• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

06 / Sep / 2023

Infrarood verwarming hoeveel watt

Infraroodverwarming wint aan populariteit als duurzame manier van warmte opwekking. Met infraroodpanelen kun je een kamer of object heel gericht opwarmen, zonder dat je de hele kamer hoeft te verwarmen. Dit bespaart energie en geld. Maar hoe reken je precies uit hoeveel infraroodverwarming je nodig hebt?

In dit artikel lees je alles over het berekenen van de benodigde wattage en vermogen voor infraroodverwarming. We bekijken factoren als de grootte van de ruimte, het aantal buitenmuren en de gewenste temperatuur. Ook kijken we naar de instellingen van de thermostaat voor optimale besparing. Verder geven we concrete voorbeelden, zoals hoeveel watt je nodig hebt voor een kleine of een grote ruimte. Zo helpen we je bij het kiezen van de juiste infraroodpanelen en kun je optimaal profiteren van de voordelen van deze duurzame verwarmingsmethode. Lees snel verder voor alle informatie over het berekenen van de infraroodverwarming die je nodig hebt!

Infrarood verwarming hoeveel watt
Blog

Berekenen benodigd vermogen voor infrarood panelen

Het verwarmen met infrarood panelen wint steeds meer aan populariteit. Met infraroodverwarming kun je heel gericht ruimtes en objecten verwarmen zonder dat de hele ruimte opgewarmd hoeft te worden. Dit zorgt voor energiebesparing en een lagere energierekening. Maar hoe bereken je nu precies de benodigde wattage en het vermogen voor infraroodverwarming?

Het is belangrijk om het juiste aantal infrarood panelen en de juiste wattage te kiezen, zodat je voldoende vermogen hebt om de ruimte goed te verwarmen, maar ook niet té veel onnodig vermogen gebruikt. Met onze infrarood verwarmingsoplossingen kun je eenvoudig het benodigde vermogen per m2 of m3 berekenen. We hebben kleinere infrarood panelen van 300 tot 400 watt die geschikt zijn voor ruimtes van 3 tot 4 m2, maar ook grote infrarood panelen van 1500 watt of meer voor grotere ruimtes van 15 tot 20 m2.

In deze inleiding lees je hoe je het benodigde vermogen voor infraroodverwarming juist kunt berekenen, rekening houdend met factoren zoals de grootte van de ruimte en de isolatie. Zo kun je de perfecte infrarood panelen kopen en optimaal profiteren van deze duurzame vorm van verwarming. Lees snel verder!

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een vorm van elektrische verwarming die zich richt op het verwarmen van objecten en personen in een ruimte, in plaats van de lucht in de ruimte zelf. Dit komt doordat infrarood straling direct wordt uitgezonden naar de objecten en personen, waardoor deze snel worden verwarmd.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Bij infrarood verwarming wordt er gebruik gemaakt van infrarood straling. Deze straling is vergelijkbaar met de straling die de zon uitzendt. Het paneel van de infrarood verwarming zendt deze straling uit naar personen en objecten in de omgeving. Deze ontvangen de straling en worden daardoor verwarmd. De straling dringt door tot het onderhuidse weefsel, waardoor het lichaam rechtstreeks wordt verwarmd en niet alleen de lucht eromheen.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarming. Allereerst creëert infrarood verwarming een comfortabele warmte door de directe verwarming van objecten en personen, in tegenstelling tot het verwarmen van de lucht. Daarnaast is infrarood verwarming energiezuinig doordat het gericht verwarmt en daardoor minder energie verbruikt. Ook neemt het weinig ruimte in beslag door de platte vormgeving van de panelen.

Welke soorten infrarood panelen zijn er?

Er zijn verschillende soorten infrarood panelen op de markt. Zo zijn er panelen die aan de wand bevestigd kunnen worden, maar ook panelen die aan het plafond gemonteerd kunnen worden. Daarnaast zijn er ook losstaande infrarood panelen. Naast verschillende vormen zijn er ook panelen met verschillende wattages verkrijgbaar, zoals 300 of 400 watt voor kleine ruimtes tot 2000 of 3000 watt voor grotere ruimtes.

Hoeveel watt infrarood paneel heb ik nodig?Wat is het benodigde vermogen om een kamer te verwarmen?

Om te bepalen welk vermogen infrarood paneel benodigd is, moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de isolatie van de ruimte en de gewenste temperatuur. Over het algemeen wordt aangeraden om voor een middelgrote, goed geïsoleerde ruimte van 20 tot 25 vierkante meter, een infrarood paneel van 600 watt te gebruiken. Een ruimte met slechte isolatie en/of een hogere gewenste temperatuur heeft een hoger vermogen nodig.

Hoeveel m3 kan een infrarood paneel verwarmen?

Hoeveel m3 een infrarood paneel kan verwarmen is afhankelijk van het vermogen van het paneel. Een infrarood paneel van 600 watt kan over het algemeen een ruimte van 15 tot 20 m3 verwarmen. Een ruimte met een hoog plafond heeft meer vermogen nodig om goed te verwarmen dan een ruimte met een normaal plafond.

Hoeveel infrarood panelen heb ik nodig?

Hoeveel infrarood panelen er nodig zijn, is afhankelijk van het benodigde vermogen en het vermogen van het paneel. Over het algemeen wordt aangeraden om in elke ruimte minimaal één paneel te installeren. Het is mogelijk om meerdere infrarood panelen in een ruimte te plaatsen om het benodigde vermogen te bereiken. Het is daarbij ook belangrijk om te letten op de positie van de panelen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte.

Hoe bereken ik het vermogen voor infrarood verwarming?

Welke factoren beïnvloeden het berekenen van het benodigde vermogen?

De grootte van de ruimte, de isolatie van de ruimte, de gewenste temperatuur en de hoogte van het plafond zijn factoren die het berekenen van het benodigde vermogen beïnvloeden. Het is belangrijk om deze factoren mee te nemen om een goed beeld te krijgen van het benodigde vermogen.

Hoeveel watt per m2 heb ik nodig bij infrarood verwarming?

Hoeveel watt per m2 benodigd is bij infrarood verwarming is afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen wordt aangeraden om voor een goed geïsoleerde ruimte tussen de 50 en 60 watt per m2 aan te houden. Voor een minder goed geïsoleerde ruimte is een hoger vermogen nodig.

Hoe bereken je het benodigde vermogen voor bijverwarming met infrarood panelen?

Voor bijverwarming met infrarood panelen wordt over het algemeen aangeraden om te werken met een vermogen van 100 watt per m2. De benodigde panelen zijn afhankelijk van de grootte van de ruimte en de gewenste temperatuur. Bijvoorbeeld voor een ruimte van 20 m2 en een gewenste temperatuur van 21 graden Celsius, zijn twee infrarood panelen van elk 600 watt nodig.

Het benodigde vermogen hangt af van de grootte van de ruimte en het doel van de verwarming. Hieronder vind je een overzicht van de aanbevolen wattages per vierkante meter voor verschillende ruimtes:

 • Bijverwarming met infrarood panelen: 100 watt per m2
 • Woonkamer: 50-75 watt per m2
 • Slaapkamer: 40-65 watt per m2
 • Badkamer: 65-100 watt per m2
 • Middelgrote ruimtes, zoals een hobbyruimte of slaapkamer van 15 tot 20 m2: 1000-1500 watt

Het vermogen van infrarood panelen kan variëren tussen de 210 watt en 3000 watt per paneel. Het exacte benodigde vermogen en het aantal panelen dat je nodig hebt, hangt af van de grootte van de ruimte en het doel van de verwarming. Infrarood verwarming aanschaffen: waar moet ik op letten?

Welke isolatie is nodig bij infrarood verwarming?

Voor infrarood verwarming is het belangrijk om te zorgen voor goede isolatie om energiezuinig te kunnen verwarmen. Goede muur- en dakisolatie zijn aan te raden.

Welke wattage infrarood paneel past bij mijn woning?

Het benodigde wattage infrarood paneel is afhankelijk van de grootte van de ruimte, de isolatie en de gewenste temperatuur. Het is daarbij belangrijk om te letten op het vermogen van het paneel, zoals bijvoorbeeld 600 watt. Hiervoor kan de benodigde wattage per m2 worden berekend.

Waar moet ik op letten bij het kopen van infrarood panelen?

Bij het kopen van infrarood panelen is het belangrijk om te letten op het vermogen van het paneel, de grootte, bouw en isolatie van de ruimte en de gebruiksintensiteit van de panelen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de panelen en de veiligheid.

Gerelateerde vragen over: Infrarood verwarming hoeveel watt?

Hoe kan ik het vermogen van mijn infrarood verwarming berekenen?

Het vermogen dat je nodig hebt hangt af van de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Over het algemeen wordt 1000 watt aanbevolen per 10 vierkante meter. Je kunt dus het vermogen berekenen door de oppervlakte van de kamer te delen door 10 en vervolgens te vermenigvuldigen met 1000.

Kan ik infrarood panelen gebruiken als bijverwarming?

Ja, infrarood panelen zijn ideaal als bijverwarming. Het voordeel van infrarood panelen is dat ze gericht verwarmen en je dus niet de hele kamer hoeft te verwarmen. Dit kan kosten besparen op je energierekening.

Hoeveel vermogen heb ik nodig aan infrarood verwarming?

Dit hangt af van de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Over het algemeen wordt 1000 watt aanbevolen per 10 vierkante meter. Je kunt dus het vermogen berekenen door de oppervlakte van de kamer te delen door 10 en vervolgens te vermenigvuldigen met 1000.

Kan ik infrarood panelen gebruiken als hoofdverwarming?

Ja, infrarood panelen zijn geschikt als hoofdverwarming, maar het is wel belangrijk om het vermogen goed te berekenen. Afhankelijk van de grootte van de ruimte kan het nodig zijn om meerdere panelen te gebruiken.

Waar moet ik op letten bij het kopen van infrarood panelen?

Let bij het kopen van infrarood panelen op het vermogen, de grootte van de ruimte en het aantal panelen dat nodig is. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het paneel en het aantal jaren garantie dat wordt geboden.

Hoe kan ik bepalen hoeveel watt verwarming ik nodig heb?

Dit hangt af van de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Over het algemeen wordt 1000 watt aanbevolen per 10 vierkante meter. Je kunt dus het vermogen berekenen door de oppervlakte van de kamer te delen door 10 en vervolgens te vermenigvuldigen met 1000.

Hoeveel vermogen aan infrarood verwarming heb ik nodig in een ruimte van 3 tot 4 m2?

Voor een ruimte van 3 tot 4 m2 heb je minstens 300 tot 400 watt aan infrarood verwarming nodig.

Wat is het verbruik van infrarood verwarming?

Het verbruik van infrarood verwarming is afhankelijk van het vermogen van de panelen en hoe vaak ze gebruikt worden. Over het algemeen verbruiken infrarood panelen minder energie dan conventionele verwarmingssystemen, omdat ze alleen gericht verwarmen en niet de hele kamer hoeven te verwarmen.

Hoeveel infrarood panelen heb ik nodig?

Dit hangt af van het vermogen van de panelen en de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Over het algemeen wordt 1000 watt aanbevolen per 10 vierkante meter, dus je kunt het aantal panelen berekenen door het benodigde vermogen te delen door het vermogen per paneel.

Kan ik infrarood verwarming gebruiken om mijn hele huis te verwarmen?

Ja, maar het kan duur zijn om genoeg panelen te kopen om het hele huis te verwarmen. Het is waarschijnlijk beter om infrarood verwarming te gebruiken als bijverwarming of voor specifieke ruimtes in het huis.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer
  30 / Apr / 2024

  06 / Sep / 2023

  Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer

 • Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes
  29 / Apr / 2024

  06 / Sep / 2023

  Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes

 • Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter
  28 / Apr / 2024

  06 / Sep / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter

 • Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk
  27 / Apr / 2024

  06 / Sep / 2023

  Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk

 • Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers
  26 / Apr / 2024

  06 / Sep / 2023

  Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers

 • Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer
  25 / Apr / 2024

  06 / Sep / 2023

  Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer

 • Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras
  24 / Apr / 2024

  06 / Sep / 2023

  Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras

 • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
  23 / Apr / 2024

  06 / Sep / 2023

  Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

 • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
  22 / Apr / 2024

  06 / Sep / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

 • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
  21 / Apr / 2024

  06 / Sep / 2023

  De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »