• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

01 / May / 2023

Infrarood Verwarming: 5 Tips Voor Een Gezonder Binnenklimaat

Infrarood verwarming is een energiezuinige en comfortabele manier om uw huis te verwarmen. Door het gebruik van stralingswarmte wordt een gezonder binnenklimaat gecreëerd. In dit artikel geven we 5 tips die bijdragen aan een gezonder binnenklimaat met infrarood verwarming.

Infrarood Verwarming: 5 Tips Voor Een Gezonder Binnenklimaat
Blog

Tips voor een gezonder binnenklimaat

Kies voor lange golf infrarood panelen

Lange golf infrarood verwarming is effectiever dan korte golf verwarming en verwarmt objecten en mensen direct zonder luchtcirculatie, wat zorgt voor minder stof en allergenen in de lucht. Kijk voor de verschillende soorten infrarood panelen op infraroodverwarming-soest.nl/infrarood-panelen/.

Een goede isolatie van uw woning

Een goed geïsoleerde woning zorgt ervoor dat de infrarood warmte langer blijft hangen en er minder energie nodig is om de ruimte te verwarmen. Zorg dus voor goede isolatie in muren, vloeren en daken.

Zorg voor een stabiele en juiste kamertemperatuur

Door de temperatuur in huis goed te regelen zorgt u voor een comfortabel en gezond binnenklimaat. Gebruik een slimme thermostaat om de temperatuur in huis constant en op het juiste niveau te houden. Bekijk de verschillende thermostaten op infraroodverwarming-soest.nl/thermostaten/.

Goede luchtvochtigheid

Een goede luchtvochtigheid in huis draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Infrarood verwarming zorgt voor minder luchtcirculatie, waardoor er minder kans is op droge lucht. Toch is het belangrijk om de luchtvochtigheid in de gaten te houden en indien nodig een luchtbevochtiger te gebruiken.

Regelmatig ventileren

Hoewel infrarood verwarming zorgt voor minder stof en allergenen in de lucht, is het nog steeds belangrijk om uw woning regelmatig te ventileren. Zorg voor een goed ventilatiesysteem, bijvoorbeeld door middel van natuurlijke ventilatie, een mechanisch ventilatiesysteem of een warmteterugwin-unit.

Conclusie

Infrarood verwarming is een energiezuinige en comfortabele manier om uw huis te verwarmen en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Kies voor lange golf infrarood panelen, zorg voor een goede isolatie, een stabiele en juiste kamertemperatuur, een goede luchtvochtigheid en regelmatige ventilatie van uw woning. Heeft u vragen over infrarood verwarming of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

 

Veel gestelde vragen over infrarood verwarming - 5 tips voor een gezonder binnenklimaat

Q: Wat is infrarood verwarming?

A: Infrarood verwarming is een manier van verwarmen waarbij de warmte direct op de objecten in de kamer wordt gericht. Dit in tegenstelling tot convectie verwarming, waar warme lucht wordt verspreid.

Q: Hoe werkt infrarood verwarming?

A: Infrarood verwarming werkt door middel van stralingswarmte. Het verwarmingselement in de infrarood panelen geeft infrarood licht af, wat ervoor zorgt dat direct de objecten in de kamer verwarmd worden. Deze objecten houden de warmte vast, waardoor er een zeer gerichte en efficiënte manier van verwarmen ontstaat.

Q: Is infrarood verwarming zuinig?

A: Ja, infrarood verwarming is zeer energiezuinig. Doordat er direct wordt verwarmd en de objecten in de kamer de warmte vasthouden, is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken en te behouden. Dit bespaart op de energierekening.

Q: Moet ik mijn huis verbouwen voor infrarood verwarming?

A: Nee, infrarood panelen kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd zonder verbouwingen aan het huis. Ze kunnen aan de muur of aan het plafond worden gemonteerd en worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk.

Q: Zijn infrarood panelen geschikt als hoofdverwarming?

A: Ja, infrarood panelen kunnen worden gebruikt als hoofdverwarming. Het is wel belangrijk om te berekenen hoeveel infrarood panelen er nodig zijn om de gewenste temperatuur te bereiken en te behouden. Bij sommige huizen kan bijverwarming nodig zijn op koude dagen.

Q: Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

A: De voordelen van infrarood verwarming zijn onder andere dat het zeer energiezuinig is, het zorgt voor een gezonder binnenklimaat, het is gemakkelijk te installeren en het is mogelijk om gericht te verwarmen. Bovendien zijn infrarood panelen stil en hebben ze weinig onderhoud nodig.

Q: Is infrarood verwarming goed voor de gezondheid?

A: Ja, infrarood verwarming is goed voor de gezondheid. Doordat het op een zeer gerichte manier verwarmt, blijft de luchtvochtigheid op peil en worden schimmels en bacteriën verminderd. Bovendien zorgt infrarood verwarming voor een betere bloedsomloop en ontspanning van de spieren.

Q: Kan ik met infrarood verwarming mijn huis verwarmen zonder gas te gebruiken?

A: Ja, met infrarood verwarming is het mogelijk om je huis te verwarmen zonder gas te gebruiken. Het werkt namelijk op elektriciteit.

Q: Is infrarood verwarming geschikt voor de badkamer?

A: Ja, infrarood verwarming is geschikt voor de badkamer. Het is belangrijk om een infrarood paneel te kiezen dat bestand is tegen vocht en dat op een veilige afstand van waterbronnen wordt gemonteerd.

Q: Wat zijn de kosten van infrarood verwarming?

A: De kosten van infrarood verwarming zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal panelen dat nodig is en de grootte van de ruimte. Over het algemeen zijn de kosten voor infrarood panelen hoger dan voor traditionele verwarming, maar dit wordt vaak gecompenseerd door de lagere energiekosten en het efficiëntere verwarmingssysteem.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving
    24 / Jul / 2024

    01 / May / 2023

    Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving

  • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
    10 / Jul / 2024

    01 / May / 2023

    Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

  • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
    10 / Jul / 2024

    01 / May / 2023

    Wat kost elektrische verwarming woonkamer

  • Infrarood Paneel Kantoor
    10 / Jun / 2024

    01 / May / 2023

    Infrarood Paneel Kantoor

  • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
    08 / Jun / 2024

    01 / May / 2023

    De perfecte terrasverwarmer voor horeca

  • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
    07 / Jun / 2024

    01 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

  • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
    07 / Jun / 2024

    01 / May / 2023

    Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

  • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
    06 / Jun / 2024

    01 / May / 2023

    Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
    05 / Jun / 2024

    01 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

  • Infrarood terrasverwarmers
    04 / Jun / 2024

    01 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmers

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »