• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

29 / Aug / 2023

Terrasverwarmer infrarood

Infrarood terrasverwarming is de perfecte oplossing om ook tijdens koelere avonden lekker lang buiten te genieten op je terras. Met een vermogen tot 3000 watt leveren infrarood terrasheaters directe stralingswarmte om comfortabel buiten te zitten.

In onze webshop vind je een ruim assortiment infrarood terrasverwarmers om uit te kiezen. Van compacte tafelmodellen tot krachtige vrijstaande terrasheaters. Met handige halogeen terrasverwarmers met kwarts lampen of moderne infraroodpanelen.

Infraroodterrasverwarming werkt zeer effectief door de infraroodstraling die objecten verwarmt, niet de lucht eromheen. Hierdoor heb je met relatief weinig vermogen toch een aangename warmte. Ideaal dus voor overkappingen en beschutte plekken.

Ben je op zoek naar infrarood terrasverwarming? Bekijk ons uitgebreide assortiment en kies eenvoudig online de ideale oplossing voor jouw terras. Met onze service en montage en de laagste prijsgarantie geniet je gegarandeerd vele uren langer buiten!

Terrasverwarmer infrarood
Blog

Geniet Langer van Je Terras met Infrarood Verwarming

Infrarood terrasverwarming maakt het mogelijk om ook tijdens de koudere maanden veel langer buiten op je terras te genieten. In deze blogpost lees je alles over de voordelen van infrarood terrasverwarming en helpen we je met het maken van de juiste keuze voor jouw situatie.

Wat is infrarood terrasverwarming precies?

Infrarood terrasverwarming werkt door middel van infrarood straling. Dit is een vorm van elektromagnetische straling die direct wordt omgezet in warmte zodra deze op een object valt. Wil je meer weten over specifieke modellen? Bekijk dan de terrasverwarming pagina.

Infrarood terrasverwarming verwarmt dus niet de lucht, maar objecten zoals je huid, kleding en meubels. Hierdoor voel je de warmte direct, terwijl de omgevingslucht relatief koud kan blijven. Dit maakt infrarood terrasverwarming veel efficiënter dan verwarming met bijvoorbeeld gasgestookte terrasverwarmers die wel de lucht verwarmen.

Voordelen van infrarood terrasverwarming

Infrarood terrasverwarming heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Snelle opwarming: de warmte van infraroodstralen is direct voelbaar, je hoeft dus niet te wachten tot de hele omgeving is opgewarmd.
  • Plaatselijke verwarming: de warmte kan heel gericht worden ingezet, waardoor er geen energie verloren gaat aan het verwarmen van de omgeving.
  • Energie-efficiënt: door de gerichte verwarming en snelle opwarming is infrarood terrasverwarming zuiniger dan andere manieren van terrasverwarming.
  • Prettige warmte: infraroodwarmte voelt comfortabel en aangenaam aan, zonder het nadeel van droge lucht bij andere warmtebronnen.
  • Sfeervol: sommige infrarood terrasverwarmers geven ook sfeervol licht. Een voorbeeld hiervan is de Heat and Beat 2000Watt Antraciet.

Soorten infrarood terrasverwarming

Er zijn grofweg twee soorten infrarood terrasverwarming:

  • Korte golf infrarood: dit zijn terrasverwarmers zoals halogeen heaters, die felrode of oranje gloed geven. Deze stralen verwarmen zeer direct en intens, maar verdwijnen snel als ze geen object raken. Een voorbeeld hiervan is de Black Heater 1800-2400W.

  • Lange golf infrarood: deze infraroodstralen zijn onzichtbaar en geven geen licht. De verwarming is minder intens, maar de straling blijft beter hangen en verwarmt een groter gebied. Voorbeelden zijn carbon heaters en keramische infraroodpanelen zoals de Ecosun 1000-1500W.

Wat heb je nodig voor infrarood terrasverwarming?

Hoeveel infrarood terrasverwarming je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren:

  • Hoe groot is het terras of gebied dat je wilt verwarmen?
  • Is het een overdekt/beschut terras of open en blootgesteld aan wind?
  • Wil je alleen jezelf verwarmen of ook andere aanwezigen en objecten?
  • Hoe laag zijn de temperaturen die je wilt compenseren?

Voor een open terras zul je meer vermogen nodig hebben dan voor een beschut terras, omdat de warmte dan minder goed blijft hangen. Kies op een open terras eerder voor korte golf infrarood zoals de terrasverwarmer 2000 Watt voor wandmontage.

Welke infrarood terrasverwarmer kiezen?

Er zijn verschillende soorten infrarood terrasverwarmers verkrijgbaar. Welke voor jou de beste keuze is, hangt af van je specifieke situatie. Hieronder geven we een overzicht van enkele populaire opties:

  • Tafelmodel halogeen heater - Compacte infrarood heater om op tafel te zetten. Werkt op elektriciteit of soms op een gasfles. Geeft intense warmte tot ongeveer 2 meter afstand. Prijsindicatie vanaf €75,-

  • Vrijstaande halogeen terrasverwarmer - Verwarmt een groter gebied, meestal 3 tot 9 meter. Kan vast of mobiel worden geplaatst. Verkrijgbaar in vermogens tussen 2000 en 9000 Watt. Prijs vanaf €150,-

  • Infrarood terraspaneel - Voor permanente montage aan plafond of muur. Werkt met keramische infrarood elementen voor een grotere dekking. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vermogens. Prijs vanaf €300,-. Bekijk ook onze selectie van badkamer heaters voor andere ruimtes in je huis.

  • Infrarood straler - Eenvoudige carbon infrarood straler om hoog aan muur te monteren, met weerbestendige behuizing. Verwarmt effectief grotere ruimtes. Prijs vanaf €120,- per stuk.

Infrarood terrasverwarming voor winddichte situaties

Voor winddichte ruimtes zoals een veranda of serre kun je ook infrarood terrasverwarming met lange golf (zonder zichtbaar licht) gebruiken. Deze verwarmen de objecten in de ruimte, die op hun beurt de lucht verwarmen. Voor meer opties voor grotere ruimtes, bekijk onze selectie van terrasverwarmers voor grotere ruimten.

Infrarood terrasverwarming voor niet-winddichte situaties

Op niet-winddichte locaties zoals een open terras kun je alleen infrarood terrasverwarming met korte golven (halogeen of kwarts) gebruiken. De straling van lange golf infrarood zou hier te veel wegwaaien en verloren gaan. Voor winddichte ruimtes, bekijk onze selectie van terrasverwarmers voor winddichte ruimtes.

Conclusie

Infrarood terrasverwarming is een effectieve en energiezuinige manier om je terras ook in de koudere maanden langdurig te gebruiken. Met infrarood terrasverwarmers kun je plaatselijk verwarmen zonder de hele omgeving op te warmen.

De belangrijkste overwegingen bij aanschaf zijn:

  • Kies het juiste vermogen voor de grootte van je terras en het aantal personen
  • Beschutte of open/winddichte locatie: bepaalt of je korte of lange golf infrarood nodig hebt
  • Kies een geschikt model zoals een compacte tafelverwarmer of groter vrijstaand model

Met de juiste infrarood terrasverwarming geniet je nog vele uren extra van je terras, zelfs als de temperatuur daalt.

 

Veel gestelde vragen over terrasverwarmer infrarood 

Wat voor assortiment infrarood terrasverwarmers hebben jullie?

We hebben een breed assortiment infrarood terrasverwarmers. Er zijn verschillende soorten terrasverwarmers beschikbaar, afhankelijk van het type infraroodverwarming dat u nodig heeft. Deze omvatten zowel donkere stralers als golden tube lampen.

Wat zijn de voor- en nadelen van infrarood terrasverwarmers?

Een van de belangrijkste voordelen van onze infrarood terrasverwarmers is dat ze erg geschikt zijn als terrasverwarming. Ze verwarmen niet de lucht, maar de objecten om hen heen. Dit maakt ze ook geschikt voor gebruik binnen. Een nadeel kan het hogere wattage zijn, sommige modellen hebben bijvoorbeeld 3000 watt aan energie nodig.

Hoe kan ik infrarood terrasverwarming kopen?

U kunt eenvoudig uw type infrarood terrasverwarming kopen door het online te bestellen via onze website. Na het kiezen van uw gewenste terrasverwarmer, kunt u het aan uw winkelwagen toevoegen en afrekenen.

Hoe werken infrarood heaters?

Infrarood heaters werken door infraroodstraling uit te zenden. Deze straling wordt dan opgenomen door de objecten om hen heen, waardoor ze opwarmen. Het werkt vergelijkbaar met de straling van de zon.

Hoe kan ik mijn terras verwarmen met infraroodverwarming?

Met onze infrarood terrasverwarmers kunt u gemakkelijk uw terras verwarmen. Afhankelijk van het type terrasverwarmer en de grootte van uw terras, kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een terrasheater met een hoger of lager wattage.

Wat is het verschil tussen halogeen en infraroodstraling?

Terwijl halogeenlampen gloeien en een deel van hun energie als licht uitzenden, geven infraroodstralers, ook wel heldere stralers genoemd, stralingswarmte af zonder zichtbaar licht uitzenden. Dit maakt ze ook geschikt voor gebruik binnen.

Kan ik een infrarood straler ook online bestellen?

Ja, u kunt al onze infrarood stralers online bestellen op onze website. We bieden verschillende betaalmethoden aan en de levering vindt snel en betrouwbaar plaats.

Wat zijn donkere stralers?

Donkere stralers zijn een type infraroodverwarmer die geen licht uitstralen. Dit komt omdat ze werken met een lager temperatuurniveau, wat betekent dat ze deels onzichtbare warmte uitstralen, maar deze is nog steeds effectief voor het verwarmen van uw terras.

Hoe kan ik de meest geschikte infraroodverwarming voor mijn terras kiezen?

De keuze voor de juiste infraroodverwarming hangt af van verschillende factoren. Denk aan de grootte en de beschutting van uw terras, uw persoonlijke verwarmingsbehoeften en het type terrasverwarmer dat u het meest aanspreekt. We raden u altijd aan om advies in te winnen bij een professional alvorens een keuze te maken.

Wat gebeurt er met infraroodverwarming tijdens gebruik?

Tijdens gebruik zal de infraroodverwarming warmte uitstralen in een rechtlijnige richting. Het straalt deze warmte uit naar de objecten om het heen, zoals mensen, meubels en muren. Deze objecten houden op hun beurt de warmte vast en laten deze langzaam weer vrij, waardoor een aangename temperatuur ontstaat.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving
    24 / Jul / 2024

    29 / Aug / 2023

    Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving

  • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
    10 / Jul / 2024

    29 / Aug / 2023

    Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

  • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
    10 / Jul / 2024

    29 / Aug / 2023

    Wat kost elektrische verwarming woonkamer

  • Infrarood Paneel Kantoor
    10 / Jun / 2024

    29 / Aug / 2023

    Infrarood Paneel Kantoor

  • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
    08 / Jun / 2024

    29 / Aug / 2023

    De perfecte terrasverwarmer voor horeca

  • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
    07 / Jun / 2024

    29 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

  • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
    07 / Jun / 2024

    29 / Aug / 2023

    Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

  • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
    06 / Jun / 2024

    29 / Aug / 2023

    Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
    05 / Jun / 2024

    29 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

  • Infrarood terrasverwarmers
    04 / Jun / 2024

    29 / Aug / 2023

    Infrarood terrasverwarmers

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »