• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

05 / Aug / 2023

Infrarood verwarming of warmtepomp wat moet je kiezen?

Er is veel discussie over de efficiëntie van een warmtepomp als vervanger voor traditionele verwarming zoals een cv ketel of vloerverwarming.
In sommige situaties kan infrarood verwarming, met een goed geïsoleerde ruimte, een betere optie zijn dan een warmtepomp.

Infrarood verwarming of warmtepomp wat moet je kiezen?
Blog

Is een warmtepomp echt wel zo goed als verwarming?

Infrarood verwarming is effectief en kan in veel gevallen een goedkopere oplossing bieden dan een warmtepomp.
Wanneer u op zoek bent naar een vervanging voor uw oude verwarming, overweeg dan ook de mogelijkheid van infrarood verwarming als alternatief voor een warmtepomp of vloerverwarming, met name als uw ruimte goed geïsoleerd is.

Is infrarood verwarming een energiezuinige optie voor verwarming?

Ja, infrarood verwarming is zeer energiezuinig en efficiënt in het verwarmen van een kamer, zoals vloerverwarming. Bovendien zijn de goed geïsoleerd panelen aan te passen naar de smaak van de koper.

Waarom infrarood verwarming interessanter is dan een warmtepomp?

Infrarood verwarming is een zeer efficiënte manier om te verwarmen, omdat het direct warmte afgeeft aan objecten en personen in de ruimte, in plaats van de lucht te verwarmen.
Een warmtepompsysteem gebruikt daar in tegen meer energie om dezelfde temperatuur te bereiken en behouden.

In vergelijking met andere verwarmings-technologien, zoals warmtepompen, heeft infrarood verwarming geen complexe onderdelen die regelmatig moeten worden onderhouden of vervangen.

Daarnaast kan het een interessante combinatie vormen met zonnepanelen, waardoor de energiekosten nog verder kunnen worden verlaagd en de kamer temperatuur optimaal wordt gehouden.

Hoe vergelijk je infraroodpanelen met warmtepompen als het gaat om verwarming?

Veel mensen vragen zich af hoe infraroodpanelen en lucht-water warmtepompen met elkaar vergeleken kunnen worden.

Het is belangrijk om te weten dat er veel onjuiste en onvolledige informatie circuleert over de werking van ir panelen, zonnepanelen en warmtepompen. Sommige partijen maken beloftes die in de praktijk niet gehaald worden, terwijl andere partijen uit concurrentieoverwegingen onjuiste informatie verspreiden die beweren dat infrarood verwarming niet efficiënt is voor het verwarmen van een goed geïsoleerd kamer.

Met een intelligent geregelde elektrische vloerverwarming of infrarood vloerverwarming kunnen kamers effectief verwarmd worden met groene stroom, zonder dat er aardgas gebruikt word hoeft te worden.

Als je ervoor kiest om in plaats daarvan daarnaast ook nog infrarood panelen te gebruiken, dan is het aan te raden dat de kamer goed geïsoleerd is en dat er een elektrische boiler aanwezig is voor de warm water voorzieningen.

Een lucht-water warmtepomp en infraroodverwarming zijn twee efficiënte manieren om een goed geïsoleerde kamer te verwarmen.
Ze zijn beide energiezuinig en comfortabel, makkelijk te installeren en onderhouden, en bieden een aantrekkelijke aanvulling op elk interieur.

Wat is het verschil tussen infrarood verwarming en een warmtepomp?

Infrarood verwarming en een warmtepompsysteem zijn beide manieren om uw huis of kantoor goed te verwarmen. Terwijl een warmtepompsysteem de lucht in uw ruimte verwarmt, gebruikt infraroodverwarming infraroodstralen om direct objecten, personen en de kamer te verwarmen.
Dit maakt infraroodverwarming efficiënter dan een warmtepompsysteem.

Hoe kan ik infrarood verwarming combineren met duurzame energie?

Infrarood panelen zijn een efficiënte manier om duurzaam opgewekte elektriciteit, zoals die van zonnepanelen, om te zetten in stralingswarmte.
In tegenstelling tot een elektrische kachel, verwarmen deze direct objecten in plaats van lucht, wat kan leiden tot significante energiebesparingen wanneer ze goed geïsoleerd worden in vergelijking met traditionele verwarming met radiatoren.

Wat is het verschil tussen een infrarood verwarming en een elektrische verwarming?

Een infrarood verwarming is een verwarmingstechniek die gebruik maakt van infraroodstraling om ruimtes te verwarmen. In tegenstelling tot een elektrische verwarming, verbruikt een infrarood verwarming minder energie en verwarmt het objecten en personen rechtstreeks in plaats van de lucht.
Dankzij de goed geïsoleerde techniek resulteert dit in een snelle en efficiënte verwarming van de ruimte.

Hoe zit het met het energieverbruik van een infrarood verwarming in vergelijking met een warmtepomp?

Een infrarood verwarming verbruikt minder energie dan een warmtepomp, omdat het geen lucht hoeft te verwarmen. In plaats daarvan verwarmt het direct de objecten en personen in de ruimte, wat leidt tot een snelle en efficiënte verwarming.
Daarbij is een infrarood verwarming ook stiller en kan het gemakkelijk worden aangepast aan individuele ruimtes met goed geïsoleerde muren.

Wat zijn de verschillen tussen infrarood panelen en een warmtepomp als het gaat om het creëren van aangename warmte?

Er zijn verschillende aspecten waarop infrarood panelen en een lucht-water warmtepomp zich van elkaar onderscheiden. Zo zijn de aanschaf- en onderhoudskosten voor infrarood panelen over het algemeen lager dan die van een warmtepomp. Infrarood verwarming is ook efficiënter, sneller en goed gesoleerd in het opwarmen van een kamer dan een warmtepomp. Ook is infrarood verwarming duurzamer en milieuvriendelijker dan een warmtepomp. Al met al biedt infrarood verwarming dus verschillende voordelen ten opzichte van eerdergenoemde goed geïsoleerde lucht-water warmtepomp.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen infrarood panelen en een lucht-water warmtepomp als het gaat om kamerverwarming?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen infrarood verwarming en warmtepompen.
Zo heeft infrarood verwarming een extreem lange levensduur en is deze manier van verwarmen goedkoper dan een warmtepomp.
Verder is een infraroodpaneel met een goed geïsoleerde constructie een geduchte concurrent voor de warmtepomp als het gaat om effectief verwarmen.

Wat is het verschil in onderhoud tussen infraroodverwarming en een goed geïsoleerde warmtepomp met bijverwarming?

Een infraroodverwarming en een lucht-water warmtepomp hebben verschillende opbouwen wat betreft onderhoud.
Een infraroodverwarming maakt gebruik van goed geïsoleerde infraroodpanelen zonder bewegende onderdelen, waardoor er geen periodiek onderhoud nodig is. Hierdoor is deze optie efficiënt en goedkoop om kamers te verwarmen. Warmtepompen, daarentegen, hebben wel bewegende onderdelen en zullen dus vaker onderhoud nodig hebben waardoor de jaarlijkse onderhoudskosten hoger zullen zijn.

Hoe verschilt het uiterlijk van infrarood verwarming en de warmtepomp?

Infrarood verwarming heeft in vergelijking met de lucht-water warmtepomp een ander uiterlijk.
Dit kan voor sommigen een voordeel zijn en voor anderen juist een nadeel.
Het is echter wel mogelijk om infraroodpanelen naar eigen wens te ontwerpen, terwijl dat bij een lucht-water warmtepomp niet kan.

Wanneer u een volledige verwarming wil creëren in een goed geïsoleerd gebouw, kunt u verschillende soorten infraroodpanelen gebruiken om op een unieke manier de extra stijging van de temperatuur te bewerkstelligen.Met deze technologie kunt u de temperatuur van elke kamer aangenaam warm maken zonder veel energieverbruik.

Door het gebruik van infraroodverwarming en geavanceerde intelligente elektrische vloerverwarming, kunnen onderzoekers laten zien dat de huidige stroomprijs in combinatie met zonnepanelen en elektrische boilers een besparing kan opleveren ten opzichte van het gebruik van fossiele brandstoffen. Tevens wordt elke muur, vloer of ander paneel die door infraroodpanelen wordt verwarmd door straling gelijkmatig verwarmd tot maximaal 65 graden.

Er zijn verschillende modellen warmtepanelen die efficiënt energieverbruik combineren met goede isolatie in goed geïsoleerde woningen, waardoor er nog meer energiebesparing is te behalen.

Van welke materialen zijn infrarood panelen van gemaakt?

Infrarood panelen, verkrijgbaar in twee verschillende materialen, glas of metaal, kunnen worden gebruikt om een kamer efficiënt te verwarmen.
Met hun goed geïsoleerde constructie zijn ze een goede optie voor een lucht-water warmtepomp in plaats van zonnepanelen. Daarnaast kunnen ze worden voorzien van een foto of kunstwerk of als een krijtbord worden gebruikt.

Zijn infrarood panelen beschikbaar in verschillende maten en wattages?

Ja, infrarood verwarmingen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en wattages, waardoor ze kunnen worden aangepast aan uw behoeften en ruimte.

Daarnaast kunnen de panelen ook worden geïnstalleerd in een goed geïsoleerd plafond van uw kamer, waardoor het efficiënt verwarmd kan worden met een lagere efficiëntie.
Een lucht-water warmtepomp is hierbij een goede optie om de ruimte op een betaalbare manier te verwarmen.

Is infrarood verwarming een goede optie voor nieuwe huizen die goed geïsoleerd zijn, ondanks de hoge stroomprijs?

Infraroodverwarming is een ideale oplossing voor nieuwe huizen met een goede isolatie.
Dankzij de infraroodpaneel wordt de warmte efficiënt afgegeven zonder de kamer te verwarmen.

Hierdoor is er minder energie (van bijvoorbeeld gas of een lucht/water warmtepomp) nodig om de woning op temperatuur te houden in een goed geïsoleerde omgeving, waardoor luchtverwarming niet nodig is.

Is natuurlijke ventilatie voldoende bij infrarood verwarming?

Ja, in tegenstelling tot een lucht-water warmtepomp, is natuurlijke ventilatie meestal voldoende bij infrarood verwarming als de kamer goed geïsoleerd is en de thermostaat correct is ingesteld.
De luchttemperatuur in een goed geïsoleerd ruimte is lager en daardoor gaat er minder warmte verloren, wat het efficiënt en effectief verwarmen van de kamer mogelijk maakt.

Wat is het verbruik van infrarood panelen en vloerverwarming in goed geïsoleerd woningen?

In woningen met een goed geïsoleerde isolatie ligt het verbruik van infrarood verwarming lager dan in woningen met minder isolatie.
Dit komt omdat er minder warmteverlies is door de goede isolatie, waardoor de luchttemperatuur lager blijft.
Hierdoor is er minder energie nodig om de woning op temperatuur te houden.

Is het mogelijk om warm tapwater te verkrijgen door middel van een goed geïsoleerde infrarood paneel als hoofdverwarming?

De infrarood verwarming is een efficiënt verwarmingssysteem dat uw kamer goed verwarmt, maar het kan geen warm tapwater leveren.
Als u warm water nodig heeft voor douche of keuken, dan is een andere oplossing, zoals een lucht-water warmtepomp of goed geïsoleerde boiler vereist.

Is infraroodverwarming een goede optie om mijn huis of bedrijf all-electric te maken?

Infrarood verwarming is een effectief en efficiënt systeem om uw huis of bedrijf all-electric te maken. Net zoals bij een lucht-water warmtepomp, moet u zelf elektriciteit opwekken met bijvoorbeeld pv panelen.

Bij het vergelijken van beide systemen is het belangrijk om ook de aanschafprijs van de zonnepanelen mee te nemen. Infrarood panelen zijn een goede keuze voor een duurzame en energiebesparende verwarming van uw goed geïsoleerde kamer of bedrijf, vooral als ze efficiënt worden gebruikt.

Hoe kun je de totale kosten van eigendom van infraroodpanelen, warmtepompen en elektrische boilers vergelijken?

Om een goede vergelijking te maken van de totale kosten van eigendom van infraroodpanelen, warmtepompen en zonnepanelen, is het raadzaam om een berekening te maken van alle kosten die je per jaar maakt. Dit omvat de aanschafkosten, levensduur, vervangingskosten, onderhoudskosten en energiekosten, waaronder ook de kosten voor elektriciteit.

Door alle kosten mee te nemen in de berekening, waaronder ook de kosten voor een goed geïsoleerde woning, kun je een weloverwogen beslissing maken over welke verwarming het beste bij jou past en zo een goede keus maken met betrekking tot de aanschafkosten.

Waarom is infraroodverwarming een goede keuze in plaats van een warmtepomp?

Infraroodverwarming is een goede optie voor woningen die bouwkundig niet geschikt zijn voor een lucht-water warmtepomp.
De installatie van infraroodpanelen is relatief eenvoudig en vereist geen ingrijpende bouwkundige aanpassingen, zoals het plaatsen van goed geïsoleerde muren of vloeren.


Verder hebben infraroodpanelen een lage aanschafprijs en bieden ze interessante besparingen op verbruikskosten. Dit maakt infraroodverwarming betaalbaar voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen, waardoor de kamer efficiënt verwarmd kan worden met behulp van eenvoudige en goed geïsoleerde technologie.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
  10 / Jul / 2024

  05 / Aug / 2023

  Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

 • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
  10 / Jul / 2024

  05 / Aug / 2023

  Wat kost elektrische verwarming woonkamer

 • Infrarood Paneel Kantoor
  10 / Jun / 2024

  05 / Aug / 2023

  Infrarood Paneel Kantoor

 • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
  08 / Jun / 2024

  05 / Aug / 2023

  De perfecte terrasverwarmer voor horeca

 • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
  07 / Jun / 2024

  05 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

 • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
  07 / Jun / 2024

  05 / Aug / 2023

  Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

 • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
  06 / Jun / 2024

  05 / Aug / 2023

  Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

 • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
  05 / Jun / 2024

  05 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

 • Infrarood terrasverwarmers
  04 / Jun / 2024

  05 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmers

 • De beste infrarood terrasverwarmers van 2024
  31 / May / 2024

  05 / Aug / 2023

  De beste infrarood terrasverwarmers van 2024

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »