• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

07 / Dec / 2023

Infrarood Verwarming - 5 Tips Om Je Energiekosten Te Verlagen

Infrarood verwarming is in opkomst als duurzaam alternatief voor centrale verwarming en traditionele cv-ketels. Als een toonaangevend infrarood verwarmingsbedrijf in Soest, willen we graag onze kennis delen over hoe je met deze innovatieve techniek, die werkt op elektriciteit, flink kunt besparen op je energierekening en bijdragen aan energie besparen verwarming.

In dit artikel geven we tips over het uitkiezen van infrarood panelen en hoe deze in jouw woning kunnen leiden tot besparen verwarming. Het juiste type paneel kiezen, de optimale plaatsing en de combinatie met zonnepanelen zijn cruciaal voor de beste prestaties en comfort. 

Daarnaast gaan we in op het belang van goede isolatie en de installatie van een slimme thermostaat om je stookkosten te minimaliseren. Onze expertise in zowel traditionele verwarmingssystemen als moderne infrarood oplossingen stelt ons in staat een verwarmingsoplossing te leveren die perfect past bij jouw woning. Neem gerust contact op voor advies op maat!

Infrarood Verwarming - 5 Tips Om Je Energiekosten Te Verlagen
Blog

De slimme manier om je energiekosten te verlagen met infrarood verwarming

 

Infrarood verwarming is een uitstekend alternatief voor traditionele verwarmingssystemen om je energiekosten te verlagen. Met een slimme aanpak die gebruik maakt van infrarood panelen die werken op elektriciteit, kun je een significante besparing realiseren op je energierekening.

Lees in dit artikel onze top 5 tips om je stroomverbruik te verlagen en efficiënt energierekening te verlagen. Deze tips helpen je om te genieten van de comfortabele warmte die infrarood verwarming biedt, terwijl je ook jouw woning op een duurzame manier verwarmt.

1. Kies het juiste type infrarood paneel

Er zijn verschillende soorten infraroodpanelen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen die voor een comfortabele stralingswarmte zorgen. Bij het kiezen van een IR paneel dat het beste bij jouw situatie past, kun je genieten van de optimale infrarood warmte. Voor meer informatie over de veelzijdigheid van deze panelen, neem een kijkje op onze pagina met infrarood panelen.

2. Profiteer van de juiste isolatie en thermostaat

De mate van isolatie in je woning heeft een grote invloed op de efficiëntie van een infraroodpaneel en bijdraagt aan milieuvriendelijke verwarming. Goede isolatie in goed geïsoleerde woningen is cruciaal om energieverlies te voorkomen en helpt je energierekening te verlagen. Het is daarnaast aan te raden om te investeren in een slimme thermostaat. Hiermee kan je de gewenste temperatuur voor je infrarood verwarming instellen en automatisch aanpassen, wat energieverspilling tegengaat. Voor meer informatie en advies over slimme thermostaten, neem een kijkje op onze thermostaten pagina.

3. Optimaliseer de plaatsing van infrarood panelen

Een strategische plaatsing van infrarood warmtepanelen in je woonkamer of badkamer draagt bij aan milieuvriendelijke verwarming en kan je helpen je energierekening te verlagen. Idealiter plaats je een infrarood kachel zo dicht mogelijk bij de plek waar je de warmte nodig hebt, zoals dichtbij je zithoek, bureau of bed, om de efficiëntie van de verwarming te maximaliseren en op je energieverbruik te besparen.

4. Maak gebruik van zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen uitstekend gecombineerd worden met infrarood verwarming om je energierekening te verlagen. Door de opgewekte zonne-energie te gebruiken voor het voeden van je milieuvriendelijke infrarood verwarming, kun je nog meer besparen. Bezoek onze zonnepanelen pagina voor meer informatie en om te zien hoe je deze duurzame technieken samen kunt toepassen.

5. Regelmatig onderhoud

Om de efficiëntie van je infrarood verwarmingssysteem, dat op elektriciteit werkt, te behouden, is regelmatig onderhoud nodig. Door het regelmatig controleren van de panelen op stof en deze schoon te maken, zorg je voor een optimale infrarood straling en een goed werkend systeem. Dit komt niet alleen het comfort ten goede maar draagt ook bij aan een milieuvriendelijke manier van verwarmen en helpt je energierekening te verlagen, waardoor energieverspilling wordt voorkomen.

Conclusie

Met deze tips kun je op een slimme manier je energierekening verlagen en energie besparen door gebruik te maken van milieuvriendelijke infrarood verwarming. Onze infrarood panelen werken op elektriciteit en zijn een efficiënte manier om je verwarmingssysteem te optimaliseren. Begin vandaag nog met deze duurzame oplossing en merk direct de voordelen op je energierekening. Heb je nog vragen of wil je persoonlijk advies? Wij staan altijd voor je klaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

Veel gestelde vragen over Infrarood Verwarming - 5 Tips Om Je Energiekosten Te Verlagen

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een vorm van elektrische verwarming die warmte efficiënt overdraagt door middel van infraroodstraling. Dit staat bekend als een milieuvriendelijke manier van verwarmen.

Hoe werken infrarood panelen?

Infrarood panelen werken doordat de elektriciteit door de weerstand in het paneel wordt omgezet in infraroodstraling. Deze vorm van verwarming geeft straling af die opgevangen wordt door objecten en mensen in de ruimte, waardoor zij op een milieuvriendelijke manier worden verwarmd door de infrarood verwarming.

Kan infraroodverwarming worden gebruikt als hoofdverwarming?

Ja, infraroodverwarming kan dienen als hoofdverwarming in het huis, mits het vermogen van de infraroodpanelen toereikend is voor de grootte van de ruimte en de isolatie van de woning adequaat is geregeld.

Hoeveel stroom verbruikt infraroodverwarming?

Het verbruik van infraroodverwarming hangt af van het wattage van de panelen, het vermogen, en hoe vaak en hoe lang ze worden gebruikt. De verbruikskosten kunnen variëren, maar gemiddeld genomen kan een paneel van 500 watt ongeveer 0,5 kWh per uur verbruiken.

Is infrarood verwarming veilig?

Ja, infrarood verwarming staat bekend als een veilige verwarmingsmethode. De panelen worden niet te warm, waardoor er een minimaal risico op brandgevaar is. Bovendien vereisen ze weinig onderhoud omdat er geen bewegende delen in zitten die kapot kunnen gaan.

Zijn infrarood panelen geschikt voor bijverwarming?

Ja, infrarood panelen zijn uitstekend geschikt als efficiënte bijverwarming. Ze kunnen door hun ontwerp snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd en zijn efficiënt in gebruik doordat ze de warmte direct aan de omgeving afgeven.

Kunnen infrarood panelen worden gebruikt in combinatie met een warmtepomp?

Ja, infrarood panelen vormen een perfecte aanvulling op een warmtepomp systeem. De warmtepomp verzorgt de basisverwarming en de infrarood panelen kunnen ingezet worden om gericht warmte te verspreiden waar dat gewenst is in huis.

Kunnen infrarood panelen helpen bij het verlagen van de energierekening?

Ja, energiezuinige infrarood panelen kunnen bijdragen aan het verlagen van de energierekening. Ze zijn efficiënt omdat ze warmte direct afgeven aan objecten en mensen, wat betekent dat de verwarming niet zo hoog hoeft te staan vergeleken met convectieverwarming. Bovendien kunnen de panelen aangesloten worden op groene stroom, wat leidt tot verdere verduurzaming van je energieverbruik.

Zijn er opties voor milieuvriendelijk huis verwarmen met infraroodverwarming?

Ja, infrarood verwarming biedt een efficiënte en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing, vooral wanneer deze op groene stroom wordt aangesloten. Daarnaast leveren infrarood panelen een zeer gerichte warmteafgifte wat de algehele energie-efficiëntie ten goede komt.

Hoe kan ik mijn energiekosten verlagen met infraroodverwarming?

Je kunt je energiekosten verlagen met infraroodverwarming door slim gebruik te maken van de thermostaat en de infrarood panelen. Door de thermostaat lager in te stellen en de panelen alleen te activeren in kamers waar je veel tijd doorbrengt, kun je efficiënt besparen op je energierekening.

Is goede isolatie van mijn huis belangrijk als ik infrarood panelen wil gebruiken?

Ja, effectieve isolatie van je huis is cruciaal bij het gebruik van infrarood panelen. Met goed geïsoleerde ruimtes kunnen de panelen efficiënter werken, waardoor energiebesparing ontstaat. Dit resulteert in lagere maandelijkse kosten en een duurzamere woning.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving
    24 / Jul / 2024

    07 / Dec / 2023

    Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving

  • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
    10 / Jul / 2024

    07 / Dec / 2023

    Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

  • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
    10 / Jul / 2024

    07 / Dec / 2023

    Wat kost elektrische verwarming woonkamer

  • Infrarood Paneel Kantoor
    10 / Jun / 2024

    07 / Dec / 2023

    Infrarood Paneel Kantoor

  • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
    08 / Jun / 2024

    07 / Dec / 2023

    De perfecte terrasverwarmer voor horeca

  • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
    07 / Jun / 2024

    07 / Dec / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

  • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
    07 / Jun / 2024

    07 / Dec / 2023

    Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

  • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
    06 / Jun / 2024

    07 / Dec / 2023

    Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
    05 / Jun / 2024

    07 / Dec / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

  • Infrarood terrasverwarmers
    04 / Jun / 2024

    07 / Dec / 2023

    Infrarood terrasverwarmers

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »