• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

21 / Aug / 2023

Is infrarood verwarming goedkoop

Is infrarood verwarming goedkoop
Blog

Infrarood verwarming is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Dit komt onder andere door de energiezuinigheid, duurzaamheid en het warmtecomfort dat deze vorm van elektrische verwarming biedt. Een veelgestelde vraag is echter of Infrarood verwarming ook goedkoop is in gebruik.

 

Verbruikskosten

De verbruikskosten van Infrarood verwarming zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het vermogen van het verwarmingspaneel, de frequentie van gebruik en de grootte van de te verwarmen ruimte. Het is daarom lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. Wel kan gesteld worden dat Infrarood verwarming over het algemeen zuiniger is dan conventionele verwarmingssystemen, zoals cv-ketels. Dit komt doordat infraroodpanelen gericht warmte afgeven en niet de hele ruimte hoeven te verwarmen. Hierdoor wordt er minder energie verspild en is het rendement hoger.

Zonnepanelen

Een manier om de kosten van Infrarood verwarming verder te verlagen, is door gebruik te maken van zonnepanelen. Door zonnepanelen te installeren, wek je zelf energie op die je kunt gebruiken om je huis te verwarmen. Dit is niet alleen duurzaam, maar kan ook aanzienlijke besparingen opleveren op de elektriciteitsrekening. Bij Infrarood Verwarming Soest bieden wij verschillende A-merken aan die compatibel zijn met zonnepanelen, zoals Ecosun, Infrasoest-panelen, LVS en QH-panelen.

Onderhoud en installatie

Een ander voordeel van Infrarood verwarming is dat het weinig onderhoud vereist en gemakkelijk te installeren is. Omdat er geen bewegende delen zijn, is er weinig kans op defecten en slijtage. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met bijvoorbeeld gasaansluitingen of rookkanalen, wat de installatie van Infrarood verwarming zeer praktisch maakt. Bij Infrarood Verwarming Soest bieden wij ook een professionele montage-service aan, zodat je zeker weet dat de Infrarood verwarming op de juiste manier geïnstalleerd wordt.

Industriële verwarming

Infrarood verwarming is niet alleen geschikt voor woonhuizen, maar ook voor industriële toepassingen. Hierbij kun je denken aan het verwarmen van grote hallen, magazijnen of werkplaatsen. Ook hier geldt dat Infrarood verwarming over het algemeen zuiniger en efficiënter is dan conventionele verwarmingssystemen. Bovendien bieden wij bij Infrarood Verwarming Soest speciale industriële verwarmingssystemen aan die specifiek ontworpen zijn voor deze toepassingen.

Conclusie

Al met al kan gesteld worden dat Infrarood verwarming een slimme keuze is als het gaat om verwarmingssystemen. Hoewel de verbruikskosten afhankelijk zijn van diverse factoren, is Infrarood verwarming over het algemeen zuiniger en efficiënter dan conventionele verwarmingssystemen. Door het gebruik van zonnepanelen en de praktisch nul euro aan onderhoudskosten is Infrarood verwarming een duurzame en kosteneffectieve optie voor thuis- en industriële verwarming. Bovendien biedt Infrarood verwarming een hoog warmtecomfort door middel van warmtestraling, waarbij de gevoelstemperatuur aanzienlijk hoger ligt dan de werkelijke temperatuur.

Bij Infrarood Verwarming Soest bieden wij een breed scala aan Infrarood verwarmingssystemen, van designpanelen en mobiele panelen tot infraroodspiegels en badkamerheaters. Onze A-merken zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun betrouwbaarheid en rendement. Daarnaast bieden wij een professionele montage-service en advies op maat, zodat je altijd verzekerd bent van de juiste oplossing voor jouw situatie.

Ben je geïnteresseerd in Infrarood verwarming en wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze website, waar je ons volledige assortiment aan Infrarood verwarmingssystemen kunt vinden, evenals informatie over zonnepanelen, thermostaten en meer. Bij Infrarood Verwarming Soest staan wij klaar om jou te helpen bij het vinden van de perfecte Infrarood verwarming voor jouw huis of bedrijf.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
    23 / Apr / 2024

    21 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

  • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
    22 / Apr / 2024

    21 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

  • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
    21 / Apr / 2024

    21 / Aug / 2023

    De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

  • Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer
    20 / Apr / 2024

    21 / Aug / 2023

    Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer
    19 / Apr / 2024

    21 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer

  • Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden
    18 / Apr / 2024

    21 / Aug / 2023

    Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden

  • Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon
    17 / Apr / 2024

    21 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon

  • Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers
    16 / Apr / 2024

    21 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers

  • Infrarood terrasverwarmer voor overkappingen
    12 / Apr / 2024

    21 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor overkappingen

  • Infrarood terrasverwarmer voor de tuin
    11 / Apr / 2024

    21 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor de tuin

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »