• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

10 / May / 2023

 Infrarood verwarming - 5 tips voor een duurzaam huis

Infrarood verwarming is een uitstekende manier om uw huis duurzaam te verwarmen. Met deze energiezuinige technologie kunt u niet alleen geld besparen op uw energierekening, maar ook uw steentje bijdragen aan een beter milieu. In dit artikel geven we u vijf tips om optimaal gebruik te maken van infrarood verwarming in uw huis.

 Infrarood verwarming - 5 tips voor een duurzaam huis
Blog

Tip 1: Kies het juiste type infrarood paneel

Bij het kiezen van de juiste infrarood verwarming voor uw woning zijn er verschillende soorten panelen om uit te kiezen. Infrarood panelen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals panelen met korrelstructuurdesign panelen en mobiele panelen. Kijk goed naar de specificaties en kies een paneel dat het beste bij uw wensen en interieur past.

Tip 2: Installeer een thermostaat

Om uw infrarood verwarming zo efficiënt mogelijk te laten werken, is het belangrijk om het juiste temperatuurregelingssysteem te gebruiken. Een thermostaat helpt u om de temperatuur nauwkeurig in te stellen. Hierdoor wordt de efficiëntie verhoogd en energieverspilling voorkomen. Overweeg ook een draadloze thermostaat, zodat u de temperatuur op afstand kunt regelen.

Tip 3: Plaats infrarood verwarming in de juiste ruimtes

Infrarood verwarming is ideaal voor het verwarmen van bepaalde ruimtes in uw huis, zoals de woonkamer en badkamer. Door de infrarood verwarming strategisch te plaatsen, kunt u maximaal profiteren van de voordelen ervan. Installeer de panelen bijvoorbeeld in de buurt van uw zithoek of boven de eettafel in de woonkamer.

Tip 4: Combineer met zonnepanelen

Wilt u een nog duurzamer huis? Overweeg dan om zonnepanelen te installeren. Deze zetten zonne-energie om in elektriciteit en kunnen perfect worden gecombineerd met infrarood verwarming. Hierdoor kunt u op een milieuvriendelijke manier uw huis verwarmen en besparen op uw energiekosten.

Tip 5: Onderhoud

Om de levensduur en efficiëntie van uw infrarood verwarming te behouden, is goed onderhoud essentieel. Het is belangrijk om de panelen regelmatig te reinigen (volgens de instructies van de fabrikant) en te controleren op eventuele beschadigingen. Bij problemen kunt u altijd contact opnemen met de service afdeling van Infrarood Verwarming Soest.

Infrarood verwarming zorgt voor een aangename warmte in uw huis en helpt u om energie te besparen. Met de bovenstaande tips kunt u optimaal profiteren van alle voordelen van deze duurzame verwarmingstechnologie. Heeft u nog vragen of hulp nodig bij de keuze van uw infrarood verwarming? Neem dan gerust contact met ons op via https://www.infraroodverwarming-soest.nl/service/.

 

Q: Wat is infrarood verwarming?

A: Infrarood verwarming is een manier van verwarmen waarbij de warmte niet wordt verspreid door de lucht, maar door middel van straling. Hierdoor voelt de warmte anders aan dan bij traditionele verwarming, omdat de warmte direct wordt afgegeven aan objecten en mensen in de kamer.

Q: Hoe werkt infrarood verwarming?

A: Bij infrarood verwarming worden infraroodpanelen of -kachels gebruikt die elektrische energie omzetten in warmte-energie. Deze warmte-energie wordt vervolgens omgezet in infraroodstraling en afgegeven aan objecten en mensen in de ruimte, waardoor deze opwarmen. Dit zorgt voor een aangename en efficiënte manier van verwarmen.

Q: Kun je infraroodverwarming gebruiken als bijverwarming?

A: Infraroodverwarming is zeer geschikt als bijverwarming. Het is namelijk een efficiënte en snelle manier om een bepaalde ruimte of zone in huis te verwarmen. Daarbij kan infraroodverwarming gemakkelijk worden aangepast aan de temperatuur die je wilt hebben.

Q: Wat zijn de voordelen van infraroodpanelen?

A: Infraroodpanelen hebben verschillende voordelen. Ten eerste zijn ze zeer efficiënt in het verwarmen van een bepaalde ruimte of zone. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te installeren en onderhoudsvrij. Bovendien zijn infraroodpanelen een duurzame manier van verwarmen, omdat ze weinig energie verbruiken en daardoor goed zijn voor het milieu.

Q: Kan infraroodverwarming worden gebruikt als hoofdverwarming?

A: Infraroodverwarming is voornamelijk geschikt als bijverwarming. Het kan wel worden gebruikt als hoofdverwarming, maar dit is afhankelijk van de grootte van de te verwarmen ruimte en de isolatie van het huis. Voor grote ruimtes en minder goed geïsoleerde woningen is infraroodverwarming minder geschikt als hoofdverwarming.

Q: Is infraroodverwarming geschikt voor een heel huis?

A: Ja, infraroodverwarming kan worden gebruikt voor het verwarmen van een heel huis. Het is daarbij wel belangrijk om te zorgen voor een goede isolatie van het huis, zodat de warmte niet verloren gaat. Vloerverwarming en infraroodpanelen zijn bijvoorbeeld geschikt voor het verwarmen van het hele huis.

Q: Kun je het stroomverbruik van infraroodverwarming vergelijken met dat van elektrische kachels?

A: Ja, het stroomverbruik van infraroodverwarming is vergelijkbaar met dat van elektrische kachels. Het verschil is echter dat infraroodverwarming de warmte afgeeft door middel van straling, terwijl elektrische kachels de warmte afgeven aan de lucht. Hierdoor is infraroodverwarming veel efficiënter in het verwarmen van een bepaalde ruimte of zone.

Q: Wat zijn de voordelen van verwarmen met infraroodpanelen?

A: Verwarmen met infraroodpanelen heeft verschillende voordelen. Zo zijn infraroodpanelen energiezuinig, omdat ze weinig energie verbruiken en dus goed zijn voor het milieu. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te installeren en onderhoudsvrij. Bovendien zijn infraroodpanelen een efficiënte manier van verwarmen, omdat de warmte direct wordt afgegeven aan objecten en mensen in de kamer.

Q: Hoe zit het met onderhoud van infraroodpanelen?

A: Infraroodpanelen zijn onderhoudsvrij. Er hoeft dus geen specifiek onderhoud te worden uitgevoerd. Wel is het belangrijk om de panelen regelmatig schoon te maken om te voorkomen dat er stof en vuil op blijft zitten. Zo blijven de panelen optimaal presteren en gaat het paneel langer mee.

Q: Is een slimme thermostaat geschikt voor de aansturing van infraroodverwarming?

A: Ja, een slimme thermostaat is zeer geschikt voor de aansturing van infraroodverwarming. Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur in huis gemakkelijk regelen en zo energie besparen. Daarnaast kun je met een slimme thermostaat ook het stroomverbruik van de infraroodverwarming in de gaten houden.

Q: Is infrarood vloerverwarming ook mogelijk?

A: Ja, infrarood vloerverwarming is mogelijk. Hierbij worden speciale infraroodmatten onder de vloer gelegd, die de warmte afgeven door middel van straling. Infrarood vloerverwarming is een zeer efficiënte manier van verwarmen en kan worden gebruikt als hoofdverwarming in het huis.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Infrarood paneel Tuinhuis
    21 / Mar / 2024

    10 / May / 2023

    Infrarood paneel Tuinhuis

  • Infrarood paneel Terras
    19 / Mar / 2024

    10 / May / 2023

    Infrarood paneel Terras

  • Infrarood paneel Praktijkruimte
    16 / Mar / 2024

    10 / May / 2023

    Infrarood paneel Praktijkruimte

  • Infrarood paneel Kelder
    15 / Mar / 2024

    10 / May / 2023

    Infrarood paneel Kelder

  • Infrarood paneel Atelier
    14 / Mar / 2024

    10 / May / 2023

    Infrarood paneel Atelier

  • Infrarood paneel Restaurant
    13 / Mar / 2024

    10 / May / 2023

    Infrarood paneel Restaurant

  • Infrarood paneel Kleedkamer
    12 / Mar / 2024

    10 / May / 2023

    Infrarood paneel Kleedkamer

  • Infrarood Paneel Slaapkamer
    11 / Mar / 2024

    10 / May / 2023

    Infrarood Paneel Slaapkamer

  • Infrarood paneel Winkel
    09 / Mar / 2024

    10 / May / 2023

    Infrarood paneel Winkel

  • Infrarood Paneel Klaslokaal
    06 / Mar / 2024

    10 / May / 2023

    Infrarood Paneel Klaslokaal

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »