• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

20 / Jun / 2023

7 Tips Om Je Energieverbruik Met Infrarood Verwarming Te Verminderen

7 Tips Om Je Energieverbruik Met Infrarood Verwarming Te Verminderen
Blog

 

Manieren om energie te besparen met infraroodverwarming 

Hoe kun je het energieverbruik verminderen met infraroodverwarming? Hier zijn 7 tips om je te helpen energie te besparen en de efficiëntie van je infraroodverwarmingssysteem te maximaliseren.

Nauwkeurige thermostaatinstellingen

Infraroodverwarming werkt anders dan traditionele verwarmingssystemen, omdat het objecten en mensen verwarmt in plaats van de lucht. Hierdoor is het mogelijk om de thermostaat enkele graden lager te zetten dan met andere verwarmingssystemen. Een slimme thermostaat kan helpen bij het regelen van de temperatuur en het energieverbruik. Zorg dat je thermostaat nauwkeurig is ingesteld per kamer, zodat het systeem zo efficiënt mogelijk werkt. Hiermee bespaar je op de energierekening. Zie voor meer informatie over dergelijke thermostaten het artikel: Wat is een draadloze thermostaat?

Goede isolatie

Net als bij elk verwarmingssysteem is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis goed geïsoleerd is. Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte beter vast en beperkt het energieverbruik. Controleren op tocht en warmtelekken is essentieel om ervoor te zorgen dat de energie die door je infraroodpanelen wordt verbruikt, daadwerkelijk effectief is. Meer informatie over isolatie vind je hier: Infrarood verwarming woonkamer

Optimaliseer het wattage

Het is belangrijk om het juiste wattage voor je infraroodpanelen te kiezen. Een hoger wattage resulteert in hogere temperaturen, maar dit gaat ook gepaard met een hoger energieverbruik. Naast het verminderen van het verbruik, is het juiste wattage ook van belang om oververhitting te voorkomen. Houd hierbij rekening met de grootte van de ruimte en de isolatie van jouw huis.

Maak gebruik van de voordelen ten opzichte van andere verwarmingssystemen

Eén van de belangrijkste voordelen van infraroodverwarming ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen, zoals gasverwarming en vloerverwarming, is de lagere warmteafgifte en de lagere luchtcirculatie. Daardoor zorgt infraroodverwarming ervoor dat bacteriën en stof minder snel circuleren. Maak gebruik van deze voordelen door ruimtes kort maar krachtig te verwarmen en zo energie te besparen.

Gebruik verschillende energiebronnen in combinatie met elkaar

In sommige gevallen kan het gebruik van verschillende energiebronnen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp, in combinatie met infraroodverwarming helpen om de energiekosten te verlagen. Door op deze manier gebruik te maken van duurzame energiebronnen, kan je de efficiëntie van het verwarmen met infraroodpanelen nog verder verhogen. Kijk bijvoorbeeld op zonnepanelen voor meer informatie.

Plaats panelen strategisch in je huis

Plaats de infraroodpanelen op een strategische manier in je huis om ervoor te zorgen dat ze de objecten en mensen direct verwarmen. Door de panelen zo te positioneren dat je optimaal gebruik maakt van de infraroodstraling, kun je het energieverbruik verminderen.

Sluit ongebruikte kamers

Zorg ervoor dat je niet onnodig ongebruikte kamers verwarmt. Sluit de deuren en focus alleen op het verwarmen van de ruimtes die in gebruik zijn. Dit helpt om het energieverbruik te verminderen. Conclusie Infraroodverwarming is een efficiënte manier om je huis te verwarmen en energie te besparen. Door gebruik te maken van de bovengenoemde tips, kun je het energieverbruik van je infraroodverwarmingssysteem verminderen en genieten van een aangename temperatuur thuis. Heb je vragen of zoek je meer informatie over infraroodverwarming? Neem dan contact op met Infrarood Verwarming Soest via https://www.infraroodverwarming-soest.nl/service/ en we helpen je graag verder.

 

Veel gestelde vragen over 7 tips om je energieverbruik met infrarood verwarming te verminderen

Q: Wat zijn infrarood panelen?

A: Infrarood panelen zijn een vorm van elektrische verwarming die werkt door middel van infrarood straling. De panelen worden aan de wand of het plafond bevestigd en geven op deze manier stralingswarmte af aan de ruimte.

Q: Werkt infrarood verwarming echt om je energieverbruik te verminderen?

A: Ja, infrarood verwarming kan werken om je energieverbruik te verminderen doordat de warmte gericht wordt op de personen en objecten in de ruimte, in plaats van de lucht te verwarmen zoals bij traditionele verwarmingssystemen.

Q: Wat zijn de voordelen van infraroodverwarming ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen?

A: Infraroodverwarming kan een hogere energiebesparing opleveren, de warmte wordt gericht op specifieke delen van de ruimte, waardoor er minder warmte verloren gaat. Daarnaast zijn infraroodpanelen milieuvriendelijker dan gasverwarming en kunnen ze worden geïnstalleerd zonder de behoefte aan een buizensysteem of schoorsteen.

Q: Is het gebruik van infrarood panelen duurder dan gasverwarming?

A: Het gebruik van infrarood panelen kan meer kosten dan gasverwarming op korte termijn, maar op langere termijn kan het leiden tot een lagere energierekening omdat er minder energie verloren gaat en omdat je de thermostaat lager kan zetten.

Q: Moet ik mijn huis anders isoleren als ik infrarood panelen ga gebruiken?

A: Het is niet noodzakelijk om je huis anders te isoleren als je infrarood panelen gaat gebruiken, maar het kan wel helpen om de energiebesparingen te maximaliseren indien het huis nog niet goed geïsoleerd is.

Q: Zijn er tips om mijn energieverbruik verder te verminderen?

A: Ja, hieronder staan enkele tips om je energieverbruik met infrarood panelen verder te verminderen:

 1. Zet de thermostaat 1-3 graden lager dan je normaal zou doen.
 2. Gebruik slimme thermostaten om het energieverbruik te regelen.
 3. Verwarm alleen de ruimte die je gebruikt.
 4. Gebruik isolatie om de ruimte beter te isoleren.
 5. Zorg ervoor dat er geen warmte verloren gaat via de ramen en deuren.

Q: Hoeveel watt per vierkante meter heb ik nodig voor mijn infrarood panelen?

A: De benodigde wattage hangt af van de grootte van de kamer en de isolatie van je huis. Over het algemeen wordt er geadviseerd om 50 tot 60 watt per vierkante meter te gebruiken.

Q: Kan ik infrarood panelen gebruiken om mijn hele huis te verwarmen?

A: Ja, je kan infrarood panelen gebruiken om je hele huis te verwarmen, maar het is meestal efficiënter om de panelen te gebruiken voor specifieke ruimtes in huis. Op deze manier kan je je energieverbruik verder verminderen en de kosten verlagen.

Q: Is het veilig om infrarood panelen te gebruiken?

A: Ja, infrarood panelen zijn veilig te gebruiken, omdat ze geen warme lucht produceren of een verhoogd risico op brand hebben. Het enige risico is dat je je kan verbranden als je te dicht bij het paneel staat, net zoals bij andere warmtebronnen.

Q: Wat zijn de besparingen die ik kan verwachten van infrarood panelen?

A: De besparingen die je kan verwachten hangen af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de kamer, de isolatie van je huis en de gemiddelde temperatuur die je gewoonlijk gebruikt. Over het algemeen kan je een besparing verwachten van 20 tot 30% op je energierekening.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Infrarood Paneel Badkamer
  25 / Feb / 2024

  20 / Jun / 2023

  Infrarood Paneel Badkamer

 • Infrarood Paneel Eetkamer
  24 / Feb / 2024

  20 / Jun / 2023

  Infrarood Paneel Eetkamer

 • Infrarood Paneel Garage
  23 / Feb / 2024

  20 / Jun / 2023

  Infrarood Paneel Garage

 • Infrarood Paneel Werkplaats
  23 / Feb / 2024

  20 / Jun / 2023

  Infrarood Paneel Werkplaats

 • Infrarood Paneel Cafe
  22 / Feb / 2024

  20 / Jun / 2023

  Infrarood Paneel Cafe

 • Infrarood Paneel Serre
  21 / Feb / 2024

  20 / Jun / 2023

  Infrarood Paneel Serre

 • Zomerse temperaturen met infrarood terrasverwarming
  20 / Feb / 2024

  20 / Jun / 2023

  Zomerse temperaturen met infrarood terrasverwarming

 • Infrarood paneel keuken
  19 / Feb / 2024

  20 / Jun / 2023

  Infrarood paneel keuken

 • Infrarood Verwarming In Je Keuken: 5 Dingen Om Rekening Mee Te Houden
  19 / Feb / 2024

  20 / Jun / 2023

  Infrarood Verwarming In Je Keuken: 5 Dingen Om Rekening Mee Te Houden

 • Infrarood Verwarming en Luchtkwaliteit Binnenshuis
  18 / Feb / 2024

  20 / Jun / 2023

  Infrarood Verwarming en Luchtkwaliteit Binnenshuis

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »