• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

27 / Jul / 2023

Infrarood panelen besparing

Infrarood panelen besparing
Blog

Verwarmen met infrarood panelen: de sleutel tot een duurzame besparing

Infrarood panelen zijn een innovatieve manier van verwarmen die gebruik maakt van infraroodstraling. Dit type verwarming is efficiënt en zorgt voor een snelle opwarming van de ruimte zonder dat er luchtcirculatie plaatsvindt. Hierdoor kan de temperatuur in een ruimte met een paar graden lager worden gehouden, wat leidt tot een aanzienlijke energiebesparing.

Deze besparing kan worden bereikt door het gebruik van minder watt, in vergelijking met traditionele verwarmingstechnieken. Infraroodverwarming is daarom een duurzame oplossing voor de verwarming van woningen en gebouwen en speelt een belangrijke rol in het realiseren van het Klimaatakkoord waarbij alle woningen en gebouwen in 2050 van het gas af moeten zijn.

Daarnaast zijn infrarood panelen zeer modieus en komen in verschillende designs, waaronder foto's en schilderijen, waardoor ze een heerlijk warm gevoel geven in de ruimte. Maar hoe geven infrarood panelen jouw een duurzame besparing?

Hoe leveren infrarood panelen een besparing op?

In dit artikel leer je hoe infrarood panelen een besparing opleveren door jouw woning of kantoor zonder gas te verwarmen.

Installatie eenvoudig

Een van de grootste voordelen van infrarood panelen is dat de installatie makkelijk en snel is. In tegenstelling tot een conventionele verwarming, hoef je bij een ir verwarming geen leidingen in je huis aan te leggen. De enige voorwaarde is een elektriciteit aansluiting. Je kan het paneel ook rechtstreeks op de elektriciteit aansluiten, maar het is raadzaam om dit door een elektricien te laten doen.

Geen onderhoudskosten

Met de infrarood panelen zijn er geen onderhoudskosten. Infrarood panelen hebben namelijk geen onderhoud nodig omdat er geen draaiende onderdelen in zitten. Bovendien gaat een infrarood paneel meestal langer dan dertig jaar mee, waardoor je flink bespaart op onderhoudskosten.

Besparen op verbruik

Ook qua verbruik kun je flink besparen met infrarood panelen. In de meeste nieuwbouwhuizen is de isolatie goed, waardoor de temperatuur al gauw rond de 16 graden Celsius is. Dankzij de zuinige energie van infrarood panelen heb je maar weinig energie nodig om de gewenste temperatuur van 20 of 22 graden Celsius te bereiken.

Verwarming onder bureau

Niet alleen in huizen, maar ook in kantoorruimtes is infrarood verwarmen de ideale oplossing. Zeker als je geen zin hebt in een lelijke radiatoren onder je bureau. Met behulp van infraroodpanelen ben je bevrijd van die vervelende radiatoren.

Daarnaast is infrarood panelen ook geruisloos en geurloos. Nog een goede reden om over te stappen op verwarmen door infrarode straling.

Aanschaf-/investeringskosten

Het kopen van infrarood panelen heeft investeringskosten. Deze kosten zijn echter minder dan die van een CV installatie. Ook kun je jaarlijks flink besparen op de aanschaf-/investeringskosten.

Muurpanelen als decoratie

Je hebt de keuze uit verschillende infrarood panelen, variërend van heel basic tot zeer modieus. Dit komt omdat de panelen slechts 2 tot 3 centimeter dik zijn, waardoor ze weinig ruimte nodig hebben om te installeren.

Het enige wat je voor de werking van een infraroodpaneel nodig hebt is een elektriciteit aansluiting. Zo kan je ook je muur prachtig versieren met een infrarood paneel met een foto erop afgebeeld. Een waar kunstwerk in je woonkamer.

Conclusie: infrarood panelen besparing

Infrarood panelen hebben de toekomst. Door slim om te gaan met energie en het gebruik van infrarood panelen kun je enorm besparen op verschillende kosten. Zo kan je jaarlijks flink besparen op de kosten van je verbruik, onderhoudskosten, installatie en aanschaf-/investeringskosten.

Bovendien is infrarood verwarmen ook modieus, geruisloos en geurloos. Perfect voor in huis én op je kantoor. Tegenwoordig is infrarood verwarmen dé oplossing om te verwarmen zonder fossiele brandstoffen. Ervaar zelf hoe verwarmen met infrarood panelen jouw een duurzame besparing oplevert!

Slimme bediening

Infraroodpanelen zijn geconnecteerd met slimme technologie, waardoor je de temperatuur in een ruimte kan regelen naar jouw wens. Met slimme thermostaten en slimme sensoren kun je precies vinden hoe warm het in een ruimte moet zijn, en je kunt ook verschillende ruimtes apart van elkaar instellen. Zo is het mogelijk om meerdere ruimtes te verwarmen met dezelfde panelen, maar met verschillende temperaturen.

Betaalbaar

Infrarood panelen zijn vaak duurder bij de aanschaf dan andere verwarmingstechnieken. Maar over de lange termijn kan het je veel geld schelen dankzij de lagere energierekening. De investering die je vooraf doet, zal zichzelf terugverdienen doordat je meer bespaart op je energierekening.

Geen stof

Infrarood panelen produceren geen stof zoals radiatoren of convectoren dat wel doen. Hierdoor heb je minder last van stoffigheid in je huis en hoef je geen stoffilter te plaatsen.

Ventilatie

Infraroodpanelen hoeven niet aangesloten te worden op een luchtverwarmingssysteem. Dit betekent dat je niet hoeft te investeren in een dure ventilatiesysteem. Daarnaast betekent het ook dat je geen warmte gaat verliezen door ventilatie.

Draadloze verbinding

Infraroadpanelen hebben meestal geen draad nodig om ze te laten werken. Je hebt alleen een stukje hardware nodig om het paneel in je netwerk te integreren.

Schoonmaken

Omdat infraroodpanelen geen bewegende onderdelen hebben, zijn ze makkelijk schoon te maken. Ze hebben geen last van stof en kunnen met een droge doek worden schoongemaakt.

Verschillende materialen

Infraroodpanelen zijn er in verschillende materialen, zoals aluminium, roestvrij staal, hout en kunststof. Zorg ervoor dat je kiest voor een materiaal dat bij je interieur past.

Installatie

De installatie van infraroodpanelen is relatief eenvoudig. Veel van de panelen zijn plug-and-play en kunnen door de klant zelf worden geïnstalleerd. Adobe heeft ook professionele installateurs die je kunnen helpen met de montage van het paneel.

Hygiëne

Infraroodpanelen gaan schimmel en bacteriegroei tegen in je huis. Dit komt omdat warmte op een organisch materiaal schimmels en bacteriën doodt. Dus als je een gezond huis wil hebben, is infrarood verwarmen de perfecte oplossing.

Eco-vriendelijk

Infraroodpanelen gebruiken geen gas, wat ze een milieuvriendelijke manier van verwarmen maken. Hoewel elektriciteit ook stroomverbruik met zich meebrengt, levert de energie-efficiëntie van de panelen flinke besparingen op.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer
    30 / Apr / 2024

    27 / Jul / 2023

    Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer

  • Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes
    29 / Apr / 2024

    27 / Jul / 2023

    Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes

  • Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter
    28 / Apr / 2024

    27 / Jul / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter

  • Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk
    27 / Apr / 2024

    27 / Jul / 2023

    Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk

  • Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers
    26 / Apr / 2024

    27 / Jul / 2023

    Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers

  • Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer
    25 / Apr / 2024

    27 / Jul / 2023

    Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer

  • Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras
    24 / Apr / 2024

    27 / Jul / 2023

    Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras

  • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
    23 / Apr / 2024

    27 / Jul / 2023

    Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

  • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
    22 / Apr / 2024

    27 / Jul / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

  • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
    21 / Apr / 2024

    27 / Jul / 2023

    De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »