• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

30 / Nov / 2022

Infrarood Verwarming: De ideale manier om uw woonkamer te verwarmen

Wilt u uw woonkamer de hele winter warm en gezellig houden? Bent u op zoek naar een manier om uw huis te verwarmen die zuinig, efficiënt en milieuvriendelijk is? Infrarood verwarming kan de perfecte oplossing voor u zijn. In deze blogpost bespreken we de voordelen van infrarood verwarming en waarom het de ideale manier is om uw woonkamer te verwarmen.

Infrarood Verwarming: De ideale manier om uw woonkamer te verwarmen
Blog

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een type verwarmingssysteem dat infraroodstraling gebruikt om objecten rechtstreeks te verwarmen, in plaats van de lucht in de kamer te verwarmen. Dit type verwarming kan zeer effectief zijn omdat het efficiënter en energiezuiniger is en bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. Infrarood verwarmingen werken door het uitzenden van infrarode straling die wordt geabsorbeerd door de voorwerpen in de kamer, die vervolgens opwarmen. Dit maakt ze ideaal om bepaalde kamers snel en efficiënt te verwarmen of een hele kamer te verwarmen. Bovendien zijn ze compact en gemakkelijk te installeren, waardoor ze een ideale keuze zijn voor elke grootte of vorm van woonruimte.

De voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een efficiënte, effectieve en gezondere manier om uw huis te verwarmen. Het werkt door het uitzenden van infrarood verwarming die wordt geabsorbeerd door objecten in de kamer en deze verwarmt, in plaats van de lucht eromheen. Door deze directe vorm van verwarming gaat er geen energie verloren en worden ruimtes sneller opgewarmd dan met andere methoden. Bovendien zetten infrarood verwarmings panelen bijna 100 procent van de elektriciteit om in warmte, waardoor ze veel energie-efficiënter zijn dan elektrische boilers of radiatoren.

De voordelen van infrarood verwarming zijn legio. Niet alleen bespaart het geld op de energierekening, maar het kan ook uw immuunsysteem stimuleren, omdat ons lichaam de warme golflengtes van nature absorbeert. Bovendien kunt u met infrarood verwarming specifieke gebieden, zoals woonkamers, waar u de meeste tijd doorbrengt, aanpakken zonder de lucht voortdurend opnieuw te moeten verwarmen. En tenslotte, omdat de panelen vrijwel onmiddellijk warmte afgeven, hoeft u niet te wachten tot een kamer is opgewarmd voordat u van de effecten kunt genieten!

Kostenbesparingen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming is de ideale manier om uw woonkamer te verwarmen vanwege de energie-efficiëntie en de kostenbesparing. Infraroodstralers stralen warmte rechtstreeks uit om het weefsel van het huis te verwarmen, waarbij ze warmte absorberen en vasthouden, wat resulteert in lagere energiekosten. Ze worden aangedreven door elektriciteit in plaats van gas of olie, waardoor ze efficiënter zijn dan traditionele verwarmingssystemen. Met bewezen besparingen tot 60% in vergelijking met conventionele systemen kunnen infrarood verwarmingspanelen uw totale energierekening drastisch verlagen. Niet alleen dat, maar ze stellen u ook in staat om specifieke gebieden van uw huis aan te pakken om nog meer energie te besparen. Bovendien is infrarood verwarming gezonder voor u en uw gezin vanwege het schonere verbrandingsproces waarbij geen schadelijke stoffen of gassen in de lucht vrijkomen. Dus als u op zoek bent naar een efficiënte en kosteneffectieve manier om uw huis dit winterseizoen warm te houden, overweeg dan te investeren in een infraroodstraler!

Infrarood verwarming woonkamer, meer comfort bij lagere temperaturen

Infrarood verwarming wordt al snel de ideale manier om uw woonkamer te verwarmen. Dankzij de stralingswarmte ervaart u meer comfort bij lagere temperaturen. Dit type verwarming werkt door het uitzenden van infrarood licht dat objecten in de kamer direct verwarmt in plaats van alleen de lucht te verwarmen. Dit creëert een gezellige en comfortabele sfeer die energie-efficiënt en zuinig is. Met infrarood verwarmings panelen kunt u uw temperatuur lager instellen dan met traditionele gaskachels, maar het voelt toch behaaglijk warm aan. De panelen zijn zo ontworpen dat ze de hele ruimte gelijkmatig bedekken, zodat alle bewoners van de warmte kunnen profiteren. Infrarood verwarmings panelen zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden, waardoor ze een ideale keuze zijn voor elk huis dat op zoek is naar een efficiëntere en zuinigere manier om deze winter warm te blijven.

Stille, onopvallende werking in jouw woonkamer

Infrarood verwarming is de ideale manier om uw woonkamer stil en onopvallend te verwarmen. Het werkt door directe verwarming van de muren, de vloer en het plafond van een gebouw (de "thermische massa") om de bewoners van warmte te voorzien. Dit is veel effectiever dan traditionele systemen die afhankelijk zijn van warme luchtcirculatie en energieverspilling.

Infrarood verwarmings panelen zijn ultradunne elektrische verwarmingselementen die elektriciteit omzetten in een stralingsgolf van warmte die mensen en voorwerpen in de kamer verwarmt zonder lawaai te maken of de luchtvochtigheid te beïnvloeden. Dit type verwarming is niet alleen stil, maar ook zeer efficiënt omdat er geen actieve luchtstromen met stof voor nodig zijn, zoals bij ventilatorkachels of airconditioning.

Naast de praktische voordelen is infrarood verwarming ook goed voor de gezondheid. De panelen zenden ver-infraroodstraling uit, waarvan bewezen is dat het de bloedsomloop helpt verbeteren, stressniveaus vermindert en zelfs wonden sneller helpt genezen!

Het installeren van infrarood verwarmingspanelen kan snel en gemakkelijk gebeuren met minimale overlast voor uw huis of werkplek. Ze zijn ontworpen om in te wonen, zodat u het hele jaar door kunt genieten van comfortabele temperaturen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over lawaai of andere storingen die worden veroorzaakt door traditionele HVAC-systemen.

Opties voor wanden verwarmen met infrarood panelen

Infrarood verwarming is de perfecte oplossing voor wie zijn woonkamer op een energie-efficiënte en kosteneffectieve manier wil verwarmen. Infrarood panelen zorgen voor comfortabele warmte die via de muren wordt uitgestraald en de warmte gelijkmatig door de kamer verspreidt. Dit type verwarmingssysteem is veel goedkoper dan traditionele centrale verwarmingssystemen en kan snel en met minimale overlast worden geïnstalleerd.

Wat de plaatsing betreft, moeten infraroodpanelen op een buitenmuur worden geplaatst omdat ze dan het doeltreffendst werken. Als u de efficiëntie wilt maximaliseren, plaats ze dan op een hoogte van ongeveer twee meter boven de grond, zodat meubels of gordijnen hun pad niet blokkeren. Zorg er bovendien voor dat uw infrarood verwarmings panelen voldoende geventileerd zijn, zodat de lucht vrij kan circuleren en niet geblokkeerd wordt door meubels of muren.

Vergeleken met elektrische opbergkasten of radiatoren zijn infrarood verwarmings panelen veel efficiënter omdat ze bijna 100% van de elektriciteit omzetten in warmte zonder koude lucht te genereren. Deze apparaten bevorderen ook een betere bloedcirculatie en genezing vanwege de lage niveaus van elektromagnetische straling die zij produceren. Bovendien kunnen deze systemen worden gebruikt in elke kamer, waaronder slaapkamers, badkamers en garages, maar ook in grotere ruimtes zoals kantoren en restaurants.

Infraroodpanelen voor plafondmontage

Infrarood verwarmings panelen zijn de ideale manier om uw woonkamer te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele verwarmingsmethoden kunnen infraroodpanelen aan de muur of het plafond worden geïnstalleerd voor een efficiëntere en ruimtebesparende oplossing. Dit type verwarming is bijzonder nuttig voor kleine ruimtes, kantoren of grote commerciële ruimtes, omdat het snel en gemakkelijk comfort kan bieden in elke ruimte. Ecosu plafond infrarood verwarmings panelen zijn de perfecte optie voor kamers met beperkte ruimte.

Infrarood verwarming werkt door straling rechtstreeks uit te zenden naar objecten in de kamer in plaats van de lucht te verwarmen. Dit maakt het efficiënter omdat het alleen energie gebruikt om objecten direct te verwarmen in plaats van energie te verspillen aan het verwarmen van lucht die niet wordt gebruikt. Hierdoor hebben infrarood verwarmings panelen een hoge energie-efficiëntie in vergelijking met andere warmtebronnen. Infrarood verwarmingssystemen werken ook goed als oplossingen voor het hele huis of naast een alternatief centraal verwarmingssysteem, en bieden plaatselijke warmte waar die het meest nodig is.

Kortom, infrarood verwarming is een effectieve en efficiënte manier om uw woonkamer warm te houden zonder veel ruimte in beslag te nemen of te veel energie te verbruiken. Met eenvoudige installatieopties zoals wandmontage en plafondmontage kunt u uw verwarmingsbehoeften aanpassen zonder stijl of comfort op te offeren.

Vermindering vochtigheid en stofallergenen met infraroodverwarming

Infrarood verwarming is een van de beste en meest efficiënte manieren om uw huis te verwarmen. Het verwarmt directer dan andere methoden zoals radiatoren of convectie, waardoor u energie bespaart en uw verwarmingskosten verlaagt. Bovendien heeft het ook talrijke gezondheidsvoordelen omdat het vocht en stofallergenen in de lucht vermindert.

Infrarood verwarmingen bieden een veel mildere vorm van warmte dan andere traditionele vormen van verwarming, er is geen wervelend stof of bacteriën in de lucht, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die last hebben van allergieën. De warmte die door infraroodstralers wordt gecreëerd, is onmiddellijk beschikbaar zodra ze worden ingeschakeld, waardoor in de hele kamer een gelijkmatige en consistente temperatuur heerst. Bovendien houden ze een gezonde luchtvochtigheid in stand, waardoor droge slijmvliezen door een lage luchtvochtigheid worden voorkomen.

Elektrische infrarood verwarmings panelen zijn ook uiterst energie-efficiënt omdat ze de omgevingslucht, die stof en allergenen bevat, niet in beweging brengen; dit maakt ze bijzonder gunstig voor mensen met astma of andere aandoeningen aan de luchtwegen. Bovendien absorbeert ons lichaam meer dan 93% van de uitgezonden infraroodenergie; dit helpt om de warmte gelijkmatig over ons lichaam te verdelen, wat een gezonde fysiologische respons bevordert.

Geen onderhoud nodig voor maximale efficiëntie

Een Infrarood verwarming is de uitgelezen manier om uw woonkamer van warmte te voorzien, met maximale efficiëntie en zonder onderhoud. Het is kosteneffectief met bewezen besparingen tot 60% in vergelijking met andere conventionele verwarmingssystemen en kan een kamer sneller verwarmen dan traditionele oplossingen. Far-infrarood verwarmingspanelen vereisen geen onderhoud na installatie, zijn energie-efficiënter in gebruik dan een normale centrale verwarming en bieden een hoog niveau van comfort. Het systeem werkt door straling uit te zenden die objecten in de kamer rechtstreeks verwarmt in plaats van de lucht zoals bij traditionele verwarmingsketels, waardoor het zeer efficiënt en kosteneffectief is. Verwarmen met elektriciteit heeft een slechte reputatie, maar met infrarood verwarmingspanelen kunt u uw huis goedkoop en toch milieuvriendelijk verwarmen. Zonder jaarlijkse service of onderhoud is infrarood verwarming de perfecte oplossing voor een comfortabel en energiezuinig huis.

Geavanceerde technologie voor maximale veiligheid en prestaties

Infrarood verwarming zorgt ervoor dat uw woonkamer lekker warm blijft!Het biedt geavanceerde technologie voor maximale veiligheid en prestaties, terwijl het een kosteneffectieve en energie-efficiënte oplossing is. Infrarood panelen stralen ver-infrarood warmte uit die zowel objecten in de directe omgeving als mensen in de kamer verwarmt. Hierdoor kunt u de gewenste temperatuur van uw woonkamer instellen, waardoor deze comfortabeler wordt voor u en uw gezin.

Ecosun infrarood panelen zijn een uitstekende keuze voor binnenlocaties. Ze kunnen tot 90˚C worden en bieden een maximale warmteafgifte met een minimaal energieverbruik. Dit zorgt ervoor dat u het maximale uit uw verwarming haalt en tegelijkertijd geld bespaart op de elektriciteitsrekening. Bovendien is infrarood verwarming zeer nauwkeurig omdat het precies daar warmte genereert waar het nodig is door infrarode straling uit te zenden die vervolgens door een voorwerp of persoon wordt geabsorbeerd.

Al met al is infrarood verwarming een veilige en betrouwbare manier om uw huis warm te houden zonder op de bank te hoeven liggen! Het levert niet alleen superieure prestaties in vergelijking met andere verwarmingsmethoden, maar helpt ook een individuele feel-good oase te creëren dankzij het aangename binnenklimaat. Dus als u op zoek bent naar een efficiënte en toch economische manier om uw woonkamer te verwarmen, overweeg dan te investeren in een infrarood verwarmingstraler!

Eenvoudige installatie op bestaande bedradingssystemen

Infrarood verwarming wordt snel de ideale manier om uw woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te installeren, vereist geen grote verbouwingen en geeft onmiddellijk warmte. Infrarood verwarmingspanelen zijn uiterst duurzaam en absoluut onderhoudsvrij. Ze bestaan uit een verwarmingselement waar elektriciteit doorheen stroomt en een omhulsel dat infrarood stralingswarmte afgeeft. Deze warmte verwarmt mensen direct in de buurt van de verwarming, zonder extra luchtverplaatsing of lawaai. Het installatieproces is eenvoudig - al onze panelen worden geleverd met een Britse stekker, dus u kunt ze gewoon aansluiten en aan de slag gaan - maar we raden aan ze permanent op een elektrisch circuit aan te sluiten voor maximale efficiëntie en veiligheid. Met infrarood verwarming kunt u comfortabel van uw woonkamer genieten zonder aan stijl of esthetiek in te boeten.

Milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen

Infrarood verwarming is de perfecte manier om uw woonkamer te verwarmen en tegelijkertijd het milieu te ontzien. Infrarood verwarming zendt een ver-infrarode warmtestraling uit die rechtstreeks voorwerpen en muren in de kamer verwarmt en zo een gezellige en comfortabele sfeer creëert. Infrarood verwarming is een energie-efficiënte en kosteneffectieve oplossing omdat het geen verontreinigende stoffen aan de lucht toevoegt zoals traditionele convectoren, en het neemt ook geen vloeroppervlak in beslag. Bovendien hebben infrarood verwarmings panelen een A-classificatie voor elektrische haarden, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn die u geld kan besparen op uw energierekeningen. Zon-PV panelen kunnen worden gebruikt als energiebron voor infrarood stralingspanelen en kunnen zelfs helpen uw ecologische voetafdruk te verkleinen! Infrarood verwarming levert warmte zonder in te boeten aan comfort of luchtkwaliteit, waardoor het een ideale keuze is voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een groenere oplossing.

Ideaal voor elke woonkamer en inrichting

Infrarood verwarming bij uitstek geschikt om uw woonkamer optimaal te verwarmen. Het is een uitstekende keuze voor elk type inrichting omdat het een comfortabele en consistente temperatuur biedt zonder veel ruimte in beslag te nemen. Infrarood panelen geven stralingswarmte af die objecten in hun pad verwarmt in plaats van alleen de lucht, zodat u kunt genieten van een warme en gezellige sfeer in uw huis. Deze panelen zijn gemakkelijk te installeren op muren of plafonds en zijn een energie-efficiënte oplossing die u helpt geld te besparen op verwarmingskosten en tegelijkertijd optimaal comfort biedt. Met infrarood verwarming kunt u er zeker van zijn dat uw woonkamer het hele jaar door een comfortabele temperatuur heeft.

Overwegingen voor installatie in uw huis

Infrarood verwarming is een prima oplossing om uw woonkamer te verwarmen., maar er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u tot installatie overgaat. Ten eerste moet de plaatsing van infraroodpanelen zorgvuldig worden overwogen. Voor een maximaal rendement wordt plafondmontage aanbevolen, omdat de warmte dan onbelemmerd kan worden verspreid. Houd bovendien rekening met de grootte van de kamer en de isolatie ervan bij het kiezen van de paneelgrootte. Infrarood verwarming straalt rechtstreeks warmte uit die stoffen zoals meubels en muren verwarmt en helpt de warmte langer vast te houden. Door uw panelen aan de muur te bevestigen kunt u ook vloerruimte vrijmaken zonder warme lucht door de kamer te laten circuleren. Tot slot kan infrarood verwarming worden gebruikt om hele gebouwen zoals kerken te verwarmen, zodat iedereen het hele jaar door kan genieten van comfortabele temperaturen.

Conclusie

Infrarood verwarming is de ideale manier om uw woonkamer te verwarmen. Deze verwarmingsmethode is veel efficiënter, doelgerichter en kostenbesparend dan andere traditionele vormen van verwarming zoals convectiekachels. Het kan tot 40 procent besparen op uw elektriciteitsrekening vanwege het hoge rendement, en het verwarmt onmiddellijk wat u wilt zonder energie te verspillen. Bovendien zijn infraroodstralers ook veiliger dan zichtbaar licht omdat ze geen oogschade veroorzaken. Bovendien zijn veel infraroodpanelen gemaakt van natuurlijke materialen en voorzien van bewegingssensoren die alleen worden geactiveerd als er iemand in de kamer is, zodat u geen onnodige energie verspilt. Kortom, een infrarood verwarming binnenshuis is een effectieve manier om uw woonkamer warm en gezellig te houden en tegelijkertijd geld te besparen op uw elektriciteitsrekening.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • 5 Redenen Waarom Infrarood Verwarming Veilig Is Voor Dieren
  02 / Jun / 2023

  30 / Nov / 2022

  5 Redenen Waarom Infrarood Verwarming Veilig Is Voor Dieren

 • Infrarood Verwarming Serre
  23 / May / 2023

  30 / Nov / 2022

  Infrarood Verwarming Serre

 • Elektrisch kacheltje zuinig in gebruik
  17 / May / 2023

  30 / Nov / 2022

  Elektrisch kacheltje zuinig in gebruik

 • Infrarood verwarming of warmtepomp kopen
  17 / May / 2023

  30 / Nov / 2022

  Infrarood verwarming of warmtepomp kopen

 • Beste milieuvriendelijke verwarming om energierekening te verlagen
  17 / May / 2023

  30 / Nov / 2022

  Beste milieuvriendelijke verwarming om energierekening te verlagen

 • 5 Manieren Om Je Woonkamer Stijlvol Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming
  17 / May / 2023

  30 / Nov / 2022

  5 Manieren Om Je Woonkamer Stijlvol Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming

 • 7 Tips Om Je Garage Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming
  12 / May / 2023

  30 / Nov / 2022

  7 Tips Om Je Garage Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming

 • 5 Tips Om Je Badkamer Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming
  11 / May / 2023

  30 / Nov / 2022

  5 Tips Om Je Badkamer Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming

 •  Infrarood verwarming - 5 tips voor een duurzaam huis
  10 / May / 2023

  30 / Nov / 2022

   Infrarood verwarming - 5 tips voor een duurzaam huis

 • 5 Tips Om Je Serre Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming
  08 / May / 2023

  30 / Nov / 2022

  5 Tips Om Je Serre Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infraroodverwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »