• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

SEObyRay - 25 / Jan / 2024

Wat is het beste alternatief voor gas

Wat is het beste alternatief voor gas
Blog

Duurzaam Verwarmen Zonder Gas: Warmtepomp, Elektrische Cv-ketel, Of Infrarood Panelen?

De interesse in huis verwarmen zonder gas neemt toe onder consumenten die bewuster willen leven en hun energieverbruik willen verminderen. Om die reden onderzoeken veel huiseigenaren mogelijkheden voor duurzame verwarming van het huis, waarbij ze op zoek zijn naar alternatieven die niet van gas afhankelijk zijn. De installatie van een elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp, die beide geen gas nodig hebben, zijn daar voorbeelden van. Deze oplossingen zijn niet alleen populair, ze dragen ook bij aan een duurzamer gebruik van energie.

In dit artikel worden verschillende alternatieven voor de cv-ketel besproken voor het verwarmen van je huis. Het overstappen naar technologieën als een warmtepomp zonder gas biedt niet alleen een milieuvriendelijke uitkomst, maar is ook nog eens energiebesparend en kosten-efficiënt op de lange termijn. Ontdek hoe deze innovatieve oplossingen je huis op een verantwoorde wijze comfortabel warm kunnen houden.

1. Warmtepomp: Is dit het beste alternatief voor aardgas?

Een all-electric warmtepomp is een duurzame en energiezuinige alternatief voor cv ketel bij het verwarmen van het huis. Dit vernieuwende apparaat haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals de lucht, bodem of het grondwater en gebruikt deze om uw woning comfortabel te verwarmen. Met een hoog rendement, dat 3 tot 4 keer hoger ligt dan de gebruikte elektriciteit, leidt dit tot significante energiebesparingen. Hierdoor wordt de warmtepomp een steeds aantrekkelijkere keuze voor de duurzame verwarming van uw huis.

Daarnaast stimuleren fiscale voordelen zoals het subsidie krijgen op een volledig elektrische warmtepomp de betaalbaarheid en rentabiliteit van deze investering. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor hen die willen bijdragen aan een duurzame toekomst en de stap willen zetten naar een woning vrij van aardgas. Ontdek hier meer over de mogelijkheden en voordelen van het gebruik van een warmtepomp.

VoordelenNadelen
Hoog rendementInitiële investering kan hoog zijn
Duurzaam alternatiefKan geluidsoverlast veroorzaken
Lange levensduurVereist goed geïsoleerd huis

2. Elektrische Cv-ketel: is dit een goedkoper alternatief?

Als alternatief voor de warmtepomp, overweeg een elektrisch te verwarmen cv-ketel zonder gas wanneer je van plan bent om over te stappen op duurzame verwarming voor je huis. Deze optie is vaak voordeliger in aanschaf dan een warmtepomp en biedt een efficiënte oplossing voor alternatieven voor gasverwarming. Let echter op dat het energieverbruik hoger kan uitvallen bij elektrische verwarming. Het elektrisch opwarmen van water kan namelijk leiden tot hogere energiekosten. Vergelijk hier de kosten van elektrische verwarming met die van gas.

VoordelenNadelen
Geen gasaansluiting nodigMeer energiegebruik
Goedkoper in aanschafVerhoogde energiekosten
Vereist weinig onderhoudMinder rendement dan een warmtepomp

3. Zonneboiler: kan dit mijn warmtevraag dekken?

Met zonneboilers op het dak kan warm water zonder gas worden opgewekt voor verwarming zonder gas en warm tapwater, een milieubewuste keuze die aansluit bij het concept van duurzame energie. Deze duurzame oplossing, niet alleen een praktisch alternatief voor warmtepomp maar ook voor een traditionele cv ketel zonder gas, sluit perfect aan bij een all-electric woningconcept en is in staat om een groot deel van de warmtebehoefte te dekken.

Het systeem, dat ook een alternatief kan bieden voor traditioneel verwarmen met infraroodpanelen, is afhankelijk van weersomstandigheden en zonlichtinval. Hierdoor kan het voorkomen dat het niet continu als een volwaardig alternatief functioneert, maar desondanks biedt het een duurzame en efficiënte oplossing voor het verwarmen van uw huis.

4. Infrarood Panelen: Het duurzaam alternatief?

Het infrarood paneel, een efficiënt alternatief voor de traditionele cv ketel, is een vorm van elektrisch verwarmen die bijdraagt aan gas af zonder warmtepomp. Deze panelen zijn een energiebesparende en duurzame verwarming voor het huis, die objecten in een kamer direct verwarmen met infraroodstraling. Dit past binnen het duurzaam verwarmen van je huis en het onderzoeken van energiebesparende maatregelen voor het verwarmen zonder de lucht te verwarmen, waarmee een stap gezet wordt richting centrale verwarming zonder gas. Bekijk hier ons aanbod van infrarood panelen.

VoordelenNadelen
Zuiniger dan traditionele radiatorenVereist voldoende isolatie
Zorgt voor aangename warmteInitiële kosten kunnen hoog zijn
Vrij van onderhoudKan niet alle ruimtes verwarmen

5. Biomassaketel: Is Biobrandstof het antwoord?

Een andere beste oplossing voor duurzaam huis verwarmen is een biomassaketel, die houtpellets, houtsnippers of ander duurzaam biomateriaal verbrandt. Dit is CO2-neutraal, wat centraal staat in de overgang van het gas af en draagt bij aan het verduurzamen van je huis. Deze verwarmingssystemen, een belangrijk aspect van duurzame verwarming huis, komen vaak voor in de discussie over duurzame huisverwarming. Het is echter afhankelijk van de beschikbaarheid en prijs van de biomassa.

Infrarood Verwarming Soest kan u helpen bij het kiezen van de beste oplossing voor uw duurzame verwarmingssysteem behoeften. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Conclusie: Wat is nu het beste alternatief om je huis te verwarmen zonder gas?

Er zijn tal van alternatieven, zoals de warmtepomp, het beste alternatief, en infrarood panelen, om jouw woning gasloos te verwarmen en een bijdrage te leveren aan Nederland van het gas af. Je keuze zal afhangen van je persoonlijke voorkeuren, budget, het energiegebruik van jouw huis, en de mate waarin je huis goed geïsoleerd is. Deze alternatieven, waaronder de warmtepomp die ook gezien wordt als een alternatief voor de traditionele cv ketel, zijn momenteel de meest duurzame en energiezuinige opties voor het verwarmen van je huis. Op weg naar een aardgasvrij Nederland is het belangrijk om je huis zo energiezuinig mogelijk te maken.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
  10 / Jul / 2024

  SEObyRay - 25 / Jan / 2024

  Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

 • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
  10 / Jul / 2024

  SEObyRay - 25 / Jan / 2024

  Wat kost elektrische verwarming woonkamer

 • Infrarood Paneel Kantoor
  10 / Jun / 2024

  SEObyRay - 25 / Jan / 2024

  Infrarood Paneel Kantoor

 • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
  08 / Jun / 2024

  SEObyRay - 25 / Jan / 2024

  De perfecte terrasverwarmer voor horeca

 • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
  07 / Jun / 2024

  SEObyRay - 25 / Jan / 2024

  Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

 • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
  07 / Jun / 2024

  SEObyRay - 25 / Jan / 2024

  Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

 • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
  06 / Jun / 2024

  SEObyRay - 25 / Jan / 2024

  Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

 • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
  05 / Jun / 2024

  SEObyRay - 25 / Jan / 2024

  Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

 • Infrarood terrasverwarmers
  04 / Jun / 2024

  SEObyRay - 25 / Jan / 2024

  Infrarood terrasverwarmers

 • De beste infrarood terrasverwarmers van 2024
  31 / May / 2024

  SEObyRay - 25 / Jan / 2024

  De beste infrarood terrasverwarmers van 2024

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »