• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

24 / Sep / 2023

Infrarood Paneel

In dit uitgebreide artikel gaan we dieper in op het gebruik van infrarood panelen, ook wel bekend als infraroodverwarming, voor verwarming. Of je nu je woning of werkplek wilt verwarmen, infraroodtechnologie kan een comfortabele en energiezuinige oplossing bieden. We leggen uit hoe een infraroodpaneel werkt, de voor- en nadelen van deze verwarmingspanelen, en hoe je de juiste keuze maakt voor jouw specifieke situatie.

Infrarood Paneel
Blog

Hoe te Verwarmen met Infrarood: Van Paneel- tot Convector Verwarming voor Elke Ruimte

We zullen het hebben over de verschillende aspecten van infraroodverwarming, zoals het wattage, de thermostaatopties, de verschillende afmetingen van panelen (zoals 60 cm), de soorten radiatoren beschikbaar, en de levensduur van deze apparaten. We zullen ook de luchtcirculatie en stralingswarmte behandelen, en hoe deze verschillen van convectie. Bovendien, wordt er besproken hoe snel infrarood panelen opwarmen en hoeveel watt er benodigd is voor verschillende ruimtes en toepassingen. En tenslotte, zullen we ook de variëteit aan thermostaten behandelen die beschikbaar zijn om de temperatuur te regelen en energieverbruik te optimaliseren.

Alles over Infraroodpanelen: Van Installatie tot Efficiënt Verwarmen

Dus, als je overweegt om een infraroodpaneel of een warmtepaneel te installeren en je wilt weten hoeveel watt, bijvoorbeeld 350 watt of 1000 watt, je nodig hebt, hoe je de thermostaat instelt, of meer wilt leren over de levensduur, efficiëntie en opwarmtijd van deze radiatoren, lees dan verder.

We zullen bespreken hoe infrarood panelen, ook bekend als ir-panelen, werken en hoe ze verschillen van andere soorten infrarood zoals infrarood vloerverwarming en infrarood kachels. Of je nu een paneel van 60 x 60 cm of een ander formaat overweegt, het is belangrijk om de juiste infrarood oplossing voor jouw huis te vinden, of het nu gaat om een paneel aan het plafond of aan de wand. We zullen ook de verschillende warmtepanelen behandelen die beschikbaar zijn, hoe deze panelen staan in termen van oppervlaktetemperatuur en hoe je kunt berekenen of een paneel van 350 watt voldoende is voor jouw ruimte, of dat je mogelijk een sterker, 1000 watt paneel nodig hebt.

Dus of je nu geïnteresseerd bent in het verwarmen van een wand of plafond, of wilt weten welk type infrarood verwarmingspaneel het beste is voor jouw situatie, dit artikel zal je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Wat zijn Infrarood Panelen?

Infrarood panelen zijn een type van elektrische verwarming dat infraroodstraling gebruikt om warmte te genereren. Bij contact stralen deze panelen warmte uit, waardoor directe verwarming van objecten en personen in de ruimte wordt mogelijk gemaakt. Deze manier van verwarmen is zeer efficiënt en draagt bij aan een aangename binnentemperatuur. Meer informatie over onze infrarood panelen vind je hier.

Hoe Werken Infrarood Panelen?

Infraroodpanelen werken door elektriciteit om te zetten in warmtestraling. Deze straling wordt rechtstreeks opgenomen door de objecten en mensen in de kamer, wat de ruimte op een directe en efficiënte manier verwarmt. In tegenstelling tot traditionele convectieverwarming, waarbij de lucht in de ruimte wordt verwarmd, zorgen infrarood panelen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Lees hier hoe je kunt besparen op verwarmingskosten met infrarood verwarming.

Infrarood Panelen als Hoofdverwarming of Bijverwarming

Infrarood panelen kunnen zowel als hoofdverwarming als bijverwarming in je woning worden gebruikt, afhankelijk van het aantal en het vermogen van de panelen. In goed geïsoleerde woningen kunnen infraroodpanelen zelfs als hoofdverwarming dienen. Als bijverwarming zijn ze bijzonder nuttig in ruimtes die niet continu gebruikt worden, zoals de garage of logeerkamer. Ontdek hier welk type infrarood paneel geschikt is voor jou.

Infrarood Verwarmen vs. Traditionele Verwarming

 Infrarood PanelenTraditionele Verwarming
EnergieverbruikLagerHoger
EfficiëntieHogerLager
InstallatieEenvoudigerMoeilijker
OnderhoudLaagHoog

Over het algemeen bieden infrarood panelen een meer energie-efficiënte, kosteneffectieve en onderhoudsarme oplossing in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Lees hier meer over de energiebesparende voordelen van infraroodpanelen.

Samenvatting

Infrarood panelen bieden een efficiënte en kosteneffectieve manier om je huis te verwarmen. Of je ze nu wilt inzetten als hoofd- of bijverwarming, ze zijn een uitstekende investering voor elk huishouden. Bereken precies hoeveel panelen je nodig hebt, kies het juiste type en geniet van een zeer comfortabele warmte die ook nog eens gunstig is voor de portemonnee. Begin vandaag nog met het verwarmen met infrarood panelen.

 

 Veel gerelateerde vragen over Infrarood Panelen

Hoe werken verwarmen met infrarood panelen?

Infrarood paneelverwarming werkt door infraroodstraling, die direct warmte genereert als het objecten raakt. Dit is anders dan traditionele verwarming zoals radiatoren die de lucht verwarmt. Het infrarood paneel is gemakkelijk te gebruiken en is uiterst efficiënt in het verwarmen van een ruimte.

Waar kan ik infraroodpaneel gebruiken?

Infrarood panelen kunnen zowel op het plafond of de wand geïnstalleerd worden. Ze kunnen worden gebruikt als hoofdverwarming in huis of als bijverwarming in koudere gebieden. Paneelverwarming is ideaal voor plaatsen waar je direct warm wilt hebben, zoals in de woonkamer, werkkamer of badkamer.

Hoeveel infrarood verwarming heeft mijn ruimte nodig?

Het bereken van de benodigde hoeveelheid infrarood verwarming hangt af van diverse factoren, zoals de grootte van de ruimte, de hoeveelheid isolatie en de gewenste temperatuur. Over het algemeen geldt dat voor elke 10 vierkante meter, je ongeveer 600-800 wattage aan infraroodverwarming nodig hebt.

Welk type thermostaten kan ik gebruiken met infrarood verwarming?

Het type thermostaat dat je kunt gebruiken hangt af van het soort infrarood paneel dat je hebt. De meeste moderne infrarood panelen zijn compatibel met wifi-thermostaten, waarmee je de verwarming op afstand kunt bedienen en de gewenste temperatuur kunt instellen.

Zijn er verschillende soorten infrarood vloerverwarming?

Ja, er zijn langgolvige infrarood panelen, ook wel donkere stralers genoemd. Deze stralen eerder warmte uit naar het vloeroppervlak dan naar de lucht. Deze zijn ideaal voor bijvoorbeeld badkamers.

Is infraroodstraling gevaarlijk?

Nee. Ondanks dat het woord 'straling' vaak negatieve associaties oproept, is infraroodstraling volkomen veilig. Het heeft niets te maken met schadelijke straling zoals uv-straling.

Welke wattage infrarood panelen heb ik nodig voor mijn woonruimte?

Het exacte wattage dat je nodig hebt, hangt af van de grootte en isolatiekenmerken van de ruimte. Over het algemeen geldt dat je voor elke 10 vierkante meter woonruimte 600-800 watt nodig hebt voor optimale verwarming.

Wat is het voordeel van het gebruiken van een infrarood kachel?

Het grootste voordeel is dat ze direct warm leveren. Daarnaast zijn ir-panelen ook zeer efficiënt, omdat ze de warmte direct aan mensen en objecten in de kamer leveren in plaats van aan de lucht zelf.

Kan ik een infraroodpaneel als bijverwarming gebruiken?

Ja, een infraroodpaneel kan zeker worden gebruikt als bijverwarming. Ze zijn vooral handig in grotere ruimtes die wellicht niet volledig worden bereikt door uw centrale verwarmingssysteem, of in ruimtes die je snel wilt verwarmen.

Wat is het verschil tussen paneelverwarming en traditionele radiatoren?

Het belangrijkste verschil is de manier waarop de warmte wordt verspreid. Radiatoren verwarmen de lucht in een kamer, die vervolgens opstijgt en de kamer verlaat. Infrarood panelen daarentegen verwarmen direct de objecten en mensen in de kamer, wat zorgt voor een gelijkmatigere verdeling van de warmte.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes
    29 / Apr / 2024

    24 / Sep / 2023

    Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes

  • Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter
    28 / Apr / 2024

    24 / Sep / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter

  • Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk
    27 / Apr / 2024

    24 / Sep / 2023

    Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk

  • Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers
    26 / Apr / 2024

    24 / Sep / 2023

    Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers

  • Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer
    25 / Apr / 2024

    24 / Sep / 2023

    Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer

  • Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras
    24 / Apr / 2024

    24 / Sep / 2023

    Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras

  • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
    23 / Apr / 2024

    24 / Sep / 2023

    Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

  • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
    22 / Apr / 2024

    24 / Sep / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

  • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
    21 / Apr / 2024

    24 / Sep / 2023

    De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

  • Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer
    20 / Apr / 2024

    24 / Sep / 2023

    Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »