• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

25 / Aug / 2023

Infrarood verwarming prijs

Infrarood verwarming prijs
Blog

De infrarood verwarming prijs verschillen

Wat is infraroodverwarming

Infraroodverwarming is een verwarmingstechnologie die gebruik maakt van infraroodstraling om ruimtes te verwarmen. Infraroodstraling is een vorm van elektromagnetische straling die onzichtbaar is voor het menselijk oog, maar wel voelbaar is als warmte. Deze straling wordt uitgezonden door infraroodpanelen die op de muur of het plafond worden geplaatst. Infraroodverwarming werkt op een vergelijkbare manier als de zon. De panelen geven warmte af aan voorwerpen en mensen in de kameroutput in watt per vierkante meter, in plaats van de lucht te verwarmen.

Daardoor wordt de warmte efficiënter opgenomen en is de verwarming sneller voelbaar. Dit zorgt voor een snellere verwarming en een comfortabelere warmte-ervaring. Infraroodverwarming is ook flexibel in gebruik. Dit type verwarming kan zowel in grote als in kleine ruimtes worden gebruikt, en kan zelfs worden gericht op specifieke delen van een kamer. Dit maakt een efficiëntere verwarming mogelijk, evenals energiebesparing.

Verder heeft infraroodverwarming geen invloed op de luchtvochtigheid, waardoor de ruimte aangenaam blijft. Waarom is infraroodverwarming populair Infraroodverwarming is populair vanwege de vele voordelen die het biedt. Een van de grootste voordelen is de energie-efficiëntie van de verwarming. Omdat de warmte rechtstreeks op voorwerpen en mensen wordt gericht, is er minder warmteverlies en is de verwarming efficiënter. Dit kan op lange termijn energie besparen en ook de energiekosten drukken.

Bovendien is infraroodverwarming ook zeer comfortabel. Het warmt snel op en zorgt voor een aangenaam gevoel, zonder de luchtvochtigheid aan te tasten. Hierdoor kan het gebruikt worden als verwarming voor woningen, kantoren, sportscholen, sauna's en andere ruimtes. Infraroodverwarming kan ook worden aangepast aan specifieke ruimtes. Dit kan in verschillende kamers worden geregeld, waardoor minder energie wordt verspild.

Dit is ideaal voor ruimtes waar verwarming niet voortdurend nodig is, zoals een garage of een zolder. Ten slotte is infraroodverwarming ook duurzaam. Infraroodpanelen worden gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en hebben een lange levensduur. Daardoor kan de investering in de verwarming zichzelf op lange termijn terugverdienen. Al met al is infraroodverwarming een duurzame, energiezuinige, comfortabele en flexibele verwarmingstechnologie. Hierdoor is het de laatste jaren steeds populairder geworden.

Wat kost infraroodverwarming?

De prijs van infraroodverwarming kan variëren, afhankelijk van het welk vermogen en de grootte van het paneel. Als je op zoek bent naar een goedkoop model, kun je een paneel kopen voor ongeveer 175 tot 400 euro. Maar als je iets van hogere kwaliteit zoekt, zijn er ook premium modellen te koop tussen 300 en 990 euro. Hierin zit een groot verschil.

Het is echter belangrijk om te investeren in een infraroodpaneel van hoge kwaliteit. Dit soort panelen zijn namelijk zuiniger in gebruik en garanderen een lange levensduur. Deze panelen hebben overigens vaak een keurmerk en een langere garantie. Daardoor bespaar je op de lange termijn op je energiekosten.

Het is ook verstandig om rekening te houden met het land van productie. In Europa gemaakte infraroodpanelen zijn vaak van hogere kwaliteit en hebben een hoger rendement dan panelen uit Azië. Als je besluit om inflraroodverwarming te installeren verwarmingselementen, is het verstandig om goed te kijken naar de producteigenschappen van het paneel. Je kunt kiezen uit panelen met verschillende patronen, verlichting of zelfs een geïntegreerde thermostaat. Zo kun je precies kiezen wat bij je past.

Prijsverschillen van infraroodverwarming

Verschillende maten en afmetingen

Bij Infrarood Verwarming Soest hebben we infrarood panelen in verschillende maten en afmetingen. Zo hebben we kleine panelen die geschikt zijn voor een enkele kamer, maar ook grotere panelen die geschikt zijn om een hele woning te verwarmen. Daardoor is er voor iedereen een geschikte optie beschikbaar. De grootte van het paneel is ook van invloed op de prijs. Kleinere panelen zijn vaak goedkoper dan grotere panelen. Dit betekent dat als je alleen een bepaalde kamer wilt verwarmen, een klein paneel vaak volstaat.

Hierdoor kun je besparen op de aanschafprijs. Het is echter belangrijk te beseffen dat een groter paneel meer vermogen heeft en daardoor een kamer sneller kan verwarmen. Daardoor kun je op de lange termijn besparen op de verbruikskosten. Bij Infrarood Verwarming Soest adviseren we je om goed te kijken naar de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen en daarop af te stemmen welk paneel voor jou het beste is.

Goedkopere modellen

Goedkopere infraroodpanelen zijn eenvoudig van ontwerp en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze panelen hebben een vermogen tussen 200 en 1000 watt en kosten tussen de 175 en 400 euroofferte. Dit is een aantrekkelijke optie voor mensen die een infraroodverwarming zoeken die de centrale verwarming kan ondersteunen of voor bepaalde kamers in huis. Zo kun je zuinig omgaan met elektrische verwarming en besparen op je verbruikskosten.

Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit van goedkopere infraroodpanelen mogelijk niet zo hoog is als die van eersteklas modellen. Hierdoor is het raadzaam je aankoop zorgvuldig te overwegen om er zeker van te zijn dat je een infraroodstralings verwarming koopt die aan je verwachtingen voldoet. Hoe dan ook, of je nu op zoek bent naar hoofdverwarming of alleen naar bijverwarming, infraroodverwarming is een efficiënte, comfortabele en betaalbare manier om je huis te verwarmen.

Er zijn veel opties beschikbaar, van goedkopere modellen tot hoogwaardige infraroodpanelen. Door goed onderzoek te doen naar en te investeren in infraroodpanelen van hoge kwaliteit, kun je ervoor zorgen dat je verwarmingssysteem duurzaam, efficiënt en comfortabel is voor jarenlang gebruik.

Premium modellen

Als het gaat om infraroodverwarming zijn er veel verschillende opties beschikbaar. Een van deze opties zijn premium modellen, die een hogere prijs hebben in vergelijking met goedkopere modellen. Maar wat maakt deze premium modellen zo anders? En waarom zou je ervoor kiezen om meer geld uit te geven aan een premium model? Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste kenmerken van premium infraroodpanelen. Deze modellen zijn vaak voorzien van een TÜV-certificering, wat betekent dat ze voldoen aan hoge kwaliteitsnormen.

Dit zorgt voor een constant hoog radiatoren en een lange levensduur. Overigens zijn deze panelen vaak voorzien van extra functies zoals bedrukte motieven, verlichting of een geïntegreerde thermostaat.

Dit maakt de premium modellen uniek en maakt het mogelijk ze af te stemmen op persoonlijke behoeften. Wanneer je op zoek bent naar een premium infrarood verwarming vloeren, is het belangrijk om te weten dat deze modellen vaak tussen de 300 en 990 euro kosten. Dit lijkt misschien duur in vergelijking met goedkopere modellen, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat je daarmee een verwarming van hogere kwaliteit koopt die zich op de lange termijn terugbetaalt.

En aan de andere kant, hoewel premium modellen duurder zijn, zijn ze zuiniger in gebruik en hebben ze een langere garantieperiode, zodat je op de lange termijn bespaart op je gebruikskosten. Kortom, als je op het punt staat een infrarood verwarming te kopen die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet en unieke eigenschappen biedt, dan is een premium model een uitstekende keuze. Het is echter belangrijk op te merken dat deze modellen met een hoger prijskaartje komen, maar de investering is het op de lange termijn waard.

Verschillende factoren die de prijs beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de prijs van infraroodverwarming bepalen. De grootte en het vermogen van het paneel zijn belangrijke factoren. Hoe groter en krachtiger het paneel is, hoe hoger de prijs. Ook de gebruikte grondstoffen kunnen van grote invloed zijn op de prijs. Zo is een paneel van staal vaak goedkoper dan een paneel van glas.

Daarnaast zijn de productiekosten van invloed op de prijs. Sommige grondstoffen zijn bijvoorbeeld duurder om te verwerken, zodat de prijs van het paneel ook hoger zal zijn.

Ook het land waar het paneel wordt geproduceerd speelt een rol. In Europa gemaakte producten zijn vaak duurder dan panelen uit Azië vanwege hogere kwaliteitsnormen en productiekosten. Tenslotte kunnen productkenmerken, zoals bedrukte patronen, verlichting of een specifieke vorm van het paneel, de prijs hoger maken.

Daarom is het belangrijk te weten wat je zoekt en een paneel te zoeken dat aan je eisen voldoet zonder onnodige kosten. Bij het zoeken naar IR-verwarming is het belangrijk om met al deze factoren rekening te houden.

Door goed onderzoek te doen kun je de beste optie vinden die bij je past zonder onnodige kosten te maken. Zorg ervoor dat je zeker bent van de kwaliteit en duurzaamheid van het product.

Duurzaamheid van infrarood verwarming

Infraroodverwarming is een van de meest energie-efficiënte verwarmingstechnologieën die er zijn. Dat komt omdat de warmte rechtstreeks van de panelen naar de mensen en voorwerpen in de kamer straalt, in plaats van de lucht te verwarmen zoals bij traditionele verwarming. Daardoor wordt de warmte beter opgenomen en vastgehouden, zodat je minder energie gebruikt om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren.

En daarnaast zijn de grondstoffen voor infraroodverwarming vaak hernieuwbaar. Veel fabrikanten gebruiken bijvoorbeeld hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen, om de panelen te produceren. En infraroodpanelen worden vaak gemaakt van gerecycled glas, wat helpt afval te verminderen.

De milieuvoordelen beperken zich niet alleen tot het produceren van de panelen, maar ook bij het gebruik. Omdat infraroodverwarming zo energiezuinig is, zul je minder energie gebruiken en dus minder broeikasgassen uitstoten. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in de impact die je hebt op het milieu.

Samengevat is infraroodverwarming een energie-efficiënte en duurzame verwarmingstechnologie die warmte rechtstreeks uitstraalt naar de mensen en voorwerpen in de kamer en vaak gemaakt is van hernieuwbare bronnen. Dit helpt het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Hernieuwbare bronnen

Het is belangrijk om te investeren in een infraroodpaneel van hoge kwaliteit, omdat dit niet alleen zorgt voor een lange levensduur, maar ook voor een constant hoog rendement. Het is zuiniger in gebruik

en bespaart op verbruikskosten. Dit maakt infraroodverwarming ook duurzaam voor het milieu. Er zijn verschillende grondstoffen waarvan infraroodpanelen gemaakt kunnen worden en deze grondstoffen worden steeds duurzamer, zoals het gebruik van glas en staal.

Daarbij zijn er panelen die speciaal ontworpen zijn om energiezuinig te zijn en de kwaliteitsnormen zijn hoog in Europa waardoor deze producten vaak duurzamer zijn dan panelen uit Aziatische landen.

Voordelen voor het milieu

Infraroodverwarming wordt vaak beschouwd als een duurzame verwarmingstechnologie. Deze verwarmingstechnologie is energie-efficiënt en maakt vaak gebruik van hernieuwbare bronnen, wat helpt het milieu te beschermen. In tegenstelling tot conventionele verwarming, die lucht verwarmt, verwarmt infraroodverwarming rechtstreeks voorwerpen en mensen in een kamer. Dit betekent dat er geen warmte verloren gaat door slechte isolatie of openstaande deuren en ramen.

Daardoor is infraroodverwarming efficiënter en verbruikt het minder energie. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energiekosten. Daarnaast wordt infraroodverwarming vaak gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals glas en staal, in plaats van traditionele houten panelen. Dit vermindert de impact van de fabricage op het milieu en verlengt ook de levensduur van het product.

Infraroodverwarming kan een lange weg gaan in het verminderen van het energieverbruik van je huishouden en bijdragen aan een duurzamere toekomst voor iedereen. Dus wanneer je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarmingstechnologie, kan infraroodverwarming iets zijn om te overwegen. Vergelijking met andere verwarmingstechnologieën Vergeleken met andere verwarmingstechnologieën, zoals gasverwarming, bespaart infraroodverwarming op energiekosten.

Dat komt omdat infraroodverwarming rechtstreeks de voorwerpen en mensen in de kamer verwarmt, in plaats van de lucht. Daardoor wordt minder energie gebruikt om dezelfde temperatuur te handhaven.

Verder zijn infraroodpanelen vaak gemaakt van duurzame grondstoffen zoals glas, staal en aluminium. Dit zorgt voor een lange levensduur en minimaliseert de impact op het milieu. Het enige nadeel van infraroodverwarming is dat het soms duurder kan zijn in aanschaf, maar over een langere periode is het een goedkopere optie. Dit maakt infraroodverwarming een interessante optie voor wie op zoek is naar een efficiënte en duurzame verwarmingstechnologie voor zijn huis of kantoorruimte.

Infrarood verwarming kopen

Waar te kopen

Indien je op zoek bent naar infrarood verwarming, is het belangrijk om je aankoop zorgvuldig te overwegen. Een goede manier om de verschillende modellen en opties te bekijken is om naar een showroom te gaan. Een voorbeeld hiervan is Infrarood Verwarming Soest. Dit bedrijf heeft een uitgebreide showroom waar je verschillende modellen kunt zien en uitproberen. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen over welk type infrarood verwarming het beste bij jouw situatie past.

De medewerkers van Infrarood Verwarming Soest zijn gespecialiseerd in het adviseren en helpen je bij het vinden van het juiste infraroodpaneel. Ze weten alles over de technologie en de voordelen ervan en beantwoorden graag al je vragen. Zo kun je met een gerust hart je aankoop doen. Daarnaast biedt Infrarood Verwarming Soest ook een service om het product te installeren en te onderhouden.

Dit geeft gemoedsrust dat de installatie en het onderhoud goed zullen worden uitgevoerd. Daardoor heb je geen omkijken naar de installatie en kun je jarenlang genieten van je nieuwe infrarood verwarming. Infraroodverwarming Soest is een bedrijf met jarenlange ervaring in de verkoop van infraroodverwarming. Ze zijn gericht op het vinden en installeren van de juiste infraroodverwarming voor jou. Ze bieden uitstekende service en kwaliteit tegen een goede prijs.

Door een bezoek aan de showroom weet je zeker dat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welk type infraroodverwarming het beste bij jouw situatie past.

Belangrijke factoren om op te letten

Mocht je van plan zijn om infrarood verwarming aan te schaffen, dan is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Hier zijn enkele van de belangrijke factoren om op te letten bij de aanschaf:

Vermogen: Het vermogen van het infraroodpaneel is belangrijk bij het bepalen van de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Het vermogen van een paneel varieert van 200 tot 2.000 watt.

Grootte: De grootte van het paneel is ook belangrijk. Een kleiner paneel kan geschikt zijn voor een kleine ruimte, terwijl je voor een grotere ruimte grotere panelen nodig hebt.

Kwaliteit: Zoek een paneel met een keurmerk en een langere garantie. Zo weet je zeker dat je een product koopt dat van goede kwaliteit is en lang meegaat.

Onderhoud: Sommige infraroodpanelen vergen meer onderhoud dan andere. Denk aan het regelmatig schoonmaken van het paneel of het vervangen van het filter. Overweeg deze kosten bij de aanschaf.

Uiterlijk: Infraroodverwarming is verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kleuren, zodat je een paneel kunt kiezen dat bij je inrichting past.

Garantie en onderhoud

Wanneer je besluit om infrarood verwarming aan te schaffen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan garantie en onderhoud. Dit zal ervoor zorgen dat je investering een lange levensduur heeft en dat je eventuele problemen snel kunt oplossen.

Een garantie op infraroodverwarmingen is belangrijk om eventuele technische problemen of gebreken te dekken. Bij de meeste fabrikanten varieert de garantie van 1 tot 10 jaar. Het is raadzaam om een verwarming met een langere garantie te kiezen, omdat je dan meer zekerheid hebt.

Het onderhoud van infraroodverwarming is eenvoudig en snel uit te voeren. De meeste panelen hoeven alleen regelmatig afgestoft te worden. Het is raadzaam om de panelen te controleren op vuil of stof om ervoor te zorgen dat de warmtegeleider optimaal werkt. Dit bevordert de efficiëntie van de panelen en je verkleint de kans op eventuele storingen.

Overigens, als je kiest voor infraroodverwarming is het verstandig om een paneel te kiezen met TÜV-certificering of een ander keurmerk. Dit geeft aan dat het paneel aan hoge kwaliteitsnormen voldoet en veilig en duurzaam is.

Conclusie

Samenvatting van de belangrijkste punten

Infrarood verwarming kopen kan een ingewikkeld proces zijn, vooral als je niet precies weet waar je op moet letten. Gelukkig zijn er een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van infrarood verwarming. Hieronder bespreken we enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van infrarood verwarming.

Waar te kopen

Er zijn veel verschillende plaatsen waar je infrarood verwarming kunt kopen, zoals speciaalzaken of online. Het is belangrijk om te onthouden dat de prijzen vaak variëren, afhankelijk van de verkoper. Daarom is het aan te raden om een paar verschillende plaatsen te vergelijken voordat je een aankoop doet.

Belangrijke factoren om op te letten

Op het gebied van infrarood verwarming zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Hieronder staan enkele belangrijke factoren waar je op moet letten:

 • het vermogen van het paneel: dit bepaalt hoeveel warmte het paneel kan produceren
 • de grootte van het paneel: dit bepaalt hoeveel ruimte het paneel kan verwarmen
 • de kwaliteit van het paneel: zorg ervoor dat het paneel van goede kwaliteit is en een keurmerk heeft.
 • de prijs: vergelijk de prijzen tussen verschillende verkopers om er zeker van te zijn dat je de beste prijs betaalt.

Garantie en onderhoud

Het is ook belangrijk om te letten op de garantie en het onderhoud van het infrarood verwarmingspaneel. Panelen van goede kwaliteit zullen vaak een langere garantie hebben dan de standaard garantie. En als het gaat om het onderhoud van het paneel, is het belangrijk om te weten of dit gemakkelijk te doen is of professionele hulp vereist.

Infrarood verwarming kopen kan een ingewikkeld proces lijken, maar als je bovenstaande factoren in gedachten houdt, kun je een weloverwogen aankoop doen en er zeker van zijn dat je een kwalitatief goed paneel koopt dat binnen je budget past.

Advies voor het kopen van infrarood verwarming

Als de aankoop van infraroodverwarming je aanspreekt, is het belangrijk om een paar dingen te overwegen voordat je een aankoop doet. Bepaal eerst hoeveel vermogen je nodig hebt om je ruimte te verwarmen. Hier is het verstandig om advies te vragen aan een vakman.

Ten tweede, let op de kwaliteit van de infraroodpanelen. Investeer in een infraroodpaneel van hoge kwaliteit om een lange levensduur en een constant hoog rendement te garanderen. Denk ook aan de garantie en het onderhoud van het paneel.

Ten derde, let op de duurzaamheid van de infrarood verwarming. Infraroodverwarming is een energiezuinige technologie en kan bijdragen aan een groenere toekomst.

Kijk ten slotte naar de prijs. Er zijn veel fabrikanten die infraroodverwarming in Soest verkopen, en de prijzen kunnen sterk variëren. Wees gericht in je zoektocht, vergelijk verschillende aanbieders en gebruik online reviews of referenties van andere klanten.

Infraroodverwarming kan een uitstekende keuze zijn voor het comfortabel verwarmen van je huis in Soest, maar zorg ervoor dat je de juiste keuze maakt bij de aanschaf van een kwalitatief goede en duurzame infraroodverwarming.

Toekomstperspectieven van infraroodverwarming

Het is een moderne technologie die steeds populairder wordt, en de prijzen ervan zijn in de loop der jaren steeds betaalbaarder geworden. Maar, zoals we in ons artikel bespraken, zijn er grote prijsverschillen tussen verschillende modellen en fabrikanten. Daarom raden we bij Infraroodverwarming Soest aan om goed na te denken over wat je precies zoekt in een infraroodpaneel en te investeren in een paneel van hoge kwaliteit van een betrouwbare fabrikant.

We raden ook aan om bij ons als lokale leverancier te kopen. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk je wensen kunt bespreken met een van onze specialisten. Daardoor ben je zeker van de kwaliteit en de garantie van het product. Daarbij krijg je hier de juiste informatie en advies voor de juiste keuze van infrarood verwarming voor je huis.

Infraroodverwarming is een duurzame keuze, dus neem de tijd om je aankoop zorgvuldig te overwegen en investeer in een hoogwaardig product. We hopen dat onze blogpost je heeft geholpen bij je zoektocht naar de juiste infraroodverwarming voor je huis.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
  10 / Jul / 2024

  25 / Aug / 2023

  Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

 • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
  10 / Jul / 2024

  25 / Aug / 2023

  Wat kost elektrische verwarming woonkamer

 • Infrarood Paneel Kantoor
  10 / Jun / 2024

  25 / Aug / 2023

  Infrarood Paneel Kantoor

 • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
  08 / Jun / 2024

  25 / Aug / 2023

  De perfecte terrasverwarmer voor horeca

 • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
  07 / Jun / 2024

  25 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

 • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
  07 / Jun / 2024

  25 / Aug / 2023

  Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

 • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
  06 / Jun / 2024

  25 / Aug / 2023

  Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

 • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
  05 / Jun / 2024

  25 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

 • Infrarood terrasverwarmers
  04 / Jun / 2024

  25 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmers

 • De beste infrarood terrasverwarmers van 2024
  31 / May / 2024

  25 / Aug / 2023

  De beste infrarood terrasverwarmers van 2024

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »