• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

28 / Aug / 2023

Wat verbruikt een infrarood paneel?

Infraroodverwarming wint steeds meer aan populariteit als energiezuinige en comfortabele manier om je huis te verwarmen. Maar hoeveel energie verbruikt zo’n infraroodpaneel eigenlijk en hoe kun je het verbruik in de hand houden?

Bij Infrarood Verwarming Soest krijgen we regelmatig vragen over het verbruik van infraroodpanelen. In dit artikel behandelen we daarom uitgebreid het energieverbruik van infraroodverwarming. We kijken naar factoren als de grootte van de ruimte, isolatie en het vermogen van de panelen. Ook geven we praktische tips om het verbruik te beperken. Zo helpen we je een weloverwogen keuze te maken voor deze comfortabele en duurzame manier van verwarmen.

Wat verbruikt een infrarood paneel?
Blog

 

Inzicht in het verbruik van infrarood panelen

Wat verbruikt een infrarood paneel? De hoeveelheid energieverbruik van een infrarood paneel hangt af van verschillende factoren, waaronder de omvang van de ruimte, de isolatie van de ruimte, en het wattage van het paneel zelf. Over het algemeen zijn infrarood panelen een energiezuinige verwarmingsoplossing.

Energiezuinige verwarming met infrarood

Infrarood verwarming is een energiezuinige en comfortabele manier om je woning te verwarmen. De energie die een infrarood paneel verbruikt, hangt af van verschillende factoren, zoals de isolatie van de woning, het aantal ramen, en de indeling van de kamer.

Afhankelijkheid van ruimte en isolatie

In goed geïsoleerde, nieuwe woningen ligt het verbruik van infrarood panelen tussen de 20 en 25 watt per m3. Bij oudere woningen met minder goede isolatie, ligt dit verbruik tussen de 30 en 35 watt per m3. Het blijkt dus duidelijk dat hoe beter de isolatie van de ruimte, hoe lager het verbruik van de infrarood verwarming.

Besparing op lange termijn

Infrarood panelen maken gebruik van elektriciteit om warmte te genereren en hun verbruik is afhankelijk van factoren zoals de grootte van de ruimte en de woningisolatie. Ze zijn vrij energiezuinig en kunnen tot 25% besparen op je energierekening. Het is daarom een slim idee om te investeren in infrarood panelen met korrelstructuur of gladde structuur, zowel voor het milieu als voor je portemonnee.

Infrarood Verwarming Soest: Experts in Infrarood

Wil je meer weten over infrarood panelen of hulp bij het berekenen van het benodigde vermogen voor jouw situatie? Bij Infrarood Verwarming Soest hebben we de expertise in huis om je van het juiste advies te voorzien. Bezoek ons op www.infraroodverwarming-soest.nl/service/ voor persoonlijk advies of om de rekenhulpmiddel op onze website te gebruiken.

Veel gestelde vragen over verbruik van infrarood verwarming

Hoe kan ik het verbruik van infraroodverwarming berekenen?

Het verbruik van een infraroodpaneel kan worden berekend door rekening te houden met het vermogen van het paneel (in Watt), hoeveel tijd het paneel aan staat en het tarief per kilowattuur. Een eenvoudig voorbeeld: een paneel van 600 Watt dat 3 uur per dag aan staat, verbruikt 1,8 kilowattuur op een dag. Vermenigvuldig dit met je tarief per kilowattuur om de dagelijkse kosten te berekenen. Voor meer informatie, bekijk onze FAQ of onze informatieblog.

Hoeveel vermogen heb ik nodig om met infrarood te verwarmen?

Het benodigde vermogen en bijbehorend verbruik hangt af van een aantal factoren zoals de grootte en isolatiewaarde van de ruimte, en de buitentemperatuur. Over het algemeen wordt aangenomen dat je ongeveer 60 watt per vierkante meter nodig hebt voor ruimtes met een goede isolatie. Voor gedetailleerde informatie, raadpleeg onze vermogenscalculator.

Hoeveel verbruikt een infraroodpaneel?

Het verbruik van een infraroodpaneel hangt af van het vermogen van het paneel (uitgedrukt in wattage) en de tijd dat het paneel actief is. Typisch hebben infraroodpanelen een vermogen tussen 200 en 1000 watt. Bij een gemiddeld gebruik van 3 uur per dag, betekent dit een verbruik van 0,6 tot 3 kilowattuur per dag. Overweeg ook onze mobiele panelen voor flexibele verwarmingsoplossingen.

Hoe kan ik infrarood verwarming kopen?

Om een infrarood verwarming te kopen, kunt u contact opnemen met onze adviseurs, zij zullen u begeleiden en adviseren over het beste product voor uw behoeften. U kunt ook onze producten bekijken en kopen via onze website of geautoriseerde verkooppunten. Bekijk ook onze montageservice voor een zorgeloze installatie.

Kunnen infraroodpanelen als hoofdverwarming dienen?

Ja, infraroodpanelen kunnen zeker dienen als hoofdverwarming. Ze zijn zeer efficiënt, want ze verwarmen mensen, vloeren en muren direct, in plaats van de lucht. Dit betekent dat de comforttemperatuur sneller bereikt wordt en het paneel minder lang aan hoeft te zijn. Voor een optimale ervaring, overweeg onze infraroodpanelen met LED-verlichting.

Is infraroodverwarming duur om te gebruiken?

Het verbruik van de infraroodverwarming hangt grotendeels af van het vermogen van het paneel en hoe lang het paneel aan staat. Over het algemeen kan worden gezegd dat infraroodverwarming een kostenefficiënte optie kan zijn, vooral in goed geïsoleerde ruimtes en bij gebruik als bijverwarming. Voor meer inzicht in de kosten, bezoek onze IP-waardes pagina.

Hoe verbruikt een infraroodpaneel minder energie?

Infraroodpaneel verbruikt minder energie omdat het warmte direct overbrengt op mensen, vloer en muren, in plaats van de lucht te verwarmen. De warmte blijft lang in de muren en vloer hangen waardoor het paneel minder lang aan hoeft te zijn. Bovendien zijn infraroodpanelen vrijwel direct na inschakelen op volle sterkte waardoor ze zeer efficiënt zijn. Voor meer details, bekijk onze over ons pagina.

Is verwarmen met infrarood duur?

De kosten van verwarmen met infrarood hangen af van een aantal factoren zoals het vermogen van het paneel, hoe lang het aan staat, en de prijs die u per kilowattuur betaalt voor elektriciteit. Over het algemeen kan infraroodverwarming een kostenefficiënte optie zijn. Ook is het een duurzame keuze omdat het gebruik maakt van elektriciteit, die kan worden opgewekt met zonnepanelen. Voor meer informatie over de voordelen van infrarood, bezoek onze woonkamer verwarming en badkamer verwarming secties.

Wat zijn de maandelijkse kosten van een infraroodpaneel?

De maandelijkse kosten van het gebruik van een infraroodpaneel hangen af van het vermogen van het paneel, hoe lang het paneel dagelijks aan staat, en het tarief per kilowattuur dat u betaalt voor elektriciteit. Om een ruwe schatting te maken, kunt u het dagelijks verbruik vermenigvuldigen met het aantal dagen in de maand en dit vermenigvuldigen met het tarief per kilowattuur. Voor meer informatie over de kosten en voordelen van infrarood, bezoek onze elektrische convectoren pagina.

Hoe weet ik hoeveel watt ik nodig heb om te verwarmen met infrarood?

Om te berekenen hoeveel watt je nodig hebt om te verwarmen met infrarood, houd je rekening met de grootte van de ruimte en de isolatiewaarde. Over het algemeen heb je ongeveer 60 watt per vierkante meter nodig voor een goed geïsoleerde ruimte. Ons adviesteam kan desgewenst een gedetailleerdere berekening maken. Voor meer informatie, bezoek onze thermostaten en infrarood spiegels pagina's.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
  10 / Jul / 2024

  28 / Aug / 2023

  Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

 • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
  10 / Jul / 2024

  28 / Aug / 2023

  Wat kost elektrische verwarming woonkamer

 • Infrarood Paneel Kantoor
  10 / Jun / 2024

  28 / Aug / 2023

  Infrarood Paneel Kantoor

 • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
  08 / Jun / 2024

  28 / Aug / 2023

  De perfecte terrasverwarmer voor horeca

 • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
  07 / Jun / 2024

  28 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

 • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
  07 / Jun / 2024

  28 / Aug / 2023

  Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

 • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
  06 / Jun / 2024

  28 / Aug / 2023

  Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

 • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
  05 / Jun / 2024

  28 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

 • Infrarood terrasverwarmers
  04 / Jun / 2024

  28 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmers

 • De beste infrarood terrasverwarmers van 2024
  31 / May / 2024

  28 / Aug / 2023

  De beste infrarood terrasverwarmers van 2024

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »