Lees verder voor handige tips en vuistregels zodat jij met infraroodverwarming tot wel 50% kunt besparen op je gasrekening. Door slim te kiezen installeer je niet te weinig, maar ook zeker niet te veel capaciteit. Zo geniet jij van een comfortabel warm huis tegen minimale kosten.

Hoeveel infrarood panelen heb je nodig om gas te besparen?
Blog

Hoeveel watt infrarood panelen nodig? Bereken het verbruik & bespaar op gas met infraroodverwarming

Infrarood Verwarming: Hoeveel Watt heeft U Nodig voor Optimale Verwarming?

In dit artikel gaan we ons verdiepen in de berekeningen en factoren die nodig zijn om het juiste wattage en vermogen van infraroodpanelen te bepalen. We beantwoorden vragen als: hoeveel watt heb ik nodig voor mijn elektrische verwarming? En hoe kan bijverwarming bijdragen aan minder energie verbruik? Met de juiste isolatie en thermostaatinstellingen kan je nog meer besparen. Onze expertise over infrarood verwarming maakt dit artikel een must-read voor iedereen die overweegt om over te stappen naar deze duurzame en efficiënte manier van verwarmen.

Hoeveel vermogen aan infrarood heb ik nodig?

De benodigde hoeveelheid vermogen van een infrarood paneel, of ook wel onze infrarood kachel genoemd, hangt hoofdzakelijk af van de grootte van de ruimte die verwarmd moet worden met verwarmen met infrarood panelen. Wanneer we het hebben over verwarming met infrarood of specifiek hoeveel vermogen aan infrarood verwarming je nodig hebt, is er een goede vuistregel: er is ongeveer 40 watt aan vermogen nodig per kubieke meter (m3). Dus om een huis te verwarmen, en in het bijzonder een gemiddelde woonkamer van 100 m3, adviseren we om 4000 watt aan infrarood panelen of het vermogen van het infrarood paneel van infrarood verwarming te installeren.

Hoeveel kan ik besparen met infrarood verwarming?

Met een nfrarood paneel van 4000 watt, zoals onze populaire ir panelen, in uw woonkamer, gereguleerd door een thermostaat, kunt u tot wel 1100 euro gas per jaar besparen op uw gasrekening. Door het gebruik van infrarood straling in plaats van conventionele convectie verwarming, komt dit neer op een besparing van ongeveer 10% op de kosten voor het verwarmen van uw woonkamer. Overweeg om meerdere panelen of panelen met verschillende vermogens te gebruiken voor een optimale warmteverdeling. In ons advies over het benodigde vermogen van infrarood-panelen verklaren we dit verder.

Wat is het verbruik van infrarood?

Het stroomverbruik van infrarood panelen, waaronder modellen van 1000 watt en 3000 watt per paneel, is sterk afhankelijk van het vermogen van de panelen en het aantal gebruiksuren. Als u overweegt te verwarmen met infraroodpanelen, moet u weten dat voor een paneel van 4000 watt het jaarlijkse stroomverbruik ongeveer op 1500 kWh ligt. Infrarood panelen werken efficiënt, maar het exacte energie nodig kan variëren. Op onze website kunt u ook een infrarood paneel berekenen en de beste infrarood panelen kopen. energieverbruik van infrarood panelen kan verder worden nagelezen op onze blog.

Wat zijn de extra kosten van infrarood verwarming?

Hoewel de besparing op de gaskosten met infrarood panelen verwarmen aanzienlijk is, moet er rekening gehouden worden met het extra kosten van het verhoogde stroomverbruik. Bij een verbruik van een infrarood paneel van 1500 kWh, wat afhangt van het vermogen infrarood en het vermogen van het paneel, komt dit neer op ongeveer 120 euro extra per jaar. Om te bepalen welk vermogen en hoeveel panelen u nodig heeft, kunt u het verbruik van infrarood verwarming per vierkante meter raadplegen.

Welk type infrarood paneel heb ik nodig?

Verschillende ruimtes vereisen verschillende types infrarood panelen, afhankelijk van het vermogen en het aantal panelen. Voor een hele huis te verwarmen kunt u overwegen meerdere infrarood panelen te gebruiken. In ons assortiment vindt u panelen met korrelstructuurgladde panelen, en mobiele panelen geschikt voor verwarming aan het plafond of de muur. Als bijverwarming raden wij een paneel van 2000 watt per vierkante meter aan. Laat u adviseren voor het beste resultaat, zeker als een specifieke temperatuur nodig is.

Voor- en nadelen van infrarood verwarming

VoordelenNadelen
Bespaart tot 1100 euro per jaarExtra stroomkosten
Hoog rendement en comfortEenmaal geïnstalleerd, niet gemakkelijk te verplaatsen
Geen verbrandingsprocessen, dus geen uitstootInstallatiekosten

Conclusie

In dit artikel zijn we dieper ingegaan op de werking en voordelen van infrarood verwarming en hoe infrarood panelen gebruiken verschilt van traditionele verwarming. We hebben uitgelegd hoeveel vermogen, zoals 300 of 400 watt tot 2000 of 3000 watt, u nodig heeft voor het verwarmen van uw ruimtes. Hierbij is het van belang te weten hoeveel watt u moet uitrekenen, vooral als u rekening houdt met de lucht in de ruimte en of u een paneel als bijverwarming overweegt. Met infrarood verwarming berekenen kunt u vaststellen hoeveel minder energie nodig is in vergelijking met bijvoorbeeld vloerverwarming. Houd onze blog in de gaten voor het laatste nieuws en de beste tips over infrarood verwarming!

Belangrijkste punten om te onthouden

  • Bepaal het benodigde vermogen aan infrarood per kubieke meter ruimte
  • Bereken de potentiële besparing van verwarmen met infrarood
  • Hou rekening met de extra kosten door stijgend elektriciteitsverbruik
  • Bekijk de verschillende soorten infrarood panelen voor uiteenlopende toepassingen
  • Onderzoek de voor- en nadelen van infraroodverwarming

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving
    24 / Jul / 2024

    16 / Oct / 2023

    Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving

  • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
    10 / Jul / 2024

    16 / Oct / 2023

    Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

  • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
    10 / Jul / 2024

    16 / Oct / 2023

    Wat kost elektrische verwarming woonkamer

  • Infrarood Paneel Kantoor
    10 / Jun / 2024

    16 / Oct / 2023

    Infrarood Paneel Kantoor

  • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
    08 / Jun / 2024

    16 / Oct / 2023

    De perfecte terrasverwarmer voor horeca

  • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
    07 / Jun / 2024

    16 / Oct / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

  • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
    07 / Jun / 2024

    16 / Oct / 2023

    Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

  • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
    06 / Jun / 2024

    16 / Oct / 2023

    Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
    05 / Jun / 2024

    16 / Oct / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

  • Infrarood terrasverwarmers
    04 / Jun / 2024

    16 / Oct / 2023

    Infrarood terrasverwarmers

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »