• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

SEObyRay - 18 / Feb / 2024

Infrarood Verwarming en Luchtkwaliteit Binnenshuis

Infrarood Verwarming en Luchtkwaliteit Binnenshuis
Blog

Infrarood Verwarming: Een Behaaglijke Warmte en Verbeterde Luchtkwaliteit

Met de toenemende nadruk op energiezuinig verwarmen, wint infrarood verwarming snel aan populariteit. Maar naast efficiëntie, hoe beïnvloedt infrarood straling de luchtkwaliteit in huis? Dit artikel van Infrarood Verwarming Soest duikt diep in de voordelen van verwarmen met infrarood, met name gericht op luchtkwaliteit in huis, en waarom het een investering waard is voor uw leef- of werkomgeving. Naast infrarood straling speelt elektrische verwarmingook een rol in het verhogen van de energie-efficiëntie in moderne verwarmingssystemen.

Wat is Infrarood Verwarming en Hoe Werkt Het?

In tegenstelling tot traditionele verwarmingsmethoden, werkt infrarood verwarming door het rechtstreeks verwarmen van objecten en mensen in de ruimte via infraroodstralen. Deze manier van verwarmen zorgt voor behaaglijke stralingswarmte die direct wordt geabsorbeerd, zonder de omringende lucht onnodig te verwarmen, wat resulteert in een aangename warmte.

Verwarmen met infrarood panelen zorgt ook voor minder luchtbeweging, wat betekent dat er minder stofdeeltjes en allergenen in de lucht ronddwarrelen. Het resultaat? Een verbeterde luchtkwaliteit binnenshuis dankzij infraroodverwarming.

Voordelen van Infrarood Verwarming voor Luchtkwaliteit

Doordat infraroodpanelen objecten verwarmen in plaats van de lucht, zoals convectieverwarming dat doet, dragen ze aanzienlijk bij aan een aangenamere luchtvochtigheid in huis. Beperkte luchtcirculatie betekent minder verspreiding van stofdeeltjes en de groei van schimmels en mijten wordt onderdrukt, omdat de luchtvochtigheid stabiel blijft. Dit maakt infraroodpanelen ideaal voor het verwarmen van specifieke ruimtes zoals de zithoek of de keuken.

Is Infrarood Verwarming Energiezuinig?

Een veelgestelde vraag is of infraroodverwarming efficiënt is. infrarood verwarming energiezuinig is. Het antwoord is ja, infraroodverwarming is efficiënt. Een infraroodpaneel gebruikt minder energie om een ruimte te verwarmen in vergelijking met traditionele radiatoren of een centrale verwarming systeem, omdat het rechtstreeks objecten en mensen verwarmt zonder tijd en energie te verspillen aan het opwarmen van de lucht. Dit proces is vooral effectief in goed geïsoleerde ruimtes, waar goede isolatie de efficiëntie van infraroodpanelen verder verhoogt.

Kan Infrarood Verwarming als Hoofd- of Bijverwarming Dienen?

Afhankelijk van de isolatie van uw woning en de indeling, kunnen Infraroodpanelen zorgen voor effectieve verwarming door infraroodstraling dienen als hoofdverwarming of als bijverwarming. Als bijverwarming zijn infraroodpanelen ideaal voor kamers die een extra warmtebron nodig hebben door infraroodstraling, terwijl ze in goed geïsoleerde huizen als infraroodpanelen als hoofdverwarming met een thermostaat kunnen functioneren. Deze manier van verwarmen kan tevens een belangrijke rol spelen in het besparen op je energierekening, dankzij de efficiënte manier waarop de ruimte wordt verwarmd zonder warmteverlies.

Installatie en Onderhoud van Infrarood Verwarming

Het installeren van infraroodpanelen is relatief eenvoudig en valt onder de installatie van infrarood verwarming. Deze panelen kunnen vaak zonder grote aanpassingen aan uw bestaande elektrische systeem geïntegreerd worden en zijn eveneens geschikt als infrarood verwarming als hoofdverwarming. Door het minimale onderhoud, zonder bewegende onderdelen die slijten of frequent vervangen moeten worden, zijn infraroodpanelen geschikt voor het verwarmen van bijvoorbeeld diverse ruimtes in uw huis.

Luchtkwaliteit Vergelijken: Infrarood vs Traditionele verwarming versus infraroodverwarming.

Infrarood VerwarmingTraditionele Verwarming
Minder luchtbeweging met infraroodverwarming, dus minder verspreiding van stofdeeltjes.Verhoogde luchtbeweging kan leiden tot meer stof en allergenen in de lucht
Behoud van luchtvochtigheidKan luchtvochtigheid verlagen, wat leidt tot droge lucht; een situatie die zelden voorkomt bij verwarmen met infrarood.

Wat Zegt Wetenschap over Infrarood Verwarming en Gezondheid?

Onderzoeken tonen aan dat infrarood verwarming niet alleen gunstig is voor de luchtkwaliteit maar ook positieve effecten van infrarood kan hebben op de gezondheid. De warmte dringt diep door in het lichaam, wat helpt bij spierontspanning en pijnverlichting, wat aantoont hoe effectief infrarood verwarming werkt. Deze aspecten benadrukken waarom het een gezonde keuze is om te kiezen voor infraroodverwarming, aangezien het ook wordt gezien als infrarood gezond.

Zijn Infrarood Panelen Veilig?

Infraroodpanelen verwarmen elke ruimte op een efficiënte wijze en zijn zeer veilig in gebruik. Ze worden niet extreem heet en er is geen risico op brandgevaar, waardoor ze zelfs veilig zijn om in kamers in jouw woning te gebruiken, inclusief ruimtes met kinderen en huisdieren.

Conclusie: De Invloed van Infrarood Verwarming op Luchtkwaliteit en Meer

Infrarood verwarming verwarmt niet alleen op een energiezuinige manier uw ruimte, maar verbetert ook de luchtkwaliteit binnenshuis, draagt bij aan uw gezondheid en comfort, en is duurzaam en veilig in gebruik. Voor diegenen die een gezondere, zuinigere en comfortabelere verwarmingsoplossing zoeken, is verwarmen met infrarood het overwegen waard.

Belangrijkste punten om te onthouden:

  • Infrarood verwarming maakt uw woning niet alleen meer energiezuinig, het verbetert ook aanzienlijk de luchtkwaliteit binnenshuis, door een positieve invloed op de luchtvochtigheid te hebben.
  • De installatie en het onderhoud van infrarood panelen gebruiken zijn eenvoudig en kosteneffectief, wat een voordelig alternatief biedt voor elektrische verwarming, die vaak duurder is.
  • Infraroodverwarming is veilig voor gebruik in alle soorten ruimtes, inclusief kamers voor kinderen en huisdieren, omdat er geen risico is op brand of schadelijke emissies.
  • Het systeem heeft ook positieve effecten op de gezondheid, zoals de verlichting van spierpijn, door een directe warmte af te geven die diep in het lichaam doordringt.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving
    24 / Jul / 2024

    SEObyRay - 18 / Feb / 2024

    Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving

  • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
    10 / Jul / 2024

    SEObyRay - 18 / Feb / 2024

    Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

  • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
    10 / Jul / 2024

    SEObyRay - 18 / Feb / 2024

    Wat kost elektrische verwarming woonkamer

  • Infrarood Paneel Kantoor
    10 / Jun / 2024

    SEObyRay - 18 / Feb / 2024

    Infrarood Paneel Kantoor

  • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
    08 / Jun / 2024

    SEObyRay - 18 / Feb / 2024

    De perfecte terrasverwarmer voor horeca

  • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
    07 / Jun / 2024

    SEObyRay - 18 / Feb / 2024

    Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

  • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
    07 / Jun / 2024

    SEObyRay - 18 / Feb / 2024

    Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

  • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
    06 / Jun / 2024

    SEObyRay - 18 / Feb / 2024

    Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
    05 / Jun / 2024

    SEObyRay - 18 / Feb / 2024

    Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

  • Infrarood terrasverwarmers
    04 / Jun / 2024

    SEObyRay - 18 / Feb / 2024

    Infrarood terrasverwarmers

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google