• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

02 / Nov / 2023

infrarood paneel met verlichting

Bij Infrarood Verwarming Soest geloven we in de kracht van infraroodverwarming. Infraroodpanelen bieden energie-efficiënte en comfortabele verwarming voor uw huis of bedrijf. Maar infraroodpanelen kunnen nog veel meer! Een moderne ontwikkeling is het aluminium infraroodpaneel met led verlichting, een 2-in-1 systeem voor verwarming én verlichting, dat zelfs geschikt is voor de badkamer.

In dit artikel duiken we dieper in dit veelzijdige systeem. U leest alles over de werking, voordelen, toepassingen en installatie van infrarood panelen met led-verlichting. Bovendien bespreken we hoe een thermostaat kan worden geïntegreerd voor een optimale temperatuurregeling. Met deze kennis kunt u een weloverwogen keuze maken over de beste oplossing voor uw verwarmings- en verlichtingsbehoeften. Laat u verrassen door de mogelijkheden!

	infrarood paneel met verlichting
Blog

Infrarood paneel met verlichting - Energiebesparende combinatie van verwarming en sfeerverlichting

Een infrarood paneel met geïntegreerde led verlichting is een innovatieve en energiezuinige manier om te verwarmen en verlichten, geschikt voor de badkamer. Dit 2-in-1 systeem, eenvoudig aan het plafond te monteren als infrarood verwarming plafond, combineert het comfort van stralingswarmte met de sfeer en gemak van dimbare led verlichting. Het paneel is voorzien van een draadloze thermostaat en afstandsbediening voor de verlichting, waardoor het gebruiksgemak en de controle over de temperatuur en verlichting worden verhoogd. In dit artikel bekijken we de werking, voordelen en toepassingen van deze handige alles-in-één oplossing voor verwarming en verlichting.

Werking van infrarood paneel met led verlichting

Een infrarood paneel met led verlichting bevat twee separate systemen in één paneel, die eenvoudig aan het plafond worden gemonteerd. De infraroodverwarming werkt door middel van stralingswarmte en maakt dit een efficiënt infraroodpaneel met verlichting. Het LED paneel zorgt voor sfeervolle verlichting en is dimbaar in stappen, wat betekent dat de verlichting aan uw persoonlijke voorkeur kan worden aangepast.

Beide systemen worden apart bediend met de meegeleverde afstandsbediening en thermostaat, waarmee u eenvoudig de gewenste temperatuur en verlichtingsintensiteit kunt regelen. Dit instelbare led systeem verwarmt niet alleen efficiënt maar draagt ook bij aan de sfeer in elke kamer.

De innovatieve technologie van het paneel zorgt ervoor dat de uitgestraalde warmte door objecten in de kamer wordt geabsorbeerd, waardoor een directe verwarming van de omgeving ontstaat die comfortabel en energie-efficiënt is.

Voordelen van een infrarood paneel met led verlichting

 •  

Een infrarood paneel met geïntegreerde led verlichting biedt een efficiënte infrarood verwarming met verlichting voor elke ruimte.

 • Energiezuinig - Verwarmt direct objecten i.p.v. de lucht, wat ideaal is voor plafond met verlichting toepassingen.
 • Comfortabel - De warmte van het paneel voelt aangenamer aan dan conventionele warme lucht.
 • Gezond - Zorgt voor een zuivere lucht zonder circulatie van stof en pollen.
 • Sfeervol - Geïntegreerde instelbare led verlichting is dimbaar in verschillende kleuren, passend bij elke stemming.
 • Compact - Het slanke design maakt het een subtiele toevoeging aan plafonds.
 • Veilig - Door de lage temperatuur is er geen risico op brand door open vlammen.
 • Eenvoudige installatie - Dit paneel is uitgevoerd zodanig dat verlichting kan eenvoudig worden gemonteerd aan vrijwel elk plafond.

Toepassingen van infrarood panelen met verlichting

Infrarood panelen met led verlichting zijn een uitstekende oplossing voor aan het plafond in zowel de slaapkamer en badkamer als de woonkamer en kantoor:

 • Badkamer - Comfortabele warmte en led verlichting kan eenvoudig worden gemonteerd, veilig op tenminste 120 cm afstand van waterbronnen.
 • Woonkamer - Infrarood verwarming met verlichting zorgt voor lokale warmte en sfeervolle, dimbare led verlichting.
 • Slaapkamer - Verzeker u van een aangename nachtrust met geïntegreerde instelbare led voor een comfortabel en warm gevoel.
 • Kantoor/werkplek - Gemonteerd aan het plafond, verwarmt het paneel uw werkplek efficiënt zonder overbodige energie.

Deze meerdere infrarood panelen zijn waterbestendig, veilig en zeer eenvoudig op het plafond te installeren, waarmee een elegante en praktische verwarmingsoplossing geboden wordt.

Specificaties en types infrarood panelen met led verlichting

Infrarood panelen met led verlichting zijn verkrijgbaar in diverse specificaties en uitvoeringen, waaronder panelen die uitgevoerd met een dimbare led voor een persoonlijke touch en een gladde paneel afwerking die eenvoudig te monteren is op elk type plafond.

 • Afmetingen - Populaire maten zoals 70x70 cm zijn ruim beschikbaar, ideaal voor een harmonieuze integratie in elke ruimte.
 • Vermogen - U kunt kiezen voor vermogens die variëren van 300 tot 800 watt, welke perfect afgestemd kunnen worden met een remote control thermostaat.
 • Kleur paneel - Beschikbaar in kleuren zoals neutraal wit, elegant zwart of moderne spiegelpanelen, met wit met led verlichting als een veelgevraagde optie.
 • Kleur verlichting - Kies uit instelbare lichtopties zoals warm wit, koel wit of daglicht, die geschakeld kunnen worden tussen 3 kleuren licht.

Neem bijvoorbeeld het Infraroodpaneel Wit 70x70 cm - 350 Watt - met Led verlichting, een uitstekend voorbeeld van een infrarood paneel met dimbare led verlichting, perfect voor wie functionaliteit met esthetiek wil combineren.

Installatie en montage van infrarood panelen

Infrarood panelen met led verlichting worden meestal plafond gemonteerd of hoog aan de muur geïnstalleerd als efficiënte infrarood plafondverwarming. De installatie verloopt eenvoudig:

 1. Bevestig de meegeleverde montagebeugels op de juiste plaats aan het plafond.
 2. Hang het infraroodpaneel aan deze beugels.
 3. Sluit de stroomkabels aan op het lichtnet.
 4. Met een draadloos gekoppeld aan het led paneel systeem, koppel de thermostaat/afstandsbediening.
 5. Met de remote control thermostaat kunt u eenvoudig de gewenste temperatuur en verlichting, die geschakeld kan worden tussen 3 kleuren licht, instellen.

Vaak zijn deze panelen met slechts enkele schroeven te monteren en eenvoudig te bedienen. Zorg dat u de installatiehandleiding raadpleegt voor de juiste bevestiging van uw paneel serie. Voor grote projecten wordt soms professionele montage door een erkend installateur aangeraden.

Kosten van infrarood panelen met led verlichting

Type paneelIndicatieve prijs
Infraroodpaneel 60x60 cm - 300 watt€ 150 - € 250
Infraroodpaneel 120x60 cm - 700 watt€ 350 - € 550
Infrarood spiegelpaneel - 500 watt€ 400 - € 700

De kosten van infrarood panelen zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de afmeting - waarbij 70x een veelvoorkomende maat is, het vermogen, het type paneel, en of het paneel licht van gewicht is, wat de installatie vergemakkelijkt.

Extra functies, zoals geschakeld tussen 3 kleuren licht en de mogelijkheid om de gewenste temperatuur en programma in te stellen, kunnen de prijs beïnvloeden.

Ondanks deze variabelen blijven de panelen, beschikbaar in verschillende panelen, over het algemeen concurrerend geprijsd ten opzichte van andere verwarmingsopties.

Grootte en aantal infrarood panelen berekenen

Hoe bepaal je de juiste hoeveelheid infrarood panelen voor een ruimte? Een vuistregel is 100 tot 150 watt infrarood verwarmingsvermogen per m2, dat effectief warmte afgeeft aan de omgeving. Bij goede isolatie of als extra verwarming kan een lager vermogen volstaan.

Voor een goed geïsoleerde woonkamer van 35m2 zijn bijvoorbeeld twee panelen van 600 watt ruim voldoende. Dit komt neer op ongeveer 100 watt per m2. Deze panelen, die zowel aan de muur als het plafond kunnen worden gemonteerd, zijn vaak uitgerust met led licht en kunnen via een bedieningsconsole met thermostaat draadloos worden bediend.

Laat u altijd adviseren door een expert over de juiste hoeveelheid infrarood panelen op basis van de ruimtegrootte, isolatie en gewenste temperatuur. Zij kunnen een warmteverliesberekening maken waarmee het infrarood paneel optimaal kan worden ingezet.

Infrarood of radiatoren? Een vergelijking

 Infrarood panelenRadiatoren
EnergiezuinigheidZeer hoogGemiddeld
ComfortHoogGemiddeld
GezondheidGeen circulatie van stofCirculatie van stof
KostenGemiddeldGemiddeld
OnderhoudWeinig onderhoudWaterdruk jaarlijks controleren
InstallatieRelatief eenvoudigComplexer

Infrarood panelen, die zowel licht als verwarming bieden, zijn vaak energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen en dragen bij aan een comfortabel en gezond binnenklimaat.

De installatie van een infrarood paneel kan worden bediend met gebruiksgemak en de installatiehandleiding aan het plafond of aan de muur zorgt ervoor dat dit proces eenvoudiger is dan bij radiatoren. 

Daarnaast zijn deze panelen zeer veilig in gebruik, wat bijdraagt aan het comfort. Wat betreft de kosten, deze zijn vergelijkbaar met die van andere verwarmingssystemen.

InfraSoest Infrarood panelen

InfraSoest is een Nederlands merk dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige infrarood panelen in allerlei soorten en maten. Enkele populaire modellen:

De InfraSoest panelen combineren efficiënte infraroodverwarming met sfeervolle led verlichting. Ze worden geleverd met draadloze bediening en assemblagetools voor eenvoudige montage.

Conclusie

Een infrarood paneel met geïntegreerde led verlichting is een uitstekende alles-in-één oplossing voor verwarming en verlichting. De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Energiezuinige infraroodverwarming
 • Comfortabele stralingswarmte
 • Dimbare sfeerverlichting
 • Compact en veelzijdig
 • Eenvoudig te installeren

Infrarood panelen met led verlichting zijn geschikt voor vrijwel elke kamer in huis. Laat u adviseren over de juiste specificaties op basis van uw behoeften en wensen. Kwaliteitspanelen als Infrasooest geven jarenlang probleemloos gebruik.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer
  30 / Apr / 2024

  02 / Nov / 2023

  Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer

 • Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes
  29 / Apr / 2024

  02 / Nov / 2023

  Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes

 • Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter
  28 / Apr / 2024

  02 / Nov / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter

 • Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk
  27 / Apr / 2024

  02 / Nov / 2023

  Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk

 • Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers
  26 / Apr / 2024

  02 / Nov / 2023

  Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers

 • Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer
  25 / Apr / 2024

  02 / Nov / 2023

  Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer

 • Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras
  24 / Apr / 2024

  02 / Nov / 2023

  Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras

 • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
  23 / Apr / 2024

  02 / Nov / 2023

  Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

 • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
  22 / Apr / 2024

  02 / Nov / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

 • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
  21 / Apr / 2024

  02 / Nov / 2023

  De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »