• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

23 / Nov / 2023

De ultieme vergelijking: infrarood verwarming vs luchtverwarming

Infrarood verwarming en elektrische luchtverwarming behoren tot de meest populaire verwarmingsopties voor woningen. Maar hoe bepaal je welk type verwarming het beste is? Deze ultieme vergelijking van verwarmingsmethoden, waaronder infrarood verwarming in Soest, biedt essentiële inzichten om je te helpen een weloverwogen keuze maken.

De ultieme vergelijking: infrarood verwarming vs luchtverwarming
Blog

De werking van infrarood verwarming

Op basis van infrarood verwarming soest, werkt infrarood verwarming met de straling van warmte, wat betekent dat de warmte rechtstreeks op de objecten en personen in de kamer wordt gericht. Hierdoor ontstaat er een aangename en comfortabele warmte.

Infrarood panelen zijn een populaire keuze omdat ze energiezuinig zijn en minder verbruiken. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren. Verwarming met infrarood is een efficiënte manier om uw ruimte te verwarmen.

Daarnaast bieden we voor infrarood verwarming veel design mogelijkheden, zoals spiegels, aluminium omkadering en meer.

De werking van luchtverwarming

Luchtverwarming werkt anders dan infrarood verwarming. Deze methode, ook bekend als werkt luchtverwarming, verwarmt lucht, die vervolgens door de kamer wordt verspreid om de lucht te verwarmen.

Dit proces kan leiden tot een drogere lucht en minder directe warmte voor de personen en objecten in de kamer. Daarnaast is luchtverwarming minder energiezuinig en wordt het vaak ingezet voor het verwarmen van de lucht als bijverwarming in aanvulling op andere verwarmingssystemen.

Energieverbruik: infrarood vs luchtverwarming

Infrarood verwarming werkt bekend om zijn energiezuinigheid en lage energieverbruik. Tegelijkertijd verwarmt het alleen de nodige objecten zoals meubels en vloeren, en personen in de kamer, zonder de hele ruimte te verwarmen. Dit proces, vaak aangeduid als verwarmen met infraroodpanelen, zorgt voor een zeer energiezuinige manier van verwarmen.

Aan de andere kant, luchtverwarming is minder energiezuinig omdat het wordt gebruikt voor het verwarmen van de hele ruimte in plaats van alleen de personen en objecten.

Comfort en gezondheid

Infrarood verwarming, een geweldige manier om het hele huis te verwarmen, zorgt voor een comfortabelere warmte, omdat het de objecten en personen direct verwarmt. In tegenstelling tot lucht verwarmen waarbij de lucht droger kan worden, wat kan leiden tot geïrriteerde ogen en een droge keel.

Nadelen van infraroodverwarming zijn er nauwelijks, vooral omdat infrarood verwarmen voor een gezondere leefomgeving zorgt. Het verspreidt niet de stof en bacteriën die met andere verwarmingsmethoden, zoals luchtverwarming, vaak wel in de lucht terechtkomen.

Installatie en kosten

Het installeren van infrarood verwarming, zoals infrarood panelen die eenvoudig aan de muur of het plafond kunnen worden gemonteerd, is vaak eenvoudiger en goedkoper dan het installeren van luchtverwarming voor een bedrijfshal. Deze panelen werken effectief om de ruimte te verwarmen en hebben geen ingewikkelde leidingen nodig.

Luchtverwarming daarentegen, vereist ventilatiekanalen en een luchtbehandelingssysteem, wat vaak hogere installatiekosten met zich meebrengt. Echter, met de juiste begeleiding en instructies, kun je de panelen zelf ook installeren.

Conclusie: infrarood verwarming is de winnaar

Na het vergelijken van de verschillende aspecten van traditionele verwarming zoals luchtverwarming, en infrarood verwarming, kunnen we concluderen dat infrarood verwarming in veel situaties de betere keuze is, vooral als je je huis wilt verwarmen met infrarood. Het is energiezuinig, comfortabeler, gezonder en eenvoudiger te installeren.

De verwarming verwarmt gericht, waardoor je alleen de ruimtes verwarmt die je nodig hebt. Heb je nog vragen over infrarood verwarming of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag verder.

 

Gerelateerde vragen over "infrarood verwarming vs luchtverwarming"

Wat is het verschil tussen infrarood verwarming en luchtverwarming?

Het belangrijkste verschil tussen bijvoorbeeld een luchtverwarming bedrijfshal en infraroodverwarming is de vorm van verwarmen, de manier waarop warmte wordt gegenereerd en verspreid. Luchtverwarming, vaak gebruikt als convector verwarming, werkt door middel van convectie, waarbij warme lucht wordt verspreid door een systeem van kanalen.

Infraroodverwarming daarentegen, waarbij bijvoorbeeld infrarood panelen de ruimte verwarmen, werkt door middel van stralingswarmte, waarbij objecten direct worden verwarmd door infraroodstraling.

Kan ik een luchtverwarmingssysteem vervangen door infraroodverwarming?

Ja, je kan in de meeste gevallen je huis verwarmen met infrarood zonder al te veel aanpassingen aan de woning te hoeven doen. Wel moeten de juiste afmetingen van de benodigde infraroodpanelen en thermostaat worden bepaald op basis van de grootte en eigenschappen van de te verwarmen ruimte. Deze panelen geven de juiste verwarming en werken effectief om de ruimte te verwarmen.

Wat zijn de voordelen van infraroodverwarming?

Infraroodverwarming, waarbij infrarood panelen gericht verwarmen, heeft verschillende voordelen ten opzichte van luchtverwarming. Zo is infraroodverwarming energiezuiniger, en zorgt het voor een langere levensduur, evenals minder vervangen kosten door minder onderhoud nodig te hebben. Verder is het comfortniveau voor mensen hoger omdat infraroodpanelen direct objecten en mensen verwarmen.

Is infraroodverwarming duurzaam?

Infraroodverwarming, een vorm van heteluchtverwarming, kan zeer duurzaam zijn als het wordt gebruikt in combinatie met groene stroom. Dit is een groot verschil met conventionele verwarming. Bovendien is de energieoutput van infraroodverwarming, waarbij infrarood panelen de ruimte verwarmen, hoog. Daardoor is er minder energie nodig om dezelfde ruimte te verwarmen. Verwarming werkt in dit geval dus op basis van hoog rendement.

Kan ik met infraroodverwarming mijn hele huis verwarmen?

Infraroodverwarming, waarvoor infrarood panelen de ruimte verwarmen, kan als hoofdverwarming worden gebruikt, maar dan moet de woning wel een goed geïsoleerde woning zijn. Bovendien moeten de infraroodpanelen voldoende vermogen hebben om te verwarmen en vervolgens de gehele woning te verwarmen. Dit infrarood verwarming zorgt voor een effectieve warmteverdeling.

Is infraroodverwarming geschikt als bijverwarming?

Ja, infraroodverwarming is zeer geschikt als bijverwarming. Dit komt omdat het snel en gericht kan verwarmen met behulp van infrarood panelen die de ruimte verwarmen. Het is energiezuiniger dan luchtverwarming, dus het is een uitstekende keuze voor diegenen die streven naar energie-efficiëntie. Bovendien kan het per ruimte worden aangepast met behulp van een thermostaat.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van infraroodpanelen?

Bij het kiezen van infraroodpanelen voor de vervanging van heteluchtverwarming, moet rekening worden gehouden met de grootte en vorm van de ruimte die moet worden verwarmd. Belangrijk is dat deze panelen zorgen voor de juiste verwarming en dat de verwarming werkt op basis van het vermogen van de panelen. Hou ook rekening met de levensduur van de panelen en eventuele extra functies zoals een thermostaat of timer, die bijdragen aan hoe efficiënt en effectief de infrarood panelen de ruimte kunnen verwarmen.

Is goede isolatie belangrijk bij het gebruik van infraroodverwarming?

Ja, goede isolatie is belangrijk bij het gebruik van infraroodverwarming, een vorm van centrale verwarming, omdat het efficiënter werkt in goed geïsoleerde ruimtes. Deze efficiëntie zorgt ervoor dat de infrarood panelen de ruimte sneller kunnen verwarmen wat de opwarming bevordert. Deze manier van verwarmen is niet alleen efficiënter maar zorgt er ook voor dat er minder energie nodig is om de ruimte te verwarmen.

Kan ik mijn vloerverwarming vervangen door infraroodverwarming?

Het is mogelijk om traditionele vloerverwarming te vervangen door infrarood vloerverwarming. Dit vereist echter wel ingrijpendere aanpassingen aan de vloer en het verwarmingssysteem, waarbij infrarood panelen de warmte aan de ruimte leveren. Gezien de complexiteit van deze onderneming, is het aan te raden om dit te laten doen door een erkende en ervaren installateur gespecialiseerd in het vervangen van traditionele vloerverwarming door infrarood vloerverwarming.

Wat is het verschil tussen infraroodverwarming en een warmtepomp?

Het grote verschil tussen een warmtepomp en infraroodverwarming is de manier waarop warmte wordt gegenereerd. Een warmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem om te verwarmen, terwijl infraroodverwarming werkt met stralingswarmte, wat een unieke methode is van warmtegeneratie. Hoewel een warmtepomp meestal een hogere aanschafprijs heeft, is het wel efficiënter op de lange termijn, wat een belangrijk aspect is om te overwegen bij het maken van een keuze.

Werken infraroodpanelen als hoofdverwarming?

Ja, infraroodpanelen kunnen effectief werken als hoofdverwarming. Dit is vooral succesvol als de ruimte goed geïsoleerd is, wat essentieel is om de warmte binnen te houden. Met deze voorwaarden kunnen infraroodpanelen uitzonderlijk goed presteren als betrouwbare bron voor hoofdverwarming.

Wat is een infraroodpaneel?

Een infraroodpaneel, een specifiek soort verwarmingssysteem, werkt door middel van infraroodstraling. Het bijzondere aan deze techniek is dat het warmte direct overdraagt aan objecten en mensen in een bepaalde ruimte. De efficiënte werking van een infraroodpaneel maakt het een unieke en effectieve manier om een ruimte te verwarmen.

Hoe werkt een elektrische verwarming?

Een elektrische verwarming, een populair systeem, gebruikt elektriciteit om warmte te genereren. Deze warmte wordt daarna overgebracht naar de omgeving. Verschillende soorten verwarmingssystemen kunnen gebruik maken van elektrische verwarming, waaronder zowel infraroodverwarming als convectieverwarming.

Wat is het energieverbruik van infrarood verwarming?

Het energieverbruik van een infrarood verwarming kan variëren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort infraroodverwarmingssysteem dat wordt gebruikt en de grootte van de te verwarmen ruimte. Over het algemeen staat infraroodverwarming echter bekend als energie-efficiënter dan de meeste traditionele verwarmingssystemen, waardoor het een duurzamere keuze kan zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van verwarmen met infrarood ten opzichte van een warmtepomp?

Verwarmen met infrarood kan in sommige gevallen efficiënter zijn dan verwarmen met een warmtepomp, met name in ruimtes die niet goed geïsoleerd zijn. Het is echter belangrijk om te weten dat, hoewel efficiënt, infraroodverwarming niet als een duurzame verwarmingsoplossing wordt beschouwd zoals een warmtepomp dat kan zijn.

Werkt infrarood verwarming goed in een goed geïsoleerde badkamer?

Ja, infraroodverwarming kan uitstekend functioneren, vooral in een goed geïsoleerde badkamer. De effectiviteit is aanzienlijk hoger als er specifieke apparaten zoals een infraroodpaneel of infrarood kachel worden gebruikt. Deze methoden van verwarming zijn ontworpen om optimale resultaten te bieden in dergelijke omstandigheden.

Is verwarmen met infrarood panelen een zuinige elektrische verwarmingsoptie?

A: Ja, verwarmen met infrarood panelen is een zuinige elektrische verwarmingsoptie. Infraroodverwarming is een van de meest energiezuinige vormen van elektrische verwarming en kan helpen uw energierekening te verlagen.

Wat zijn de voordelen van verwarmen met infrarood panelen in een zeer goed geïsoleerde ruimte?

Wanneer je kiest voor verwarmen met infrarood panelen in een zeer goed geïsoleerde ruimte, kan dit helpen om de warmte langer vast te houden. Dit komt doordat infraroodverwarming direct de objecten en mensen in de ruimte verwarmt in plaats van de lucht, wat resulteert in een efficiëntere manier van verwarmen.

Wat zijn de verschillende soorten infraroodverwarming?

Er zijn verschillende soorten infraroodverwarming die je kunt overwegen, waaronder panelen, kachels en zelfs vloerverwarming. Elk type infraroodverwarmingssysteem heeft zijn eigen unieke werkmethode om warmte te genereren, wat bijdraagt aan hun respectieve efficiënties en toepasbaarheid in verschillende scenario's.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
  10 / Jul / 2024

  23 / Nov / 2023

  Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

 • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
  10 / Jul / 2024

  23 / Nov / 2023

  Wat kost elektrische verwarming woonkamer

 • Infrarood Paneel Kantoor
  10 / Jun / 2024

  23 / Nov / 2023

  Infrarood Paneel Kantoor

 • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
  08 / Jun / 2024

  23 / Nov / 2023

  De perfecte terrasverwarmer voor horeca

 • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
  07 / Jun / 2024

  23 / Nov / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

 • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
  07 / Jun / 2024

  23 / Nov / 2023

  Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

 • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
  06 / Jun / 2024

  23 / Nov / 2023

  Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

 • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
  05 / Jun / 2024

  23 / Nov / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

 • Infrarood terrasverwarmers
  04 / Jun / 2024

  23 / Nov / 2023

  Infrarood terrasverwarmers

 • De beste infrarood terrasverwarmers van 2024
  31 / May / 2024

  23 / Nov / 2023

  De beste infrarood terrasverwarmers van 2024

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »