• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

03 / May / 2023

Infrarood Verwarming: 5 Mythes Ontkracht

Infrarood verwarming wint aan populariteit, maar er zijn nog steeds een aantal mythes die mensen ervan kunnen weerhouden om de overstap te maken. In dit artikel worden vijf van de meest voorkomende misverstanden over infrarood verwarming ontkracht en laten we zien waarom het een efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing is.

Infrarood Verwarming: 5 Mythes Ontkracht
Blog

De waarheid over infrarood verwarming: vijf veel voorkomende mythes ontkracht

Mythe 1: Infrarood verwarming is schadelijk voor je gezondheid

Een van de meest voorkomende mythes over infrarood verwarming is dat het schadelijk zou zijn voor je gezondheid. In werkelijkheid is infrarood straling een volkomen veilige en natuurlijke vorm van warmte, vergelijkbaar met de warmte van de zon (maar zonder de schadelijke ultraviolette stralen). Infrarood verwarming kan zelfs voordelen voor de gezondheid hebben, omdat het geen stof of allergenen rond circuleert zoals conventionele convectieverwarmingsmethoden dat doen, zoals radiatoren.

Mythe 2: Infrarood verwarming is minder efficiënt dan een warmtepomp

Het is een misvatting dat infrarood verwarming minder efficiënt zou zijn dan een warmtepomp. Beide systemen kunnen energiezuinig werken, maar infrarood verwarming heeft een paar belangrijke voordelen. Hoogwaardige infrarood panelen zijn bijvoorbeeld in staat om een groter oppervlak te verwarmen, waardoor ze geschikt zijn voor grote ruimtes. Bovendien is de installatie en het onderhoud eenvoudiger en goedkoper bij infrarood verwarming, in tegenstelling tot de complexiteit van warmtepompen.

Mythe 3: Infrarood verwarming is duur in gebruik

Een ander vooroordeel is dat infrarood verwarming duur zou zijn in gebruik in vergelijking met andere verwarmingsmethoden. Dit is echter een onjuist beeld. In werkelijkheid zijn infrarood panelen een energiebesparende en kostenbesparende oplossing die op de lange termijn kan leiden tot een lagere energierekening. Infrarood verwarming is sneller en directer in het verwarmen van een ruimte, waardoor je minder energie verbruikt en efficiënter omgaat met de beschikbare warmte.

Mythe 4: Infrarood verwarming werkt alleen bij lage temperaturen (LT)

Sommige mensen geloven ten onrechte dat infrarood verwarming alleen geschikt is voor situaties waarin een lage temperatuur vereist is, zoals bij een cementdekvloer. Echter, infrarood verwarming kan net zo effectief werken bij hogere temperaturen. De infraroodstraling zorgt voor een directe en aangename warmte, onafhankelijk van de temperatuur van de omringende lucht.

Mythe 5: Infrarood verwarming is niet stijlvol

Het laatste misverstand is dat infrarood verwarming er niet stijlvol of modern uitziet. Dit klopt niet! Dankzij innovaties in de productie van infrarood panelen, zijn er nu design panelen beschikbaar met een strakke uitstraling, passend bij elk interieur. Er zijn zelfs panelen met een geïntegreerde spiegel, zodat je verwarming en design in één hebt.

Infrarood verwarming is een efficiënte, duurzame en stijlvolle manier om je huis te verwarmen. Nu je de belangrijkste mythes hebt geleerd en waarom ze niet kloppen, is het tijd om zelf te ontdekken wat infrarood verwarming voor jou kan betekenen. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op door ons te bellen op 035-6029788.

 

Veel gestelde vragen over Infrarood Verwarming

Q: Wat is infraroodverwarming?

A: Infraroodverwarming maakt gebruik van infraroodstraling om warmte te creëren. Dit type verwarming is vergelijkbaar met de warmte die de zon produceert.

Q: Kan ik infraroodverwarming gebruiken als vloerverwarming?

A: Ja, infraroodverwarming kan worden gebruikt als vloerverwarming. Het kan worden geïnstalleerd onder de vloer of als een paneel aan de muur of het plafond worden gemonteerd.

Q: Moeten mijn vloeren worden vervangen om infraroodverwarming te kunnen gebruiken?

A: Nee, het is niet nodig om uw vloeren te vervangen om infraroodverwarming te kunnen gebruiken. Infraroodstraling verwarmt het oppervlak van de vloer zonder deze te beschadigen.

Q: Kan ik 's nachts infraroodverwarming gebruiken?

A: Ja, u kunt infraroodverwarming 's nachts gebruiken. Het biedt comfortabele en veilige warmte zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over brandgevaar.

Q: Moet ik mijn voeten bedekken als ik infraroodverwarming gebruik?

A: Het is niet nodig om uw voeten te bedekken bij het gebruik van infraroodverwarming, aangezien de straling direct op uw huid werkt.

Q: Ben ik afhankelijk van het soort infraroodverwarmingsapparaat dat ik heb?

A: Ja, de werking en effectiviteit van infraroodverwarming is afhankelijk van het soort apparaat. Er zijn verschillende modellen en versies die elk hun eigen effect hebben.

Q: Hoeveel zal ik moeten betalen voor infraroodverwarming?

A: De prijs van infraroodverwarming varieert afhankelijk van het soort apparaat dat u koopt. Sommige modellen zijn al verkrijgbaar vanaf €80, terwijl anderen meer dan €500 kunnen kosten.

Q: Moet ik mijn bestaande verwarmingssysteem vervangen als ik infraroodverwarming wil gebruiken?

A: Het is niet nodig om uw bestaande verwarmingssysteem te vervangen als u infraroodverwarming als bijverwarming wilt gebruiken. Het kan worden geïnstalleerd als aanvulling op uw bestaande systeem.

Q: Is het waar dat vloerverwarming ontkracht wordt door infraroodverwarming?

A: Het is een hardnekkige mythe dat infraroodverwarming vloerverwarming ontkracht. Infraroodverwarming biedt een ander type verwarming en kan daarom als aanvulling op vloerverwarming worden gebruikt.

Q: Maakt infraroodverwarming geluid?

A: Nee, infraroodverwarming maakt geen geluid. Het is een stille verwarmingsoptie die het geluidsniveau in uw huis niet beïnvloedt.

Q: Kan ik mijn infraroodverwarming zo instellen dat het alleen overdag gebruikt wordt?

A: Ja, de meeste infraroodverwarmingsystemen hebben een thermostaat waarmee u de temperatuur en het tijdschema kunt instellen. Zo kunt u de verwarming op elk moment van de dag gebruiken en de energiekosten minimaliseren.

 

 

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving
    24 / Jul / 2024

    03 / May / 2023

    Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving

  • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
    10 / Jul / 2024

    03 / May / 2023

    Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

  • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
    10 / Jul / 2024

    03 / May / 2023

    Wat kost elektrische verwarming woonkamer

  • Infrarood Paneel Kantoor
    10 / Jun / 2024

    03 / May / 2023

    Infrarood Paneel Kantoor

  • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
    08 / Jun / 2024

    03 / May / 2023

    De perfecte terrasverwarmer voor horeca

  • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
    07 / Jun / 2024

    03 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

  • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
    07 / Jun / 2024

    03 / May / 2023

    Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

  • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
    06 / Jun / 2024

    03 / May / 2023

    Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
    05 / Jun / 2024

    03 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

  • Infrarood terrasverwarmers
    04 / Jun / 2024

    03 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmers

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »