• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

01 / Sep / 2023

Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?

Infrarood verwarming is goedkoper in energieverbruik dan elektrische verwarming. Bij infrarood verwarming wordt 93% van de energie omgezet in warmte, terwijl bij elektrische verwarming slechts 50% van de elektrische energie wordt omgezet in infrarood warmte. Infrarood verwarming warmt een ruimte effectiever op dan gasverwarming en zorgt voor een behaaglijke gevoelstemperatuur.

Elektrische infrarood verwarming kan op stappen worden aangezet en is een eenvoudige en snelle manier om een ruimte te verwarmen. Infraroodpanelen hebben als nadeel dat ze de lucht niet circuleren en kunnen zorgen voor droge ogen. Het is een effectieve vorm van verwarmen, maar verwarmt alleen daar waar de infrarood warmtebron staat opgesteld. Infrarood verwarmingspanelen hebben een korte opwarmtijd.

De beste infrarood panelen verwarmen efficiënt de ruimte te verwarmen. Elektrisch verwarmen met convectie verwarming warmt de hele ruimte op. Er zijn verschillende infrarood verwarming opties, van vaste panelen tot draagbare infrarood verwarmingsbronnen.

Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?
FAQ

 

 

Convector verwarmingen zijn iets minder energiezuinig dan infrarood verwarmingen, maar verbruiken minder energie dan traditionele verwarmingen. Infrarood verwarming is efficiënt voor plaatselijke verwarming, omdat de straling direct objecten en personen verwarmt, waardoor vrijwel geen warmteverlies optreedt. Convector verwarmingen zijn vooral efficiënt in goed geïsoleerde ruimtes.

Het is belangrijk om te weten dat de keuze tussen infrarood en elektrische verwarming afhangt van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de isolatie van het huis en het gewenste gebruik van de verwarming. Infrarood verwarming kan bijvoorbeeld beter worden gebruikt als bijverwarming of voor plaatselijke verwarming, terwijl convectieverwarming beter werkt als hoofdverwarming in goed geïsoleerde ruimtes.

Bij Infrarood Verwarming Soest bieden we een breed assortiment aan infraroodpanelen, waaronder panelen met korrelstructuurdesign panelenpanelen met gladde structuurmobiele paneleninfrarood paneel systeemplafondinfraroodpanelen met ledverlichtingpanelen met aluminium omkader, en infraroodpaneel toebehoren.

Daarnaast hebben we ook speciale infrarood verwarming voor de badkamer, zoals badkamerspiegelskorrel- en gladde panelendesign panelenpanelen met aluminium omkader en badkamer heaters. Voor nog meer comfort en stijl kunt u kiezen uit ons assortiment infrarood spiegels.

Buitenruimtes kunnen ook worden verwarmd met onze terrasverwarming oplossingen. Om de temperatuur in uw ruimtes nauwkeurig te regelen, bieden wij een selectie van thermostaten aan. Als u hulp nodig heeft bij de installatie van uw infrarood verwarmingssysteem, kunt u rekenen op onze montage service.

Naast infrarood verwarming biedt Infrarood Verwarming Soest ook elektrische convectoren en zonnepanelen aan voor een duurzame en energiezuinige oplossing voor uw verwarmingsbehoeften. Mocht u vragen hebben of meer informatie nodig hebben over onze producten en diensten, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder bij het kiezen van de juiste infrarood verwarming voor uw situatie.

Wat is infrarood verwarming eigenlijk?

Hoe werkt een infraroodpaneel?

Een infraroodpaneel werkt door middel van infrarood straling. Dit is een vorm van straling die warmte afgeeft en op die manier de ruimte verwarmt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld convectie (waarbij warme lucht stijgt en zo de ruimte verwarmt), werkt infrarood verwarming direct op objecten en mensen. Dit maakt infrarood verwarming niet alleen energiezuiniger, maar het zorgt ook voor een comfortabelere warmte.

Hoeveel energie verbruikt een infraroodpaneel?

Een infraroodpaneel verbruikt over het algemeen minder energie dan traditionele verwarmingssystemen, zoals convectie of radiatoren. Dit komt doordat infrarood verwarming direct de objecten en mensen in de ruimte verwarmt. Hierdoor kan de temperatuur lager blijven en wordt er minder energie verbruikt.

Is infraroodverwarming energiezuinig?

Ja, de meeste infrarood verwarmingssystemen zijn over het algemeen energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen. Dit komt doordat infrarood verwarming direct de objecten en mensen in de ruimte verwarmt en dus minder energie nodig heeft om de ruimte op te warmen. Daarnaast kun je infrarood panelen ook aansluiten op groene stroom, waardoor je nog meer energie bespaart.

Hoe verhoudt infraroodverwarming zich tot elektrische verwarming?

Wat is elektrische verwarming?

Elektrische verwarming werkt door middel van convectie. Dit betekent dat de verwarming warme lucht de ruimte in blaast, waardoor de ruimte wordt verwarmd. Elektrische verwarming kan worden gerealiseerd met bijvoorbeeld radiatoren, convectorkachels of elektrische vloerverwarming.

Hoe werkt een elektrische verwarming?

Een elektrische verwarming werkt door middel van het omzetten van elektriciteit in warmte. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij elektrische kachels, waarbij een elektrisch element wordt verwarmd en de warmte wordt verspreid via convectie. Bij elektrische vloerverwarming wordt elektriciteit via elektrische kabels in de vloer omgezet in warmte.

Hoeveel energie verbruikt een elektrische verwarming?

Een elektrische verwarming kan over het algemeen meer energie verbruiken dan infrarood verwarming. Dit komt doordat elektrische verwarming werkt op basis van convectie, wat een hoger energieverbruik kan betekenen. Daarnaast kunnen elektrische kachels of vloerverwarmingssystemen ook nog eens extra energie verspillen als ze niet goed zijn geïsoleerd.

Wat zijn de voordelen van infraroodverwarming?

Is een thermostaat benodigd bij infraroodverwarming?

Ja, het is zeker aanbevolen om een thermostaat te gebruiken bij infrarood verwarming. Het gebruik van een thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur in huis gereguleerd wordt, wat het energieverbruik van de infrarood panelen vermindert en zorgt voor een comfortabele temperatuur in huis.

Kan infraroodverwarming als hoofdverwarming dienen?

Ja, infraroodverwarming kan zeker dienen als hoofdverwarming. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn in goed geïsoleerde woningen waar weinig extra warmte nodig is. Infrarood panelen zijn ook geschikt als bijverwarming in bijvoorbeeld de badkamer of het thuiskantoor.

Werkt infraroodverwarming goed als bijverwarming?

Ja, infraroodverwarming is zeer geschikt als bijverwarming. Door de directe stralingswarmte van infrarood panelen is het zeer geschikt om snel extra warmte toe te voegen aan een ruimte. Infrarood panelen zijn daarnaast ook gemakkelijk te installeren en vereisen weinig onderhoud.

Hoe kan ik infraroodverwarming aanschaffen?

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van infraroodpanelen?

Bij het kopen van infraroodpanelen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de grootte van de panelen en hoeveel energie ze verbruiken. Ook kun je kijken of de panelen geschikt zijn voor de ruimte waar je ze wil plaatsen. Het is aan te raden om te kijken naar de voor- en nadelen van verschillende infrarood panelen voordat je overgaat tot aankoop.

Is vloerverwarming ook mogelijk met infraroodverwarming?

Ja, het is zeker mogelijk om vloerverwarming te combineren met infraroodverwarming. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om hun vloer te verwarmen met infrarood vloerverwarming en hierbij ook infrarood panelen aan de muren te hangen voor extra warmte.

Isolatie: heeft dit invloed op het gebruik van infraroodverwarming?

Ja, isolatie heeft zeker invloed op het gebruik van infraroodverwarming. Hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe minder energie er nodig is om te verwarmen. Als je een goed geïsoleerde woning hebt, kun je dus nog meer energie besparen met infrarood panelen.

Veel gestelde cragen over "Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?"

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een manier van verwarmen door middel van onzichtbare straling, vergelijkbaar met de straling van de zon. Deze straling wordt opgenomen door objecten en mensen in de ruimte, waardoor deze opwarmen.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt door middel van infraroodpanelen. Deze panelen produceren onzichtbare infraroodstraling, die de objecten en mensen in de ruimte opwarmt. Hierdoor ontstaat er geen luchtcirculatie, zoals bij traditionele convectieverwarming, wat zorgt voor een aangename warmte zonder droge ogen en een betere bloedsomloop.

Is infrarood verwarming goedkoper in energieverbruik dan elektrische convectieverwarming?

Ja, infrarood verwarming verbruikt over het algemeen minder energie dan traditionele convectieverwarming. Dit komt doordat de warmte direct op de objecten en mensen in de ruimte wordt gericht, waardoor er minder warmte verloren gaat. Hierdoor hoef je minder te stoken, wat zich vertaalt in een lager energieverbruik.

Is infrarood verwarming geschikt als hoofdverwarming of alleen als bijverwarming?

Infrarood verwarming kan zowel als hoofdverwarming als bijverwarming worden gebruikt. Dit is vooral afhankelijk van de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Over het algemeen geldt dat infrarood verwarming beter geschikt is voor kleinere ruimtes. Wel is het belangrijk om te zorgen voor voldoende isolatie in de ruimte, zodat de warmte minder snel verloren gaat.

Wat is het verschil tussen infrarood vloerverwarming en traditionele vloerverwarming?

Bij traditionele vloerverwarming wordt de ruimte verwarmd door middel van warm water dat door leidingen in de vloer stroomt. Bij infrarood vloerverwarming wordt de warmte rechtstreeks in de vloer gebracht door middel van infraroodpanelen. Hierdoor kan infrarood vloerverwarming sneller opwarmen en is het energieverbruik lager dan bij traditionele vloerverwarming.

Moet ik mijn huis volledig uitgerust hebben met Infrarood panelen voor het werkt?

Het is niet nodig om je hele huis uit te rusten met infrarood panelen om te kunnen profiteren van de voordelen. Infrarood panelen zijn ook geschikt als bijverwarming of voor het verwarmen van specifieke ruimtes zoals de werkplek of de badkamer.

Waar moet ik op letten bij de installatie van infrarood verwarming?

Bij de installatie van infrarood verwarming is het belangrijk om te zorgen voor voldoende afstand tussen de panelen en meubels en andere objecten in de buurt van de panelen. Ook is het belangrijk om te zorgen voor voldoende isolatie in de ruimte, zodat de warmte beter vastgehouden kan worden. Daarnaast is het aan te raden om een thermostaat te installeren voor een efficiënter energieverbruik.

Kan ik infrarood panelen aan de muur hangen of moeten deze aan het plafond worden bevestigd?

Infrarood panelen kunnen zowel aan de muur als aan het plafond worden bevestigd. Het is wel belangrijk om te zorgen voor voldoende afstand tussen de panelen en objecten in de buurt om stof door de ruimte te voorkomen.

Verbruik ik minder energie als ik mijn huis verwarm met infrarood panelen?

Ja, over het algemeen verbruik je minder energie als je je huis verwarmt met infrarood panelen ten opzichte van convectieverwarming. Dit komt doordat infrarood panelen de warmte direct op de objecten en mensen richten en er minder warmte verloren gaat. Hierdoor hoef je minder te stoken, wat zich vertaalt in een lager energieverbruik.

Zorgt infrarood verwarming voor een aangename warmte?

Ja, infrarood verwarming zorgt voor een aangename warmte. Dit komt doordat de warmte direct op de objecten en mensen in de ruimte wordt gericht, waardoor er minder warmte verloren gaat en er geen luchtcirculatie ontstaat. Hierdoor is er geen last van droge ogen en is het gevoel van warmte hoger dan bij traditionele convectieverwarming.

Is installatie van infrarood verwarming snel en eenvoudig?

Ja, de installatie van infrarood verwarming is over het algemeen snel en eenvoudig. Het is wel aan te raden om dit te laten uitvoeren door een professionele installateur om ervoor te zorgen dat de panelen op de juiste manier worden geplaatst en aangesloten.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Wordt de achterkant van de infrarood panelen heet?
  01 / Sep / 2023

  01 / Sep / 2023

  Wordt de achterkant van de infrarood panelen heet?

 • Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?
  01 / Sep / 2023

  01 / Sep / 2023

  Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?

 • Hoe werkt een draadloze thermostaat?
  14 / Aug / 2023

  01 / Sep / 2023

  Hoe werkt een draadloze thermostaat?

 • Wat is het stralingsbereik van infrarood panelen?
  02 / May / 2023

  01 / Sep / 2023

  Wat is het stralingsbereik van infrarood panelen?

 • Kunnen infrarood panelen buiten worden gemonteerd?
  24 / Jan / 2023

  01 / Sep / 2023

  Kunnen infrarood panelen buiten worden gemonteerd?

 • Wat is het verschil tussen een infrarood paneel en een plaatselijke bijverwarming?
  24 / Jan / 2023

  01 / Sep / 2023

  Wat is het verschil tussen een infrarood paneel en een plaatselijke bijverwarming?

 • Wat is de beste manier om een infraroodverwarming in de woonkamer te installeren?
  16 / Jan / 2023

  01 / Sep / 2023

  Wat is de beste manier om een infraroodverwarming in de woonkamer te installeren?

 • Wat is een draadloze thermostaat?
  15 / Jan / 2023

  01 / Sep / 2023

  Wat is een draadloze thermostaat?

 • Kan ik infrarood panelen gebruiken als hoofdverwarming in mijn huis?
  13 / Jan / 2023

  01 / Sep / 2023

  Kan ik infrarood panelen gebruiken als hoofdverwarming in mijn huis?

 • Kan een infrarood paneel zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden?
  06 / Jan / 2023

  01 / Sep / 2023

  Kan een infrarood paneel zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infraroodverwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »