• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

24 / Jan / 2023

Hoever straalt een infrarood paneel?

Infrarood panelen zijn een populaire en energiezuinige verwarmingsoplossing voor zowel binnen- als buitengebruik. Een belangrijke vraag die vaak gesteld wordt bij het overwegen van infrarood verwarming is: "Hoe ver straalt een infrarood paneel?" Dit is een essentiële factor om rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste paneel voor je ruimte. In dit artikel bespreken we de verschillende factoren die het bereik van een infraroodpaneel beïnvloeden en geven we enkele richtlijnen voor het kiezen van het juiste paneel voor jouw specifieke situatie.

Hoever straalt een infrarood paneel?
Blog

Verwarming met infrarood panelen

Infrarood verwarming is een efficiënte en gezonde manier om je huis of kantoor te verwarmen. Een van de belangrijkste vragen die mensen hebben, is hoe ver een infrarood paneel straalt. In dit artikel leggen we uit hoe ver een infrarood paneel straalt en hoe je de plaatsing van de infrarood verwarming kunt optimaliseren voor het beste resultaat. Bekijk ons aanbod aan infrarood panelen op de volgende links:

1. Infrarood panelen
2. Design panelen
3. Infrarood paneel systeemplafond
4. Infraroodpaneel toebehoren
5. Infraroodpanelen met LED verlichting
6. Mobiele panelen
7. Panelen met aluminium omkader
8. Panelen met gladde structuur
9. Panelen met korrelstructuur

Hoe ver straalt een infrarood paneel?

Een infrarood wandpaneel straalt ongeveer 3 meter ver, terwijl een infrarood plafondpaneel tot 5 à 6 meter ver kan stralen. Het vermogen (aantal watt) van het paneel is ook bepalend voor de warmteverspreiding. Een klein paneel van 300 of 400 watt is geschikt voor een ruimte van 3 tot 4 m2, terwijl een groter paneel van 400 tot 600 watt geschikt is voor een ruimte van 8 m2.

Plaatsing bepaling infrarood verwarming is essentieel

De plaatsing van de infrarood verwarming is essentieel voor het bereik van de warme stralen. Infraroodstraling kan niet door een muur, persoon of ander voorwerp in de kamer heen. Zorg er daarom voor dat de straling niet onderbroken wordt door meubels of andere voorwerpen en dat de infrarood verwarming gericht is op de zone die je wilt verwarmen.

Infraroodpanelen als hoofdverwarming of bijverwarming

Met een infrarood verwarming in huis kan je heel direct een hoek of zone verwarmen. Hiermee bespaar je ook energie en kan je je huis of kantoor comfortabel warm houden. Dus als je op zoek bent naar een efficiënte en gezonde verwarming, overweeg dan een infrarood paneel voor je huis of kantoor. Infraroodpanelen kunnen ook gebruikt worden als hoofdverwarming in plaats van als bijverwarming.

Informatie over infraroodpaneel

Bovendien kan een infrarood paneel ook gebruikt worden als terrasverwarmer. Hoe ver een terrasheater infrarood straalt, hangt af van het vermogen en de afmeting van het paneel. Een groter paneel met een hoger vermogen zal verder stralen dan een kleiner paneel met een lager vermogen. Als je op zoek bent naar een infrarood verwarming voor je terras, is het belangrijk om te overwegen hoe groot de ruimte is die je wilt verwarmen en hoeveel vermogen je nodig hebt. Ook is het aan te raden om een paneel te kiezen dat speciaal ontworpen is voor gebruik buitenshuis. Bekijk onze terrasverwarming opties hier.

Infrarood kachel

Infrarood panelen zijn niet alleen geschikt voor verwarming van ruimtes binnenshuis, maar ook voor verwarming van een terras of tuin. Een infrarood kachel is bijvoorbeeld een goede optie als je op zoek bent naar een efficiënte verwarming voor buiten. Deze kachels zijn speciaal ontworpen om warmte snel en efficiënt te verspreiden en zijn geschikt voor gebruik in een groot aantal verschillende omgevingen.

Lange golf infraroodstraling

Onze infrarood panelen werken met lange golf infraroodstraling. Deze stralingswarmte wordt direct opgenomen door objecten en personen in de ruimte, waardoor de ruimte snel verwarmt wordt. Dit in tegenstelling tot korte golf infrarood, die meer gericht is op de verwarming van de lucht in de ruimte.

Plafondverwarming met infrarood

Infraroodplafondpanelen zijn een efficiënte manier om een ruimte te verwarmen, omdat ze de straling rechtstreeks op de vloer richten. Hierdoor wordt de warmte optimaal verspreid en is de verwarming sneller voelbaar. Plafondverwarming met infrarood is ook een goede optie voor ruimtes met hoge plafonds, omdat de warmte niet opstijgt naar het plafond. Bekijk hier onze infrarood plafondverwarming opties.

Conclusie

Infrarood verwarming is een efficiënte en gezonde manier om je huis of kantoor te verwarmen. Hoe ver een infrarood paneel straalt, hangt af van het vermogen en de afmeting van het paneel. De plaatsing van de infrarood verwarming is essentieel voor het bereik van de warme stralen. Met een infrarood verwarming in huis kan je heel direct een hoek of zone verwarmen en hiermee bespaar je ook energie. Infrarood panelen kunnen ook gebruikt worden als hoofdverwarming in plaats van als bijverwarming. Ook zijn infrarood panelen geschikt voor verwarming van buiten zoals terras of tuin door infrarood kachels.

Vragen over infrarood verwarming?

Als je vragen hebt over infrarood verwarming, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts bij Infrarood Verwarming Soest. Zij helpen je graag bij het beantwoorden van vragen over de plaatsing, vermogen en efficiëntie van infraroodpanelen. Zo kun je gerust een weloverwogen keuze maken voor de beste infraroodverwarming voor jouw huis of kantoor.

Neem contact op met onze experts via deze link.

Gerelateerde vragen over "Hoe ver straalt een infrarood paneel?"

Q: Is het gebruik van infrarood panelen energie-efficiënt?

A: Ja, het gebruik van infraroodpanelen kan energiezuinig zijn als ze correct worden geïnstalleerd en gebruikt. Het verbruikt alleen energie wanneer het aanstaat en de warmte wordt onmiddellijk gegenereerd, waardoor de behoefte aan constante verwarming wordt verminderd.

Q: Kan het infraroodpaneel 1500 watt krachtig genoeg zijn om een kamer te verwarmen?

A: Ja, een infraroodpaneel van 1500 watt kan voldoende warmte produceren om een middelgrote kamer te verwarmen.

Q: Is een infrarood verwarmingspaneel aan het plafond effectiever dan een terrasheater?

A: Ja, een infraroodpaneel aan het plafond straalt verder en kan de hele ruimte efficiënter verwarmen dan een terrasheater.

Q: Heeft een verwarmingspaneel aan het plafond een bredere straling dan aan de muur?

A: Ja, een infraroodpaneel aan het plafond straalt verder en kan de hele ruimte efficiënter verwarmen dan een paneel aan de muur.

Q: Wanneer kiezen voor plafondverwarming?

A: Als je een goed geïsoleerde kamer hebt, is een plafondverwarming altijd aan te raden. Het zorgt voor een betere warmteverdeling in de kamer en verlaagt de energierekening.

Q: Waarom wordt infrarood verwarming vaak gebruikt in kamers van 15 tot 20 m2?

A: Dit komt omdat de straling van bovenaf komt en een plafondverwarming vaak een hoger vermogen heeft om de hele ruimte te verwarmen. Hierbij is een groter model van 400 tot 600 watt aan te raden.

Q: Welke keurmerken moet ik letten bij de aanschaf van een infraroodpaneel?

A: Let bij de aanschaf van een infraroodpaneel op de CE-keurmerk. Dit is een kwaliteitsmerk dat aangeeft dat het product voldoet aan de Europese eisen voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Q: Hoe weet ik of ik een groter model van infraroodpaneel aan de wand nodig heb?

A: Als je een ruimte hebt die niet goed geïsoleerd is en/of een hoger plafond heeft dan normaal, heb je mogelijk een groter model infraroodpaneel nodig om de kamer efficiënt te verwarmen.

Q: Is het infraroodpaneel aan de wand krachtig genoeg om het hele huis te verwarmen?

A: Nee, voor het hele huis is een hoger vermogen nodig, zoals bijvoorbeeld een radiator of centrale verwarming. Infraroodpanelen zijn ideaal voor het verwarmen van kleinere ruimtes, zoals de woonkamer, studeerkamer of thuiswerkplek.

Q: Wanneer zou ik moeten kiezen voor een infrarood paneel met 1500 watt?

A: Een infrarood paneel met 1500 watt is geschikt voor middelgrote tot grote kamers, maar ook voor buitenruimtes. Dit maakt het een goede keuze als je een krachtige verwarming nodig hebt.

Q: Is een infrarood verwarmingspaneel aan het plafond beter dan aan de muur?

A: Over het algemeen is het beter om het infraroodpaneel aan het plafond te hangen omdat de stralen van bovenaf komen en het bereik van het panel verder reikt. Bovendien verwarmt een plafondpaneel een groter oppervlak dan een wandpaneel.

Q: Is een infraroodpaneel altijd aan te raden in een werkkamer?

A: Ja, een infraroodpaneel is een goede keuze voor een werkkamer. De paneel warmt objecten en mensen op in plaats van de lucht, waardoor je snel warmte voelt. Bovendien is het geluidloos en storen het je niet bij je werk.

Q: Hoe werken infrarood verwarming panelen en wat is het verschil met een elektrische kachel?

A: Infraroodpanelen verwarmen direct objecten, terwijl elektrische kachels de lucht verwarmen. Dit betekent dat infraroodpanelen gerichter en zuiniger zijn en minder opwarmtijd nodig hebben.

Q: Hoe krachtiger het wattage, hoe verder het bereik?

A: Ja, hoe krachtiger het wattage van het infraroodpaneel, hoe verder het bereik van de straling. Dit betekent dat een paneel met een hoger wattage een grotere ruimte kan verwarmen.

Q: Kun je benen en voeten verwarmen met een infraroodpaneel?

A: Ja, infraroodpanelen verwarmen objecten, dus het verwarmen van benen en voeten is mogelijk. Plaats het paneel op de juiste hoogte om je benen en voeten te bereiken.

Q: Heeft het zin om een infraroodpaneel te gebruiken in grote ruimtes?

A: Ja, infraroodpanelen zijn effectief in het verwarmen van grote ruimtes omdat de stralen weerkaatsen. Dit maakt het een efficiënte en comfortabele manier van verwarmen.

Q: Kan ik een infraroodpaneel gebruiken om buiten te verwarmen?

A: Ja, er zijn speciale terrasheaters die infraroodpanelen gebruiken om buitenruimtes te verwarmen. Let wel op dat het paneel geschikt is voor buitengebruik en dat het wattage hoog genoeg is voor de gewenste warmte-output.

Q: Hoe ver reikt de straling van een infraroodpaneel aan het plafond?

A: Een infraroodpaneel aan het plafond straalt verder dan een wandpaneel, wat betekent dat het een groter gebied kan verwarmen. Het bereik hangt af van het wattage en de afmetingen van het paneel.

Q: Kan ik infrarood panelen aan de muur hangen?

A: Ja, je kunt infrarood panelen aan de muur hangen als dit beter past bij je interieur of als het plafond niet geschikt is. Houd er wel rekening mee dat wandpanelen ongeveer 3 meter ver stralen en minder bereik hebben dan plafondpanelen.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • 5 Redenen Waarom Infrarood Verwarming Veilig Is Voor Dieren
  02 / Jun / 2023

  24 / Jan / 2023

  5 Redenen Waarom Infrarood Verwarming Veilig Is Voor Dieren

 • Infrarood Verwarming Serre
  23 / May / 2023

  24 / Jan / 2023

  Infrarood Verwarming Serre

 • Elektrisch kacheltje zuinig in gebruik
  17 / May / 2023

  24 / Jan / 2023

  Elektrisch kacheltje zuinig in gebruik

 • Infrarood verwarming of warmtepomp kopen
  17 / May / 2023

  24 / Jan / 2023

  Infrarood verwarming of warmtepomp kopen

 • Beste milieuvriendelijke verwarming om energierekening te verlagen
  17 / May / 2023

  24 / Jan / 2023

  Beste milieuvriendelijke verwarming om energierekening te verlagen

 • 5 Manieren Om Je Woonkamer Stijlvol Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming
  17 / May / 2023

  24 / Jan / 2023

  5 Manieren Om Je Woonkamer Stijlvol Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming

 • 7 Tips Om Je Garage Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming
  12 / May / 2023

  24 / Jan / 2023

  7 Tips Om Je Garage Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming

 • 5 Tips Om Je Badkamer Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming
  11 / May / 2023

  24 / Jan / 2023

  5 Tips Om Je Badkamer Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming

 •  Infrarood verwarming - 5 tips voor een duurzaam huis
  10 / May / 2023

  24 / Jan / 2023

   Infrarood verwarming - 5 tips voor een duurzaam huis

 • 5 Tips Om Je Serre Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming
  08 / May / 2023

  24 / Jan / 2023

  5 Tips Om Je Serre Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infraroodverwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »