• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

24 / Nov / 2023

Beste milieuvriendelijke verwarming om energierekening te verlagen

Bij Infrarood Verwarming Soest zien we infrarood panelen als de meest duurzame en energiezuinige manier om woningen te verwarmen, een perfect voorbeeld van milieuvriendelijk verwarmen. In dit artikel delen we onze visie op infraroodverwarming als de beste verwarming voor een oud huis en als een effectieve manier om de energierekening omlaag te brengen, mogelijk gemaakt door subsidie voor infrarood verwarming.

We bespreken de verschillende panelen die beschikbaar zijn, hoe je extra kunt besparen met slimme thermostaten en de voordelen van de combinatie met zonnepanelen, wat bijdraagt aan nog meer energiebesparing. Ook gaan we in op veelgestelde vragen over het verminderen van het energieverbruik, wat infraroodverwarming een slim alternatief maakt voor traditionele centrale verwarming op gas of elektriciteit. Onze ervaren specialisten staan klaar om je van dienst te zijn met persoonlijk advies over infrarood verwarming.

Beste milieuvriendelijke verwarming om energierekening te verlagen
Blog

Verschillende soorten infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een milieuvriendelijke oplossing en is te vinden in verschillende vormen en maten, passend bij iedere ruimte in je huis. Naast infrarood panelen die een goede optie zijn voor goedkoop verwarmen zonder gas, kun je kiezen uit panelen met korrelstructuur, design panelen of gladde structuur. Er zijn zelfs mobiele panelen en infrarood panelen voor systeemplafonds die mogelijk in aanmerking komen voor infrarood verwarming subsidie of verwarming subsidie. Ontdek de mogelijkheden bij milieuvriendelijke energieleveranciers en kies de beste optie voor jouw woning.

Energie besparen met infrarood verwarming

Hoe kan infrarood verwarming je helpen met geld te besparen op je energierekening? Door gebruik te maken van infraroodstraling wordt de energie direct omgezet in warmte, wat leidt tot een efficiënter stroomverbruik en minder verlies. Daarnaast zijn de installatie en het onderhoud van infrarood panelen eenvoudig, waardoor je geen dure aanpassingen aan je woning nodig hebt. Vergeet niet te investeren in goede isolatie, want dit draagt ook significant bij aan een lagere energierekening en energiebesparing.

Thermostaten en andere slimme tools

De beste manier om je huis te verwarmen en toch optimaal te besparen op je energierekening is het gebruik van slimme tools zoals thermostaten. Vooral in een oud huis kan een thermostaat ervoor zorgen dat je infrarood verwarming efficiënt gebruikt, wat de goedkoopste manier is om je kamer te verwarmen. Bovendien draag je met deze wijze van verwarmen bij aan groene energie en ben je duurzaam bezig, terwijl je ook geld bespaart.

Zonnepanelen en infrarood verwarming: een perfecte combinatie

De combinatie van zonnepanelen en infrarood verwarming vormt de beste manier om je huis te verwarmen en biedt een hernieuwbare oplossing om energieprijzen te verlagen. Door gebruik te maken van zonlicht voor het opwekken van groene stroom die direct ingezet kan worden voor je infrarood verwarming, draag je bij aan het verduurzamen van je woning, bespaar je op de energiekosten en verklein je de CO2-uitstoot.

Infrarood verwarming in elke ruimte

Infrarood verwarming kan in elke ruimte van je huis geïnstalleerd worden, zoals de woonkamer en badkamer. Er zijn zelfs speciale badkamer spiegels en heaters die zorgen voor een aangename temperatuur, zonder condensvorming. Kortom, met infrarood verwarming geniet je van optimaal comfort in je gehele woning.

Conclusie: infrarood verwarming is de beste milieuvriendelijke optie

Als je op zoek bent naar een energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing om je energierekening te verlagen, dan is infrarood verwarming de beste manier om je huis te verwarmen, ook als je in een oud huis woont. Met diverse soorten panelen en slimme thermostaten, in combinatie met zonnepanelen, representeert infrarood verwarming een goedkoopste manier om een kamer te verwarmen, waardoor het niet alleen een kostenefficiënte maar ook een goedkoopste verwarming optie is. Stap over op infrarood verwarming en geniet van een lagere energierekening en een duurzaam verwarmd huis.

Wil je meer weten over hoe infrarood verwarming kan bijdragen aan een lagere energierekening en hoe het een milieuvriendelijke keuze is voor je woning? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website.

Veelgestelde vragen over de beste milieuvriendelijke verwarming

Wat is de meest efficiënte manier om mijn huis te verwarmen?

De beste manier om je huis te verwarmen is door middel van een warmtepomp, een cruciaal onderdeel van een moderne centrale verwarming. Dit apparaat maakt efficiënt gebruik van de warmte uit de buitenlucht of de grond om je woning te verwarmen. Daarmee biedt het een hoog rendement en draagt het bij aan een duurzame energievoorziening voor jouw huis.

Moet ik mijn cv-ketel vervangen?

Ja, in 2050 moet iedereen in Nederland de overstap hebben gemaakt van traditionele centrale verwarming op gas naar een meer duurzame oplossing als deel van de vervanging. Dit is de beste manier om je huis te verwarmen zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Overweeg daarom een hybride of volledig elektrische warmtepomp als een efficiënt alternatief voor je cv-ketel.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Een warmtepomp, vaak gezien als de beste manier om je huis te verwarmen, maakt gebruik van duurzame energiebronnen en is daarom een grote stap voorwaarts om het milieu te helpen. In tegenstelling tot de traditionele centrale verwarming op gas of elektriciteit, bespaar je op energiekosten en draagt de lange levensduur van een warmtepomp bij aan een duurzame investering voor de lange termijn.

Kan ik zonder gas verwarmen en toch geld besparen?

Ja, er zijn verschillende manieren om op de goedkoopste manier je kamer te verwarmen zonder gas, wat wordt gezien als de beste manier om je huis te verwarmen. Opties zoals infrarood panelen en elektrisch verwarmen bieden een efficiënte vervanging voor traditionele centrale verwarming op gas of elektriciteit en dragen bij aan een lagere afhankelijkheid van het verwarmen van het huis op gas.

Kom ik in aanmerking voor subsidie bij de aanschaf van een warmtepomp?

Ja, het overstappen naar een warmtepomp wordt dikwijls gezien als de beste manier om je huis te verwarmen, en daarom zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor de aanschaf ervan. Deze milieuvriendelijke optie kan een alternatief bieden voor de traditionele centrale verwarming op gas of elektriciteit, en kan vaak de goedkoopste manier zijn om een kamer te verwarmen. Informeer bij je gemeente of energieleverancier naar de mogelijkheden voor deze duurzame investering, waarmee je bijdraagt aan het verminderen van de afhankelijkheid van het verwarmen van je huis op gas.

Moet ik mijn radiatoren vervangen voor een warmtepomp?

Nee, je kunt je radiatoren behouden wanneer je de overstap maakt naar een warmtepomp, de beste manier om je huis te verwarmen. Daarnaast is het mogelijk om je verwarmingssysteem te verbeteren door te kiezen voor lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming, wat de warmtepomp kan helpen om nog efficiënter te werken dan de traditionele centrale verwarming op gas of elektriciteit. Dit kan op de lange termijn de goedkoopste manier zijn om een kamer te verwarmen en helpt bij de overstap weg van het huis verwarmen op gas.

Is het nodig om mijn huis te isoleren voordat ik een warmtepomp laat installeren?

Het is niet strikt noodzakelijk om je huis te isoleren voordat je overstapt op de beste manier om je huis te verwarmen, met een warmtepomp. Dit systeem kan ook zonder isolatie een efficiënte vorm van centrale verwarming bieden, los van gas of elektriciteit. Echter, door te isoleren kan de warmtepomp een nog efficiëntere werking hebben, wat bijdraagt aan het zijn van de goedkoopste manier om een kamer te verwarmen, zeker op de lange termijn. Vooral in een beste verwarming voor een oud huis wordt het belang van isolatie gecombineerd met een warmtepomp duidelijk zichtbaar in de vorm van een lagere energierekening en meer wooncomfort.

Is verwarmen met behulp van zonne-energie mogelijk?

Ja, het is mogelijk om je huis te verwarmen met behulp van zonne-energie, vaak beschouwd als de beste manier om huis te verwarmen zonder afhankelijk te zijn van centrale verwarming op gas of elektriciteit. Zonnepanelen die warm water produceren zijn een goedkoopste manier om een kamer te verwarmen, en bovendien zijn ze een uitstekende optie voor de verwarming van een oud huis, omdat ze bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.

Wat is het verschil tussen een hybride en volledig elektrische warmtepomp?

Een hybride warmtepomp werkt samen met je ketel en kan een duurzaam alternatief zijn voor de traditionele centrale verwarming op gas of elektriciteit. Vooral in een oud huis kan het vinden van de beste verwarming uitdagend zijn. Een volledig elektrische warmtepomp vervangt de cv-ketel volledig en hoewel de investering aanvankelijk hoger is, kan het op de lange termijn de goedkoopste manier om je kamer te verwarmen zijn, wat bijdraagt aan lagere energiekosten.

Kan ik met infrarood panelen mijn hele huis verwarmen?

Ja, infrarood panelen kunnen dienen als de beste verwarming voor een oud huis, en bieden een moderne oplossing als alternatief voor centrale verwarming op gas of elektriciteit. Bovendien kan deze keuze op lange termijn uitgroeien tot de goedkoopste manier om je kamer te verwarmen. Het is wel cruciaal dat je huis goed geïsoleerd is voor een optimale werking en dat je de gewenste temperatuur nauwkeurig afstelt.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer
  30 / Apr / 2024

  24 / Nov / 2023

  Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer

 • Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes
  29 / Apr / 2024

  24 / Nov / 2023

  Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes

 • Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter
  28 / Apr / 2024

  24 / Nov / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter

 • Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk
  27 / Apr / 2024

  24 / Nov / 2023

  Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk

 • Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers
  26 / Apr / 2024

  24 / Nov / 2023

  Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers

 • Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer
  25 / Apr / 2024

  24 / Nov / 2023

  Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer

 • Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras
  24 / Apr / 2024

  24 / Nov / 2023

  Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras

 • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
  23 / Apr / 2024

  24 / Nov / 2023

  Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

 • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
  22 / Apr / 2024

  24 / Nov / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

 • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
  21 / Apr / 2024

  24 / Nov / 2023

  De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »