• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

12 / Jul / 2023

Gasloos verwarmen van woning met infrarood verwarming

Gasloos verwarmen van woningen is een belangrijk onderwerp in de huidige tijd, met stijgende gasprijzen en de noodzaak om onze CO2-uitstoot te verminderen. Infrarood verwarming biedt een aantrekkelijk alternatief voor gasverwarming omdat het energie-efficiënt, duurzaam en comfortabel is. In dit artikel zullen we ingaan op de voordelen van infrarood verwarming als alternatief voor gas, hoe het werkt, welke panelen geschikt zijn en hoe je infrarood verwarming kunt toepassen in je woning. Lees verder om meer te weten te komen over de mogelijkheden van gasloos verwarmen met infrarood verwarming.

Gasloos verwarmen van woning met infrarood verwarming
Blog

Gasloos verwarmen van woningen is een belangrijk onderwerp in de huidige tijd, met stijgende gasprijzen en de noodzaak om onze CO2-uitstoot te verminderen. Infrarood verwarming biedt een aantrekkelijk alternatief voor gasverwarming omdat het energie-efficiënt, duurzaam en comfortabel is. In dit artikel zullen we ingaan op de voordelen van infrarood verwarming als alternatief voor gas, hoe het werkt, welke panelen geschikt zijn en hoe je infrarood verwarming kunt toepassen in je woning. Lees verder om meer te weten te komen over de mogelijkheden van gasloos verwarmen met infrarood verwarming.

Waarom kiezen voor infrarood verwarming als alternatief voor gas?

Infraroodverwarming wordt steeds populairder als alternatief voor gasverwarming. Dit type verwarming werkt door warmte rechtstreeks van de bron naar de kamer over te brengen, waardoor onmiddellijke warmte wordt geleverd zonder dat ventilatiesystemen nodig zijn. Bovendien stoot infraroodverwarming geen schadelijke gassen of verontreinigende stoffen uit, waardoor het een veilige en milieuvriendelijke optie is.

Het kost ook niet veel energie om te werken en kan worden gebruikt in kamers met beperkte ruimte, aangezien infraroodpanelen aan muren of plafonds kunnen worden bevestigd.

Bovendien is infraroodverwarming ongelooflijk efficiënt omdat het alleen objecten verwarmt in plaats van lucht, wat resulteert in lagere energierekeningen in vergelijking met andere soorten verwarming. Tot slot kan infraroodverwarming op afstand worden bediend met een smartphone-app of thermostaat, waardoor het een handige keuze is voor alle soorten huishoudens.

Wat is infrarood verwarming?

Infraroodverwarming is een vorm van verwarming die voorwerpen rechtstreeks verwarmt met behulp van infraroodstraling. In tegenstelling tot traditionele verwarmingsmethoden, zoals een warmtepomp of boiler, die lucht verwarmt en vervolgens circuleert om uw huis te verwarmen, verwarmt infraroodverwarming rechtstreeks muren, meubels en andere voorwerpen in de kamer.

Dit type verwarming wordt steeds populairder vanwege de efficiëntie, omdat er geen energie nodig is om de lucht eerst te verwarmen. Infraroodverwarming is ook geweldig voor mensen met allergieën, omdat er geen stof en allergenen circuleren zoals bij andere soorten verwarming.

Het biedt ook een gelijkmatigere verspreiding van de warmte dan andere systemen, waardoor uw huis gemakkelijker en sneller te verwarmen is. Infraroodverwarming biedt vele voordelen in vergelijking met andere vormen van verwarming en kan een uitstekende manier zijn om uw huis warm te houden.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infraroodverwarming is een vorm van ruimteverwarming die gebruik maakt van infraroodstraling om voorwerpen in een ruimte te verwarmen. Infraroodstraling is onzichtbaar voor het menselijk oog, maar kan worden gevoeld als warmte op de huid. De warmte-energie wordt afgegeven door een infraroodpaneel, dat de voorwerpen en personen in de kamer verwarmt in plaats van te proberen de luchttemperatuur te verhogen.

Dit betekent dat die voorwerpen en personen rechtstreeks worden verwarmd, waardoor veel sneller een comfortabelere omgeving ontstaat dan bij traditionele convectieverwarming. Omdat alleen wordt verwarmd wat nodig is, kan infraroodverwarming bovendien efficiënter zijn dan andere methoden, waardoor de energierekening lager uitvalt.

Hoe werken de panelen?

Panelen zijn een geweldige manier om uw huis of kantoor te verwarmen. Ze werken met een infrarood verwarmingssysteem dat infrarood energie in de kamer straalt, die vervolgens door de muren, de vloer en het meubilair wordt geabsorbeerd. De warmte wordt vervolgens via radiatoren en andere verwarmingselementen door de kamer verspreid.

Een thermostaat kan worden gebruikt om de temperatuur in de kamer te regelen en om te bepalen wanneer de panelen worden in- en uitgeschakeld.

Panelen kunnen worden geïnstalleerd op muren, plafonds of vloeren, afhankelijk van het gekozen type paneel. Ze zijn een geweldig alternatief voor traditionele verwarmingsmethoden zoals houtkachels of elektrische kachels omdat ze energie-efficiënt en kosteneffectief zijn. Bovendien zorgen ze voor een gelijkmatigere verdeling van de warmte over de hele ruimte. Met panelen kunt u eenvoudig bepalen hoeveel warmte er in een bepaalde ruimte van uw huis of kantoor wordt geproduceerd.

Hoe weten mensen dat het paneel goed functioneert?

Mensen kunnen weten of een paneel goed functioneert als ze infraroodpanelen gebruiken. Deze panelen meten de warmte die door het paneel wordt afgegeven en kunnen onregelmatigheden in de prestaties van een paneel opsporen. Bovendien, als mensen een warmtepomp gebruiken, Daarnaast kunnen ze ook de efficiëntie van het systeem in de tijd meten om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van het paneel correct werken.

Bovendien moet het paneel regelmatig worden geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat het goed werkt en om te controleren op tekenen van slijtage of schade. Dit zal mogelijke problemen met het paneel helpen voorkomen en ervoor zorgen dat het optimaal functioneert.

Waarom infrarood verwarming duurzaam is?

Infraroodverwarming is een duurzame vorm van verwarming omdat het energiezuinig en kosteneffectief is. Het werkt met infraroodpanelen die warmte in de kamer uitstralen, in plaats van met traditionele convectiemethoden om de lucht op te warmen. Dit betekent dat de kamer sneller en met minder energie wordt verwarmd in vergelijking met andere vormen van verwarming, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die hun huis op een duurzame manier willen verwarmen. Infraroodverwarming bespaart niet alleen op energiekosten, maar verwarmt ook de hele kamer gelijkmatig zonder warme plekken, in tegenstelling tot traditionele radiatoren die een ongelijkmatig bereik kunnen hebben.

Tevens zijn infraroodpanelen vaak eenvoudig te installeren en esthetisch aantrekkelijk, wat betekent dat u bij de installatie van een infraroodpaneel in uw huis niet hoeft in te leveren op uiterlijk vertoon. Al deze redenen maken infraroodverwarming een van de meest duurzame vormen van verwarming die er zijn.

Infrarood en gasloos wonen

Gasloos wonen wordt steeds populairder als energie-efficiënte, duurzame verwarmingsoptie. Infraroodverwarming (IR) is een geweldige manier om gasloos te gaan wonen en biedt een eenvoudig te installeren, kosteneffectief alternatief. IR-verwarming gebruikt infraroodstraling om de ruimte rechtstreeks te verwarmen in plaats van alleen lucht te laten circuleren zoals bij conventionele systemen. Het levert ook sneller warmte en comfortabelere temperaturen dan traditionele methoden. Ook kan het gemakkelijk in elk huis worden geïnstalleerd, zijn er geen leidingen of andere grote aanpassingen nodig en wordt er geen kooldioxide of andere vervuilende stoffen uitgestoten.

Warmtepompen zijn een andere goede optie die goed werken met infraroodverwarming door het systeem aan te vullen met extra warmte wanneer dat nodig is. Al met al is infraroodverwarming een geweldige manier om gasloos te wonen zonder aan comfort of gemak in te boeten. Met zijn installatiegemak en voordelen op het gebied van duurzaamheid is het geen wonder dat steeds meer mensen tegenwoordig voor infrarood verwarming kiezen!

Hoe werkt infrarood verwarming in een woning?

Infraroodverwarming is een geweldige manier om uw huis te verwarmen. Het werkt met infraroodpanelen die infraroodstraling absorberen en uitzenden, een soort onzichtbare energie die als warmte op onze huid kan worden gevoeld. De infraroodpanelen worden geïnstalleerd op de muren of plafonds van de woning, en ze produceren een onzichtbare golf van energie die objecten op zijn pad verwarmt. Deze energie wordt vervolgens geabsorbeerd door mensen en voorwerpen in de kamer, waardoor een comfortabele en gelijkmatige warmte in de hele ruimte ontstaat. Omdat infraroodverwarming volledig stil is, verstoort ze uw rust niet.

De verwarmde lucht stijgt op om de hele ruimte te vullen, zodat er ook geen koude plekken in de kamer zijn. U hoeft alleen maar uw infraroodpaneel aan te zetten en te genieten van de warmte! Infraroodverwarming is steeds populairder geworden voor zowel bedrijven als woningen vanwege de efficiënte en kosteneffectieve aard ervan - u betaalt alleen voor wat u gebruikt!

Welke elektrische kachel is het meest geschikt?

Bij het bepalen welke elektrische verwarming het meest geschikt is, is het belangrijk om de verschillende soorten elektrische verwarming in overweging te nemen. Infraroodpanelen zijn een populaire keuze voor verwarming, omdat ze infraroodstraling uitzenden die voorwerpen en oppervlakken in een kamer opwarmt, in plaats van alleen de lucht. Dit maakt ze zeer energie-efficiënt, omdat ze helpen een comfortabele temperatuur te handhaven zonder energie te verspillen aan het circuleren van lucht.

Ze warmen ook snel op en bieden een goede dekking dankzij hun lage profiel. Een andere optie zijn elektrische verwarmingspanelen, die minder vaak worden gebruikt maar toch goede prestaties leveren. Dit type paneel zet elektriciteit om in warmte, waardoor de hele ruimte snel en gelijkmatig wordt verwarmd. Beide opties bieden effectieve oplossingen voor elektrische verwarming, dus het zal uiteindelijk afhangen van de individuele behoeften en voorkeuren bij het kiezen van de meest geschikte optie.

Hoe kan ik infrarood verwarming duurzaam toepassen in mijn huis?

Infraroodverwarming is een geweldige manier om uw huis duurzaam te verwarmen. Het werkt door objecten in de kamer te verwarmen en niet de lucht, waardoor het efficiënter is dan andere vormen van verwarming. Infraroodpanelen zijn de meest populaire vorm van infraroodverwarming en ze kunnen aan een muur of plafond worden bevestigd, of zelfs onder vloeren worden geïnstalleerd, waardoor ze een onopvallende manier zijn om een kamer te verwarmen. Ze hebben geen gas nodig en zijn kosteneffectiever dan traditionele vormen van verwarming.

Een bijkomend voordeel is dat infraroodpanelen kunnen worden gebruikt in combinatie met een warmtepomp voor extra efficiëntie. Deze combinatie zorgt voor een efficiënte en goedkope manier om uw huis te verwarmen met infraroodtechnologie. Door infraroodverwarming te gebruiken om uw huis te verwarmen, kunt u geld besparen op uw energierekening en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk verkleinen - en dat alles zonder aan comfort of gemak in te boeten.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een efficiënte en kosteneffectieve manier om een huis te verwarmen. Hij werkt door thermische energie van de ene plaats naar de andere over te brengen. Deze overdracht van energie gebeurt via een proces dat koeling heet en dat werkt door een koelvloeistof door het systeem te laten circuleren. De vloeistof absorbeert de warmte uit de omgeving en transporteert deze naar een binnenunit waar het als warme lucht wordt afgegeven. Als het koelmiddel verdampt, geeft het de warmte weer af aan de buitenlucht.

Deze cyclus van verwarmen en koelen gaat door tot de gewenste temperatuur is bereikt. Warmtepompen zijn efficiënter dan traditionele verwarmingsmethoden omdat ze geen brandstof hoeven te verbranden om warmte op te wekken. Ze verminderen ook het energieverbruik en de kosten door gebruik te maken van de bestaande luchttemperatuur in plaats van zelf warmte te genereren. Warmtepompen zijn een goede keuze voor huizen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke manier om comfortabel te blijven tijdens koud weer maanden.

Maakt een warmtepomp veel geluid?

Een warmtepomp is een efficiënte en kosteneffectieve manier om uw huis te verwarmen of te koelen. Ze werkt door warmte van de ene plaats naar de andere over te brengen, waardoor ze een goede keuze is voor klimaten met zachte winters. Maakt een warmtepomp veel lawaai? Over het algemeen niet.

Warmtepompen zijn ontworpen om zeer stil te werken, omdat ze geen grote bewegende delen nodig hebben zoals traditionele airconditioners of ovens. De meeste moderne modellen zijn ontworpen met speciale isolatie die trillingen en geluid helpt verminderen terwijl de unit draait. Sommige oudere modellen kunnen echter meer geluid produceren dan nieuwere modellen als gevolg van slijtage. Als u een ouder model hebt, kan het helpen om te investeren in regelmatig onderhoud en reparatie om het apparaat optimaal en stil te laten werken.

Hoeveel kan ik besparen?

Geld besparen is iets waar veel mensen naar streven, maar het bedrag dat men kan besparen hangt af van verschillende factoren. Eén manier om geld te besparen is over te stappen van een verwarmingssysteem op gas naar een warmtepomp. Warmtepompen gebruiken elektriciteit in plaats van gas, wat betekent dat u geen dure brandstofkosten hoeft te betalen.

Met een warmtepomp kunt u uw energierekening tot 50% verlagen, wat op lange termijn een grote besparing betekent. Bovendien kunt u zonder gasrekening elk jaar duizenden euro's besparen. Bovendien, als u andere energie-efficiënte apparaten en isolatie in uw huis hebt, kunt u nog meer besparen door over te schakelen op een warmtepomp. Al met al hangt het van uw specifieke situatie af hoeveel u kunt besparen, maar het kan zeker aanzienlijk zijn als u de juiste veranderingen aanbrengt.

Je huis verwarmen zonder gas: Hoe doe je dat?

Uw huis verwarmen zonder gas is mogelijk op verschillende manieren. Warmtepompen zijn een populaire optie en zij werken door warmte van de ene plaats naar de andere over te brengen. Hierbij wordt warmte aan de buitenlucht onttrokken en gebruikt om de lucht binnen te verwarmen.

U kunt ook radiatoren gebruiken om in elke kamer warmte te genereren. Voor een efficiëntere verwarming kunt u vloerverwarming of infraroodpanelen gebruiken in plaats van radiatoren, omdat deze meer directe warmte leveren en helpen de energierekening te verlagen. Al deze methoden voor verwarming zonder gas zijn kosteneffectieve alternatieven die kunnen worden gebruikt om uw huis warm te houden tijdens de koudere maanden.

Is jouw woning geschikt voor verwarmen met infrarood verwarming

Om te beslissen of uw huis geschikt is, moet u met een paar dingen rekening houden. Ten eerste, bent u comfortabel in de ruimte? Heeft u genoeg ruimte voor al uw spullen en meubels zonder dat u zich benauwd voelt? Zijn alle kamers functioneel, of kunnen ze wat verbeteringen gebruiken?

Ten tweede, is het huis structureel gezond? Zijn alle systemen in orde en voldoen ze aan de veiligheidsvoorschriften?

Ten derde, past het huis bij uw behoeften en doelstellingen op lange termijn? Is het groot genoeg voor als u een gezin wilt stichten of regelmatig gasten wilt ontvangen? Ten slotte, woont u graag in het gebied en voelt u zich er veilig? Dit zijn allemaal belangrijke factoren bij de beslissing of uw huis geschikt is.

Infrarood en gasloos wonen

Gasloos wonen is een geweldige optie voor veel mensen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Met het gebruik van infrarood- en gasloze verwarming kunt u gemakkelijk een warmtepomp of infraroodverwarming in uw huis installeren en genieten van energiebesparende, duurzame verwarming. Infraroodverwarming (IR) is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw huis warm wordt gehouden zonder dat er gas of elektriciteit nodig is.

Het is gemakkelijk te installeren en te onderhouden, en het kan u op de lange termijn geld besparen in vergelijking met traditionele systemen op gas. Bovendien is IR-verwarming efficiënter dan traditionele systemen omdat het oppervlakken verwarmt in plaats van lucht, waardoor de warmte efficiënter over uw huis wordt verdeeld. Dus als u op zoek bent naar een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele gasgestookte systemen, dan is infrarood- en gasvrij wonen zeker een goede optie die het overwegen waard is.

Voordelen van verwarmen met infrarood

Verwarmen met infrarood is een geweldige manier om uw huis te verwarmen. Infraroodverwarming werkt door infraroodwarmte te gebruiken om de lucht binnen te dringen en de ruimte op te warmen. Dit type verwarming is zeer efficiënt, omdat het direct verwarmt zonder dat daarbij energie wordt verspild. In tegenstelling tot andere vormen van verwarming, zoals radiatoren en vloerverwarming, duurt het opwarmen van infraroodverwarming niet lang en houdt het uw huis langer warm met een minimaal energieverbruik.

Met deze methode kunt u de verwarming uitschakelen wanneer u deze niet nodig hebt en zo op energiekosten besparen. Infraroodverwarming is ook geweldig voor mensen met allergieën, omdat het geen stof of allergenen opwekt zoals traditionele systemen doen. Al met al is infraroodverwarming een geweldige manier om uw huis comfortabel te houden en tegelijkertijd geld te besparen op de energierekening.

Nadelen infrarood verwarming

Infraroodverwarming is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit type verwarming gebruikt infraroodpanelen om de voorwerpen te verwarmen, en niet de lucht zoals bij traditionele methoden. Hoewel dit voor een aangename en comfortabele sfeer kan zorgen, kleven er ook enkele nadelen aan het gebruik van infraroodverwarming. Als u bijvoorbeeld een grote ruimte of kamer wilt verwarmen, kan het langer duren dan bij andere soorten verwarming.

Daarnaast is infraroodverwarming duurder dan andere vormen van verwarming door de kosten van de panelen en de installatie. Omdat infraroodverwarming werkt door objecten rechtstreeks te verwarmen in plaats van de lucht zelf, kan het bovendien minder efficiënt zijn in het handhaven van de temperatuur in grotere ruimtes met hoge plafonds of open ruimtes. Ten slotte is het voor mensen die aan allergieën of astma lijden belangrijk op te merken dat infraroodsystemen allergenen zoals pollen niet uit de omgeving kunnen filteren zoals traditionele systemen dat kunnen.

Infrarood panelen als hoofdverwarming

Infraroodpanelen zijn een efficiënt en effectief verwarmingssysteem dat op veel verschillende plaatsen kan worden gebruikt. Deze panelen werken door het uitzenden van infrarode straling die vervolgens wordt geabsorbeerd door voorwerpen en oppervlakken, zoals meubels en muren, in de ruimte. Deze energie wordt vervolgens omgezet in warmte-energie die de ruimte verwarmt.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van infraroodpanelen voor verwarming is hun efficiëntie in vergelijking met andere methoden. Ze hebben minder energie nodig om dezelfde hoeveelheid warmte te genereren, wat u geld kan besparen op uw maandelijkse elektriciteitsrekening. Bovendien vereisen ze geen ventilatie- of ontluchtingssystemen omdat ze geen gevaarlijke emissies of dampen produceren. Met hun eenvoudige installatie en lage onderhoudskosten zijn infraroodpanelen een uitstekende keuze voor een hoofdverwarmingssysteem in elk huis of kantoor.

IR verwarming als bijverwarming

IR-verwarming is een innovatieve en efficiënte benadering van bijverwarming. Het levert gerichte, directe warmte in een goed geïsoleerde ruimte, waardoor het energieverbruik daalt. IR-verwarming wordt gerealiseerd door het gebruik van IR-panelen die infraroodstraling uitzenden die objecten in het gelokaliseerde gebied verwarmt in plaats van alleen de lucht eromheen.

Als gevolg hiervan heeft IR-verwarming niet zoveel energie nodig om dezelfde ruimte te verwarmen als conventionele methoden en levert het een gelijkmatiger en comfortabeler warmte. Door dit type extra verwarming te gebruiken, kunt u geld besparen op uw elektriciteitsrekening en er tegelijkertijd voor zorgen dat uw huis of kantoor op een comfortabele temperatuur blijft.

Veel gestelde vragen over infrarood verwarming

Infraroodverwarming is een vorm van verwarming die gebruik maakt van infrarood energie om uw huis te verwarmen. Infraroodpanelen zijn de meest gebruikelijke manier om deze vorm van verwarming te gebruiken, omdat ze in elke kamer kunnen worden geplaatst en relatief goedkoop zijn. De panelen produceren infraroodstraling die alles verwarmt waarmee het in contact komt, waardoor het een effectieve manier is om uw huis te verwarmen. Het is vooral goed voor goed geïsoleerde huizen omdat het niet zoveel warmte verliest als andere vormen van verwarming zoals centrale verwarmingssystemen, radiatoren of vloerverwarming.

Bovendien zijn infraroodpanelen veel efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen zoals aardgas of een warmtepomp. Daardoor vormen ze een efficiënte en kosteneffectieve manier om een huis warm en comfortabel te houden. De verwarming door infraroodpanelen is ook zeer snel; zodra het paneel wordt geactiveerd, bereikt de verwarmde lucht binnen enkele minuten zijn bestemming. Dit maakt ze ideaal voor situaties waarin u snel en effectief warmte nodig hebt.

Advies infrarood verwarming

Infraroodverwarming, of infraroodpanelen, worden steeds populairder als vorm van elektrische verwarming. Infraroodpanelen, vaak IR-panelen genoemd, bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele vormen van elektrische verwarming, zoals een lager verbruik en een hogere efficiëntie. Aangezien regeringen over de hele wereld doelen stellen om de CO2-uitstoot tegen 2050 te verminderen, zal infraroodverwarming waarschijnlijk nog populairder worden.

Om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw systeem met infraroodpanelen haalt, is het belangrijk advies in te winnen bij deskundigen op dit gebied. Dit advies kan bestaan uit het kiezen van de juiste grootte en het juiste type paneel voor uw woning, rekening houdend met de grootte en vorm van elke kamer, evenals andere factoren zoals het isolatieniveau. Advies over plaatsing en positionering kan ook nuttig zijn om de efficiëntie en effectiviteit van uw infraroodsysteem te maximaliseren. Met dit advies kunt u het energieverbruik minimaliseren en toch zorgen voor een comfortabele warmte in uw huis.

Infraroodverwarming wordt steeds populairder vanwege zijn energie-efficiëntie en kosteneffectiviteit in vergelijking met traditionele elektrische verwarming. Infraroodpanelen, ook bekend als IR-panelen, gebruiken infraroodstraling om de voorwerpen in de kamer rechtstreeks te verwarmen, wat kan resulteren in een tot 50% lager energieverbruik dan elektrische verwarming.

Dit maakt infraroodverwarming tot een geweldige oplossing om de koolstofuitstoot te verminderen en ons te helpen de doelstellingen van het Verenigd Koninkrijk voor 2050 netto nul te bereiken. Het belangrijkste voordeel van IR-panelen is dat ze de lucht in een ruimte niet verwarmen zoals elektrische verwarming dat doet, zodat u geen last heeft van tocht of droge lucht.

In plaats daarvan geven infraroodpanelen warmte af die door voorwerpen in uw huis wordt geabsorbeerd en vervolgens op natuurlijke wijze in de kamer wordt teruggestraald. Bovendien zijn ze stil en onderhoudsarm, zonder bewegende delen die na verloop van tijd slijten. Met al deze voordelen is het geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor infraroodpanelen in hun huis!

Elektrische verwarming

Elektrische verwarming is een geweldige manier om uw huis te verwarmen zonder dat er gas nodig is. Elektrische verwarmingssystemen maken gebruik van infraroodpanelen die directe warmte leveren aan voorwerpen in de kamer, in plaats van alleen de lucht op te warmen. Infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, zodat u de juiste kunt kiezen die bij uw ruimte past.

Deze panelen worden bediend met een thermostaat, waarmee u de temperatuur van uw elektrische verwarming nauwkeurig kunt instellen. Met elektrische verwarming hoeft u zich geen zorgen te maken over een tekort aan gas of andere schommelingen in de brandstofprijs.

Bovendien warmt elektrische verwarming de lucht niet op zoals traditionele systemen doen, dus het is veel efficiënter en kosteneffectiever in het besparen van energie. Elektrische verwarming met infrarood panelen is een uitstekende keuze als u uw huis warm wilt houden zonder dat u te maken krijgt met gas of andere brandstofbronnen.

Infrarood Verwarming Specialist

Infraroodverwarming is een zeer efficiënte en duurzame manier om uw huis of bedrijf te verwarmen. In tegenstelling tot elektrische verwarming verwarmt infraroodstraling niet de lucht, maar verwarmt het objecten rechtstreeks. Hierdoor is infraroodverwarming veel efficiënter dan conventionele elektrische verwarming. Infraroodpanelen zijn een geweldige manier om een gelijkmatige verdeling van warmte in een ruimte te bewerkstelligen zonder energie te verspillen of te verliezen door de lucht te oververhitten.

Infraroodpanelen hebben ook een langere levensduur dan andere elektrische verwarmingssystemen en vereisen minder onderhoud. Het is ook belangrijk op te merken dat infraroodverwarming geen schadelijke stoffen produceert zoals sommige traditionele vormen van verwarming doen. Infraroodverwarming is een effectieve en duurzame manier om uw huis of bedrijf warm te houden, terwijl u op de lange termijn geld bespaart.

 

Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar de voordelen van infrarood verwarming als alternatief voor gasverwarming. We hebben gezien dat infrarood verwarming efficiënt is, duurzaam en comfortabel. Infrarood panelen verwarmen niet de lucht, maar de objecten en personen in de ruimte, wat leidt tot een snellere opwarming en een meer comfortabele verwarming. Bovendien, infrarood verwarming kan worden gevoed door hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen.

We hebben ook besproken hoe infrarood verwarming werkt, welke panelen geschikt zijn en hoe je infrarood verwarming kunt toepassen in je woning. Door deze informatie te overwegen, kan je bepalen of infrarood verwarming de juiste keuze is voor jouw woning. Als je besluit om infrarood verwarming te overwegen, is het raadzaam om een specialist te raadplegen voor advies op maat.

 

Tot slot, gasloos verwarmen is een belangrijk onderwerp in de huidige tijd, omdat we streeven naar een vermindering van CO2-uitstoot en besparingen op de energierekening. Met infrarood verwarming kun je een effectieve manier vinden om jouw huis te verwarmen zonder gas.

 

Veel gestelde vragen over gasloos verwarmen van woning met infrarood verwarming

 

Q: Wat is infraroodverwarming?

A: Infraroodverwarming is een vorm van elektrisch verwarmen waarbij warmte wordt gegenereerd door middel van infraroodstraling. Het verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de ruimte.

Q: Wat zijn infraroodpanelen?

A: Infraroodpanelen zijn verwarmingssystemen die gebruik maken van infraroodtechnologie om warmte af te geven. Ze kunnen worden geïnstalleerd aan plafonds, muren of als vrijstaande panelen.

Q: Hoe werkt verwarmen met paneelverwarming van infrarood?

A: Paneelverwarming van infrarood werkt door middel van elektriciteit. Het paneel wordt verwarmd door elektrische stroom, waardoor infraroodstraling wordt gegenereerd en warmte wordt afgegeven aan de omgeving.

Q: Kan ik mijn huis volledig verwarmen met paneelverwarming van infrarood?

A: Ja, het is mogelijk om je hele huis te verwarmen met paneelverwarming van infrarood. Je kunt meerdere panelen installeren om elke ruimte afzonderlijk te verwarmen.

Q: Wat zijn de voordelen van het huis verwarmen met paneelverwarming van infrarood?

A: Het huis verwarmen met paneelverwarming van infrarood heeft verschillende voordelen. Het is energiezuinig, omdat het alleen de objecten en mensen in de ruimte verwarmt en niet de hele lucht. Het is ook gemakkelijk te installeren, onderhoudsvrij en kan worden bediend met een thermostaat.

Q: Kan ik mijn bestaande radiatoren vervangen door infraroodpanelen?

A: Ja, het is mogelijk om je bestaande radiatoren te vervangen door infraroodpanelen. Infraroodpanelen kunnen direct op muren of plafonds worden geïnstalleerd om warmte af te geven.

Q: Heeft verwarmen met infraroodpanelen invloed op mijn energieverbruik?

A: Verwarmen met infraroodpanelen kan leiden tot een lager energieverbruik, omdat het gericht verwarmt en geen energie verspilt aan het opwarmen van de lucht. Daarnaast kun je het energieverbruik verder verminderen door gebruik te maken van een thermostaat en de panelen alleen aan te zetten wanneer dat nodig is.

Q: Is er onderhoud nodig voor infraroodpanelen?

A: Nee, infraroodpanelen hebben geen speciaal onderhoud nodig. Ze zijn vrij van bewegende delen en hebben geen filters die regelmatig gereinigd moeten worden.

Q: Kan ik infraroodpanelen combineren met zonnepanelen?

A: Ja, infraroodpanelen kunnen worden gecombineerd met zonnepanelen. Door de panelen op je dak te installeren, kun je gebruik maken van de opgewekte zonne-energie om je infraroodpanelen van stroom te voorzien.

Q: Is het verwarmen met infraroodpanelen een alternatief voor verwarmen met aardgas?

A: Ja, het verwarmen met infraroodpanelen is een alternatief voor verwarmen met aardgas. Infraroodverwarming is gasloos en maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen. Het is een milieuvriendelijke optie voor het verwarmen van je huis.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
  23 / Apr / 2024

  12 / Jul / 2023

  Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

 • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
  22 / Apr / 2024

  12 / Jul / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

 • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
  21 / Apr / 2024

  12 / Jul / 2023

  De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

 • Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer
  20 / Apr / 2024

  12 / Jul / 2023

  Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer

 • Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer
  19 / Apr / 2024

  12 / Jul / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer

 • Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden
  18 / Apr / 2024

  12 / Jul / 2023

  Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden

 • Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon
  17 / Apr / 2024

  12 / Jul / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon

 • Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers
  16 / Apr / 2024

  12 / Jul / 2023

  Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers

 • Infrarood terrasverwarmer voor overkappingen
  12 / Apr / 2024

  12 / Jul / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor overkappingen

 • Infrarood terrasverwarmer voor de tuin
  11 / Apr / 2024

  12 / Jul / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor de tuin

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »