• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

05 / Jul / 2023

Infrarood Verwarming: Is Het ECHT Zo Energiezuinig?

Infrarood Verwarming: Is Het ECHT Zo Energiezuinig?
Blog

Infraroodverwarming is een alternatieve verwarmingsmethode die veel belovend klinkt op het gebied van energiezuinigheid. Maar is het echt zo energiezuinig als beweerd wordt? Het korte antwoord is: het hangt ervan af hoe je het gebruikt. Laten we er dieper op in gaan.

Wat is Infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is een vorm van stralingsverwarming - het verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de ruimte. Het is beschikbaar in verschillende vormen, waaronder panelen, stralers en vloerverwarming. Deze technologie wordt al lang gebruikt in kantoren, fabrieksgebouwen, dierenverblijven en openbare ruimtes. Lees hier meer over onze infraroodpanelen.

Voordelen van Infraroodverwarming

Infraroodverwarming kent verschillende voordelen. Ten eerste is er geen sprake van ongewenste luchtcirculatie. Daarnaast is er een gunstig energieverbruik, wat betekent dat het minder energie verbruikt in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Bovendien is de installatie eenvoudig en het resultaat zorgt voor een moderne uitstraling in je woonruimte. Bovendien biedt het een aangename warmte gecombineerd met duurzame, voordelige en energiezuinige verwarming.

Richtlijnen voor Infraroodverwarming

Terwijl infraroodverwarming ideale oplossingen kan bieden voor bijverwarming in bepaalde gebieden zoals de zithoek, of in ruimtes die kort of weinig worden gebruikt zoals de badkamer of een werkplek op zolder, is het wel belangrijk om bepaalde richtlijnen in acht te nemen. Ten eerste stopt de verwarming onmiddellijk als het systeem wordt uitgeschakeld, wat betekent dat de ruimte snel afkoelt zodra de verwarming wordt uitgeschakeld. Dus, infraroodpanelen als bijverwarming is een goede keuze.

Is Infraroodverwarming Energiezuinig?

Infraroodverwarming kan energiezuinig zijn als het op de juiste manier wordt gebruikt. Echter, het is belangrijk te bedenken dat infrarood straalkachels en vloerverwarming niet zo energiezuinig zijn. Daar komt bij dat de verwarming waarschijnlijk niet voor genoeg warmte in je huis kan zorgen, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. In de meeste huizen zijn helaas meerdere panelen nodig om het hele huis te verwarmen. Voor meer informatie over infraroodverwarming in de woonkamer, klik hier.

Daarom is het antwoord op de vraag 'Is infraroodverwarming energiezuinig?' ja als je een goed geïsoleerd huis hebt of als je de verwarming alleen gebruikt als bijverwarming in bepaalde ruimtes. Zoals je ziet, is infraroodverwarming een innovatieve technologie met enkele unieke voordelen, maar die moet worden gezien als onderdeel van een groter energie- en warmtebeheersysteem in je huis.

Tot slot, als je meer wilt weten over onze producten of hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste soort verwarming voor jou, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

 

Veel gestelde vragen over infrarood verwarming energiezuiging?

Q: Wat is infrarood verwarming?

A: Infrarood verwarming maakt gebruik van infraroodpanelen om warmte af te geven. Deze panelen verwarmen objecten en mensen direct, in plaats van de lucht zoals conventionele verwarmingssystemen dat doen.

Q: Hoe werken infraroodpanelen?

A: Infraroodpanelen stralen infraroodwarmte uit, vergelijkbaar met de warmte die de zon produceert. Deze warmtestraling wordt door objecten en mensen geabsorbeerd, waardoor ze direct verwarmd worden.

Q: Is infrarood verwarming energiezuinig?

A: Ja, infrarood verwarming is energiezuinig. Omdat de warmte direct wordt overgedragen aan objecten en mensen, is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Bovendien kunnen infraroodpanelen individueel worden aangestuurd, waardoor je alleen de gewenste ruimtes kunt verwarmen.

Q: Kan ik infrarood verwarming gebruiken als hoofdverwarming?

A: Ja, infrarood verwarming kan als hoofdverwarming worden gebruikt. Het is echter belangrijk om te zorgen voor voldoende panelen en de juiste plaatsing ervan, zodat de gewenste temperatuur in de hele ruimte wordt bereikt.

Q: Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

A: Enkele voordelen van infrarood verwarming zijn: energiezuinigheid, snelle opwarming, comfortabele stralingswarmte, individuele ruimteregeling, geen circulatie van stof en allergenen, en eenvoudige installatie.

Q: Kan ik infrarood verwarming combineren met andere verwarmingssystemen?

A: Ja, infrarood verwarming kan worden gecombineerd met andere verwarmingssystemen, zoals een warmtepomp of centrale verwarming. Deze combinatie kan helpen om de energie-efficiëntie verder te verhogen.

Q: Wat is het elektrisch verbruik van infrarood verwarming?

A: Het elektrisch verbruik van infrarood verwarming hangt af van verschillende factoren, waaronder het vermogen van de panelen en de duur van gebruik. Over het algemeen is infrarood verwarming echter energiezuinig en kan het kosten besparen in vergelijking met andere elektrische verwarmingssystemen.

Q: Zijn infraroodpanelen onderhoudsintensief?

A: Nee, infraroodpanelen zijn over het algemeen onderhoudsvrij. Ze hebben geen bewegende delen en vereisen geen regelmatige schoonmaak of onderhoud.

Q: Kan ik mijn huis volledig verwarmen met infrarood verwarming?

A: Ja, het is mogelijk om je huis volledig te verwarmen met infrarood verwarming. Het is echter belangrijk om je huis goed te isoleren om de efficiëntie van het verwarmingssysteem te maximaliseren.

Q: Hoe kan ik een offerte aanvragen voor infrarood verwarming?

A: Om een offerte aan te vragen voor infrarood verwarming, kun je contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf dat deze systemen installeert. Zij kunnen je voorzien van een prijsopgave op maat, gebaseerd op de specifieke behoeften en kenmerken van je huis.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving
    24 / Jul / 2024

    05 / Jul / 2023

    Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving

  • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
    10 / Jul / 2024

    05 / Jul / 2023

    Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

  • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
    10 / Jul / 2024

    05 / Jul / 2023

    Wat kost elektrische verwarming woonkamer

  • Infrarood Paneel Kantoor
    10 / Jun / 2024

    05 / Jul / 2023

    Infrarood Paneel Kantoor

  • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
    08 / Jun / 2024

    05 / Jul / 2023

    De perfecte terrasverwarmer voor horeca

  • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
    07 / Jun / 2024

    05 / Jul / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

  • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
    07 / Jun / 2024

    05 / Jul / 2023

    Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

  • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
    06 / Jun / 2024

    05 / Jul / 2023

    Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
    05 / Jun / 2024

    05 / Jul / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

  • Infrarood terrasverwarmers
    04 / Jun / 2024

    05 / Jul / 2023

    Infrarood terrasverwarmers

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google