• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

11 / Oct / 2023

Wat kost elektrische verwarming woonkamer

Bij Infrarood Verwarming Soest krijgen we vaak de vraag: wat kosten elektrische verwarmingssystemen voor de woonkamer eigenlijk? Het antwoord is complex, omdat er veel factoren meespelen die de prijs bepalen. In dit artikel zetten we daarom op een rij wat de belangrijkste kostenposten zijn. We kijken naar verschillende systemen, energieverbruik en hoe je kunt besparen. Zo helpen we je de beste keuze te maken voor het verwarmen van je woonkamer. Lees snel verder voor alle informatie!

Wat kost elektrische verwarming woonkamer
Blog

 

Elektrische verwarming voor de woonkamer, zoals een elektrische radiator of verwarmen met een elektrische kachel, kan een goedkope en energiezuinige manier zijn om een ruimte te verwarmen en het huis warm te houden. De energiekosten, uitgedrukt per kwh, en het gasverbruik per kuub gas hangen af van verschillende factoren zoals de keuze tussen elektrische vloerverwarming of een elektrische warmtepomp.

Vloerverwarming, met name elektrische vloerverwarming, biedt stralingswarmte die minder energie verbruikt en is een populaire optie. Maar ook opties zoals een paneel, de traditionele ketel voor centrale verwarming of een radiator zijn te overwegen wanneer je minder warmte nodig hebt. De gewenste temperatuur en hoeveel je kwijt bent aan aardgas kunnen variëren, vooral als de focus op de warmtepomp ligt. Hier een overzicht van de belangrijkste punten.

Verbruik elektrische kachels

 • Een gemiddelde elektrische kachel heeft een verbruik van 2000 watt. Bij een uur gebruik kost dit met het huidige energieplafond ongeveer €0,80 aan elektriciteitskosten.
 • Moderne elektrische kachels hebben vaak een thermostaat, waardoor ze minder stroom verbruiken. Infraroodpanelen verwarmen selectief en zijn daardoor ook zuiniger.

Dagelijkse kosten

 • Elektrisch verwarmen kost ongeveer €15,60 per dag voor een kachel van 2000 watt die 12 uur per dag aanstaat.
 • Verwarmen met gas kost bij een gemiddeld verbruik van 250 m3 per maand ongeveer €20 per dag. Elektrisch is dus iets goedkoper voor bijverwarming.

Energiezuinige systemen

Berekenen kosten

 • Het verbruik (in kWh) maal de elektriciteitsprijs (€/kWh) bepaalt de kosten. Bij een tarief van €0,40/kWh en 2000 watt verwarming kost 1 uur €0,80 aan stroom.
 • Met een verbruikcalculator kan het precieze verbruik en de kosten voor een specifieke situatie berekend worden.
Type verwarmingVerbruikKosten per uur
Infraroodpaneel500 W€0,20
Elektrische convector1000 W€0,40
Elektrische kachel2000 W€0,80
 • Door saldering van zonnepanelen kunnen de kosten deels gecompenseerd worden.

Verschillende systemen

Er zijn verschillende soorten elektrische verwarmingssystemen met elk hun eigen kenmerken en kosten:

Door goed te kijken naar je behoeften en het gewenste comfort, kun je de meest geschikte en energiezuinige elektrische verwarming voor je woonkamer kiezen.

Infraroodpanelen van Infrarood Verwarming Soest bieden een comfortabele en betaalbare manier van verwarmen. Neem contact op voor advies!

Veel gestelde vragen over verbruik elektrische verwarming woonkamer

Wat zijn de kosten van elektrisch verwarmen van een woonkamer?

De kosten van elektrisch verwarmen van een woonkamer kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het huis en de kamer, het soort elektrische verwarming dat wordt gebruikt, en hoe goed het huis is geïsoleerd. Aan de hand van deze factoren kan de elektriciteitsrekening oplopen tot een gemiddelde van 1200 Kwh per jaar. Het is belangrijk om te beseffen wat het op dat moment kost om een dergelijk verbruik te hebben.

Is elektrisch verwarmen van een woning zuinig?

Afhankelijk van het type elektrische verwarming dat je kiest, kan elektrisch verwarmen efficiënter en zuiniger zijn dan andere verwarmingsmethoden. De meest zuinige manier om je huis te verwarmen is door middel van een elektrische warmtepomp. Toch is het ook noodzakelijk dat je huis voldoende geïsoleerd is om energie te besparen.

Wat verbruikt een elektrische kachel voor de woonkamer?

Het verbruik van een elektrische kachel voor de woonkamer hangt af van het vermogen van de kachel, de temperatuurinstelling en de duur van gebruik. Gemiddeld genomen kan een elektrische kachel in een woonkamer ongeveer 1 tot 2 kWh per uur verbruiken.

Hoe kan ik mijn huis op een zuinige manier elektrisch verwarmen?

Er zijn verschillende manieren om je huis op een zuinige manier elektrisch te verwarmen. Een elektrische warmtepomp is een energiezuinige optie, omdat deze warmte uit de buitenlucht gebruikt om je huis te verwarmen. Het gebruik van infraroodpanelen of zoneregelingen kan ook helpen om de kosten van elektrisch verwarmen te verminderen.

Is een elektrische deken of warmtekussen een goede bijverwarming?

Ja, elektrische dekens of warmtekussens kunnen een goede bijverwarming zijn. Ze gebruiken minder energie dan een elektrische kachel en kunnen helpen om de kosten van elektrisch verwarmen te verminderen.

Is een infraroodpaneel wel energiezuinig voor verwarming?

Ja, een infraroodpaneel kan een energiezuinige optie zijn voor verwarming. In tegenstelling tot traditionele verwarmingsmethoden verwarmt een infraroodpaneel objecten en personen rechtstreeks in plaats van de lucht, wat energie kan besparen. Echter, de kosten kunnen variëren op basis van factoren zoals de grootte van het huis en de kamer.

Wat verbruikt verwarmen via gas in vergelijking met elektriciteit?

Het verbruik van verwarming via gas is over het algemeen goedkoper dan verwarming via elektriciteit. Het kost minder energie om een huis te verwarmen met gas dan met elektriciteit. Gemiddeld kost het verwarmen van een huis met gas ongeveer 1 m3 gas per uur, terwijl het verwarmen van een huis met elektriciteit ongeveer 1 tot 2 kWh per uur kan kosten.

Welke soorten elektrische verwarming zijn er beschikbaar voor mijn woonkamer?

Er zijn verschillende soorten elektrische verwarming beschikbaar voor je woonkamer, zoals elektrische radiatoren, elektrische vloerverwarming, elektrische infraroodverwarming, convectorkachels en elektrische warmtepompen.

Wat kost het om mijn hele huis elektrisch te verwarmen?

De kosten om een heel huis elektrisch te verwarmen kunnen sterk variëren. Dit hangt af van de grootte van het huis, de isolatie, het type verwarming en de buitentemperatuur. Als voorbeeld, bij gebruik van een elektrische warmtepomp, de kosten kunnen variëren tussen de €500 en €1500 per jaar.

Is het goedkoper om een bepaalde kamer elektrisch te verwarmen in plaats van het hele huis?

Ja, het kan goedkoper zijn om een bepaalde kamer elektrisch te verwarmen in plaats van het hele huis, zolang je de rest van het huis goed isoleert om warmteverlies te beperken. Dit is een vooral goede optie als er kamers zijn die je minder vaak gebruikt.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Infrarood Paneel Kantoor
  10 / Jun / 2024

  11 / Oct / 2023

  Infrarood Paneel Kantoor

 • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
  08 / Jun / 2024

  11 / Oct / 2023

  De perfecte terrasverwarmer voor horeca

 • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
  07 / Jun / 2024

  11 / Oct / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

 • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
  07 / Jun / 2024

  11 / Oct / 2023

  Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

 • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
  06 / Jun / 2024

  11 / Oct / 2023

  Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

 • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
  05 / Jun / 2024

  11 / Oct / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

 • Infrarood terrasverwarmers
  04 / Jun / 2024

  11 / Oct / 2023

  Infrarood terrasverwarmers

 • De beste infrarood terrasverwarmers van 2024
  31 / May / 2024

  11 / Oct / 2023

  De beste infrarood terrasverwarmers van 2024

 • Infrarood terrasverwarmer installeren
  30 / May / 2024

  11 / Oct / 2023

  Infrarood terrasverwarmer installeren

 • Hoe kiest u de juiste infrarood terrasverwarmer?
  29 / May / 2024

  11 / Oct / 2023

  Hoe kiest u de juiste infrarood terrasverwarmer?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »