• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

02 / Aug / 2023

Is infrarood verwarming veilig voor kinderen?

Is infrarood verwarming veilig voor kinderen?
Blog

Infrarood Verwarming Kinderkamer: Veilig Verwarmen met Infrarood Panelen

Infrarood verwarming is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden als alternatief voor traditionele verwarmingssystemen, zoals convectie verwarming. De onschadelijke infrarode warmtestralen dringen door de lucht en zorgen voor een aangename warmte en gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte, zonder de nadelen van droge lucht en stofcirculatie. Mede hierdoor is infrarood verwarming een interessante optie voor de kinderkamer. Maar is deze vorm van verwarming ook veilig voor kinderen? In dit artikel onderzoeken we de veiligheidsaspecten van infrarood verwarming en geven we tips voor het kiezen van de juiste panelen voor de kinderkamer.

Aanraakveiligheid infrarood panelen

Een belangrijk aspect van de veiligheid van verwarmingssystemen in de kinderkamer is de aanraakveiligheid. Infrarood verwarmingspanelen, zoals de Herschel infraroodpanelen, zijn ontworpen om een hoge oppervlaktetemperatuur te bereiken, maar blijven aanraakveilig. Dit betekent dat kinderen en volwassenen de panelen zonder risico op brandwonden kunnen aanraken. De maximale oppervlaktetemperatuur van infrarood panelen ligt rond de 115 graden Celsius, wat aanzienlijk lager is dan bijvoorbeeld de temperatuur van een elektrische kachel.

Infrarood verwarming kinderkamer is dus ideaal dankzij de veilige aanraaktemperatuur. Het paneel aanraken is geen probleem, aangezien de warmte-energie voornamelijk aan de voorkant uitgestraald wordt. Bovendien is de warmteverdeling over een groter oppervlak, waardoor er minder kans op brandwonden is.

Verbrandingsgevaar warmtepanelen

Infrarood verwarming draagt het Duitse TÜV-keurmerk, wat betekent dat de panelen voldoen aan strenge veiligheidseisen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het verbrandingsgevaar, dat bij infrarood panelen praktisch nihil is. De goede isolatie aan de achterkant van het paneel, zoals bijvoorbeeld bij infrarood wandpanelen, zorgt ervoor dat er geen verbrandingsgevaar aanwezig is. Bovendien zijn de gebruikte materialen in de meeste gevallen niet brandbaar, wat de veiligheid van deze verwarmingssystemen verder vergroot.

Schadelijke uv stralen kinderkamer

Een veelvoorkomende vraag is of infrarood verwarming schadelijk is voor de gezondheid, met name door de aanwezigheid van infrarood stralen. Infrarood stralen zijn echter onschadelijke infrarode warmtestralen, die geen schadelijke eigenschappen hebben zoals uv stralen. In het spectrum van ultraviolet bevindt infrarood zich namelijk tussen het zichtbare licht en de warmtestralen, terwijl ultraviolet zich aan de andere kant van het zichtbare licht bevindt. Infrarood verwarming is dus niet schadelijk voor de gezondheid.

Veiligheidsglas

Veel infrarood panelen zijn voorzien van glas, wat in eerste instantie misschien niet de meest veilige keuze lijkt voor de kinderkamer. Echter, de glazen infrarood panelen zijn voorzien van ESG-veiligheidsglas. Dit is thermisch gehard glas dat vergelijkbaar is met een autoruit. Bij eventuele breuk breekt het glas in kleine stukjes zonder scherpe randen. Bovendien heeft ESG-veiligheidsglas een hoge weerstand tegen mechanische en thermische schokken, wat de kans op breuk verkleint. Dit betekent dat ESG-veiligheidsglas een veilige keuze is voor infrarood verwarming in de kinderkamer.

Brandgevaar infrarood verwarming kinderkamer

Het risico op brandgevaar is een belangrijk aandachtspunt bij de keuze van een verwarmingssysteem voor de kinderkamer. Gelukkig is er bij infrarood verwarmingspanelen geen sprake van brandgevaar. Deze panelen zijn voorzien van meerdere veiligheidsschakelaars die ervoor zorgen dat ir verwarming van het paneel uitgeschakeld wordt bij oververhitting. De hitteschakelaars zijn zo ontworpen dat ze direct ingrijpen bij een te hoge temperatuur, waardoor de kans op brand tot een minimum beperkt blijft.

Energiezuinig en duurzaam

Naast veiligheid is energiezuinigheid een belangrijk aspect van infrarood verwarming. IR panelen zijn energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen, zoals elektrische verwarming en convectie verwarming. Door de warmtegolven die de infraroodstralen uitstralen, wordt de ruimte op een efficiënte manier verwarmd. Een goede isolatie van de woning zorgt voor een nog lager energieverbruik. In sommige gevallen kan dit zelfs leiden tot een besparing van enkele honderden euro's per jaar.

Voordelen voor de gezondheid

Infrarood verwarming heeft enkele voordelen voor de gezondheid, met name voor kinderen met gevoelige luchtwegen. Doordat er geen luchtcirculatie plaatsvindt, komen er minder stofdeeltjes in de lucht. Dit zorgt voor een betere luchtkwaliteit en een gezond binnenklimaat. Bovendien hebben kinderen en volwassenen geen last van droge ogen, lippen en huid, zoals bij traditionele verwarmingssystemen het geval kan zijn.

Eenvoudige installatie

Infrarood panelen zijn eenvoudig te installeren aan de muur of het plafond, waardoor ze ook in kleinere ruimtes zoals de kinderkamer goed tot hun recht komen. De panelen zijn koppelbaar aan een thermostaat en zelfs bedienbaar met een mobiele telefoon, wat het gebruiksgemak ten goede komt. Daarnaast zijn er speciale vorstbeveiliging opties beschikbaar, die ervoor zorgen dat de ruimte altijd op een minimale temperatuur blijft.

Stijlvolle en praktische ontwerpen

Infrarood panelen zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, kleuren en afbeeldingen, waardoor ze perfect passen bij de inrichting van de kinderkamer. Foto infrarood panelen of krijtbord verwarming zijn ideale opties voor een kindvriendelijke uitstraling. Doordat de panelen dun zijn, nemen ze weinig ruimte in beslag en kunnen ze op praktische plaatsen worden geïnstalleerd.

Tips voor het kiezen van het juiste infrarood paneel

Bij het kiezen van het juiste infrarood paneel voor de kinderkamer zijn er enkele aandachtspunten om rekening mee te houden. Kies het juiste vermogen en formaat voor de ruimte, zodat het paneel voldoende warmte kan leveren. Overweeg glazen panelen met ESG-veiligheidsglas voor extra veiligheid. Kies een paneel met een kindvriendelijk ontwerp dat past bij de inrichting van de kamer, zoals een foto infrarood paneel of krijtbord verwarming.

Conclusie

Infrarood verwarming is een veilige, energiezuinige en stijlvolle keuze voor de kinderkamer. Met de juiste keuze in ontwerp en installatie zorgen infraroodpanelen voor een bijzonder comfortabele en veilige verwarming. Neem contact op met Infrarood Verwarming voor advies en informatie over de mogelijkheden voor uw specifieke situatie. Lees meer over infrarood verwarming in het infrarood verwarming magazine en ontdek de vele voordelen van deze duurzame verwarmingsoplossing voor uw gezin.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras
    24 / Apr / 2024

    02 / Aug / 2023

    Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras

  • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
    23 / Apr / 2024

    02 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

  • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
    22 / Apr / 2024

    02 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

  • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
    21 / Apr / 2024

    02 / Aug / 2023

    De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

  • Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer
    20 / Apr / 2024

    02 / Aug / 2023

    Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer
    19 / Apr / 2024

    02 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer

  • Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden
    18 / Apr / 2024

    02 / Aug / 2023

    Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden

  • Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon
    17 / Apr / 2024

    02 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon

  • Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers
    16 / Apr / 2024

    02 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers

  • Infrarood terrasverwarmer voor overkappingen
    12 / Apr / 2024

    02 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor overkappingen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »