• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

10 / Jan / 2024

Wetenschappelijke uitleg - Hoe infraroodstralen verwarmen

In de wereld van moderne verwarmingstechnologieën neemt infrarood verwarming een prominente plaats in. Dit type verwarming, dat gebruikmaakt van infraroodstralen, biedt een efficiënte en energiezuinige oplossing voor het verwarmen van zowel woningen als bedrijfsruimtes. In tegenstelling tot de traditionele korte golf verwarmingssystemen, die werken door de lucht te verwarmen, richten infraroodpanelen zich rechtstreeks op objecten en mensen, waardoor een directe en aangename warmte ontstaat.

Wetenschappelijke uitleg - Hoe infraroodstralen verwarmen
Blog

Belangrijkste punten over Infrarood Verwarming

PuntUitleg
Wat is infrarood verwarming?Een efficiënte vorm van verwarming die objecten en mensen direct verwarmt met infraroodstralen.
VoordelenEnergiezuinig, gezond, stofvrij, en directe warmte.
ToepassingenGeschikt voor woonhuizen, kantoren, winkels, en meer.
Soorten infraroodpanelenDiverse stijlen zoals paneel met korrelstructuur en gladde structuur.
Combinatie met andere systemenCombineerbaar met warmtepompen en elektrische verwarmingssystemen.
Installatie en onderhoudEenvoudige installatie en weinig onderhoud vereist voor de elektrische verwarming.
Gezondheidsvoordelen van infrarood verwarmingssystemenVermindert circulatie van stof en allergenen.

Wat is Infrarood Verwarming?

Infrarood verwarming, erkend als een vorm van hoofdverwarming, is een revolutionaire technologie in de wereld van verwarming met infrarood. Deze energiezuinige type verwarming werkt door het uitzenden van infrarode straling, een vorm van elektromagnetische straling die efficiënt objecten, oppervlakken en mensen direct verwarmt, zonder de lucht te verwarmen.

Dit principe van thermische straling onderscheidt infrarood verwarming van traditionele verwarmingssystemen zoals elektrische kachels en lucht-water-warmtepompen, die afhankelijk zijn van de warmteoverdracht van lucht in de kamer, wat vaak leidt tot een hogere energierekening.

Hoe Werkt Infraroodstraling?

Infraroodstraling is een natuurlijk fenomeen, vergelijkbaar met de straling van de zon, een sleutelcomponent van onze infrarood verwarmingsmethoden. Het is dit type straling, de infrarood straling, dat door industriële verwarming en in huishoudelijke toepassingen wordt gebruikt om effectief te verwarmen.

Wanneer deze straling objecten zoals meubels of mensen raakt, wordt de energie geabsorbeerd en omgezet in warmte, zonder de lucht in de kamer te verwarmen. Dit resulteert in een directe en energie-efficiënte verwarming, wat leidt tot een verlaging van de energierekening, terwijl het tegelijkertijd comfortabel en gebruiksvriendelijk blijft dankzij de lage oppervlaktetemperatuur van de infrarood panelen.

Voordelen van Infrarood Verwarming

Infraroodverwarming, een sleutelvorm van verwarming werkt door direct objecten te verwarmen in plaats van lucht, wat het niet alleen energiezuinig maakt maar ook ecologische en economische voordelen biedt. Dit resulteert in een verlaging van de energierekening en helpt bij het verminderen van CO2-uitstoot, wat cruciaal is in de strijd tegen klimaatverandering.

Verder draagt infraroodverwarming bij aan een gezondere leefomgeving door de circulatie van stof en allergenen te verminderen, wat belangrijk is voor de kamertemperatuur en algehele luchtkwaliteit in woongebouwen en andere ruimtes.

Infraroodpanelen: Een Verscheidenheid aan Opties

Bij Infrarood Verwarming Soest, uw verwarming specialist, vindt u een diversiteit aan vormen van verwarming met onze infraroodpanelen. Deze variëren van panelen met korrelstructuur tot gladde structuren, waarmee u uw huis op een lage temperatuur comfortabel kunt verwarmen. Ons assortiment omvat ook mobiele infraroodpanelen en speciaal ontworpen opties voor muur of plafond, zoals systeemplafonds, alsook infraroodpanelen met geïntegreerde LED-verlichting. Zelfs vloerverwarming is mogelijk met de geavanceerde infraroodstraling die het uitzend, wat een innovatieve stap is in infrarood verwarming.

Combinatie met Andere Verwarmingssystemen

Infrarood verwarming kan perfect worden gecombineerd met bestaande verwarmingssystemen, zoals een warmtepomp of elektrische convectoren. Dit zorgt voor een flexibele en efficiënte manier van verwarmen, geschikt voor zowel hoofd- als bijverwarming.

Installatie en Onderhoud

Een van de grote voordelen van infraroodpanelen is de eenvoud van installatie. Montageservices voor infrarood panelen Infrarood panelen zijn beschikbaar om u te helpen met de installatie. Bovendien hebben deze panelen weinig onderhoud nodig, wat bijdraagt aan hun langdurige waarde en duurzaamheid.

Infraroodverwarming en Gezondheid

Infraroodverwarming wordt gezien als een gezondere manier van verwarmen. Het helpt bij het verminderen van de verspreiding van stof en allergenen, wat vooral gunstig is voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën. Dit is een van de vele voordelen van infrarood verwarming en gezondheid.

Een strakke en moderne infrarood verwarmingspaneel met een volledig glad oppervlak, waarbij zichtbare warmtestralen worden uitgezonden, die de effectieve en efficiënte werking van de geavanceerde infrarood verwarmingstechnologie illustreren.

Conclusie

Infrarood verwarming is een moderne, efficiënte en gezonde manier van verwarmen. Het biedt veelzijdige opties in infraroodpanelen, kan worden gecombineerd met andere systemen, vereist weinig onderhoud en is voordelig voor uw gezondheid en het milieu.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
  10 / Jul / 2024

  10 / Jan / 2024

  Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

 • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
  10 / Jul / 2024

  10 / Jan / 2024

  Wat kost elektrische verwarming woonkamer

 • Infrarood Paneel Kantoor
  10 / Jun / 2024

  10 / Jan / 2024

  Infrarood Paneel Kantoor

 • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
  08 / Jun / 2024

  10 / Jan / 2024

  De perfecte terrasverwarmer voor horeca

 • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
  07 / Jun / 2024

  10 / Jan / 2024

  Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

 • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
  07 / Jun / 2024

  10 / Jan / 2024

  Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

 • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
  06 / Jun / 2024

  10 / Jan / 2024

  Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

 • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
  05 / Jun / 2024

  10 / Jan / 2024

  Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

 • Infrarood terrasverwarmers
  04 / Jun / 2024

  10 / Jan / 2024

  Infrarood terrasverwarmers

 • De beste infrarood terrasverwarmers van 2024
  31 / May / 2024

  10 / Jan / 2024

  De beste infrarood terrasverwarmers van 2024

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »