• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

29 / Nov / 2023

Infrarood Wandverwarming

Infrarood wandverwarming, een specifieke toepassing van infrarood verwarming, wint aan populariteit als een energiezuinige methode van verwarming voor zowel huizen als kantoren. Deze techniek maakt gebruik van infraroodpanelen die, eenmaal geïnstalleerd, vele voordelen bieden. In dit artikel verkennen we de nuances van infrarood verwarming, bespreken we de unieke voordelen van infraroodpanelen, en analyseren we de situaties waarin het installeren van een infraroodpaneel de meest voordelige keuze kan zijn.

Infrarood Wandverwarming
Blog

Wat is infrarood wandverwarming?

Infrarood wandverwarming, een efficiënte vorm van directe verwarming, maakt gebruik van infrarood straling om een ruimte direct te verwarmen, zonder de lucht zelf op te warmen. Wandpanelen die speciaal ontworpen zijn om te verwarmen met infrarood stralen infrarode warmte uit die opgenomen wordt door objecten in de kamer.

Dit type verwarming zorgt ervoor dat meubels, muren en je lichaam de warmte absorberen en vervolgens weer afgeven aan de omgeving. Overweegt u de aankoop van dit type verwarming, dan kunt u overwegen om infrarood wandpanelen te kopen die passen bij uw specifieke behoeften.

In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen zoals cv-verwarming, die warme lucht door de ruimte laat stromen, of elektrische radiatoren die de lucht in een kamer opwarmen, zorgt infrarood wandverwarming ervoor dat er geen luchtcirculatie nodig is. Het resultaat is een comfortabele warmte, waarbij alleen de aanwezige massa in een ruimte verwarmd wordt.

Hoe werkt infrarood wandverwarming?

Infrarood wandpanelen, een moderne vorm van elektrische verwarming, werken op elektriciteit en bieden een energiezuinig alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Deze wand infrarood panelen bevatten geavanceerde verwarmingselementen die elektriciteit efficiënt omzetten in infrarode warmtestraling. Met een wifi thermostaat is het mogelijk om de stralingsintensiteit naar wens aan te passen, zodat de ideale temperatuur gemakkelijk te bereiken is.

De directe stralingswarmte van infrarood wandverwarming wordt direct door de huid en kleding opgenomen, wat comfortabeler aanvoelt dan de warme lucht van een centrale verwarming of elektrische kachel. Deze techniek verwarmt objecten en personen in plaats van de lucht, wat resulteert in minder energieverlies en een hoger comfortniveau. Overweegt u om infrarood wandpanelen te kopen voor uw woning, bekijk dan de opties die bij uw verwarmingsbehoeften passen voor een effectieve en plezierige warmtebeleving.

Voordelen van infrarood wandverwarming

Infrarood wandverwarming biedt meerdere voordelen infrarood: het is niet alleen kostenbesparend maar ook een comfortabele en onderhoudsvrije optie voor in uw woning.

  • Energiezuinig: Verwarmingspanelen op infraroodbasis zijn tot 60% efficiënter dan traditionele elektrische kachels, waardoor ze een groene keuze zijn.
  • Comfortabel: Ze bieden direct voelbare warmte die aangenaam aanvoelt. Bovendien is er door de montage aan de wand geen sprake van een onaangename warme luchtstroom.
  • Geen onderhoud nodig: Deze infrarood wandpanelen vereisen nauwelijks onderhoud, wat extra gemak en kostenbesparing oplevert voor de huiseigenaar.
  • Makkelijk zelf te installeren: De eenvoud waarmee men infrarood wandpanelen kan kopen en zelf kan installeren maakt ze een praktische toevoeging aan elke ruimte.
  • Regelbare temperatuur: De temperatuur is per kamer in te stellen, wat niet alleen bijdraagt aan persoonlijk comfort maar ook energie-efficiëntie bevordert.
  • Gezond binnenklimaat: Door minder stofcirculatie dan bij conventionele warme luchtsystemen, verbetert u de luchtkwaliteit binnenshuis.
  • Kostenbesparend: Deze vorm van verwarming kent lagere investeringskosten dan een centrale verwarmingsinstallatie en is ideaal voor zowel kleine als grotere ruimten.

 

VoordelenOmschrijving
EnergiezuinigInfraroodpanelen zijn tot 60% zuiniger dan traditionele elektrische kachels. Het verminderde energieverbruik betekent ook minder CO2-uitstoot.
Snel en Direct Voelbare WarmteNa inschakeling produceren Infraroodpanelen vrijwel direct warmte, creëert dus snel een warme en comfortabele omgeving.
Minder StofcirculatieVerwarming door middel van infraroodstraling vermindert de luchtcirculatie en de beweging van huisstofmijt, waardoor de luchtkwaliteit binnen verbetert.
Makkelijk te InstallerenInfrarood panelen zijn meestal lichtgewicht en vereisen weinig installatie. Veel zijn plug-and-play apparaten of vereisen eenvoudige montage aan de muur of het plafond.
Vrijwel Geen OnderhoudAnders dan bij traditionele CV-systemen, zijn er geen bewegende delen in infraroodpanelen, dus zeer weinig dat kan slijten of kapot gaan. Dit betekent dat er vrijwel geen onderhoud nodig is na de installatie.

 

Kosten en verbruik

Overweeg je infrarood wandpanelen te kopen, dan zijn de kosten afhankelijk van het geïnstalleerde vermogen en je energieprijs. Een gangbaar paneel van 350 watt verbruikt 0,35 kWh per uur. Als je het paneel gemiddeld 3 uur per dag gebruikt, zijn de dagelijkse kosten ongeveer €0,36, gezien de huidige energieprijzen.

Deze manier van verwarmen staat bekend om zijn aangename warmte en efficiëntie. Infraroodverwarming is tot 60% zuiniger dan traditionele elektrische verwarmingssystemen. De precieze besparing en de tijd waarin je je investering terugverdient, worden beïnvloed door hoe goed je ruimte is geïsoleerd, hoe je het systeem gebruikt en de variërende energieprijzen.

Vermogen paneelStroomverbruik per uurIndicatieve kosten per dag (3 uur gebruik)
100 watt0,1 kWh€0,12
200 watt0,2 kWh€0,24
300 watt0,3 kWh€0,36

Infrarood wandverwarming als hoofd- of bijverwarming

De Voordelen van Infrarood Wandverwarming

Afhankelijk van de isolatie van je woning kan infrarood wandverwarming diverse voordelen bieden:

  • Als hoofdverwarming in goed geïsoleerde huizen, waar sunpower infrarood technologie zorgt voor een efficiënte en comfortabele warmte.
  • Als plaatselijke bijverwarming naast een ander verwarmingssysteem zoals convector verwarming, vloerverwarming of een warmtepomp, voor extra warmte waar nodig.

Voor woningen die slecht geïsoleerd zijn, kan een infrarood verwarmingspaneel tekortschieten als primaire warmtebron. Een grotere vermogensbehoefte kan in dit geval resulteren in hogere energiekosten.

In goed geïsoleerde huizen kan de sunpower infrarood technologie daarentegen perfect functioneren als hoofdverwarming. Doordat de vraag naar warmte lager is, blijven de energiekosten laag. Dit biedt een besparing ten opzichte van traditionele convector verwarming en eliminatie van de noodzaak voor een cv-ketel en radiatoren.

Infrarood wandpanelen voor badkamer en woonkamer

Wilt u infrarood wandpanelen kopen die geschikt voor de badkamer zijn of perfect passen in kleinere ruimtes? Onze infrarood wandpanelen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en vermogens, en excellent als panelen voor aan de muur in bijna elke ruimte in huis. Ontdek de populaire toepassingen voor uw situatie:

  • Voor de badkamer bieden wij stijlvolle designpanelen en speciale infrarood spiegels aan, die niet alleen ruimtebesparend zijn, maar ook bijdragen aan een comfortabele warmte.
  • In de woonkamer zijn infrarood panelen ideaal als extra warmtebron, ideaal gepositioneerd bij uw favoriete zitplek in de woonkamer of rondom de werkplek.

Nadelen van infrarood wandverwarming

Hoewel infrarood wandpanelen eenvoudig te installeren zijn en veel voordelen hebben voor binnenklimaatbeheersing, moeten we ook enkele nadelen niet uit het oog verliezen:

  • Om de gewenste temperatuur te bereiken, is het van belang de panelen strategisch in iedere ruimte te plaatsen. Buiten het bereik van de infrarood panelen kan het namelijk koud aanvoelen.
  • Bij de installatie moeten de elektriciteitssnoeren zorgvuldig worden weggewerkt, zodat ze het esthetische aspect van je interieur niet verstoren.
  • Verder kan het een kwestie van gewenning zijn als je voorheen conventionele verwarmingssystemen gebruikte, aangezien bij infrarood verwarming er geen luchtcirculatie plaatsvindt, wat een andere warmtebeleving geeft.

Conclusie

Infrarood wandverwarming is een comfortabele en energiezuinige manier om je ruimte te verwarmen. Het systeem is vooral geschikt voor goed geïsoleerde panden of als plaatselijke bijverwarming. Dankzij de eenvoud van de installatie, zijn infrarood wandpanelen gemakkelijk zelf te monteren.

Deze manier van verwarmen zorgt voor een gelijkmatige warmte in de ruimte doordat de panelen objecten en mensen direct verwarmen zonder de lucht te bewegen, wat betekent dat er geen luchtcirculatie plaatsvindt. Dit zorgt voor een comfortabele warmte zonder stofverplaatsing.

De hoge efficiëntie en directe stralingswarmte van de panelen, samen met hun flexibele plaatsingsmogelijkheden, maken infrarood wandpanelen een interessant alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Laat je goed informeren over de diverse mogelijkheden en vraag een vrijblijvend advies op maat.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving
    24 / Jul / 2024

    29 / Nov / 2023

    Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving

  • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
    10 / Jul / 2024

    29 / Nov / 2023

    Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

  • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
    10 / Jul / 2024

    29 / Nov / 2023

    Wat kost elektrische verwarming woonkamer

  • Infrarood Paneel Kantoor
    10 / Jun / 2024

    29 / Nov / 2023

    Infrarood Paneel Kantoor

  • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
    08 / Jun / 2024

    29 / Nov / 2023

    De perfecte terrasverwarmer voor horeca

  • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
    07 / Jun / 2024

    29 / Nov / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

  • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
    07 / Jun / 2024

    29 / Nov / 2023

    Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

  • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
    06 / Jun / 2024

    29 / Nov / 2023

    Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
    05 / Jun / 2024

    29 / Nov / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

  • Infrarood terrasverwarmers
    04 / Jun / 2024

    29 / Nov / 2023

    Infrarood terrasverwarmers

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »