• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

21 / Sep / 2022

Zuinige elektrische verwarming

Als u op zoek bent naar een efficiënte en kosteneffectieve manier om uw huis te verwarmen, kijk dan niet verder dan infraroodverwarming. Infraroodverwarming is een geavanceerde technologie die gebruik maakt van elektriciteit om warmte te genereren, en het heeft een aantal voordelen ten opzichte van meer traditionele methoden van elektrische verwarming. In deze blogpost gaan we dieper in op enkele van de belangrijkste voordelen van infraroodverwarming, zodat u met kennis van zaken kunt beslissen of het voor u geschikt is.

Zuinige elektrische verwarming
Blog

Zuinig en elektrisch verwarmen met infrarood

Elektrische verwarming bestaat al een tijdje en de efficiëntie ervan is meerdere malen in twijfel getrokken.Onder elektrische verwarming vallen veel verschillende soorten kachels, zoals de nachtverwarming en de eenvoudige luchtverwarmer uit de bouwmarkt. Elektrische verwarming is efficiënt en kosteneffectief, met name infraroodverwarming. De meest klassieke elektrische verwarming is de nachtverwarming. Ook de eenvoudige luchtverwarmer uit de bouwmarkt, is een elektrische verwarming. Deze werkt op elektriciteit.

De twee types zijn niet te vergelijken met geavanceerde elektrische verwarmingstechnologieën zoals infraroodverwarming. Infraroodverwarming is een uiterst rendabele methode om elektriciteit te gebruiken. Dit tilt elektrische verwarming naar een heel nieuw niveau. Elektrische verwarming was in het verleden inefficiënt, maar met nieuwere, meer geavanceerde modellen van elektrische verwarming is het een meer haalbare optie geworden voor mensen die hun huis op een efficiënte manier willen verwarmen.

Energiezuinige elektrische verwarming

Nu de wereld zich steeds meer bewust wordt van de noodzaak om het milieu te beschermen, zoeken steeds meer mensen naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Eén manier om dit te doen is over te schakelen op elektrische verwarming. Infraroodverwarmingen stoten geen koolstofdioxide uit, waardoor ze een veel milieuvriendelijker optie zijn dan gas- of oliegestookte ovens.

Daarnaast zijn elektrische kachels doorgaans efficiënter dan hun tegenhangers op fossiele brandstoffen, wat betekent dat ze kunnen helpen geld te besparen op de energierekening. In combinatie met zonnepanelen kan elektrische verwarming een volledig zelfvoorzienend en duurzaam systeem opleveren. Dus als u op zoek bent naar een manier om uw impact op het milieu te verminderen, stap dan over op elektrische verwarming - het is goed voor de planeet en uw portemonnee!

Voordelen van elektrische verwarmen via een infrarood verwarming

Infraroodverwarmingen worden steeds populairder als alternatief voor traditionele verwarmingsmethoden. Daar zijn verschillende redenen voor, want ze bieden een aantal belangrijke voordelen. Ten eerste zijn ze goedkoop in aanschaf en zijn de gebruikskosten aanzienlijk lager dan bij andere methoden zoals gasverwarming. Bovendien nemen infraroodverwarmingen zeer weinig ruimte in beslag en kunnen ze gemakkelijk in elke ruimte worden geïntegreerd zonder de esthetiek te beïnvloeden. Ze vergen ook zeer weinig onderhoud, waardoor ze op lange termijn een goedkope optie zijn.

Ook is er, in tegenstelling tot gasverwarming, geen toeslag voor het gebruik van infraroodwarmte in regio's waar geen gas beschikbaar is. Een ander belangrijk verkoopargument is dat infraroodverwarmingen milieuvriendelijk zijn, aangezien ze door groene energiebronnen kunnen worden aangedreven.

Tot slot heeft infraroodwarmte een aantal gezondheidsvoordelen voor zowel mens als dier. Het voorkomt de vorming van schimmels en bacteriën, en voorwerpen en muren blijven droog door het gebrek aan vocht in de lucht. De warmte van infraroodwarmte heeft ook een positief effect op de bloedsomloop en kan gewrichtspijn helpen verlichten.

Vergelijking verwarmingen: welke elektrische verwarming is het beste?

Elektrische kachels zijn er in verschillende modellen, vormen, maten en prijzen. Ook de kosten lopen uiteen, zoals de aanschafprijs en de lopende kosten. Warmtestralers, luchtverwarmers of infraroodpanelen zijn verwarmingsopties met elektriciteit. Warmtestralers en luchtverwarmers vormen geen goede basis voor een hoofdverwarmingssysteem (ruimteverwarming). In het beste geval dienen ze als hulpverwarming in kleine of gesloten ruimtes.

Als primair verwarmingssysteem is moderne en energie-efficiënte infraroodverwarming echter een fantastische optie. In tegenstelling tot andere verwarmingsbronnen kunnen infraroodpanelen door hun grote flexibiliteit overal in huis worden gebruikt. Ten eerste kan een ir verwarming dienen als hoofdverwarming.

Ten tweede ter ondersteuning van het huidige verwarmingssysteem.

Ten derde, als individuele verwarming die alleen wordt gebruikt waar en wanneer het echt nodig is.

Ten vierde, om in de winter vochtig wasgoed of laarzen te drogen zonder neveneffecten zoals het uitdrogen van de lucht of het genereren van stofdeeltjes.

Dankzij hun geringe gewicht en slanke ontwerp kunnen onze infraroodpanelen als een fotolijst aan de muur worden opgehangen of met de optionele vloerstandaard op de vloer of het meubilair worden geplaatst - flexibel en zonder gereedschap.

Dus wat uw behoeften aan elektrische verwarming ook zijn, er is waarschijnlijk een infraroodpaneel dat goed voor u zal werken! Steeds meer huiseigenaren maken voor hun verwarmingsbehoeften gebruik van infraroodpanelen. Deze panelen zijn niet alleen uiterst effectief in het verwarmen van een ruimte, maar bieden ook een aantal andere voordelen. Om te beginnen zijn infraroodpanelen zeer veelzijdig qua ontwerp.

Ze kunnen op verschillende manieren in de ruimte worden geïntegreerd, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Gespiegelde panelen zijn populair vanwege hun strakke en stijlvolle uitstraling, terwijl panelen met krijtbord- en kunstthema's perfect zijn om een vleugje persoonlijkheid aan een ruimte toe te voegen.

Ze zijn ook relatief klein, waardoor ze ideaal zijn voor kleine badkamers en kasten. En kunnen aan de muur of het plafond worden bevestigd, zodat ze weinig ruimte innemen. En het beste is dat veel mensen niet eens doorhebben dat er een verwarming in de kamer is als ze een infraroodpaneel zien!

Kostenvergelijk tussen warmtepomp, gaskachel en infrarood verwarming

Wanneer u beslist welk soort verwarmingssysteem u in uw huis wilt installeren, moet u met een aantal factoren rekening houden. Een belangrijke overweging zijn de installatie- en onderhoudskosten. Warmtepompen en gasgestookte verwarmingstoestellen vereisen een stookruimte, en de installatie van leidingen en radiatoren kan de totale kosten met 3.000 euro verhogen.

Bovendien vereisen warmtepompen en gasgestookte verwarmingstoestellen jaarlijks onderhoud, dat kan oplopen tot 180 euro per jaar. Infraroodverwarmingen daarentegen hebben geen onderhoudskosten en kunnen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd zonder dat er leidingen of radiatoren nodig zijn. Daarom zijn infraroodverwarmingen wellicht de beste optie voor wie op zoek is naar een efficiënte en kosteneffectieve manier om zijn huis te verwarmen.

Elektrisch verwarmen – infrarood verwarming is het goedkoopst

Elektrische verwarming wordt vaak gezien als duur in gebruik, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Infraroodverwarming is een van de meest energie-efficiënte manieren om uw huis te verwarmen, en de gebruikte panelen kunnen zeer duurzaam zijn.

Dit betekent dat u veel geld kunt besparen op uw energierekening. Infraroodverwarming Soest levert enkele van de meest efficiënte infraroodverwarmingen op de markt, zodat u er zeker van kunt zijn dat u de best mogelijke waarde voor uw geld krijgt.

Elektrische infraroodpanelen (IR) zijn de nieuwste technologie op het gebied van elektrische verwarming. Ze zijn tot drie keer duurzamer dan andere elektrische verwarmingstoestellen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor langdurig gebruik.

Een nauwkeurige temperatuurregeling via kamerthermostaten is zeer belangrijk om de energiekosten te drukken. Andere verwarmers, zoals een warmtepomp, gebruiken ook elektriciteit, maar hebben gemiddeld 7.500 kWh per jaar nodig. Met de juiste installatie en het juiste onderhoud kunnen elektrische IR-panelen u helpen geld te besparen op uw energierekening.

Elektrische verwarming met warmtegolven – dit is het verschil

Verwarmen met warmtegolven en warmteverspreiding zijn twee totaal verschillende methoden om een ruimte te verwarmen. Verwarmen met warmtegolven, ook bekend als infraroodstraling, verwarmt voorwerpen in de kamer rechtstreeks. De voorwerpen stralen vervolgens de warmte terug de kamer in, waardoor de lucht wordt verwarmd. Bij warmteverspreiding daarentegen wordt de lucht rechtstreeks verwarmd. De warme lucht stijgt dan op en verspreidt zich door de kamer.

Beide methoden hebben hun eigen voor- en nadelen. Verwarmen met warmtegolven is efficiënter, omdat de lucht niet eerst hoeft te worden verwarmd. Het kan echter minder comfortabel zijn, omdat de directe stralingswarmte uitdrogend kan zijn en voor sommige mensen ongemak kan veroorzaken.

Warmteverspreiding is comfortabeler, omdat de lucht gelijkmatig door de hele kamer wordt verwarmd. Het is echter minder efficiënt, omdat de lucht eerst moet worden verwarmd voordat deze kan opstijgen en zich door de kamer kan verspreiden. Uiteindelijk is het aan elk individu om te beslissen welke verwarmingsmethode voor hem of haar geschikt is.

Verwarmen met warmtegolven en warmteverspreiding

Verwarmen met warmtegolven betekent dat de hele ruimte gelijkmatig wordt verwarmd via infraroodgolven. Het voordeel hiervan is dat de hele ruimte tegelijkertijd aangenaam warm is. Het grote nadeel is echter dat deze vorm van verwarming vrij duur is.

Verwarming met warmteverspreiding daarentegen maakt gebruik van warme lucht om de ruimte te verwarmen. Het voordeel hiervan is dat het een goedkopere vorm van verwarming is. Het grote nadeel is echter dat het langer duurt voordat de hele ruimte gelijkmatig is verwarmd. Daardoor moeten mensen vaak kiezen tussen warm en zuinig.

Kenmerken van convectoren

Hoewel er verschillende soorten convectiekachels zijn, hebben ze één eigenschap gemeen: ze gebruiken elektriciteit, olie, gas of kolen als krachtbron om de lucht eromheen te verwarmen. De verwarmde lucht verwarmt vervolgens de mensen in de kamer. Bij convectiewarmte is er een constante luchtcirculatie in de kamer. Hierbij stijgt warme lucht op en daalt koude lucht. Een voordeel van convectieverwarming is dat deze gelijkmatig over de ruimte wordt verdeeld.

Er zijn echter ook enkele nadelen. Omdat de warme lucht zich bijvoorbeeld onder het plafond verzamelt, kan het moeilijk zijn om een kamer met hoge plafonds te verwarmen. Bovendien is de lucht nabij de grond meestal kouder, zodat mensen die op de grond zitten of slapen oncomfortabel kunnen zijn. Een ander nadeel van convectieverwarming is dat er stofdeeltjes in de lucht kunnen zweven.

Tot slot, omdat de muren koeler zijn dan de lucht in de kamer, zal de warme lucht op de muren afkoelen. Dit kan leiden tot vochtophoping in de muren. Om dit te voorkomen is het belangrijk om af en toe ramen en deuren te openen om frisse lucht in de kamer te laten en thermische energie te laten ontsnappen. Convectoren produceren hete, droge omgevingslucht en stofdeeltjes die rondzweven. Bovendien bestaat door dit alles het gevaar van schimmelvorming in de muren. Dit alles zorgt voor een onaangename omgeving.

Verwarmen met infrarood panelen

De infrarood verwarming heeft slechts enkele minuten nodig om verwarmende, infrarode stralen af te geven. De straling dringt diep door in de huid, waardoor u een aangename en comfortabele ervaring krijgt. Infrarood verwarming zendt infraroodstraling uit, die vergelijkbaar is met de warmte van zonnestralen. De warmte wordt rechtstreeks toegepast op mensen, muren of meubels. Omringende oppervlakken, zoals muren en vloeren, reflecteren de warmte terug de kamer in.

Iedereen binnen drie meter van het verwarmingspaneel voelt onmiddellijk de warmte, en dat geeft een aangenaam gevoel. In tegenstelling tot andere verwarmingsmethoden die de lucht verwarmen, werkt infraroodverwarming op voorwerpen in de kamer.

U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de circulatie van stof. In het algemeen zorgt het voor een veel comfortabeler binnenklimaat - dit geldt vooral voor mensen met astma. Infrarood verwarming heeft de volgende kenmerken:

 1. Ze produceren een gelijkmatige verwarming in een ruimte
 2. Er is geen luchtcirculatie, zodat stofdeeltjes wegzakken en de lucht schoon wordt
 3. De muren worden warmer dan de omgevingslucht
 4. Er ontstaat geen condensatie van vocht op de muren
 5. Gebruikers ervaren comfort bij lage luchttemperaturen
 6. Er ontsnapt weinig warmte-energie wanneer ramen en deuren worden geopend.

Slechts enkele elektrische kachels zijn echte infrarood verwarmingen

Slechts enkele elektrische kachels zijn echte infraroodkachels, de rest verspreidt warmte door convectie. Convectie is wanneer warme lucht opstijgt en koude lucht zakt. Elektrische convectoren hebben een ventilator die de warme lucht helpt circuleren. Vloerverwarmingen en andere oppervlakteverwarmingen maken ook gebruik van dit principe om de warmte te verspreiden. Dankzij de thermostaat kunt u eenvoudig de gewenste temperatuur instellen en het verbruik in de gaten houden. Bijverwarming met keramische kachels kan ook een goede optie zijn voor een goed geïsoleerd huis. De bovengenoemde systemen hebben een lange opwarmtijd.

Daardoor kunnen ze niet snel schakelen als de temperatuur buiten daalt. Om het binnen aangenaam warm te krijgen, moet u een tijdje geduld hebben. Veel elektrische radiatoren genereren niet alleen warmte door straling, maar ook door convectie. In tegenstelling tot traditionele verwarmers die werken door de lucht te verwarmen, werken infraroodverwarmers anders. In plaats daarvan zenden infraroodpanelen onschadelijke straling uit die mensen en voorwerpen verwarmt. U kunt de warmte van infraroodstraling op uw huid voelen, net zoals u op een zonnige dag de warmte van de zon kunt voelen, ook al is er geen direct contact tussen u en de bron van de straling.

Dankzij deze vorm van verwarming is het mogelijk om het energieverbruik tot 60 procent te verminderen in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen. Infrarood kachels zijn een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte, duurzame en veilige manier om zijn huis te verwarmen. Er zijn verschillende soorten elektrische infraroodverwarming beschikbaar, zoals keramische kachels, die stuk energiezuiniger zijn dan traditionele verwarmingssystemen.

Als u overweegt een infrarood verwarming aan te schaffen, breng dan zeker een bezoek aan onze showroom in Soest. Wij hebben een ruime keuze aan hoogwaardige infraroodverwarmers die voldoen aan uw wensen en budget. Wij bieden ook deskundig advies over welke infraroodverwarming voor u geschikt is, dus aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen.

 

Anderen zochten ook naar

keramische elementen, elektrische radiator woonkamer, elektrische plaatverwarming, ingebouwde thermostaat, elektrische kachel of infrarood, infrarood kachel, centrale verwarming, zuinige elektrische kachel infrarood, zuinige infrarood kachel, elektrische kachel zuinig, infrarood kachels verwarmen, elektrische verwarming woonkamer, elektrische kachel zonnepanelen, infrarood elektrische kachel, centrale verwarming, zuinige elektrische verwarming slaapkamer, beste elektrische verwarming woonkamer, elektrische paneel verwarming, zelfklevende infrarood verwarming, elektrische verwarmingselementen, meest energiezuinige elektrische verwarming, bijkomende verwarming, elektrische kachel zuinig, infrarood kachel zuinig, ingebouwde thermostaat, elektrische kachel, olie gevulde kachels, elektrische kachel infrarood, keramische kachels, zuinige elektrische kachel, elektrisch kacheltje zuinig, elektrische verwarming slaapkamer, beste elektrische verwarming woonkamer, elektrische kachel energiezuinig, regelbare thermostaat, energiezuinige elektrische kachel, elektrische kachel energiezuinig, centrale verwarming, elektrische kachel, verschil tussen infrarood en elektrische kachel, infrarood elektrisch verwarmingstoestel, keramische kachel, de zuinigste elektrische verwarming, infrarood straalkachel, convector kachel, infrarood heater, elektrisch kacheltje zuinig, infrarood kachel verwarmt

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • 5 Redenen Waarom Infrarood Verwarming Veilig Is Voor Dieren
  02 / Jun / 2023

  21 / Sep / 2022

  5 Redenen Waarom Infrarood Verwarming Veilig Is Voor Dieren

 • Infrarood Verwarming Serre
  23 / May / 2023

  21 / Sep / 2022

  Infrarood Verwarming Serre

 • Elektrisch kacheltje zuinig in gebruik
  17 / May / 2023

  21 / Sep / 2022

  Elektrisch kacheltje zuinig in gebruik

 • Infrarood verwarming of warmtepomp kopen
  17 / May / 2023

  21 / Sep / 2022

  Infrarood verwarming of warmtepomp kopen

 • Beste milieuvriendelijke verwarming om energierekening te verlagen
  17 / May / 2023

  21 / Sep / 2022

  Beste milieuvriendelijke verwarming om energierekening te verlagen

 • 5 Manieren Om Je Woonkamer Stijlvol Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming
  17 / May / 2023

  21 / Sep / 2022

  5 Manieren Om Je Woonkamer Stijlvol Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming

 • 7 Tips Om Je Garage Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming
  12 / May / 2023

  21 / Sep / 2022

  7 Tips Om Je Garage Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming

 • 5 Tips Om Je Badkamer Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming
  11 / May / 2023

  21 / Sep / 2022

  5 Tips Om Je Badkamer Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming

 •  Infrarood verwarming - 5 tips voor een duurzaam huis
  10 / May / 2023

  21 / Sep / 2022

   Infrarood verwarming - 5 tips voor een duurzaam huis

 • 5 Tips Om Je Serre Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming
  08 / May / 2023

  21 / Sep / 2022

  5 Tips Om Je Serre Te Verwarmen Met Infrarood Verwarming

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infraroodverwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »