• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

28 / Aug / 2023

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel?

Infraroodpanelen werken op elektriciteit en zetten deze energie om in infraroodstraling. Veel mensen willen weten hoeveel een infraroodpaneel precies verbruikt. Dit is handig om te weten, zodat je de maandelijkse kosten kunt berekenen en besparen op je energieverbruik. Over het algemeen verbruikt een infraroodpaneel tussen de 0.6 en 1.0 kilowattuur per uur, afhankelijk van de grootte van de ruimte en het vermogen dat nodig is. Een paneel van 600 watt verbruikt bijvoorbeeld ongeveer 0.55 kilowattuur per uur dat het volledig aanstaat.

Hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen je nodig hebt. Infraroodverwarming verwarmt namelijk direct de objecten en mensen in een ruimte in plaats van de lucht. De warmte wordt via de vloer en muren verspreid en blijft lang vasthouden. Met infraroodverwarming kun je flink besparen op je energieverbruik in vergelijking met bijvoorbeeld cv. Je kunt het verbruik precies laten berekenen voor jouw situatie, zodat je weet hoeveel capaciteit nodig is om je huis te verwarmen en de energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel?
Blog

1. Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel?

Een infraroodpaneel verbruikt ongeveer 0.6 - 1.0 kilowatts, afhankelijk van het wattage. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal gebruiksuren, de oppervlakte van de kamer, de isolatie van de woning en de gewenste temperatuur.

2. Wat is het verbruik van infrarood verwarming per uur?

Het verbruik van een infrarood verwarming per uur kan worden uitgedrukt in kilowatt per uur (kWh). Dit kan variëren afhankelijk van het wattage van het specifieke infraroodpaneel. Gemiddeld kan een infraroodpaneel van 600 watt ongeveer 0.6 kWh per uur verbruiken.

3. Kan ik besparen met een infrarood paneel?

Absoluut. Infraroodpanelen zijn energiezuinig en kunnen lagere energiekosten en stookkosten leveren in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen zoals elektrische convectoren. Bovendien hebben ze minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken en te onderhouden, vooral in goed geïsoleerde ruimtes.

4. Hoe wordt het verbruik van een infrarood paneel berekend?

Het verbruik van een infraroodpaneel kan worden berekend door het wattage van het paneel te vermenigvuldigen met het aantal gebruiksuren, en dan te delen door 1000. Deze berekening geeft het verbruik in kilowattuur. Dit wordt vervolgens vermenigvuldigd met het huidige elektriciteitstarief om de operationele kosten te bepalen.

5. Wat is het verbruik

Het stroomverbruik van een infraroodpaneel varieert, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het vermogen van het paneel, de isolatie van je huis en de gewenste temperatuur. Over het algemeen is het verbruik van een infrarood verwarming relatief laag vergeleken met andere elektrische verwarmingsopties.

Bepaal het verbruik van jouw infrarood paneel

Infrarood panelen zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens. Een 100 watt infrarood paneel verbruikt bijvoorbeeld per volledig aanstaand uur 0,1 kWh elektriciteit. Een groter paneel van 60 x 60 cm met een wattage van 550 watt verbruikt 0,55 kWh per uur. Dus, het verbruik van een infraroodpaneel kan simpelweg bepaald worden door naar het vermogen van het paneel te kijken.

De rol van vermogen en paneelgrootte

Het precieze benodigde vermogen en het aantal panelen dat nodig is, kan exact worden berekend door één van onze adviseurs. Dit hangt namelijk af van de grootte van de ruimte en de gewenste temperatuur.

Infrarood panelen: efficiënt en warm

Het mooie van infrarood panelen is dat ze efficiënt elektriciteit omzetten naar stralingswarmte, wat betekent dat je het wattage van het paneel kunt hanteren als warmteopbrengst. Een paneel dat 300 watt aan energie verbruikt, zal dus ook 300 watt aan warmte leveren.

Besparing met infrarood verwarmen

Het verbruik van infrarood panelen kan verder worden verminderd door een goede isolatie van je woning en het gebruik van een slimme thermostaat per kamer. Dit verhoogt de efficiëntie van de panelen en kan zo je energieverbruik drastisch verminderen, wat weer leidt tot lagere stookkosten.

Verbruik varieert per leverancier en energieprijs

Het stroomverbruik van infrarood panelen kan variëren afhankelijk van de leverancier en de energieprijs. De kosten voor het gebruik van infrarood panelen kunnen berekend worden door het verbruik per uur te vermenigvuldigen met de energieprijs per kilowattuur.

Conclusie

Het verbruik van een infrarood paneel hangt af van een aantal factoren, zoals het vermogen van het paneel, de isolatie van je woning en de gewenste temperatuur. Over het algemeen is het verbruik van infrarood verwarming erg zuinig in vergelijking met andere elektrische verwarmingsmethoden. Voor het beste advies neem contact op een specialist van Infrarood Verwarming Soest. Zij kunnen je voorzien van een nauwkeurige berekening, waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende factoren.

Veel gestelde vragen over stroom verbruik infrarood paneel

Hoe werkt het verwarmen met infrarood panelen?

Infraroodpanelen werken op elektriciteit en zetten deze energie om in infraroodstraling. Deze stralingswarmte wordt vervolgens geabsorbeerd door materialen en oppervlakken in de kamer, die warmte op hun beurt weer afgeven aan de ruimte. De warmte wordt dus niet via de lucht, maar direct via de objecten in de ruimte verdeeld.

Hoeveel energie verbruikt een infrarood paneel?

Het energieverbruik van een infrarood paneel hangt af van het vermogen, uitgedrukt in watt (W). De gewoonlijke regel is ongeveer 60-100 watt per vierkante meter als hoofdverwarming. Echter, dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden en de doeltreffendheid van de infraroodverwarming.

Hoe kan ik besparen met infrarood verwarming in mijn woning?

Met infraroodverwarming kunt u efficiënt energie besparen omdat de warmte direct wordt afgegeven aan objecten en personen in de kamer in plaats van eerst de lucht te verwarmen. Bovendien zijn infraroodpanelen heel precies, waardoor u alleen de ruimtes verwarmt die u werkelijk gebruikt.

Hoe kan ik het verbruik van mijn infraroodverwarming berekenen?

U kunt het verbruik van uw infraroodverwarming berekenen door het vermogen van het apparaat (in watt) te vermenigvuldigen met het aantal uur dat het apparaat draait. Vergeet niet dat u het aantal watts moet omzetten in kW (kilowatt) door het te delen door 1000 voordat u de berekening uitvoert.

Is infraroodverwarming geschikt als bijverwarming?

Ja, een infraroodverwarming paneel kan heel goed worden gebruikt als bijverwarming, vooral in ruimtes die niet continu worden gebruikt of waar een extra warmtebron nodig is, zoals in een badkamer of een hobbyruimte.

Kan ik infraroodverwarming gebruiken als hoofdverwarming in mijn huis?

Ja, infraroodverwarming kan zeker worden gebruikt als hoofdverwarming in uw huis. Het is belangrijk om te zorgen dat de totale capaciteit van de panelen groot genoeg is om de hele ruimte te kunnen verwarmen.

Wat is het stroomverbruik van infraroodverwarming in 2023?

Het specifieke stroomverbruik van infraroodverwarming in 2023 kan niet worden voorspeld omdat dit afhangt van het gebruik en de individuele instellingen. Echter, infraroodverwarming is bekend om zijn energie-efficiëntie vergeleken met traditionele verwarmingssystemen.

Zijn er extra kosten verbonden aan het verwarmen met infrarood?

Het verwarmen met infrarood brengt naast de aanschafkosten van de panelen geen extra kosten met zich mee. De panelen vereisen geen onderhoud en hebben geen extra installatievereisten zoals een rookafvoer of een gasaansluiting. De enige kosten die u in overweging moet nemen, zijn de stroomkosten voor het gebruik.

Hoeveel vermogen heeft een infrarood paneel nodig?

Het benodigde vermogen van een infrarood paneel hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en de isolatie van de ruimte. Een algemene regel is dat je ongeveer 60-100 watt per vierkante meter nodig hebt voor hoofdverwarming.

Waar kan ik infrarood verwarming kopen?

Infrarood verwarming kan worden gekocht bij diverse online en fysieke winkels die gespecialiseerd zijn in verwarmingssystemen zoals Infrarood Verwarming Soest. Het is altijd goed om de prijzen en producten van verschillende leveranciers te vergelijken om het systeem te vinden dat het beste bij uw behoeften past.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
  10 / Jul / 2024

  28 / Aug / 2023

  Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

 • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
  10 / Jul / 2024

  28 / Aug / 2023

  Wat kost elektrische verwarming woonkamer

 • Infrarood Paneel Kantoor
  10 / Jun / 2024

  28 / Aug / 2023

  Infrarood Paneel Kantoor

 • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
  08 / Jun / 2024

  28 / Aug / 2023

  De perfecte terrasverwarmer voor horeca

 • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
  07 / Jun / 2024

  28 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

 • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
  07 / Jun / 2024

  28 / Aug / 2023

  Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

 • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
  06 / Jun / 2024

  28 / Aug / 2023

  Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

 • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
  05 / Jun / 2024

  28 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

 • Infrarood terrasverwarmers
  04 / Jun / 2024

  28 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmers

 • De beste infrarood terrasverwarmers van 2024
  31 / May / 2024

  28 / Aug / 2023

  De beste infrarood terrasverwarmers van 2024

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »