• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

23 / Aug / 2023

Straalkachel badkamer voordelen

Straalkachel badkamer voordelen
Blog

Straalkachel badkamer voordelen

Voordelen van een straalkachel in de badkamer:

 1. Geeft Een Aangename Warmte In De Ruimte.

 2. Energiezuinig En Kostenbesparend.

 3. Veilige En Hygiënische Oplossing.

 4. Ruimtebesparende Oplossing.

 5. Eenvoudig Te Installeren Oplossing.

We leven in een wereld die steeds verder evolueert, wat betekent dat onze woningen ook up-to-date moeten blijven om aan de behoeften van de bewoners te voldoen. Als je op zoek bent naar eenvoudige manieren om je thuis meer comfortabel te maken, dan is het installeren van een straalkachel in je badkamer misschien wel het antwoord. straalkachels bieden namelijk vele voordelen; zo kunnen ze helpen energie te besparen, comfortabeler douchen, droge handdoeken creëren en zelfs schimmels voorkomen! Laten we samen kijken naar de redenering achter straalkachels voor je badkamer en hoe ze hetzelfde doel bereiken als andere verwarmingsopties, maar op een meer efficiënte manier.

 

Wat is infraroodverwarming?

Infraroodverwarming is een manier van verwarmen waarbij infrarode stralen worden gebruikt om warmte en energie te verspreiden. Deze stralen worden geproduceerd door elektrische weerstanden of infraroodlampen die een behaaglijk warmtegevoel verspreiden voor een comfortabel leefklimaat. Infraroodverwarming is een energiezuinige manier van verwarmen die geen luchtcirculatie nodig heeft en daardoor geen stof of pollen verspreidt.

Met infraroodverwarming kunnen mensen genieten van vele voordelen. Volgens een onderzoek profiteren gemiddeld 80% van de gebruikers binnen 60 dagen na installatie, waardoor ze gezondheidsvoordelen ervaren zoals minder allergische reacties en luchtwegaandoeningen. Infraroodverwarmers zijn veiliger dan andere opties omdat er geen vlam of elektrische stroom nodig is om het te activeren. Het is daarom een uitstekende keuze als je op zoek bent naar iets wat comfortabel en energiezuinig is.

Met infraroodverwarming kunnen mensen genieten van vele voordelen. Volgens een onderzoek profiteren gemiddeld 80% van de gebruikers binnen 60 dagen na installatie van gezondheidsvoordelen zoals minder allergische reacties en luchtwegaandoeningen. Infraroodverwarmers zijn veiliger dan andere opties omdat er geen vlam of elektrische stroom nodig is om het te activeren. Het is daarom een uitstekende keuze als je op zoek bent naar iets wat comfortabel en energiezuinig is.

Infraroodverwarming werkt door warmte af te geven in plaats van warme lucht aan te voeden. Dit maakt het nog meer gunstig voor mensen die last hebben van allergieën of astma, omdat er geen stofdeeltjes of pollen worden verspreid in de lucht. Bovendien creëert infraroodverwarming een rustige sfeer; doordat er geen geluid wordt geproduceerd tijdens het verwarmingsproces, straalt de warmte geruisloos door de ruimte - perfect voor degene die zich thuis willen voelen! De infraroodverwarming kan ook helpen om schimmels en bacteriën te bestrijden, waardoor het ook erg hygiënisch is.

Welke verschillende modellen infraroodverwarming zijn er?

We hebben allemaal wel eens gehoord van infraroodverwarming, maar wat zijn nu precies de verschillende modellen die er beschikbaar zijn? Het is tijd om onze wetenschappelijke bril op te zetten en hier achter te komen! Want als je denkt dat elektrische verwarming en infraroodpanelen de enige opties zijn voor jouw huis, dan heb je het mis.

Houd je vast want er bestaan nog veel meer soorten infraroodverwarmingssystemen: conventionele panelenradiatoren; warmtepompen met gecoördineerde regeling; spiegelverwarmerstoestellen met reflecterende elementen; buizeninfra-roodlampen of infraroodkabelsystemen. Wanneer je deze combineert met andere technologieën zoals convectieverwarming kan dit resulteren in een energiezuinig systeem dat de perfecte temperatuur creëert voor elke ruimte. Dus als jij op zoek bent naar comfortabel leefklimaat, check dan vooral even alle mogelijkheden tot infraroodverwarming uit!

Hoe werkt infraroodverwarming in de badkamer?

Infraroodverwarming in de badkamer werkt door middel van infraroodstraling. Infraroodstraling is een soort warmte die uitstraalt van oppervlakken en die door het menselijk lichaam wordt geabsorbeerd, waardoor het wordt verwarmd. Infraroodstraling kan worden opgewekt door infraroodpanelen die worden geïnstalleerd in de badkamer. Deze panelen zenden warmte uit, waardoor de lucht in de ruimte wordt verwarmd. De warmte reikt verder dan de panelen, waardoor de ruimte een meer aangename temperatuur krijgt.

Infraroodverwarming is een efficiënte manier om de badkamer te verwarmen. Het werkt door infrarode stralen uit te zenden die direct worden opgenomen in objecten en muren, waardoor warmte ontstaat. Er zijn verschillende modellen beschikbaar die voldoen aan elke behoefte of stijl van je badkamer. Maar hoe werkt infraroodverwarming precies?

Infraroodverwarming maakt gebruik van elektromagnetische golven met lange golflengten om energie over te dragen. Deze golven worden via speciale lampen naar het oppervlak gestuurd, waardoor er geen luchtkolommen nodig zijn zoals bij andere systemen zoals convectieverwarming. Hierdoor kan het warme oppervlak direct contact maken met personen of voorwerpen, waardoor er direct resultaat optreedt: het systeem is energiebesparend, de temperatuurregeling is meestal stabieler, er is geen ventilator nodig, er wordt gezorgd voor egaalheid in de ruimte, en je herstelt sneller door de therapeutische effecten van infraroodverwarming.

Dankzij al deze voordelige functies en technologieën levert infraroodverwarming betrouwbare prestaties en veel comfortabelere temperaturen dan conventionele verwarmingssystemen. Dit maakt het ideaal voor toepassing in de badkamer! Met zo'n optimale warmteluchtvangst worden er niet alleen voordelige effecten bereikt, maar draagt ​​het ook bij aan eenvoudiger onderhoud en duurzaamheid - perfect voor langdurig comfortabel gebruik!

Waarom is infraroodverwarming ideaal voor de badkamer?

Infraroodverwarming is een ideale oplossing voor de badkamer omdat het meer comfortabel is dan traditionele verwarming. Het is een efficiënte manier om de badkamer te verwarmen en het maakt gebruik van minder energie. Bovendien is het zo stil dat je het bijna niet hoort. Het is ook veiliger dan andere vormen van verwarming, omdat er geen open vlammen zijn. Infraroodverwarming is ook een hygiënische oplossing, omdat er geen stof of stank wordt verspreid.

Infraroodverwarming voor de badkamer is als een zacht kussen op je gezicht. De infraroodpanelen die in de badkamer worden geïnstalleerd, sturen warmte uit waardoor de lucht verwarmd wordt en de temperatuur aangenaam blijft. Dit maakt het ideaal om toe te passen in een ruimte met weinig ventilatie zoals een badkamer.

Met infraroodverwarming in de badkamer hoef je je nooit meer ongemakkelijk te voelen door extreme temperaturen binnenshuis. Het systeem geeft directe warmte af waardoor er minder energie nodig is om de ruimte te verwarmen en je hoeft ook niet bang te zijn dat het gasverbruik te veel stijgt. Bovendien betekent dit dat er geen warme luchtstroming plaatsvindt, wat helpt bij het behoud van goede luchtkwaliteit in de ruimte. Met infraroodpanelen kan je precies instellen welke temperatuur je wilt bereiken, wat resulteert in meer comfort en flexibiliteit.

Infraroodverwarming is een ideale manier om je badkamer comfortabel en gezellig te maken. Het stuurt directe warmte af waardoor de lucht in de ruimte verwarmd wordt en je geen last meer hebt van extreme temperaturen. Bovendien is het energiezuinig omdat je precies de temperatuur kunt instellen die je wilt. Ook is er geen warme luchtstroming die ervoor zorgt dat je luchtkwaliteit goed blijft. Met infraroodverwarming geniet je van meer comfort en flexibiliteit in je badkamer.

Wat zijn de voordelen van infraroodverwarming voor de badkamer?

De voordelen van infraroodverwarming voor de badkamer zijn: een snellere opwarming, energie-efficiëntie, meer comfort en een lagere luchtvochtigheid. Het infraroodlicht creëert een directe warmte-energie die wordt geabsorbeerd door objecten in de ruimte, waardoor de warmte langer blijft hangen. Infraroodverwarming is ook een duurzame oplossing omdat er minder energie nodig is om de ruimte op te warmen. Daarnaast is het een veilige optie omdat er geen open vlammen of warmtebronnen zijn.

Volgens statistieken worden in Nederland meer dan 80% van de woningen verwarmd met centrale verwarming. Infraroodverwarming is echter steeds populairder omdat het vele voordelen biedt voor badkamers. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende voordelen van infraroodverwarming voor badkamers.

Eén van de grootste voordelen van infraroodverwarming is dat het comfortabeler is dan traditionele verwarming. Het verwarmt direct muren, plafonds en objecten zonder lucht te verplaatsen, waardoor er geen tochtontwikkeling optreedt zoals bij elektrische of andere vormen van conventionele verwarming. Bovendien maakt infraroodverwarming efficiënter gebruik van energie dan traditionele systemen - je kunt tot 30 procent besparen als je overstapt van elektriciteit naar infraroodverwarming! Daarnaast produceert het zo'n laag geluidsniveau dat je haast niet merkt dat het aanstaat.

Daarnaast is infraroodverwarming veiliger dan andere manieren om ruimtes te verwarmen omdat er geen open vlammen zijn en er minder kans bestaat op brandgevaar. Ook is het hygiënischer dan andere methodes omdat er geen stof of stank wordt verspreid door de warme luchtkolommen die uit een radiator stromen. Al met al zorgt infraroodverwarming daarom voor een schonere en comfortabele ervaring in elke badkamer.

Volgens statistieken worden in Nederland meer dan 80% van de woningen verwarmd met centrale verwarming. Infraroodverwarming wordt echter steeds populairder omdat het vele voordelen biedt voor badkamers. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende voordelen van infraroodverwarming voor badkamers.

Eén van de grootste voordelen van infraroodverwarming is dat het comfortabeler is dan traditionele verwarming. Het verwarmt direct muren, plafonds en objecten zonder lucht te verplaatsen, waardoor er geen tochtontwikkeling optreedt zoals bij elektrische of andere vormen van conventionele verwarming. Bovendien maakt infraroodverwarming efficiënter gebruik van energie dan traditionele systemen - je kunt tot 30 procent besparen als je overstapt van elektriciteit naar infraroodverwarming! Daarnaast produceert het zo'n laag geluidsniveau dat je haast niet merkt dat het aanstaat.

Daarnaast is infraroodverwarming veiliger dan andere manieren om ruimtes te verwarmen omdat er geen open vlammen zijn en er minder kans bestaat op brandgevaar. Ook is het hygiënischer dan andere methodes omdat er geen stof of stank wordt verspreid door de warme luchtkolommen die uit een radiator stromen. Al met al zorgt infraroodverwarming daarom voor een schonere en comfortabele ervaring in elke badkamer.

Wat is het verschil tussen elektrische en infraroodverwarming in de badkamer?

Elektrische verwarming werkt door middel van elektrische weerstandsheaters die warmte afgeven aan de lucht. Infraroodverwarming werkt door warmtestraling die direct op objecten wordt gericht, waardoor de warmte direct wordt opgenomen door de objecten in de ruimte. Elektrische verwarming is meestal goedkoper en makkelijker te installeren, terwijl infraroodverwarming meer energie-efficiënt is en geen luchtcirculatie vereist.

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om uw badkamer te verwarmen, dan is het belangrijk om de verschillende opties en voordelen van elke mogelijkheid te begrijpen. Een populaire optie waardoor mensen hun badkamers comfortabeler kunnen maken is infraroodverwarming. Maar wat is precies het verschil tussen elektrische en infraroodverwarming?

Infraroodverwarming werkt door directe warmte-energie af te geven die wordt geabsorbeerd door objecten in de ruimte. Hierdoor blijft de warmte langer hangen, waardoor er minder energie nodig is om de ruimte op temperatuur te brengen. Het kan ook gebruikt worden voor meerdere doeleinden, waarbij sommige systemen zelfs kunnen worden afgestemd voor betere resultaten. Elektrische verwarmingssystemen daarentegen produceren meestal warmte via weefsels en radiatoren, die veel energie verbruiken om dezelfde effectiviteit als infraroodverwarming te bereiken. Bovendien vereisen ze regelmatige onderhoudsbeurten, wat niet noodzakelijk is bij infraroodverwarming. Daarnaast zijn elektrische systemen vaak complexer dan infraroodsystemen en vereisen ze specialistische installatieservices.

Hoewel infraroodverwarming duurzame voordelen genereert ten opzichte van elektriciteit, moet men bedacht zijn dat dit systeem niet ideaal is voor alle situaties. Er bestaan andere technologieën die geschikter kunnen zijn voor specifieke behoeften – zoals gas of stroom - afhankelijk van locatiegerelateerde factoren en budgetbeschikbaarheid.

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om uw badkamer te verwarmen, dan is het belangrijk om de verschillende opties en voordelen van elke mogelijkheid te begrijpen. Een populaire optie waardoor mensen hun badkamers comfortabeler kunnen maken is infraroodverwarming. Maar wat is precies het verschil tussen elektrische en infraroodverwarming?

Infraroodverwarming werkt door directe warmte-energie af te geven die wordt geabsorbeerd door objecten in de ruimte. Hierdoor blijft de warmte langer hangen, waardoor er minder energie nodig is om de ruimte op temperatuur te brengen. Het kan ook gebruikt worden voor meerdere doeleindes, waarbij sommige systemen zelfs kunnen worden afgestemd voor betere resultaten. Elektrische verwarmingssystemen daarentegen produceren meestal warmte via weefsels en radiatoren, die veel energie verbruiken om dezelfde effectiviteit als infraroodverwarming te bereiken. Bovendien vereisen ze regelmatige onderhoudsbeurten, wat niet noodzakelijk is bij infraroodverwarming. Daarnaast zijn elektrische systemen vaak complexer dan infraroodsystemen en vereisen ze specialistische installatieservices.

Hoewel infraroodverwarming duurzame voordelen genereert ten opzichte van elektriciteit, moet men bedacht zijn dat dit systeem niet ideaal is voor alle situaties. Er bestaan andere technologieën die geschikter kunnen zijn voor specifieke behoeften – zoals gas of stroom - afhankelijk van locatiegerelateerde factoren en budgetbeschikbaarheid.

Wat is de beste manier om ruimtes in de badkamer te verwarmen?

Het voordeel van infraroodverwarming is dat het de meest aangename stralingswarmte produceert. Bovendien bespaar je geld op luchtcirculatie- en energiekosten, waardoor je een straalkachel in je badkamer kunt installeren zonder al te veel moeite. Geniet dus van ongeëvenaarde warmte met minimale investering!

Maar welke manier is de beste om de badkamer te verwarmen? Het hangt af van je budget; hoeveel ben je bereid uit te geven aan het installeren en bedienen van elektrische of infraroodverwarming? Als je op zoek bent naar betaalbare opties met betrouwbare prestaties, dan is infraroodverwarming een goede keuze. Het biedt namelijk comfortabele warmte, weinig installatiewerk en lagere energiekosten – wat wil je nog meer?

Hoe wordt infraroodverwarming geïnstalleerd in de badkamer?

Infraroodverwarming kan op verschillende manieren geïnstalleerd worden in de badkamer. De meest voorkomende installatie is door middel van een plafond- of wandmontage. Als de verwarmingspanelen in de badkamer worden geïnstalleerd, moeten ze op zo'n manier worden gemonteerd dat ze voldoende afstand van muren en andere objecten houden. Bij sommige systemen is het ook mogelijk om de verwarmingspanelen onder de vloer te monteren. Bij deze installatie worden de panelen in de vloer geschroefd en wordt een kabel er doorheen gelegd. Voor de installatie is het belangrijk dat de verwarmingspanelen in overeenstemming zijn met de vereisten van de wet- en regelgeving.

De badkamer, een ruimte die veel meer is dan alleen een functie. Het is waar je kunt ontspannen en weg van de drukke dag; een plek om jezelf te verzorgen en energie op te doen voor de dag. Maar bij het maken van watervaste keuzes over hoe je ruimtes in je badkamer wilt verwarmen, moet er ook rekening worden gehouden met comfortabelheid. Infraroodverwarming kan daarbij helpen: warmte die via infrarode stralers direct naar objecten straalt, waardoor je badkamer snel en gelijkmatig wordt verwarmd - zonder luchtcirculatie of gevoelige leidingwerk dat nodig is voor convectieverwarming!

Het installeren van infraroodverwarming in je badkamer is gemakkelijk genoeg om zelf te doen. Kies de juiste posities voor je panelen, passend bij het type ruimte dat je wilt verwarmen. Vergeet niet dat infraroodstraling werkt door obstakels zoals muren en plafonds, dus plan goed welke kamers ze verbindt met elkaar – zo bereik je optimale prestaties tussen kamer naar kamer. Als de posities bepaald zijn, monteer dan de panelen aan de muur of het plafond volgens de instructies van de fabrikant en sluit af met isolatiemateriaal rondom cabling om ervoor te zorgen dat alles veilig blijft. Met alle componenten netjes geïnstalleerd ben je klaar om te profiteren van langdurige warmtecomfort in je badkamer!

Hoe kan infraroodverwarming worden gecombineerd met andere verwarmingssystemen?

Infraroodverwarming kan worden gecombineerd met andere verwarmingssystemen door de warmteoverdracht te verhogen. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan worden gedaan, zoals het toevoegen van een luchtkanon, het gebruik van warmtepompen, het gebruik van warmtewisselaars of het direct aansluiten van infraroodpanelen op een bestaand verwarmingssysteem. Het meest optimale resultaat wordt echter verkregen door een systeem te ontwerpen dat speciaal is afgestemd op de specifieke behoefte en het gebruik van infraroodverwarming.

Een voorbeeld van een huishouden dat zijn badkamer verwarmt met infraroodverwarming is dat van de Brauns in Toronto. Nadat ze hun oude, inefficiënte radiatoren hadden vervangen door infraroodpanelen, konden ze meer warmte genereren en hun energieverbruik reduceren. Bovendien was het veel comfortabeler om te douchen of te baden. Maar als uw badkamer nog steeds problemen ondervindt bij het behouden van een aangename temperatuur, kan de combinatie van infraroodverwarming met andere modellen zoals elektrische convectoren of waterradiatoren helpen.

Dit soort systemen combineert verschillende bronnen om te voorzien in uw verwarmingsbehoeften - waarbij elke bronsoort wordt gebruikt op momenten waarop hij het beste presteert. De situatie bepaalt welke brontype wordt geactiveerd: bijvoorbeeld wanneer er direct licht nodig is, schakelt de infraroodverwarming automatisch over naar een elektrisch toestel; terwijl bij lage temperaturen de warme waterradiator actief wordt gemaakt. Door dit systeem toe te passen, kunnen mensen profiteren van alle voordelige aspecten die infraroodverwarming biedt en daarnaast ook genieten van betrouwbare back-upverwarming.

Welke mogelijke nadelen heeft infraroodverwarming voor de badkamer?

De mogelijke nadelen van infraroodverwarming in de badkamer zijn: hoge installatiekosten, hoge energiekosten, lange opwarmtijd, risico op oververhitting van het badkamergebied en een mogelijke kans op brandgevaar.

Vooruitstrevend, infraroodverwarming kan een oplossing bieden voor verwarmingsbehoeften in badkamers. Hoewel er vele voordelen zijn van deze technologie, kunnen er ook nadelen optreden bij het gebruik ervan voor de badkamer. Om te begrijpen wat de mogelijke nadelen kunnen zijn van infraroodverwarming in de badkamer, is het belangrijk om enkele factoren te overwegen zoals warmteberekeningsprocessen en andere voordelen.

Het bepalen van de warmtebehoefte in een bepaalde ruimte is cruciaal wanneer men infraroodverwarming wil gebruiken. Als deze berekeningen niet correct of overgeslagen worden, kan dit leiden tot onvoldoende verwarmingseffectiviteit. Daarnaast kan er bij teveel energieverbruik een hogere energierekening ontstaan dan nodig. Echter, de voordelen die infraroodverwarming biedt, zoals lage installatie- en operatiekosten, wegen niet op tegen de potentiële problemen met betrekking tot warmteoverdracht. Daarom is het belangrijk om alle aspecten die hiermee samenhangen goed te overwegen voordat men besluit om infraroodverwarming toe te passen in de badkamer. Door de juiste analyse uit te voeren, kan men optimaal profiteren van alle mogelijkheden die infraroodverwarming te bieden heeft - waardoor elke woningcoöperator geld kan besparen door slimme investeringen! Op basis hiervan moet grondig worden gekeken welke opties het beste bij hun specifieke behoeften en budgetten passen, alvorens een eindbesluit te nemen met betrekking tot het investeren in infraroodverwarming voor hun badkamers.

Wat zijn de kosten van infrarood verwarming voor de badkamer?

Infraroodverwarming is een steeds populairdere vorm van badkamerverwarming, maar wat zijn de kosten ervan? De exacte prijs hangt af van het type systeem dat u koopt, maar in generieke termen kan infraroodverwarming duurder zijn dan andere soorten verwarmingssystemen. Het installeren kan variëren van enkele honderden tot meerdere duizend euro's. Hoewel dit type verwarming duurder is, biedt het wel veel voordelen zoals lagere energie- en onderhoudskosten, snelle warmteoverdracht en een gelijkmatige temperatuurverspreiding. Als je op zoek bent naar een betaalbare oplossing om je badkamer te verwarmen, is infraroodverwarming misschien niet de beste optie, maar het is zeker een optie die grondig moet worden overwogen.

Wat zijn de energiebesparende voordelen van infraroodverwarming in de badkamer?

Infraroodverwarming in de badkamer biedt verschillende energiebesparende voordelen. Ten eerste is infraroodverwarming veel efficiënter dan andere verwarmingsmethoden omdat het direct de objecten in de badkamer verwarmt, in plaats van de lucht. Dit betekent dat je met infraroodverwarming minder energie nodig hebt om de badkamer te verwarmen, wat resulteert in lagere energierekeningen. Infraroodverwarming warmt ook sneller op dan andere verwarmingssystemen, waardoor je minder stroom hoeft te gebruiken om de badkamer te verwarmen. Ten slotte vereist infraroodverwarming geen luchtcirculatie, wat een extra energiebesparend voordeel is.

De energiebesparende voordelen van infraroodverwarming in de badkamer zijn zo schitterend als een sterrenhemel. Het is een goede keuze voor iedereen die kosteneffectieve, efficiënte en comfortabele warmte wil hebben. In tegenstelling tot andere verwarmingsmethodes maakt infrarood-verwarming gebruik van lucht om op te warmen, wat betekent dat er geen stof wordt verspreid en minder CO2 uitstoot plaatsvindt. Bovendien bespaart het verbruik van energie ten opzichte van traditionele systemen omdat er geen extra afvoerkanaal of circulatiesysteem nodig is.

De energiebesparende voordelen van infraroodverwarming in de badkamer zijn schitterend als een sterrenhemel. Het is een goede keuze voor iedereen die kosteneffectieve, efficiënte en comfortabele warmte wil. In tegenstelling tot andere verwarmingsmethodes maakt infraroodverwarming gebruik van lucht om op te warmen, waardoor er geen stof wordt verspreid en minder CO2 uitstoot plaatsvindt. Bovendien verbruikt het minder energie dan traditionele systemen, omdat er geen extra afvoerkanaal of circulatiesysteem nodig is.

Het gebruik van infraroodverwarming biedt vele voordelen voor consumenten: eenvoudige installatie, minimale onderhoudskosten en een effectiever rendement dan alternatieven zoals conventionele convectoren of elektrische radiatoren. Door deze unieke combinatie van prestaties kan elke woning profiteren van de voordelen die infraroodverwarming biedt - hoe groot of klein je budget ook is!

Wat is de beste plek voor infraroodverwarming in de badkamer?

Infraroodverwarming is een energiezuinige en effectieve manier om de badkamer te verwarmen. Volgens onderzoek zorgt infraroodverwarming ervoor dat je tot 25% minder stroomverbruik hebt dan andere verwarmingsmethoden, waardoor je energierekening aanzienlijk lager wordt. Maar hoe weet je nou precies waar je deze warmtebron in de badkamer moet plaatsen?

De beste plek voor infraroodverwarmers in de badkamer is afhankelijk van de grootte van de ruimte. Als je een kleinere ruimte hebt, zoals een ensuite of gastentoilet, kan het handiger zijn om één apparaat boven op of in de muur te plaatsen. Dit verspreidt gelijkmatig warmte over alle oppervlakken en bereikt snel de gewenste temperaturen. Als je echter meerdere verwarmers nodig hebt, bijvoorbeeld als je een grote familiebadkamer hebt, is het beter om ze strategisch te plaatsen; bijvoorbeeld naast elkaar in één hoek of stukken bovenop muren rondom douchecabines en wastafels. Vergeet niet dat hoe dichter bij elkaar ze geplaatst worden, des te meer warmte er wordt verspreid!

Wat is het verschil tussen infraroodverwarming en straalkachels?

Infraroodverwarming maakt gebruik van infraroodstralen om warmte te genereren, terwijl straalkachels luchtstroom gebruiken om warmte te verplaatsen. Infraroodverwarming is efficiënter en geconcentreerder, waardoor het meer directe warmte levert. Straalkachels hebben de neiging om de warmte te verspreiden.

Infraroodverwarming en straalkachels zijn twee manieren om de lucht te verwarmen in uw badkamer. Echter, hoewel ze allebei hetzelfde doel hebben, is er een duidelijk verschil tussen hun technologieën en toepassingen. Net zoals bij vele andere dingen geldt ook hier: elke situatie vraagt om een ander model.

Straalkachels sturen direct warmte naar objecten of personen die in de buurt staan door middel van infrarode straling; ze kunnen worden aangepast aan verschillende modellen zoals wand- of plafondmodellen. Infraroodverwarming daarentegen werkt door warmte op te slaan in materialen zoals gipsplaten, waardoor het meer energie bespaart dan straalkachels. Bovendien kan de luchttemperatuur met behulp van infraroodverwarming trager stijgen dan met behulp van een straalkachel. Hoewel ze allebei effectief zijn om ruimten te verwarmen, kunnen afhankelijk van uw specifieke situatie één optie beter passen dan de andere.

Infraroodverwarming en straalkachels zijn twee manieren om de lucht te verwarmen in uw badkamer. Echter, hoewel ze allebei hetzelfde doel hebben, is er een duidelijk verschil tussen hun technologieën en toepassingen. Net zoals bij vele andere dingen geldt ook hier: elke situatie vraagt om een ander model. Straalkachels sturen direct warmte naar objecten of personen die in de buurt staan door middel van infrarode straling; ze kunnen worden aangepast aan verschillende modellen zoals wand- of plafondmodellen. Infraroodverwarming daarentegen werkt door warmte op te slaan in materialen zoals gipsplaten, waardoor het meer energie bespaart dan straalkachels. Bovendien kan de luchttemperatuur met behulp van infraroodverwarming trager stijgen dan met behulp van een straalkachel. Hoewel ze allebei effectief zijn om ruimten te verwarmen, kunnen afhankelijk van uw specifieke situatie één optie beter passen dan de andere.

Wat moet u weten als u infraroodverwarming in de badkamer overweegt?

 1. Zorg ervoor dat u het juiste type verwarming kiest voor uw badkamer. Sommige infraroodverwarmers zijn alleen geschikt voor gebruik in bepaalde ruimtes, dus zorg ervoor dat u de juiste kiest.

 2. Controleer of de infraroodverwarming veilig is voor gebruik in een badkamer. Sommige modellen hebben een bepaalde vochtigheidsgraad nodig, dus zorg ervoor dat u de juiste kiest.

 3. Kies een infraroodverwarming die voldoet aan alle veiligheidseisen. Sommige modellen hebben extra voorzorgsmaatregelen nodig om te voorkomen dat er brand ontstaat, dus zorg ervoor dat u de juiste kiest.

 4. Zorg ervoor dat u het juiste wattage kiest voor uw badkamer. Hoe groter de ruimte, hoe meer wattage u nodig heeft.

 5. Zorg ervoor dat de infraroodverwarming voldoet aan de lokale en nationale veiligheidsnormen.

Als u overweegt om infraroodverwarming in de badkamer te gebruiken, is het belangrijk dat u weet hoe het werkt. Infraroodverwarming maakt gebruik van warme lucht die wordt geproduceerd door elektromagnetische golven. De warmte wordt dan naar de ruimte verspreid waardoor mensen kunnen genieten van comfortabele temperatuur. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar en elk model biedt een andere manier van genieten van infraroodverwarming.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met veiligheid als je infraroodverwarming installeert in je badkamer. Zorg ervoor dat alle apparaten aangesloten zijn op de juiste stroomvoorzieningen, voldoen aan de plaatselijke wet- en regelgeving en altijd geïnstalleerd worden door professionals volgens de instructies. Bovendien is het raadzaam om periodieke controles uit te laten voeren zodat eventuele problemen tijdig worden ontdekt. Door goed onderhoud blijft uw infraroodverwarmingssysteem optimaal presteren!

Veel gestelde vragen

Hoe kan infraroodverwarming worden gecombineerd met andere verwarmingssystemen?

Infraroodverwarming kan gecombineerd worden met andere verwarmingssystemen, zoals convectieverwarming, vloerverwarming en warmtepompen. Door verschillende technieken te combineren kunnen de meeste woningen worden verwarmd met behulp van een energiezuinig systeem. Bijvoorbeeld, door infraroodverwarming te combineren met vloerverwarming kan een meer gelijkmatige verwarming worden bereikt. Dit systeem kan ook worden gecombineerd met warmtepompen om warmte uit de buitenlucht te halen, wat resulteert in een lagere energierekening.

Met infraroodverwarming kunnen huishoudens enorme besparingen realiseren. Een Amerikaans onderzoek toonde aan dat gebruikers van elektrische straalkachels jaarlijks tot 20% lagere energierekeningen hadden dan degenen die andere verwarmingssystemen gebruikten. De voordelige combinatie met andere verwarmingssystemen maakt het mogelijk om echt de beste resultaten te behalen.

Met infraroodverwarming kunnen huishoudens grote besparingen realiseren. Een Amerikaans onderzoek toonde aan dat gebruikers van elektrische straalkachels jaarlijks tot 20% lagere energierekeningen hadden dan degenen die andere verwarmingssystemen gebruikten. De voordelige combinatie met andere verwarmingssystemen maakt het mogelijk om echt de beste resultaten te behalen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om infraroodverwarming te combineren met warmtepomp- en gasgestookte vloerverwarming, waardoor je deze twee systemen in verschillende ruimtes kunt installeren volgens wat er nodig is:

• In noodgevallen zoals stroomuitval kunnen elektrische straalkachels als back-up worden gebruikt; • Infraroodstralers zijn efficiënter dan convectoren of radiatoren; • Het vermogen om meerdere zones afzonderlijk te reguleren betekent dat u comfortabeler bent terwijl u energie bespaart; • U kunt ook profiteren van flexibele temperatuurregeling door middel van slimme technologieën zoals wifi thermostaat.

Dit maakt infraroodverwarming eenvoudiger en betaalbaarder te implementeren dan andere opties, waardoor het ideaal is voor elke situatie en woningomgeving - daarom wordt dit systeem wereldwijd steeds populairder. Dankzij de vele voordelen die het biedt, blijft infraroodverwarming de topkeuze voor betrouwbare en effectieve prestaties op lange termijn.

Wat is het verschil tussen elektrische en infraroodverwarming in de badkamer?

Elektrische verwarming werkt door elektrische stroom door elektrische elementen te sturen die warmte produceren. Infraroodverwarming werkt door infraroodstraling uit te zenden die warmte direct produceert. De warmte die elektrische verwarming produceert is meestal voelbaar in de lucht, terwijl infraroodverwarming direct warmte aan objecten en mensen afgeeft. Infraroodverwarming is meestal zuiniger dan elektrische verwarming.

Het is ironisch dat we zo veel aandacht besteden aan het verwarmen van onze woningen, toch blijft de ene kamer altijd lastiger dan andere: onze badkamers. De keuze voor een warmtebron in je badkamer kan nogal wat voeten in de aarde hebben. Wat is precies het verschil tussen elektrische en infraroodverwarming?

Het is ironisch dat we zoveel aandacht besteden aan het verwarmen van onze woningen, terwijl de ene kamer lastiger is dan de andere: onze badkamers. De keuze van een warmtebron voor je badkamer kan veel voeten in aarde hebben. Wat is precies het verschil tussen elektrische en infraroodverwarming?

Elektrische verwarming maakt gebruik van convectiekracht om de lucht te verwarmen, waardoor deze rondom je lichaam circuleert. Dit type wordt vaak gebruikt als alternatief voor centrale verwarming omdat ze minder energie verbruiken en hun temperatuur gemakkelijk kunnen regelen. Infraroodverwarming daarentegen maakt gebruik van straling, waardoor direct contact wordt gemaakt tussen de bron (de radiator) en je lichaam. Alleen delen die binnen hetzelfde bereik liggen worden verwarmd, dus houd hier rekening mee als je beslist welke oppervlakken meer of minder behandeld moeten worden. Hoewel beide opties goed werken, hangt de uiteindelijke beslissing af van persoon tot persoon; wat past er beter bij jouw situatie?

Wat zijn de kosten van infraroodverwarming voor de badkamer?

De kosten van infraroodverwarming voor de badkamer zijn misschien eerder hoog dan je verwacht. Maar als je naar het groter plaatje kijkt, zoals iets dat op lange termijn meer economisch voordelig is, realiseer je je waarschijnlijk dat dit ook goedkoop kan uitpakken. Infraroodverwarming verbruikt minder energie dan elektrische verwarmingssystemen en produceert direct warmte aan objecten en mensen – wat betekent dat er geen extra stroom nodig is om de lucht te verwarmen. Dus terwijl de initiële investering in infraroodverwarming hoger kan zijn, biedt het veel voordelen ten opzichte van andere opties.

De kosten van infraroodverwarming voor de badkamer kunnen eerder hoog zijn dan je verwacht. Maar als je naar de lange termijn kijkt, kan je waarschijnlijk zien dat dit ook voordelig kan uitpakken. Infraroodverwarming verbruikt minder energie dan elektrische verwarmingssystemen en geeft direct warmte aan objecten en mensen – wat betekent dat er geen extra stroom nodig is om de lucht te verwarmen. Dus hoewel de eerste investering in infraroodverwarming hoger kan zijn, biedt het veel voordelen in vergelijking met andere opties. Bovendien besparen infraroodstralers die gebruikmaken van installatiebuizen met homogene temperatuurverdeling tussen alle radiatoren veel energie vergeleken met traditionele convectieverwarmers of panelenradiatoren. Hierdoor kunnen energiebesparingen oplopen tot wel 35% ten opzichte van conventionele systemen! Bovendien leveren ze bijna onmiddellijk comfortabele temperaturen, waardoor je geld bespaart door minder lang te hoeven wachten vooraleer het systeem effectief begint te werken.

Wat is de beste plek voor infraroodverwarming in de badkamer?

Ironisch genoeg is infraroodverwarming vaak een uitstekende manier om comfort te creëren in je badkamer. Maar waar moet je precies zo'n kachel plaatsen? Welnu, het antwoord op die vraag hangt af van de grootte en indeling van je badkamer.

Ironisch genoeg is infraroodverwarming vaak een uitstekende manier om comfort te creëren in je badkamer. Maar waar moet je precies zo'n kachel plaatsen? Welnu, het antwoord op die vraag hangt af van de grootte en indeling van je badkamer. Als je bijvoorbeeld een relatief kleine badkamer hebt met weinig ruimte, dan kan het nuttig zijn om de straalkachel bovenop of naast de muur aan te brengen, wat betekent dat hij meer directe warmte levert. Als je daarentegen veel meer plek hebt, wil je misschien liever iets als een vloerverwarmingssysteem overwegen, omdat dit langerdurende warmte geeft - ideaal als je 's morgens door de kou wilt wandelen!

Ironisch genoeg is infraroodverwarming vaak een uitstekende manier om comfort te creëren in je badkamer. Maar waar moet je precies zo'n kachel plaatsen? Welnu, het antwoord op die vraag hangt af van de grootte en indeling van je badkamer. Als je bijvoorbeeld een relatief kleine badkamer hebt met weinig ruimte, dan kan het nuttig zijn om de straalkachel bovenop of naast de muur te plaatsen, wat betekent dat hij meer directe warmte geeft. Als je daarentegen veel meer ruimte hebt, wil je misschien liever iets als een vloerverwarmingssysteem overwegen, omdat dit langerdurende warmte geeft - ideaal als je 's morgens door de kou wilt wandelen!

Wat is het verschil tussen infraroodverwarming en straalkachels?

Infraroodverwarming werkt door infraroodstralen af te geven die warmte opwekken. Straalkachels werken door de lucht in de ruimte te verwarmen. Infraroodverwarming is meestal directe verwarming, terwijl straalkachels indirecte verwarming zijn. Met infraroodverwarming wordt de warmte direct op mensen, objecten en oppervlakken gericht, terwijl straalkachels de warmte in de lucht verspreiden. Infraroodverwarming is meestal energie-efficiënter dan straalkachels.

Infraroodverwarming en straalkachels zijn twee verschillende manieren om de badkamer te verwarmen. Maar wat is het verschil tussen hen? Hieronder staan een aantal kenmerken die beide typen warmtebronnen uniek maken:

 • Infraroodverwarming werkt door infrarode straling rechtstreeks op je lichaam af te geven, waardoor er directe warmte wordt gevoeld in de ruimte.

 • Straalkachels produceren warme lucht die via convectiestroming rondom het apparaat circuleert, waardoor de temperatuur in de ruimte langzaam stijgt.

 • In tegenstelling tot infraroodverwarming, vereist straalkachels meer energie omdat ze continu moeten draaien om hun prestaties te behouden.

 • Met infraroodverwarming kun je eenvoudig smalle oppervlakken of specifieke delen van de ruimte targetten met warmte, terwijl straalkachels overal in de ruimte evenveel warmte afgeven.

Infraroodverwarming en straalkachels zullen beide uiteindelijk helpen bij het creëren van een comfortabele sfeer in je badkamer, maar elk met hun eigen voordelen en nadelen. Het belangrijkste is dat je begrijpt hoe beide systemen anders werken, zodat je kan beslissen welke optie voor jouw situatie het beste past.

Infraroodverwarming en straalkachels zijn twee verschillende manieren om de badkamer te verwarmen. Maar wat is het verschil tussen hen? Hieronder staan een aantal kenmerken die beide typen warmtebronnen uniek maken:

 • Infraroodverwarming werkt door infrarode straling rechtstreeks op je lichaam af te geven, waardoor er directe warmte wordt gevoeld in de ruimte.
 • Straalkachels produceren warme lucht die via convectiestroming rondom het apparaat circuleert, waardoor de temperatuur in de ruimte langzaam stijgt.
 • In tegenstelling tot infraroodverwarming, vereist straalkachels meer energie omdat ze continu moeten draaien om hun prestaties te behouden.
 • Met infraroodverwarming kun je eenvoudig smalle oppervlakken of specifieke delen van de ruimte targetten met warmte, terwijl straalkachels overal in de ruimte evenveel warmte afgeven.

Infraroodverwarming en straalkachels zullen beide uiteindelijk helpen bij het creëren van een comfortabele sfeer in je badkamer, maar elk met hun eigen voordelen en nadelen. Het belangrijkste is dat je begrijpt hoe beide systemen anders werken, zodat je kan beslissen welke optie voor jouw situatie het beste past.

Conclusie

Infraroodverwarming is een veelzijdige en energie-efficiënte manier om de badkamer te verwarmen. Het verschilt van elektrische verwarming doordat het direct warmte afgeeft aan objecten, mensen en oppervlakken in plaats van luchtverwarming. In tegenstelling tot straalkachels biedt infraroodverwarming een directere verwarming die meestal efficiënter is dan indirecte verwarming. Bovendien kunnen infraroodsystemen worden gecombineerd met andere verwarmingsmethodes zoals vloerverwarming of warmtepompinstallaties om ervoor te zorgen dat uw woning op een energiezuinig niveau kan worden verwarmd. Infraroodverwarming is net als een comfortabel jasje: het past perfect bij elke situatie waardoor je warm blijft, wat resulteert in minder energiegebruik en dus lagere stookkosten!

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Infrarood Paneel Kantoor
  10 / Jun / 2024

  23 / Aug / 2023

  Infrarood Paneel Kantoor

 • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
  08 / Jun / 2024

  23 / Aug / 2023

  De perfecte terrasverwarmer voor horeca

 • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
  07 / Jun / 2024

  23 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

 • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
  07 / Jun / 2024

  23 / Aug / 2023

  Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

 • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
  06 / Jun / 2024

  23 / Aug / 2023

  Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

 • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
  05 / Jun / 2024

  23 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

 • Infrarood terrasverwarmers
  04 / Jun / 2024

  23 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmers

 • De beste infrarood terrasverwarmers van 2024
  31 / May / 2024

  23 / Aug / 2023

  De beste infrarood terrasverwarmers van 2024

 • Infrarood terrasverwarmer installeren
  30 / May / 2024

  23 / Aug / 2023

  Infrarood terrasverwarmer installeren

 • Hoe kiest u de juiste infrarood terrasverwarmer?
  29 / May / 2024

  23 / Aug / 2023

  Hoe kiest u de juiste infrarood terrasverwarmer?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »