• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

23 / Dec / 2022

Ontdek de kracht van infrarood warmtestraling

Warmtestraling is een natuurlijk fenomeen dat ons in staat stelt om ons te verwarmen en voedsel op te warmen. Het is een vorm van elektromagnetische straling die wordt uitgezonden door alle objecten met een temperatuur boven absolute nul (-273,15 °C) en kan voorkomen als infraroodstraling, microwarmte en warmtegeleiding. Het is bijvoorbeeld wat ons helpt om ons te verwarmen bij een open haard of zonlicht en wat gebruikt wordt in de keuken om voedsel op te warmen of te koken. We kunnen warmtestraling zelfs voelen als warmte op onze huid. Het is een belangrijk en nuttig fenomeen dat we in ons dagelijks leven vaak gebruiken.

Ontdek de kracht van infrarood warmtestraling
Blog

Met warmtegeleiding kan een comfortabele en aangename leefomgeving worden gecreëerd, door geleiding en convectie. Warmte wordt overgedragen door fysiek contact tussen materialen, wat kan helpen om onze huizen te verwarmen en ons eten te koken.

Warmtestraling is een natuurlijk proces dat we dagelijks om ons heen ervaren en dat ons leven op vele positieve manieren kan beïnvloeden.

Infrarode stralingswarmte bevat geen UV

Infrarood is een vorm van elektromagnetische straling met een frequentie die buiten het spectrum van zichtbaar licht valt. Dit betekent dat infraroodstraling niet zichtbaar is voor het menselijk oog, maar wel warmte kan overbrengen. Er zijn verschillende golflengten binnen het infrarood spectrum, zoals korte, midden en lange golf infraroodstraling.

Infrarood verwarming maakt gebruik van deze straling als efficiënte warmtebron en heeft voor elke golflengte een specifieke verwarmingsoplossing ontwikkeld.

Hoogfrequente stralers met een korte golflengte vallen in het spectrum van zichtbaar licht en worden voornamelijk gebruikt als terrasverwarmers. Ze produceren direct waarneembare warmte. Middengolf- en langgolvige infraroodstralers met een lagere frequentie en langere golflengte vallen buiten het spectrum van zichtbaar licht en worden voornamelijk binnenshuis gebruikt, zoals in woonhuizen en commerciële gebouwen. Infraroodverwarming maakt gebruik van efficiënte infraroodtechnologie om de beste verwarmingsoplossing te bieden voor elke situatie.
 

Wat is infrarood straling voor soort infraroodverwarming

Infraroodverwarming werkt door het uitzenden van infraroodstraling, wat ervoor zorgt dat vaste objecten opwarmen. Bij een gemiddelde mens is een temperatuur van ongeveer 22 graden Celsius al voelbaar als warmtestraling. Hoe hoger de temperatuur is, hoe meer de warmtestraling "scherp" aanvoelt.

Het spectrum van infraroodstraling is onderverdeeld in drie categorieën: korte golf, middengolf en langegolf. Korte golf infraroodstraling bevindt zich vlakbij het zichtbare rode licht en heeft temperaturen boven de 700 graden Celsius. Middengolf infraroodstraling heeft temperaturen tussen de 250 en 700 graden Celsius. Langegolf warmtestraling heeft temperaturen lager dan 250 graden Celsius.

IR-A is een vorm van infraroodverwarming die wordt veroorzaakt door hoge temperaturen in de verwarmingsbuis. Dankzij de efficiëntie waarmee deze korte warmtestraling in de lucht doordringt, kan het buiten gebruikt worden zonder dat het wordt beïnvloed door tocht.

Bovendien voelt de warmte die het op de huid afgeeft zich onmiddellijk aan. De golflengte van deze verwarming ligt dicht bij het spectrum van zichtbaar licht en daardoor gloeien de infraroodlampen vaak oranje of roodachtig. Al met al is IR-A dus ideaal voor terrasverwarming.

In tegenstelling tot middengolf IR-B kachels die geen licht uitstralen, worden deze donker infrarood kachels genoemd. Ze worden vaak gebruikt in gesloten ruimtes die extra warmte nodig hebben, zoals patio's, serres en zelfs grote zalen of hoge ruimtes. IR-B heaters zijn daarom een ideale oplossing voor het verhogen van de temperatuur in dit soort omgevingen.

De IR-C warmtestraling van infraroodpanelen voor thuis dringt niet zo diep door in de huid omdat ze bij lagere temperaturen wordt opgewekt. Deze panelen zijn speciaal ontworpen om woonruimtes te verwarmen door rechtstreeks stralingswarmte af te geven via het gelijkmatig verwarmde oppervlak. In de gezondheidssector wordt infrarood warmte al vele jaren gebruikt, zoals in infraroodcabines of behandelingen met rood licht.

Een gezonde en comfortabele warmte

Infraroodverwarming is een geweldige manier om een gezonde en comfortabele warmte in uw huis of kantoor te bereiken. In plaats van traditionele verwarmingsmethoden te gebruiken, wordt infraroodstraling gebruikt om het oppervlak van muren en andere voorwerpen rechtstreeks te verwarmen in plaats van de lucht eromheen. Deze efficiënte verwarmingsmethode maakt gebruik van infraroodpanelen die op muren of plafonds worden gemonteerd om infraroodstraling uit te zenden die door de muren, vloer, meubels en voorwerpen in de kamer wordt geabsorbeerd. Infraroodstraling produceert een zachte maar effectieve warmte die mensen en voorwerpen direct verwarmt en een veilige en gezonde vorm van warmte biedt. De door infraroodverwarming opgewekte warmte voelt natuurlijker en comfortabeler aan dan gewone verwarmingssystemen, omdat het de lucht niet uitdroogt zoals conventionele systemen doen. Bovendien heeft infraroodverwarming geen negatieve effecten op de luchtkwaliteit.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Infraroodpanelen: De beste plek voor infrarood verwarming in jouw huis
  22 / Sep / 2023

  23 / Dec / 2022

  Infraroodpanelen: De beste plek voor infrarood verwarming in jouw huis

 • Goedkoop een loods of bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming
  22 / Sep / 2023

  23 / Dec / 2022

  Goedkoop een loods of bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming

 • Badkamer verwarming elektrisch
  21 / Sep / 2023

  23 / Dec / 2022

  Badkamer verwarming elektrisch

 • Mobiele infrarood verwarming voor thuiswerkers
  20 / Sep / 2023

  23 / Dec / 2022

  Mobiele infrarood verwarming voor thuiswerkers

 • Infrarood verwarming plafond met verlichting
  14 / Sep / 2023

  23 / Dec / 2022

  Infrarood verwarming plafond met verlichting

 • Elektrische verwarming woonkamer
  13 / Sep / 2023

  23 / Dec / 2022

  Elektrische verwarming woonkamer

 • Zuinige elektrische verwarming
  12 / Sep / 2023

  23 / Dec / 2022

  Zuinige elektrische verwarming

 • Verplaatsbaar infrarood paneel
  10 / Sep / 2023

  23 / Dec / 2022

  Verplaatsbaar infrarood paneel

 • Infrarood verwarming hoeveel watt
  06 / Sep / 2023

  23 / Dec / 2022

  Infrarood verwarming hoeveel watt

 • Hoever straalt een infrarood paneel?
  06 / Sep / 2023

  23 / Dec / 2022

  Hoever straalt een infrarood paneel?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infraroodverwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »