• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

22 / Nov / 2023

Infrarood Verwarming: 5 Tips Om Je Energieverbruik Te Beheersen

Infrarood verwarming is een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen en een efficiënte manier om elektriciteit te gebruiken. Het maakt gebruik van de stralingswarmte van infrarood om een ruimte gelijkmatig en efficiënt te verwarmen, wat vooral in de winter van groot belang is. Dankzij de aangename warmte en het energiezuinige karakter wordt infrarood verwarming steeds populairder. Maar hoe kun je nu optimaal gebruikmaken van jouw infrarood verwarming en thermostaat? In dit artikel hebben we vijf handige tips voor je op een rij gezet.

Infrarood Verwarming: 5 Tips Om Je Energieverbruik Te Beheersen
Blog

Tip 1: Zet de thermostaat op de juiste temperatuur

Een goed begin is het halve werk, dus zet de slimme thermostaat voor infrarood panelen op de juiste temperatuur. Bij infrarood verwarming kun je de thermostaat gerust één of twee graden lager zetten dan bij traditionele verwarmingssystemen om je EPC te verbeteren. De warmte blijft namelijk langer hangen en de infrarood panelen reageren sneller op temperatuurverschillen. Hierdoor bespaar je al snel op je energierekening.

Tip 2: Maak gebruik van de timer

Met een slimme thermostaat voor infrarood panelen kun je ervoor zorgen dat de infrarood verwarming alleen aan staat wanneer dat nodig is. Stel de thermostaat zo in dat de verwarming bijvoorbeeld een uur voor je thuiskomt automatisch aanspringt en een uur voor het slapengaan uitgaat. Zo bespaar je energie, verbeter je de EPC van je verwarming, en geniet je toch van een warme en aangename temperatuur in huis.

Tip 3: Kies voor een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat voor infrarood verwarming biedt nog meer mogelijkheden om het energieverbruik te beheersen. Je kunt de thermostaat bijvoorbeeld zo instellen dat deze automatisch reageert op je aanwezigheid. Ben je niet thuis? Dan gaat de infrarood verwarming uit. Kom je thuis? Dan gaat deze weer aan, wat bijdraagt aan een betere EPC voor je verwarming. Zo hoef je nooit meer onnodig te stoken en bespaar je op je energierekening.

Tip 4: Zorg voor goede isolatie

Een goed geïsoleerd huis zorgt ervoor dat de warmte beter behouden blijft, wat belangrijk is gezien hoeveel warmte een mens produceert. Hierdoor hoef je minder energie te verbruiken om de ruimte op temperatuur te houden, wat goed aansluit bij het gebruik van een slimme thermostaat voor infrarood verwarming. Controleer daarom regelmatig of er geen kieren of naden zijn waardoor de warmte kan ontsnappen en investeer eventueel in extra isolatiemateriaal.

Niet alle infrarood panelen zijn hetzelfde. Zo zijn er panelen met een gladde structuur en panelen met een korrelstructuur, evenals slimme thermostaat infrarood panelen die efficiënt reageren op hoeveel warmte een mens produceert. Afhankelijk van de ruimte waarin je de panelen wilt plaatsen, kun je kiezen voor de juiste structuur die bijdraagt aan een betere infrarood verwarming EPC. Ook kun je kiezen voor design-panelen die naast hun functionele werking ook nog eens een mooie toevoeging zijn aan het interieur. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze design-panelen voor inspiratie.

Conclusie

Infrarood verwarming is een energiezuinige en efficiënte manier van verwarmen, vooral als je bedenkt hoeveel warmte een mens produceert. Door de juiste instellingen te gebruiken, die afgestemd zijn op hoeveel warmte er typisch geproduceerd wordt in een leefruimte, kun je je energieverbruik beheersen en besparen op je energierekening. Kies daarom voor de juiste thermostaat en infrarood panelen en zorg voor goede isolatie van je huis. Zo blijft het comfortabel warm in huis zonder dat je onnodig energie verbruikt.

Wil je meer weten over infrarood verwarming en hoeveel warmte deze systemen kunnen produceren? Kijk dan op onze website voor informatie over onze producten, zoals infrarood panelen, infrarood verwarming voor in de badkamer en terrasverwarming. Heb je nog vragen of wil je advies op maat over de efficiëntie van deze verwarmingssystemen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan voor je klaar!

Neem contact met ons op voor meer gedetailleerde informatie over infrarood verwarming en onze energie-efficiënte producten.

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een vorm van verwarming die werkt door middel van infrarood straling, en is effectief in het verwarmen van objecten en mensen, met name gezien hoeveel warmte een mens produceert. Dit is een onzichtbare vorm van licht die warmte geeft aan alles wat in de omgeving van de verwarming staat, waardoor het koud gevoel in de ruimte vermindert. In tegenstelling tot sommige andere vormen van verwarming, die warmte afgeven aan de lucht, geeft infrarood verwarming de warmte rechtstreeks af aan de objecten en mensen, wat bijdraagt aan een meer aangename en efficiënte verwarming, rekening houdend met hoeveel warmte er typisch geproduceerd wordt.

Werkt infrarood verwarming in de zomer ook?

Ja, infrarood verwarming werkt gedurende het hele jaar, inclusief de zomer. Het geeft geen warmte af aan de lucht, dus het kan zelfs tijdens warme maanden gebruikt worden zonder de omgeving onaangenaam droog te maken, zoals sommige andere vormen van verwarming dat wel doen.

Is infrarood verwarming zuiniger dan gasverwarming?

Over het algemeen kan infrarood verwarming zuiniger zijn dan gasverwarming, vooral als je bedenkt hoeveel warmte er typisch geproduceerd wordt in een woonruimte. Omdat infrarood verwarming direct warmte produceert en afgeeft aan de objecten en mensen in de omgeving, kan het de warmte binnen een ruimte beter vasthouden. Dit betekent dat het minder vaak hoeft aan te slaan dan een gasverwarming, wat leidt tot minder stroomverbruik en een meer aangename warmte, afgestemd op hoeveel warmte een mens produceert.

Kan infrarood verwarming mijn elektriciteitsrekening verminderen?

Ja, infrarood verwarming kan je elektriciteitsrekening verminderen. Het werkt efficiënter dan sommige andere vormen van verwarming, wat betekent dat het minder stroom verbruikt om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Infrarood verwarming is bijzonder effectief in het direct verwarmen van objecten en mensen, waardoor het een aangename warmte levert, rekening houdend met hoeveel warmte een mens produceert.

Hoeveel stroom verbruikt infrarood verwarming?

Het exacte stroomverbruik van infrarood verwarming, een methode voor slim energie besparen, hangt af van de grootte van de verwarming, de duur van het gebruik, en de temperatuurinstelling. Over het algemeen verbruikt infrarood verwarming minder stroom dan sommige andere vormen van elektrische verwarming, wat bijdraagt aan hoe besparen op elektriciteit en gas. Het is echter nog steeds belangrijk om het stroomverbruik in gedachten te houden bij het gebruik ervan, als onderdeel van de tips om energie te besparen in uw huis.

Is infrarood verwarming veilig?

Ja, infrarood verwarming is volledig veilig en draagt bij aan energie besparen verwarming. Het is een passieve vorm van verwarming die geen brandstoffen verbrandt, wat belangrijk is in energie besparen tips. Deze technologie produceert geen schadelijke gassen of koolmonoxide, zoals gasverwarming dat wel kan doen, en is efficiënt in de hoeveelheid warmte die een mens nodig heeft. Infrarood verwarming is dus een uitstekende keuze voor energie besparen oude woning, waarbij veiligheid en efficiëntie voorop staan.

Kan infrarood verwarming koude omgevingen verwarmen?

Ja, infrarood verwarming kan worden gebruikt om koude omgevingen te verwarmen, effectief inspelend op hoeveel warmte een mens produceert. Omdat het direct warmte geeft aan objecten en mensen, helpt het de koude sensatie te verminderen, zelfs wanneer de omgevingstemperatuur niet verandert. Dit benadrukt hoe infrarood verwarming efficiënt werkt in het produceren van warmte, een belangrijk aspect bij het overwegen van tips om zuinig om te springen met energiebronnen.

Zijn er speciale installatievereisten voor infraroodverwarming?

Over het algemeen is infraroodverwarming, die efficiënt warmte produceert een belangrijke overweging, gemakkelijk te installeren en heeft het geen speciale elektriciteitsaansluitingen nodig. Het benadrukt hoeveel warmte produceert een systeem en hoe dit aansluit op de behoeften van de mens. Het volgen van de instructies van de fabrikant is cruciaal om te zorgen dat de verwarming correct geïnstalleerd wordt en veilig kan worden gebruikt, wat aansluit bij tips om zuinig om te springen met energiebronnen.

Kan ik infraroodverwarming op een afstand bedienen?

Ja, sommige modellen van infraroodverwarming, die efficiënt warmte produceert een mens, kunnen op afstand worden bediend met een externe thermostaat of met een smartphone-app. Dit benadrukt hoe de interactie tussen mens en verwarmingssysteem bijdraagt aan gemak en gebruiksgemak, en kan handig zijn om de temperatuur in te stellen of om de verwarming in of uit te schakelen zonder dat je er fysiek bij hoeft te zijn. Dit sluit aan bij tips om zuinig en efficiënt om te springen met huiselijke systemen.

Wat zijn enkele voordelen van infraroodverwarming ten opzichte van andere vormen van verwarming?

Infraroodverwarming heeft vele voordelen ten opzichte van andere vormen van verwarming, waaronder de capaciteit om efficiënt met energie om te gaan, wat aansluit bij tips om zuinig om te springen met water en andere hulpbronnen. Het kan de warmte binnen een ruimte beter vasthouden en zorgt voor een minder droge omgeving dan sommige andere vormen van verwarming. Bovendien is het veiliger en gemakkelijker te installeren dan gasverwarming, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Infrarood Paneel Kantoor
  10 / Jun / 2024

  22 / Nov / 2023

  Infrarood Paneel Kantoor

 • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
  08 / Jun / 2024

  22 / Nov / 2023

  De perfecte terrasverwarmer voor horeca

 • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
  07 / Jun / 2024

  22 / Nov / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

 • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
  07 / Jun / 2024

  22 / Nov / 2023

  Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

 • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
  06 / Jun / 2024

  22 / Nov / 2023

  Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

 • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
  05 / Jun / 2024

  22 / Nov / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

 • Infrarood terrasverwarmers
  04 / Jun / 2024

  22 / Nov / 2023

  Infrarood terrasverwarmers

 • De beste infrarood terrasverwarmers van 2024
  31 / May / 2024

  22 / Nov / 2023

  De beste infrarood terrasverwarmers van 2024

 • Infrarood terrasverwarmer installeren
  30 / May / 2024

  22 / Nov / 2023

  Infrarood terrasverwarmer installeren

 • Hoe kiest u de juiste infrarood terrasverwarmer?
  29 / May / 2024

  22 / Nov / 2023

  Hoe kiest u de juiste infrarood terrasverwarmer?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »