• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

04 / Jul / 2023

De Beste Infrarood Verwarming: Zo Kies Je Het Perfecte Model

De Beste Infrarood Verwarming: Zo Kies Je Het Perfecte Model
Blog

Het kiezen van de perfecte infrarood verwarming kan intimiderend lijken, maar met een beetje inzicht en kennis van zaken, kunt u het model kiezen dat perfect past bij uw huis en levensstijl. Het gaat om het selecteren van de juiste wattage, het kiezen van de juiste golflengte en het begrijpen van hoe infrarood verwarming werkt binnen uw specifieke ruimte.

Een introductie tot infrarood verwarming

Velen van ons zijn gewend aan traditionele verwarmingssystemen, maar infrarood panelen bieden een innovatieve en energiezuinige manier van verwarmen. In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen, verwarmen deze panelen de objecten in de kamer direct, in plaats van de lucht. Dit resulteert in een comfortabele, natuurlijke warmte die veel voordelen biedt.

Hoe kies je het juiste infrarood paneel?

Kiezen voor een infrarood verwarmingselement betekent dat er veel mogelijkheden zijn om te overwegen. Het wattage, het soort infrarood en de plaatsing van het paneel spelen een grote rol bij het op de juiste manier verwarmen van je huis. Of je de infrarood verwarming nu als hoofd- of bijverwarming wilt gebruiken, het begrijpen van deze elementen is cruciaal.

Afhankelijkheid van de ruimtegrootte

Bij het kiezen van het juiste model is de omvang van de te verwarmen ruimte een belangrijke factor. Kleinere ruimtes hebben minder wattage nodig dan grotere. Een infrarood verwarming voor de woonkamer zal bijvoorbeeld anders moeten worden gekozen dan een model voor een kleinere badkamer.

Aanpassen aan jouw levensstijl

Infrarood verwarming is een zeer flexibele keuze als het gaat om jouw individuele behoeften. Of je nu op zoek bent naar een model dat gemakkelijk te verplaatsen is, zoals een mobiel infrarood paneel, of een die onopvallend in je interieur past, zoals een paneel met aluminium ombouw, er is er altijd wel een die bij jouw levensstijl past.

Belang van thermostaat

Een infrarood verwarming heeft een thermostaat nodig om de warmte te reguleren. Zorg ervoor dat je een geschikte thermostaat kiest voor je infrarood paneel.

Twijfel je nog over welk model infrarood verwarming het beste bij jou past? Wij helpen je graag en kunnen je adviseren op basis van onze expertise. Neem contact met ons op via deze link en laat onze professionals je helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

 

 Veel gestelde over de beste infrarood verwarming

Q: Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

A: Infraroodverwarming biedt verschillende voordelen boven traditionele verwarming. Ten eerste biedt het stralingswarmte, wat een meer natuurlijke en comfortabele vorm van warmte is. Het verwarmt objecten in een kamer in plaats van de lucht, waardoor er minder warmteverlies is. Bovendien zijn infraroodpanelen energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening.

Q: Hoe werkt infrarood verwarming?

A: Infraroodverwarming werkt door stralingswarmte te genereren. De infraroodpanelen stoten infraroodstralen uit, die als warmte worden opgenomen door alle objecten die ze raken - inclusief mensen. Dit is een heel andere manier van verwarmen dan de traditionele verwarming, die de lucht in een kamer verhit.

Q: Wat is de beste locatie om infraroodpanelen in mijn huis te installeren?

A: De keuze van de locatie is afhankelijk van de grootte van de ruimte en het beoogde gebruik. Voor een efficiënte werking moet het infraroodpaneel zo worden geplaatst dat het een zo groot mogelijk deel van de kamer kan bereiken. Populaire locaties zijn doorgaans de woonkamer, slaapkamers en badkamers.

Q: Welk vermogen heeft mijn infraroodpaneel nodig?

A: Het benodigde vermogen van een infraroodpaneel is afhankelijk van de grootte van de ruimte die het moet verwarmen. In het algemeen geldt dat er ongeveer 60 tot 100 watt per vierkante meter nodig is. Grotere kamers of kamers met hoge plafonds kunnen echter meer vermogen nodig hebben.

Q: Wat zijn de soorten infrarood panelen?

A: Er zijn verschillende soorten infraroodpanelen, waaronder wandpaneelheaters, plafondpanelen, en speciale uitvoeringen zoals infrarood vloerverwarming, infrarood spiegel of infrarood verwarming in de vorm van een schilderij. Deze variaties bieden flexibiliteit bij het kiezen van de beste infrarood verwarmingsoptie die past bij uw interieur en verwarmingsbehoeften.

Q: Zijn infraroodpanelen geschikt als hoofdverwarming?

A: Ja, infraroodpanelen kunnen zeker worden gebruikt als hoofdverwarming. Veel mensen kiezen echter voor een combinatie van infraroodpanelen en een centrale verwarmingssysteem, zodat ze de temperatuur per kamer kunnen reguleren en de energiekosten kunnen minimaliseren. Ga in gesprek met een expert om te bepalen welke optie het beste bij uw situatie past.

Q: Hoeveel kost een infraroodpaneel?

A: De kosten van een infraroodpaneel kunnen sterk variëren afhankelijk van het model, de grootte en het vermogen. Over het algemeen liggen de prijzen voor basismodellen tussen de 100 en 500 euro, terwijl meer geavanceerde modellen enkele duizenden euro's kunnen kosten.

Q: Hoe duurzaam zijn infraroodpanelen?

A: Infraroodpanelen zijn zeer duurzaam en onderhoudsvrij. De panelen hebben geen bewegende delen en zijn daarom minder onderhevig aan slijtage dan traditionele verwarmingssystemen. Bovendien zijn infraroodpanelen energiezuiniger, wat ze een milieuvriendelijke keuze maakt.

Q: Wat is het verschil tussen lange golf en korte golf infraroodverwarming?

A: Het belangrijkste verschil tussen lange golf en korte golf infraroodverwarming is de manier waarop de warmte wordt verspreid. Korte golf infraroodverwarming produceert hogere temperaturen en wordt vaak gebruikt voor buiten- of industriële toepassingen. Lange golf infraroodverwarming daarentegen, is ideaal voor het opwarmen van binnenruimtes aangezien de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer
    30 / Apr / 2024

    04 / Jul / 2023

    Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer

  • Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes
    29 / Apr / 2024

    04 / Jul / 2023

    Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes

  • Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter
    28 / Apr / 2024

    04 / Jul / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter

  • Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk
    27 / Apr / 2024

    04 / Jul / 2023

    Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk

  • Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers
    26 / Apr / 2024

    04 / Jul / 2023

    Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers

  • Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer
    25 / Apr / 2024

    04 / Jul / 2023

    Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer

  • Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras
    24 / Apr / 2024

    04 / Jul / 2023

    Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras

  • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
    23 / Apr / 2024

    04 / Jul / 2023

    Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

  • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
    22 / Apr / 2024

    04 / Jul / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

  • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
    21 / Apr / 2024

    04 / Jul / 2023

    De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »