• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

18 / Jul / 2023

Hoe werkt een infrarood paneel?

Infrarood panelen zijn een populaire keuze als het gaat om elektrische verwarming. Ze maken gebruik van nieuwe infrarood technologie, die efficiënt is in het verwarmen van ruimtes en het verlagen van uw energiekosten, omdat ze besparen op warmteafgifte voor elke watt stroom die u erin stopt! Met de juiste zorg kunnen realistische besparingen van 40 tot 50% worden bereikt.

Hoe werkt een infrarood paneel?
Blog

Infrarood panelen zijn een populaire keuze als het gaat om elektrische verwarming. Ze maken gebruik van nieuwe infrarood technologie, die efficiënt is in het verwarmen van ruimtes en het verlagen van uw energiekosten, omdat ze besparen op warmteafgifte voor elke watt stroom die u erin stopt! Met de juiste zorg kunnen realistische besparingen van 40 tot 50% worden bereikt.

Infrarood panelen zijn een soort verwarming die infrarood golven gebruikt om een ruimte op te warmen. In tegenstelling tot traditionele kachels, die werken door de lucht eromheen op te warmen, werken infrarood panelen door voorwerpen en mensen in de kamer rechtstreeks op te warmen. Dit maakt ze veel efficiënter dan traditionele kachels, omdat ze geen energie verspillen aan het verwarmen van een lege ruimte.

Infrarood panelen zijn ook heel gemakkelijk te installeren en vereisen geen onderhoud. Ze zijn erg populair in Europa, waar ze worden gebruikt om huizen en bedrijven te verwarmen. De laatste jaren beginnen ze ook in de Verenigde Staten aan populariteit te winnen. Dankzij hun kleine formaat en efficiëntie zijn infrarood panelen een geweldige manier om elke ruimte te verwarmen.

  • Infrarood panelen behoren tot de elektrische kachels en gebruiken nieuwe infrarood technologie om de ruimte efficiënt te verwarmen.
  • Je kunt wel 50% op je energiekosten besparen in vergelijking met een conventionele verwarming door een infrarood verwarming verstandig te gebruiken.
  • Het installeren van een ir paneel is eenvoudig en snel, bovendien heeft een infrarood verwarming geen onderhoud nodig.
  • Het voordeel van de infrarood panelen is dat ze plat zijn en dus weinig ruimte innemen.

Hoe infrarood panelen werken

Infrarood panelen werken door het uitzenden van infrarode golven. Deze golven zijn onzichtbaar voor het blote oog, maar zijn voelbaar als warmte wanneer ze in contact komen met voorwerpen of mensen. De infrarode golven brengen de moleculen in het voorwerp of de persoon in trilling, wat warmte produceert.

Traditionele kachels werken door de lucht eromheen op te warmen. Hierdoor stijgt de lucht op en wordt de koude lucht van de vloer de kamer in gedwongen. Dit proces is erg inefficiënt en verspilt veel energie. Infrarood panelen daarentegen werken door voorwerpen en mensen in de kamer rechtstreeks te verwarmen. Dit maakt ze veel efficiënter dan traditionele kachels.

De voordelen van infrarood panelen

Er zijn veel voordelen van het gebruik van infrarood panelen boven traditionele kachels. Allereerst zijn ze veel efficiënter dan traditionele kachels en zullen ze je op den duur geld besparen op je energierekening. Bovendien produceren ze geen geluid en kunnen ze in elke kamer van je huis of bedrijf gebruikt worden zonder veel ruimte in te nemen.

Een ander groot voordeel van infrarood panelen is dat ze geen onderhoud nodig hebben en met de juiste zorg vele jaren meegaan. Ten slotte kunnen ze dankzij hun kleine afmetingen gemakkelijk in elke kamer van je huis of bedrijf worden geïnstalleerd zonder veel ruimte in te nemen.

Over het geheel genomen bieden infrarood panelen veel voordelen ten opzichte van traditionele kachels - ze zijn efficiënter, nemen minder ruimte in, en vergen geen onderhoud. Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om je huis of bedrijf te verwarmen zonder de bank te breken, dan zijn infrarood panelen misschien iets voor jou!

Wat zijn infrarood panelen nu precies?

Infrarood panelen zijn een soort elektrische verwarming die infrarood technologie gebruikt om een ruimte efficiënt te verwarmen. Infrarood is een soort elektromagnetische straling, en wanneer infrarood golven op een voorwerp worden gericht, zorgen ze ervoor dat het voorwerp opwarmt. Dit komt doordat de infrarood golven de moleculen in het voorwerp in trilling brengen, waardoor warmte wordt opgewekt. Terwijl traditionele elektrische kachels werken door de lucht eromheen te verwarmen, die dan opstijgt en zich door de kamer verspreidt, werken infrarood panelen door voorwerpen en mensen in de kamer rechtstreeks te verwarmen. Daardoor zijn infrarood panelen efficiënter dan traditionele elektrische kachels, en kunnen ze helpen je energierekening te verlagen. Bovendien drogen infrarood paneelverwarmers de lucht niet uit zoals sommige andere soorten verwarmers, zodat ze een goede keuze kunnen zijn voor mensen die last hebben van allergieën of astma.

Is Infrarood verwarming efficiënt?

Als je op zoek bent naar een efficiëntere manier om je huis te verwarmen, dan kan een infrarood verwarming het antwoord zijn. Infrarood verwarming werkt door middel van onzichtbare energiegolven om voorwerpen in een kamer te verwarmen, in plaats van de lucht eromheen te verwarmen. Dit betekent dat je tot 50% kunt besparen op je energiekosten in vergelijking met een conventionele verwarming. Het is echter belangrijk om een infrarood verwarming verstandig te gebruiken om er het meeste voordeel uit te halen. Plaats de verwarming bijvoorbeeld in de kamer die je wilt verwarmen, in plaats van te proberen het hele huis in één keer te verwarmen. Bovendien moet je profiteren van het feit dat infrarood panelen geen ventilatie nodig hebben, zodat je ongebruikte kamers kunt afsluiten en alle warmte kunt richten op de kamer die je gebruikt. Door deze tips te volgen kun je je huis comfortabeler maken en tegelijkertijd geld besparen.

Installeren van een infrarood paneel

Het installeren van een infrarood paneel is een snel en gemakkelijk proces. Bovendien vereist een infrarood verwarming, als hij eenmaal geïnstalleerd is, geen onderhoud. Dit maakt het een ideale keuze voor wie zijn huis op een efficiënte en kosteneffectieve manier wil verwarmen. Bovendien zijn infrarood panelen ook milieuvriendelijk. Ze produceren geen uitstoot, waardoor ze een veilige en gezonde optie zijn om je huis te verwarmen.

 

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving
    24 / Jul / 2024

    18 / Jul / 2023

    Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving

  • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
    10 / Jul / 2024

    18 / Jul / 2023

    Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

  • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
    10 / Jul / 2024

    18 / Jul / 2023

    Wat kost elektrische verwarming woonkamer

  • Infrarood Paneel Kantoor
    10 / Jun / 2024

    18 / Jul / 2023

    Infrarood Paneel Kantoor

  • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
    08 / Jun / 2024

    18 / Jul / 2023

    De perfecte terrasverwarmer voor horeca

  • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
    07 / Jun / 2024

    18 / Jul / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

  • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
    07 / Jun / 2024

    18 / Jul / 2023

    Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

  • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
    06 / Jun / 2024

    18 / Jul / 2023

    Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
    05 / Jun / 2024

    18 / Jul / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

  • Infrarood terrasverwarmers
    04 / Jun / 2024

    18 / Jul / 2023

    Infrarood terrasverwarmers

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »