• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

11 / May / 2023

5 Tips Om Je Badkamer Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming

Infrarood verwarming is een uitstekende manier om je badkamer te verwarmen door gebruik te maken van energiezuinige technologie. Hier zijn 5 tips om een warme en comfortabele badkamer te creëren met infrarood verwarming: plaats de panelen op de juiste plek, kies het juiste type paneel, zorg voor een goede isolatie, gebruik een thermostaat en kies voor design panelen.

5 Tips Om Je Badkamer Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming
Blog

Een Warme Badkamer met Infrarood Verwarming: 5 Praktische Tips

TIP 1: Plaats de panelen op de juiste plek

Om een optimale warmteverdeling in je badkamer te krijgen, is het belangrijk om de infrarood panelen strategisch te plaatsen. Plaats de panelen bij voorkeur op een open plek in de badkamer, zodat de stralingswarmte zich gelijkmatig kan verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan het plafond, een vrije muur of zelfs achter een spiegel.

TIP 2: Kies het juiste type paneel

Er zijn verschillende soorten infrarood panelen op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Overweeg bijvoorbeeld badkamer spiegels met geïntegreerde infrarood verwarming, of ga voor korrel- en gladde panelen die zowel praktisch als stijlvol zijn. Kies het type paneel dat het beste bij jouw badkamer past en geniet van een perfect verwarmde ruimte.

TIP 3: Zorg voor een goede isolatie

Een goed geïsoleerde badkamer zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat. Dit betekent dat de infrarood verwarming efficiënter werkt en je minder energie verbruikt. Controleer de isolatie van je badkamer en verbeter deze indien nodig om het maximale rendement uit je infrarood verwarming te halen.

TIP 4: Gebruik een thermostaat

Een thermostaat helpt je om de temperatuur in je badkamer eenvoudig te regelen en een aangename warmte vast te houden. Kies voor een draadloze thermostaat die je gemakkelijk kunt installeren en verbinden met je infrarood panelen. Zo bespaar je energie en geniet je altijd van een optimale temperatuur in je badkamer.

TIP 5: Kies voor design panelen

Infrarood panelen hoeven niet langer onopvallend te zijn. Kies voor design panelen die passen bij de stijl van je badkamer. Denk hierbij aan strakke, moderne ontwerpen of panelen met een unieke afbeelding of vorm. Zo geef je jouw badkamer een persoonlijke touch en verwarm je de ruimte op een stijlvolle manier.

Conclusie

Infrarood verwarming is een energiezuinige en effectieve methode om je badkamer te verwarmen. Door de juiste panelen te kiezen, deze optimaal te plaatsen en te combineren met een thermostaat, zorg je voor een warme en comfortabele badkamer. Daarnaast kun je met design panelen ook nog eens een stijlvolle uitstraling creëren. Ben je enthousiast geworden over infrarood verwarming in je badkamer? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en persoonlijk advies.

 

Veel gestelde vragen over infrarood verwarming

Q: Wat is infraroodverwarming?

A: Infraroodverwarming is een manier van verwarmen door middel van infraroodstraling. Dit is een efficiënte manier van verwarming omdat het niet de lucht opwarmt, maar direct de objecten en mensen in de ruimte. Daarnaast is infraroodverwarming energiezuiniger dan bijvoorbeeld een radiator omdat er geen warmte verloren gaat door opstijgende lucht.

Q: Hoe werken infraroodpanelen?

A: Infraroodpanelen werken door middel van lange golf infraroodstraling. Deze straling wordt afgegeven door het paneel en warmt de objecten en mensen in de ruimte op. Een infraroodpaneel kan aan de muur of aan het plafond worden bevestigd en neemt weinig ruimte in beslag.

Q: Kun je een badkamer verwarmen met infraroodverwarming?

A: Ja, infraroodverwarming is zeer geschikt voor het verwarmen van een badkamer. Het is een efficiënte en snelle manier van verwarmen en er komt weinig vocht vrij, waardoor de kans op schimmels afneemt.

Q: Wat zijn de voordelen van infraroodverwarming in de badkamer?

A: De voordelen van infraroodverwarming in de badkamer zijn dat het snel en efficiënt verwarmt, er weinig vocht vrijkomt en de kans op schimmels afneemt. Daarnaast kunnen infraroodpanelen aan de muur of aan het plafond worden bevestigd waardoor er geen ruimte verloren gaat in de badkamer.

Q: Kun je infraroodverwarming ook als bijverwarming gebruiken?

A: Ja, infraroodverwarming is zeer geschikt als bijverwarming. Het is een efficiënte en energiezuinige manier van verwarmen en kan bijvoorbeeld worden gebruikt in ruimtes waar de centrale verwarming niet voldoende is of waar geen radiator aanwezig is.

Q: Is elektrische vloerverwarming hetzelfde als infraroodverwarming?

A: Nee, elektrische vloerverwarming werkt door middel van geleiding van warmte door een kabel of mat onder de vloer. Infrarood verwarming werkt door middel van straling.

Q: Hoeveel watt heb ik nodig om een ruimte te verwarmen met infraroodverwarming?

A: Dit hangt af van de grootte van de ruimte en de isolatie. Over het algemeen kun je uitgaan van ongeveer 60 tot 75 watt per vierkante meter.

Q: Wat is het verschil tussen infraroodverwarming en een radiator?

A: Het grootste verschil tussen infraroodverwarming en een radiator is de manier van verwarmen. Een radiator verwarmt de lucht in de ruimte, terwijl infraroodverwarming direct de objecten en mensen in de ruimte verwarmt. Daardoor is infraroodverwarming energiezuiniger en sneller dan een radiator.

Q: Kan ik met infraroodverwarming mijn hele huis verwarmen?

A: Ja, het is mogelijk om met infraroodverwarming je hele huis te verwarmen. Doordat infraroodverwarming direct de objecten en mensen in de ruimte verwarmt, werkt het goed als hoofdverwarming.

Q: Wat is de beste manier om mijn badkamer snel te verwarmen?

A: De beste manier om je badkamer snel te verwarmen is met infraroodverwarming. Dit is een efficiënte manier van verwarmen en er komt weinig vocht vrij, waardoor de kans op schimmels afneemt.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer
    20 / Apr / 2024

    11 / May / 2023

    Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer
    19 / Apr / 2024

    11 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer

  • Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden
    18 / Apr / 2024

    11 / May / 2023

    Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden

  • Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon
    17 / Apr / 2024

    11 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon

  • Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers
    16 / Apr / 2024

    11 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers

  • Infrarood terrasverwarmer voor overkappingen
    12 / Apr / 2024

    11 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor overkappingen

  • Infrarood terrasverwarmer voor de tuin
    11 / Apr / 2024

    11 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor de tuin

  • Maak van uw serre een oase van warmte met een infrarood terrasverwarmer
    10 / Apr / 2024

    11 / May / 2023

    Maak van uw serre een oase van warmte met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood paneel Tuinhuis
    21 / Mar / 2024

    11 / May / 2023

    Infrarood paneel Tuinhuis

  • Infrarood paneel Terras
    19 / Mar / 2024

    11 / May / 2023

    Infrarood paneel Terras

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »