• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

26 / Apr / 2023

Infrarood Verwarming: 7 Veelgestelde Vragen Beantwoord

Infrarood verwarming is een efficiënte en duurzame manier om je huis of kantoor te verwarmen. In dit artikel beantwoorden we 7 veelgestelde vragen over infrarood verwarming, zoals de kosten, installatie, energiebesparing, en meer. Lees verder om meer te weten te komen over deze innovatieve technologie en hoe het jou kan helpen om energie te besparen en comfortabeler te leven.

Infrarood Verwarming: 7 Veelgestelde Vragen Beantwoord
Blog

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van infrarood panelen voor verwarming. Enkele van de voornaamste voordelen zijn:

  • Energiebesparing: Infrarood verwarming verbruikt minder energie dan conventionele verwarmingssystemen, waardoor je kosten kunt besparen op je energierekening.
  • Snelle opwarming: Infrarood panelen verwarmen objecten en mensen direct, wat resulteert in een snelle opwarming van de ruimte.
  • Gezondere lucht: In tegenstelling tot andere verwarmingssystemen, verspreidt infrarood verwarming geen stofdeeltjes en allergenen, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.
  • Design mogelijkheden: Infrarood panelen zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in elk interieur.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt door het uitzenden van infrarood straling, een vorm van elektromagnetische golven die objecten en mensen direct verwarmt. Dit is vergelijkbaar met de warmte die wordt gevoeld wanneer de zon op onze huid schijnt. De straling wordt geabsorbeerd door deze objecten en mensen, waardoor de ruimte geleidelijk wordt verwarmd. In plaats van lucht te verwarmen, zoals bij conventionele verwarmingssystemen, richt infrarood verwarming zich op het direct verwarmen van oppervlakken.

Wat is de installatieprocedure van infrarood verwarming?

De installatie van infrarood verwarming is over het algemeen eenvoudig en ongecompliceerd. De montage van infrarood panelen kan zowel aan wanden als plafonds worden uitgevoerd, afhankelijk van de gewenste locatie en de beschikbare ruimte. Daarnaast zijn er verschillende montage-opties beschikbaar, zoals een bevestigingssysteem met rails of een muurbeugel. Voor een correcte installatie is het belangrijk om de specificaties van het gekozen paneel te raadplegen en rekening te houden met bijkomende factoren zoals isolatie, gewenste temperatuur, en het oppervlak van de te verwarmen ruimte.

Is infrarood verwarming geschikt voor elke ruimte?

Over het algemeen kunnen infrarood panelen gebruikt worden in bijna elke ruimte, van woonkamers tot badkamers en zelfs terrassen. Er zijn specifieke panelen ontworpen voor gebruik in badkamers, met extra bescherming tegen vocht en waterspatten. Bovendien zijn er terrasverwarmingselementen die geschikt zijn voor buitengebruik en bestand zijn tegen weersomstandigheden.

Tot hoeveel besparing kan infrarood verwarming leiden?

De besparing die je kunt realiseren met infrarood verwarming hangt af van verschillende factoren, waaronder de isolatie van je woning, de gebruikte thermostaat, en je huidige energieverbruik. Over het algemeen kan infrarood verwarming echter leiden tot een energiebesparing van 30-50% in vergelijking met conventionele elektrische verwarmingssystemen.

Welk vermogen heeft een infrarood paneel nodig om een ruimte te verwarmen?

Het benodigde vermogen van een infrarood paneel is afhankelijk van de grootte en isolatie van de te verwarmen ruimte. Over het algemeen wordt geadviseerd om circa 50-100 watt per m² te gebruiken. Echter, voor optimale prestaties en besparingen is het cruciaal om een gedetailleerde berekening te maken op basis van de specifieke kenmerken van je woning of kantoorruimte.

Conclusie

Infrarood verwarming is een energiezuinige en comfortabele manier om je woning of kantoor te verwarmen. Met de juiste installatie en het juiste vermogen is het mogelijk om aanzienlijke besparingen te realiseren op je energierekening en tegelijkertijd te genieten van een gezondere leefomgeving. Heb je nog vragen of wil je graag advies over de beste infrarood verwarmingsoplossing voor jouw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Q: Wat is infrarood verwarming?

A: Infrarood verwarming is een type elektrische verwarming dat gebaseerd is op het principe van infraroodstraling. In plaats van de luchttemperatuur te verhogen, verwarmen infraroodpanelen de objecten en mensen in een ruimte door middel van warmtestraling.

Q: Wat zijn de voordelen van verwarmen met infrarood?

A: Verwarmen met infrarood heeft vele voordelen ten opzichte van het verwarmen met bijvoorbeeld fossiele brandstoffen of een traditioneel verwarmingssysteem. Zo is het energiezuiniger, comfortabeler, beter voor de luchtvochtigheid en kan het gecombineerd worden met het gebruik van zonnepanelen, waardoor je een besparing kunt realiseren op je energierekening.

Q: Kan infrarood verwarming fungeren als hoofdverwarming?

A: Ja, infrarood verwarming kan fungeren als hoofdverwarming in een goed geïsoleerde ruimte. Om de ruimte op temperatuur te houden is een hogere capaciteit nodig dan bij traditionele verwarmingssystemen. Het is belangrijk om vooraf te bepalen wat de benodigde capaciteit is voor het gewenste verwarmingsniveau.

Q: Hoe kan ik een besparing realiseren met infrarood verwarming?

A: Infrarood verwarming is energiezuiniger doordat het gebruikmaakt van stralingswarmte in plaats van convectiewarmte. Bovendien kan het gecombineerd worden met het gebruik van zonnepanelen, waardoor je de opgewekte zonne-energie direct kunt gebruiken om je huis te verwarmen en zo het gebruik van elektriciteit uit het net te verminderen. Zo kun je een besparing op je energierekening realiseren.

Q: Zijn infraroodpanelen geschikt voor vloerverwarming?

A: Ja, infraroodpanelen zijn geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Het is belangrijk om de plaatsing van de panelen te bepalen op basis van de gewenste warmtebron en de mate van isolatie van de vloeren. Een homogene verdeling van warmte zorgt voor de meest comfortabele verwarming van de ruimte.

Q: Wat is de golflengte van infrarood verwarming?

A: De golflengte van infrarood verwarming is tussen de 750 en 10.000 nanometer.

Q: Wat is het verbruik van infrarood verwarming?

A: Het verbruik van infrarood verwarming verschilt per paneel vanwege de verschillende wattages. Een paneel van 750 watt verbruikt ongeveer 0,75 kWh per uur. Het is belangrijk om het verbruik van infrarood verwarming te vergelijken met het gasverbruik van een traditioneel verwarmingssysteem.

Q: Hoe lang duurt het voordat de ruimte opwarmt met infrarood verwarming?

A: De snelheid waarmee de ruimte opwarmt met infrarood verwarming is afhankelijk van factoren zoals de isolatie van de ruimte en de luchtvochtigheid. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat een ruimte na ongeveer 15 minuten merkbaar warmer wordt. Het is aan te raden om de infrarood verwarming enkele uren voor gebruik in te schakelen, zodat de ruimte op tijd op de gewenste temperatuur is.

Q: Kan ik mijn huis volledig verwarmen met infrarood verwarming?

A: Ja, het is in principe mogelijk om je huis volledig te verwarmen met infrarood verwarming. Het is wel belangrijk om een goede isolatie te hebben en te zorgen voor voldoende capaciteit om de ruimtes op de gewenste temperatuur te houden. Bovendien is het aan te raden om de infrarood verwarming te combineren met bijvoorbeeld zonnepanelen om het elektriciteitsverbruik te compenseren.

Q: Hoe beïnvloedt infrarood verwarming de luchtvochtigheid?

A: Infrarood verwarming heeft een positieve invloed op de luchtvochtigheid in een ruimte. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die de lucht uitdrogen, behoudt infrarood verwarming de natuurlijke vochtigheidsgraad van de lucht. Dit heeft een positief effect op het comfort en de gezondheid van de gebruikers.

Q: Hoe laat moet ik de infrarood verwarming aanzetten?

A: Het is aan te raden om de infrarood verwarming enkele uren voor gebruik in te schakelen, zodat de ruimte op tijd op de gewenste temperatuur is. Een goede richtlijn is om de infrarood verwarming rond 14.00 uur aan te zetten als de temperatuur in huis nog 10 graden is. Zo is de ruimte tegen de avonduren comfortabel verwarmd.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras
    24 / Apr / 2024

    26 / Apr / 2023

    Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras

  • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
    23 / Apr / 2024

    26 / Apr / 2023

    Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

  • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
    22 / Apr / 2024

    26 / Apr / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

  • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
    21 / Apr / 2024

    26 / Apr / 2023

    De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

  • Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer
    20 / Apr / 2024

    26 / Apr / 2023

    Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer
    19 / Apr / 2024

    26 / Apr / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer

  • Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden
    18 / Apr / 2024

    26 / Apr / 2023

    Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden

  • Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon
    17 / Apr / 2024

    26 / Apr / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon

  • Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers
    16 / Apr / 2024

    26 / Apr / 2023

    Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers

  • Infrarood terrasverwarmer voor overkappingen
    12 / Apr / 2024

    26 / Apr / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor overkappingen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »