• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

02 / Sep / 2023

Wat zijn de voordelen van een infrarood paneel?

De voordelen van infrarood verwarming zijn onder meer het ontbreken van ongewenste luchtcirculaties en de mogelijkheid om specifieke gebieden effectiever te bereiken. Infraroodpanelen stralen stralingswarmte uit. Het energieverbruik is gunstig. Een ander voordeel van het gebruik van infraroodverwarming is dat het relatief weinig energie verbruikt. De installatie was eenvoudig. Door de nieuwe afwerking en uitstraling ziet het er modern uit.

Wat zijn de voordelen van een infrarood paneel?
Blog

 

Als je op zoek bent naar een betaalbare, efficiënte en duurzame verwarmingsoptie, dan moet je zeker infrarood panelen overwegen. Niet alleen kunnen ze je geld besparen op je energierekening, maar ze hebben ook een aantal andere voordelen, zoals een betere luchtkwaliteit en een snelle opwarmtijd. Laten we eens nader kijken naar alle redenen waarom infrarood panelen een geweldige keuze zijn voor het verwarmen van je huis.

  • Infrarood panelen zijn een geweldige manier om geld te besparen op de energierekening en het milieu te helpen.

  • Ze zijn efficiënt, duurzaam, en hebben vele andere voordelen zoals een betere luchtkwaliteit en een snelle opwarmtijd.

  • Je kunt ze bedienen via het Smart Home systeem voor nog meer gemak.

 

In onze jaren bij Infrarood Verwarming Soest hebben we de unieke voordelen van infrarood verwarming gezien. Laten we enkele voordelen in detail bekijken:

Tabel 1: Energiebesparing en Kosten

 
AspectTraditioneel VerwarmingssysteemInfrarood Verwarming
Energieverbruik (kWh)100007500
Jaarlijkse kosten€2000€1500

Op basis van een gemiddelde woning kan infrarood verwarming leiden tot een energiebesparing van 25%, wat zich vertaalt naar een jaarlijkse kostenbesparing van €500.

Tabel 2: Comfort en Gezondheid

AspectTraditioneel VerwarmingssysteemInfrarood Verwarming
Luchtvochtigheid40%50%
Aantal stofdeeltjesHoogLaag

Met infrarood verwarming behoud je een gezondere luchtvochtigheid in huis, wat kan bijdragen aan een beter binnenklimaat, vooral in de winter.

 

Efficiënte en duurzame verwarming

Een van de belangrijkste voordelen van infrarood panelen is dat ze zeer efficiënt zijn. Ze zetten meer dan 95% van de energie die ze gebruiken om in warmte, wat betekent dat er heel weinig energie wordt verspild. Bovendien zijn ze duurzaam gebouwd en hebben ze een levensduur van ongeveer 25 jaar. Dat maakt ze een veel duurzamere optie dan andere soorten verwarming, zoals gaskachels, die om de paar jaar vervangen moeten worden.

Bespaar geld op de energierekening

Een ander groot voordeel van infrarood panelen is dat ze je kunnen helpen geld te besparen op je energierekening. Omdat ze zo efficiënt zijn, gebruiken ze minder energie dan andere soorten verwarming, wat betekent dat je elke maand een lagere energierekening krijgt. En omdat ze geen gas of olie gebruiken, bespaar je ook op de kosten van deze brandstoffen. Op lange termijn kunnen infrarood panelen zichzelf zelfs terugbetalen!

Verbeterde luchtkwaliteit en snelle opwarmtijd

Naast efficiënt en duurzaam bieden infrarood panelen ook een betere luchtkwaliteit en een snelle opwarmtijd. In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen die vertrouwen op circulerende lucht, verwarmen infrarood panelen objecten rechtstreeks. Dit betekent dat er geen stof of pollen door de lucht circuleren, wat de luchtkwaliteit voor mensen met allergieën of astma sterk kan verbeteren. Omdat infrarood panelen voorwerpen rechtstreeks verwarmen, warmen ze bovendien veel sneller op dan andere soorten verwarming, zodat je minder lang hoeft te wachten tot je huis de gewenste temperatuur heeft bereikt.

Wat zijn infrarood panelen nu precies?

Infrarood panelen zijn een vorm van verwarming die infrarode golven gebruikt om voorwerpen in een kamer op te warmen. In tegenstelling tot andere vormen van verwarming die lucht als medium gebruiken, gaan infrarood golven rechtstreeks naar voorwerpen, zodat ze niet verspild worden aan het opwarmen van de lucht eromheen. Daardoor zijn infrarood panelen veel efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen en kunnen ze helpen de energierekening te verlagen. Bovendien produceren infrarood panelen geen schadelijke emissies, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor wie zijn impact op het milieu wil beperken. Met zoveel voordelen is het geen wonder dat infrarood panelen steeds populairder worden.

Infrarood verwarming en Smart Home systemen

Het Smart Home systeem is ontworpen voor gemak en efficiëntie, en de infrarood panelen vormen daarop geen uitzondering. Dankzij het Smart Home systeem kun je de panelen overal in huis met een paar klikken bedienen. Met het systeem kun je ook plannen wanneer de panelen aan of uit moeten, zodat je ervoor kunt zorgen dat je huis altijd een comfortabele temperatuur heeft. Bovendien kan het Smart Home systeem waardevolle gegevens leveren over je energieverbruik, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen over hoe je je panelen efficiënter kunt gebruiken. Met het Smart Home systeem is het bedienen van je infrarood panelen nog nooit zo eenvoudig geweest.

Zoals je ziet zijn er vele redenen waarom infrarood panelen een geweldige keuze zijn voor het verwarmen van je huis. Als je op zoek bent naar een betaalbaar alternatief voor conventionele verwarming dat ook efficiënt en duurzaam is, dan zijn infraroodpanelen zeker het overwegen waard. Dus waarom zou je ze niet eens proberen? Je zult misschien verrast zijn over hoe leuk je ze vindt!

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Infrarood paneel Tuinhuis
    21 / Mar / 2024

    02 / Sep / 2023

    Infrarood paneel Tuinhuis

  • Infrarood paneel Terras
    19 / Mar / 2024

    02 / Sep / 2023

    Infrarood paneel Terras

  • Infrarood paneel Praktijkruimte
    16 / Mar / 2024

    02 / Sep / 2023

    Infrarood paneel Praktijkruimte

  • Infrarood paneel Kelder
    15 / Mar / 2024

    02 / Sep / 2023

    Infrarood paneel Kelder

  • Infrarood paneel Atelier
    14 / Mar / 2024

    02 / Sep / 2023

    Infrarood paneel Atelier

  • Infrarood paneel Restaurant
    13 / Mar / 2024

    02 / Sep / 2023

    Infrarood paneel Restaurant

  • Infrarood paneel Kleedkamer
    12 / Mar / 2024

    02 / Sep / 2023

    Infrarood paneel Kleedkamer

  • Infrarood Paneel Slaapkamer
    11 / Mar / 2024

    02 / Sep / 2023

    Infrarood Paneel Slaapkamer

  • Infrarood paneel Winkel
    09 / Mar / 2024

    02 / Sep / 2023

    Infrarood paneel Winkel

  • Infrarood Paneel Klaslokaal
    06 / Mar / 2024

    02 / Sep / 2023

    Infrarood Paneel Klaslokaal

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »