• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

14 / Nov / 2023

Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?

Infrarood verwarming, zoals een infrarood kachel, is in vergelijking met elektrische verwarming een meer energiezuinige keuze. Dit maakt het, vooral bij toepassingen zoals verwarming badkamer, een efficiënte keuze ten opzichte van de traditionele convector kachel. In de vergelijking tussen convector of infrarood verwarming, wordt met infrarood tot 93% van de energie in warmte omgezet, terwijl dit bij een energiezuinige elektrische kachel aanzienlijk lager is.

Het verschil tussen een infrarood paneel of elektrische kachel ligt vooral in de manier van warmteverspreiding en efficiëntie; een infraroodpaneel, vaak beschouwd als de beste infrarood verwarming, is bijvoorbeeld ideaal voor de infrarood verwarming badkamer door de snelle opwarming en directe warmteafgifte. Bij de keuze tussen een convectorkachel of infrarood, en de vraag 'wat is goedkoper infrarood of elektrische verwarming?', ligt het antwoord vaak in de langetermijnvoordelen en de efficiëntie van infrarood systemen, zoals bevestigd door consumentenbond bij energiezuinige elektrische kachels.

Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?
FAQ

 

Convector verwarmingen, vaak gezien als een energiezuinige elektrische kachel door consumentenbond, zijn iets minder energiezuinig dan infrarood verwarmingen, maar verbruiken minder energie dan traditionele verwarmingen. Dit roept de vraag op: 'wat is zuiniger?' Infrarood verwarming is efficiënt voor plaatselijke verwarming, omdat de straling direct objecten en personen verwarmt, wat vrijwel geen warmteverlies betekent. Dit is een belangrijk aspect in de overweging of een convector of infrarood verwarming beter is. Convector verwarmingen zijn vooral efficiënt in goed geïsoleerde ruimtes.

Het is belangrijk om te weten dat het verschil tussen infrarood en elektrische verwarming afhangt van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de isolatie van het huis en het gewenste gebruik van de verwarming. Een infrarood verwarmingspaneel bijvoorbeeld, warmt specifieke delen van een kamer op en kan een hogere gevoelstemperatuur creëren, waardoor het beter te gebruiken is als bijverwarming of voor plaatselijke verwarming. Een elektrische convectieverwarming, die soms wordt aangeduid als een energiezuinige elektrische kachel door de consumentenbond, warmt de gehele ruimte gelijkmatig op en werkt daarom beter als hoofdverwarming in goed geïsoleerde ruimtes, vooral als het een convector betreft.

Bij Infrarood Verwarming Soest bieden we een breed assortiment aan infraroodpanelen, waaronder panelen met korrelstructuurdesign panelenpanelen met gladde structuurmobiele paneleninfrarood paneel systeemplafondinfraroodpanelen met ledverlichtingpanelen met aluminium omkader, en infraroodpaneel toebehoren.

Daarnaast hebben we ook speciale infrarood verwarming voor de badkamer, waaronder energiezuinige elektrische kachels die erkend zijn door de consumentenbond, zoals badkamerspiegelskorrel- en gladde panelendesign panelenpanelen met aluminium omkader en badkamer heaters die efficiënt verwarmen. Voor nog meer comfort en stijl kunt u kiezen uit ons assortiment infrarood spiegels.

Buitenruimtes kunnen ook worden verwarmd met onze terrasverwarming oplossingen. Om de temperatuur in uw ruimtes nauwkeurig te regelen, bieden wij een selectie van thermostaten aan. Als u hulp nodig heeft bij de installatie van uw infrarood verwarmingssysteem, kunt u rekenen op onze montage service.

Naast infrarood verwarming biedt Infrarood Verwarming Soest ook elektrische convectoren en zonnepanelen aan voor een duurzame en energiezuinige oplossing voor uw verwarmingsbehoeften. Mocht u vragen hebben of meer informatie nodig hebben over onze producten en diensten, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder bij het kiezen van de juiste infrarood verwarming voor uw situatie.

Wat is infrarood verwarming eigenlijk?

Hoe werkt een infraroodpaneel?

Een infraroodpaneel, dat het verschil infrarood en elektrische verwarming illustreert, werkt door middel van infraroodstraling, een effectievere vorm van warmteafgifte vergeleken met traditionele elektrische kachel of infrarood oplossingen. In tegenstelling tot convectieverwarming, waarbij warme lucht stijgt en de ruimte verwarmt, werkt kachel of infrarood verwarming direct op objecten en mensen.

Deze directheid onderstreept het verschil infrarood en andere verwarmingsmethoden, wat infrarood verwarming niet alleen energiezuiniger maakt, maar ook zorgt voor een comfortabelere warmte, een significant voordeel vs elektrische verwarming.

Hoeveel energie verbruikt een infraroodpaneel?

Een infraroodpaneel, dat gebruikmaakt van infrarood straling, verbruikt over het algemeen minder energie dan traditionele verwarmingssystemen zoals convectie of radiatoren. Dit komt doordat elektrische infrarood verwarming direct de objecten en mensen in de ruimte verwarmt met infrarood warmte, waardoor de temperatuur in de ruimte lager kan blijven.

Hierdoor wordt er significant minder energie verbruikt, wat aantoont dat infrarood verwarming is goedkoper in gebruik. Dit maakt de keuze voor de beste infrarood panelen een efficiënte optie om een ruimte te verwarmen.

Is infraroodverwarming energiezuinig?

Ja, de meeste infrarood verwarmingspanelen zijn bij elektrisch verwarmen over het algemeen energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen. Dit komt doordat infrarood verwarming direct de objecten en mensen in de ruimte verwarmt en dus minder energie nodig heeft om de ruimte op te warmen, wat leidt tot een kortere opwarmtijd en de mogelijkheid om de temperatuur lager te houden. Daarnaast kun je met de verschillende infrarood verwarming opties de panelen ook aansluiten op groene stroom, waardoor je nog meer energie bespaart.

Hoe verhoudt infraroodverwarming zich tot elektrische verwarming?

Wat is elektrische verwarming?

Elektrische convectie verwarming is een efficiënte vorm van verwarmen die werkt door middel van de circulatie van de lucht. De verwarming blaast warme lucht de ruimte in, waardoor de temperatuur eenvoudig en snel stijgt. Deze verwarmingsbron kan worden toegepast in verschillende vormen, zoals radiatoren, convectorkachels of elektrische vloerverwarming, die elk op hun eigen manier bijdragen aan een aangenaam binnenklimaat.

Hoe werkt een elektrische verwarming?

Een zuinige elektrische verwarming werkt door middel van het omzetten van elektriciteit in warmte. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij elektrische radiatoren en kachels, waarbij een elektrisch element wordt verwarmd en de warmte wordt verspreid via convectie. Bij elektrische vloerverwarming, een populaire badkamer verwarming optie, wordt elektriciteit via elektrische kabels in de vloer omgezet in warmte. Voor degenen die op zoek zijn naar een discrete verwarmingsbron, kan een paneel aan het plafond een esthetische en praktische oplossing zijn.

Hoeveel energie verbruikt een elektrische verwarming?

Een elektrische kachel consumentenbond kan over het algemeen meer energie verbruiken dan verwarming infrarood. Dit komt doordat elektrische verwarming, inclusief modellen aanbevolen door de kachel consumentenbond, werkt op basis van convectie, wat een hoger energieverbruik kan betekenen dan een infrarood of convector systeem.

In tegenstelling tot infrarood paneel plafond systemen, kunnen minder energiezuinige kachels extra energie verspillen als ze niet goed zijn geïsoleerd. Ondanks de potentiële nadelen van infrarood verwarming, zoals de kosten voor installatie, blijft het energieverbruik een belangrijk overwegingspunt.

Wat zijn de voordelen van infraroodverwarming?

Is een thermostaat benodigd bij infraroodverwarming?

Ja, het gebruik van een energiezuinige elektrische thermostaat bij infrarood verwarming wordt sterk aanbevolen. Zo'n thermostaat reguleert de temperatuur in bijvoorbeeld de verwarming woonkamer, wat het energieverbruik van de paneel verwarming vermindert. Dit draagt niet alleen bij aan het verminderen van de infrarood verwarming nadelen, maar zorgt ook voor een constante en comfortabele temperatuur. Overweeg een zuinige elektrische kachel voor optimale efficiëntie.

Kan infraroodverwarming als hoofdverwarming dienen?

Ja, kachel energiezuinige infraroodverwarming kan zeker dienen als hoofdverwarming, wat vooral aantrekkelijk is in goed geïsoleerde woningen waar weinig extra warmte nodig is. Infrarood verwarmingspanelen zijn uitermate geschikt als bijverwarming in ruimtes zoals de badkamer of het thuiskantoor.

Overwegen om stappen op infrarood in te zetten kan een slimme zet zijn voor wie op zoek is naar een verwarming die werkt op basis van stralingswarmte en efficiëntie. Deze infrarood verwarmingssystemen bieden comfortabele warmte waar nodig.

Werkt infraroodverwarming goed als bijverwarming?

Ja, infraroodverwarming is zeer geschikt als bijverwarming. Door de directe stralingswarmte van infrarood panelen is het zeer geschikt om snel extra warmte toe te voegen aan een ruimte. Infrarood panelen zijn daarnaast ook gemakkelijk te installeren en vereisen weinig onderhoud.

Hoe kan ik infraroodverwarming aanschaffen?

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van infraroodpanelen?

Bij het kopen van infraroodpanelen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de grootte van de panelen en hoeveel energie ze verbruiken. Ook kun je kijken of de panelen geschikt zijn voor de ruimte waar je ze wil plaatsen. Het is aan te raden om te kijken naar de voor- en nadelen van verschillende infrarood panelen voordat je overgaat tot aankoop.

Is vloerverwarming ook mogelijk met infraroodverwarming?

Ja, het is zeker mogelijk om vloerverwarming te combineren met infraroodverwarming. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om hun vloer te verwarmen met infrarood vloerverwarming en hierbij ook infrarood panelen aan de muren te hangen voor extra warmte.

Isolatie: heeft dit invloed op het gebruik van infraroodverwarming?

Ja, isolatie heeft zeker invloed op het gebruik van infraroodverwarming. Hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe minder energie er nodig is om te verwarmen. Als je een goed geïsoleerde woning hebt, kun je dus nog meer energie besparen met infrarood panelen.

Veel gestelde vragen over "Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?"

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een manier van verwarmen door middel van onzichtbare straling, vergelijkbaar met de straling van de zon. Deze straling wordt opgenomen door objecten en mensen in de ruimte, waardoor deze opwarmen.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt door middel van infraroodpanelen. Deze panelen produceren onzichtbare infraroodstraling, die de objecten en mensen in de ruimte opwarmt. Hierdoor ontstaat er geen luchtcirculatie, zoals bij traditionele convectieverwarming, wat zorgt voor een aangename warmte zonder droge ogen en een betere bloedsomloop.

Is infrarood verwarming goedkoper in energieverbruik dan elektrische convectieverwarming?

Ja, infrarood verwarming verbruikt over het algemeen minder energie dan traditionele convectieverwarming. Dit komt doordat de warmte direct op de objecten en mensen in de ruimte wordt gericht, waardoor er minder warmte verloren gaat. Hierdoor hoef je minder te stoken, wat zich vertaalt in een lager energieverbruik.

Is infrarood verwarming geschikt als hoofdverwarming of alleen als bijverwarming?

Infrarood verwarming kan zowel als hoofdverwarming als bijverwarming worden gebruikt. Dit is vooral afhankelijk van de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Over het algemeen geldt dat infrarood verwarming beter geschikt is voor kleinere ruimtes. Wel is het belangrijk om te zorgen voor voldoende isolatie in de ruimte, zodat de warmte minder snel verloren gaat.

Wat is het verschil tussen infrarood vloerverwarming en traditionele vloerverwarming?

Bij traditionele vloerverwarming wordt de ruimte verwarmd door middel van warm water dat door leidingen in de vloer stroomt. Bij infrarood vloerverwarming wordt de warmte rechtstreeks in de vloer gebracht door middel van infraroodpanelen. Hierdoor kan infrarood vloerverwarming sneller opwarmen en is het energieverbruik lager dan bij traditionele vloerverwarming.

Moet ik mijn huis volledig uitgerust hebben met Infrarood panelen voor het werkt?

Het is niet nodig om je hele huis uit te rusten met infrarood panelen om te kunnen profiteren van de voordelen. Infrarood panelen zijn ook geschikt als bijverwarming of voor het verwarmen van specifieke ruimtes zoals de werkplek of de badkamer.

Waar moet ik op letten bij de installatie van infrarood verwarming?

Bij de installatie van infrarood verwarming is het belangrijk om te zorgen voor voldoende afstand tussen de panelen en meubels en andere objecten in de buurt van de panelen. Ook is het belangrijk om te zorgen voor voldoende isolatie in de ruimte, zodat de warmte beter vastgehouden kan worden. Daarnaast is het aan te raden om een thermostaat te installeren voor een efficiënter energieverbruik.

Kan ik infrarood panelen aan de muur hangen of moeten deze aan het plafond worden bevestigd?

Infrarood panelen kunnen zowel aan de muur als aan het plafond worden bevestigd. Het is wel belangrijk om te zorgen voor voldoende afstand tussen de panelen en objecten in de buurt om stof door de ruimte te voorkomen.

Verbruik ik minder energie als ik mijn huis verwarm met infrarood panelen?

Ja, over het algemeen verbruik je minder energie als je je huis verwarmt met infrarood panelen ten opzichte van convectieverwarming. Dit komt doordat infrarood panelen de warmte direct op de objecten en mensen richten en er minder warmte verloren gaat. Hierdoor hoef je minder te stoken, wat zich vertaalt in een lager energieverbruik.

Zorgt infrarood verwarming voor een aangename warmte?

Ja, infrarood verwarming zorgt voor een aangename warmte. Dit komt doordat de warmte direct op de objecten en mensen in de ruimte wordt gericht, waardoor er minder warmte verloren gaat en er geen luchtcirculatie ontstaat. Hierdoor is er geen last van droge ogen en is het gevoel van warmte hoger dan bij traditionele convectieverwarming.

Is installatie van infrarood verwarming snel en eenvoudig?

Ja, de installatie van infrarood verwarming is over het algemeen snel en eenvoudig. Het is wel aan te raden om dit te laten uitvoeren door een professionele installateur om ervoor te zorgen dat de panelen op de juiste manier worden geplaatst en aangesloten.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?
  14 / Nov / 2023

  14 / Nov / 2023

  Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?

 • Wordt de achterkant van de infrarood panelen heet?
  01 / Sep / 2023

  14 / Nov / 2023

  Wordt de achterkant van de infrarood panelen heet?

 • Hoe werkt een draadloze thermostaat?
  14 / Aug / 2023

  14 / Nov / 2023

  Hoe werkt een draadloze thermostaat?

 • Wat is het stralingsbereik van infrarood panelen?
  02 / May / 2023

  14 / Nov / 2023

  Wat is het stralingsbereik van infrarood panelen?

 • Kunnen infrarood panelen buiten worden gemonteerd?
  24 / Jan / 2023

  14 / Nov / 2023

  Kunnen infrarood panelen buiten worden gemonteerd?

 • Wat is het verschil tussen een infrarood paneel en een plaatselijke bijverwarming?
  24 / Jan / 2023

  14 / Nov / 2023

  Wat is het verschil tussen een infrarood paneel en een plaatselijke bijverwarming?

 • Wat is de beste manier om een infraroodverwarming in de woonkamer te installeren?
  16 / Jan / 2023

  14 / Nov / 2023

  Wat is de beste manier om een infraroodverwarming in de woonkamer te installeren?

 • Wat is een draadloze thermostaat?
  15 / Jan / 2023

  14 / Nov / 2023

  Wat is een draadloze thermostaat?

 • Kan ik infrarood panelen gebruiken als hoofdverwarming in mijn huis?
  13 / Jan / 2023

  14 / Nov / 2023

  Kan ik infrarood panelen gebruiken als hoofdverwarming in mijn huis?

 • Kan een infrarood paneel zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden?
  06 / Jan / 2023

  14 / Nov / 2023

  Kan een infrarood paneel zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »