• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

04 / Aug / 2023

Infrarood panelen advies

Infrarood panelen advies
Blog

Infraroodverwarming: advies voor de perfecte oplossing voor jouw huis met infraroodpanelen

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

Infrarood verwarming heeft enkele grote voordelen ten opzichte van andere soorten verwarmingsbronnen zoals fossiele brandstoffen. Het gebruikt elektriciteit, wat goedkoper is in vergelijking met gas en olie. Deze energie wordt omgezet naar infraroodstraling die muren, vloeren, meubilair en andere objecten aanwezig in de ruimte rechtstreeks verwarmt.

Hoe bepaal je je warmtebehoefte?

Belangrijk is om exact vast te stellen wat de individuele warmtebehoefte is en hoeveel energie je nodig hebt om de temperatuur in een woning te behouden. De warmtebehoefte hangt onder andere af van de grootte van de kamer, de isolatiewaarde van de omgeving en je persoonlijke warmtebehoeften. Al deze factoren kunnen worden gebruikt om de juiste verwarmingsbelasting voor jouw woning of kamer te berekenen. Deskundig advies is essentieel om de juiste maat en het juiste aantal infrarood panelen te selecteren dat je nodig hebt om de ruimte comfortabel te verwarmen.

Wat is convectie warmte?

Convectie warmte is een proces waarbij de warmte zich verspreidt door luchtstromen in de ruimte. Het warmteverlies door de muren en de grootte van de ruimte spelen hierbij een belangrijke rol. Bij convectie warmte wordt het verwarmingsvermogen berekend op basis van de hoeveelheid energie die verloren gaat in de woning door kieren en spleten, ventilatie, warmte winsten door invallende zonnestralen en de capaciteit van het gebouw om de warmte op te slaan.

Hoe installeer je infrarood panelen?

De installatie van een infrarood paneel is eenvoudig. Echter het bepalen van de juiste positie vereist specialistische kennis. Je moet weten dat de infrarood stralen zich in een rechte lijn verspreiden en een muur, vloer of meubel moeten raken om effectief te zijn. De inrichting van de kamer heeft ook invloed op de werking van de ir panelen, dus het is belangrijk deze factoren mee te nemen in de installatie.

Hoe verwarm je je ruimte met infrarood panelen?

Infrarood panelen hebben een variërend vermogen tussen 210 watt tot 3000 watt per paneel. Het vermogen en het aantal infrarood panelen dat je nodig hebt, moet precies worden berekend. Een klein infrarood paneel van 300 watt is geschikt voor een kleine ruimte van 3-4 m2, terwijl middelgrote ir panelen, zoals 1000-1500 watt, geschikt zijn voor 15-20 m2 ruimtes. Grote infrarood paneelen van 2000-3000 watt zijn meer geschikt voor grotere ruimtes zoals huiskamers of kantoorruimtes.

Hoe kun je infrarood verwarming gebruiken als bijverwarming?

Infrarood verwarming kan ook worden gebruikt als bijverwarming in een al bestaand verwarmingssysteem. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een kleine zithoek of een extra kamer hebt die niet geïsoleerd is, maar toch warmte wilt afgeven. In dit geval kan je infraroodpanelen gebruiken als bijverwarming, waardoor je warmte kunt afgeven die meer straalt dan waar lucht warmte mee omgaat. Infraroodpanelen verbruiken weinig energie en produceren een aangename, behaaglijke warmte.

Hoe gebruik je een thermostaat bij infrarood verwarming?

Met een thermostaat heeft u de mogelijkheid om het verwarmingsniveau te regelen. De ruimte wordt getemperd tot de ingestelde temperatuur en eenmaal bereikt, wordt de warmte automatisch teruggeschroefd. Met een app-gestuurde thermostaat kun je de verwarming zelfs instellen vanaf afstand. Afhankelijk van de metingen of de persoonlijke behoeften kun je de verwarming aanpassen.

Is infrarood verwarming schoon en gezond?

Infraroodverwarming is zeer schoon en gezond. Het produceert geen schadelijke stoffen of gasvorming, zoals andere bronnen van verwarming. Het heeft ook geen invloed op de luchtkwaliteit. Infraroodverwarming verwarmt rechtstreeks het object dat wordt verwarmd en heeft een geringe effect op het milieu.

Hoe kan infrarood verwarming je energie verbruik verminderen?

Infrarood verwarming is efficiënter dan convectieverwarming. Bovendien brengt het minder energieverbruik met zich mee, omdat er geen warmteverlies optreedt. Omdat infrarood panelen warmte rechtstreeks aan voorwerpen in de ruimte afgeven, heb je minder energie nodig om een bepaalde temperatuur te bereiken.

Kan infrarood verwarming je helpen energie te besparen?

Infrarood verwarming kan je inderdaad helpen energie te besparen. Door de directe straling is het heel makkelijk om de gewenste temperatuur in kamers te bereiken, dus je hebt minder energie nodig. Daarnaast kunnen infraroodpanelen worden gecombineerd met andere verwarmingsbronnen zoals centrale verwarming. Hierdoor kun je deze laatste optie alleen gebruiken als het extra kouder is.

Kan infrarood verwarming worden gebruikt in combinatie met andere verwarmingstechnieken?

Infraroodverwarming kan perfect worden gecombineerd met andere verwarmingssystemen zoals radiatoren. Infraroodpanelen worden gebruikt om de lagere temperaturen in kamers te corrigeren, waardoor er minder energie nodig is om de kamer op jaarbasis te verwarmen. Er zijn elektrische radiateurs op de markt die infraroodverwarming combineren met convectie-verwarming om een comfortabel binnenklimaat te creëren.

Hoe lang duurt het voordat een infraroodpaneel zijn optimale verwarmingskracht bereikt?

Een infrarood paneel kan zijn optimale verwarmingskracht bereiken in slechts 5 minuten. Na het inschakelen van het paneel, komt er een directe warmtestraal vrij die wordt verspreid over de ruimte. Hierdoor is infraroodverwarming een van de snelste manieren om een kamer te verwarmen.

Welke soorten infraroodpanelen bestaan er?

Er bestaan verschillende types infraroodpanelen, elk met hun eigen unieke voordelen. Zo zijn er kleine panelen die geschikt zijn voor kleine ruimtes, maar er zijn ook grote, sterke panelen die meer warmte afgeven, wat ideaal is voor grotere ruimtes. Daarnaast zijn er ook panelen die volledig draadloos werken, ideaal als je geen stroom in je ruimte hebt.

Moet er onderhoud gepleegd worden aan infraroodpanelen?

In het algemeen hebben infraroodpanelen weinig onderhoud nodig. Zo moeten de panelen maandelijks worden afgenomen met een vochtige doek om eventuele vuil en stof te verwijderen. Dit voorkomt dat het infrarood paneel verminderde prestaties levert of zelfs defect raakt.

Hoeveel elektriciteit verbruikt infraroodverwarming?

Infraroodverwarming verbruikt ongeveer de helft van de energie die fossiele brandstoffen doen. Ook heeft het een lager energieverlies omdat het rechtstreeks warmte afgeeft aan voorwerpen in de ruimte, in plaats van de lucht. Afhankelijk van de panelen die je gebruikt, kan je op jaarbasis tot 20% energie besparen.

Kan infraroodverwarming worden toegepast bij historische gebouwen?

Infraroodverwarming is een goede keuze voor historische gebouwen, omdat het geen invloed heeft op de structuur. Het zorgt voor een comfortabele temperatuur zonder dat er schade aan het gebouw optreedt. Dat komt door de afwezigheid van luchtbewegingen die veel schade kunnen veroorzaken in historische gebouwen. Daarnaast kan infraroodverwarming ook worden gebruikt om het energieverbruik van het gebouw te verminderen.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer
  30 / Apr / 2024

  04 / Aug / 2023

  Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer

 • Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes
  29 / Apr / 2024

  04 / Aug / 2023

  Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes

 • Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter
  28 / Apr / 2024

  04 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter

 • Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk
  27 / Apr / 2024

  04 / Aug / 2023

  Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk

 • Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers
  26 / Apr / 2024

  04 / Aug / 2023

  Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers

 • Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer
  25 / Apr / 2024

  04 / Aug / 2023

  Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer

 • Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras
  24 / Apr / 2024

  04 / Aug / 2023

  Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras

 • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
  23 / Apr / 2024

  04 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

 • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
  22 / Apr / 2024

  04 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

 • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
  21 / Apr / 2024

  04 / Aug / 2023

  De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »