• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

22 / Sep / 2023

Infraroodpanelen: De beste plek voor infrarood verwarming in jouw huis

In dit artikel leer je alles over de beste plek om infraroodverwarming, een vorm van elektrische verwarming, te gebruiken in jouw huis. We geven tips over waar je infraroodpanelen het beste kunt plaatsen en hoe je deze op de meest efficiënte manier kunt gebruiken, of ze nu vrijstaand zijn of een montage vereisen. Bij de plaatsing en montage van de panelen is het belangrijk om te letten op de isolatie van de ruimte om zo optimaal mogelijk te profiteren van de verwarming en energie te besparen. We laten ook zien hoe infraroodverwarming kan helpen om een comfortabele temperatuur te behouden in vergelijking met traditionele kachels. Als je op zoek bent naar een alternatief voor traditionele verwarmingssystemen, zoals kachels, is infraroodverwarming zeker een optie om te overwegen.

Infraroodpanelen: De beste plek voor infrarood verwarming in jouw huis
Blog

 Infraroodpanelen: De beste plek voor infrarood verwarming in jouw huis

In dit artikel leer je alles over de beste plek om infraroodverwarming te gebruiken in jouw huis. We geven tips over waar je infraroodpanelen het beste kunt plaatsen en hoe je deze op de meest efficiënte manier kunt gebruiken. We laten ook zien hoe infraroodverwarming kan helpen om een comfortabele temperatuur te behouden en energie te besparen. Als je op zoek bent naar een alternatief voor traditionele verwarmingssystemen, is infraroodverwarming zeker een optie om te overwegen.

Optimale Plaatsing en Montage van Infrarood Panelen 

De beste plek om infraroodverwarming te gebruiken is met een paneelsysteem zoals IR Panels. Deze panelen worden geïnstalleerd op muren of plafonds en vormen een efficiënte warmtebron die de warmte gelijkmatig over de hele ruimte verspreidt.

Met een dergelijk systeem kunt u gemakkelijk de temperatuur regelen en een comfortabele sfeer creëren, ongeacht het weer buiten. Bovendien vergen deze panelen ook weinig onderhoud en zijn ze zeer energie-efficiënt in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Infraroodverwarming is absoluut een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbaar en kosteneffectief alternatief voor de verwarming van zijn huis.

De Juiste Locatie voor je Infrarood Paneel

De beste positie voor een infraroodverwarming is meestal aan een buitenmuur, bij het plafond of dicht bij de vloer. Dit zorgt voor een maximale dekking van de kamer en zorgt ervoor dat alle oppervlakken gelijkmatig worden verwarmd. Het is belangrijk om te onthouden dat infraroodverwarming niet goed werkt in gesloten ruimtes en alleen gebruikt moet worden in ruimtes met goede ventilatie voor optimale resultaten.

Efficiënte Infrarood Verwarming: Hoe IR-Panelen aan het Plafond te Installeren en Waar te Plaatsen

Het installeren van de infraroodpanelen aan het plafond is een geweldige manier om elke omgeving van warmte te voorzien. De panelen zijn gemakkelijk te installeren en kunnen zowel voor residentiële als voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Ze werken op elektriciteit, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het gebruik van gevaarlijke brandstoffen zoals gas of olie.

En omdat ze rechtstreeks aan het plafond worden bevestigd, nemen ze geen vloeroppervlak in beslag, waardoor ze een ideale verwarmingsoplossing vormen voor kleine woningen en kantoren.

Het IR paneel aan de muur plaatsen

Het installeren van een IR (Infrarood) verwarmingspaneel op uw muur is een geweldige manier om uw huis of kantoor op te warmen. Met de nieuwste infraroodverwarmingstechnologie zijn deze panelen ontworpen voor een efficiënte verwarming die kan worden gebruikt als primaire verwarmingsbron of als extra warmtebron.

Om het paneel te installeren, moet u de grootte bepalen die het beste bij uw behoeften past en het vervolgens stevig aan de muur bevestigen. Het proces kan worden voltooid met minimale verstoring en installatietijd, zodat u snel kunt genieten van de voordelen van infraroodverwarming.

Met hun vermogen om uniforme en gerichte warmte te leveren, kunnen IR-panelen helpen om de energiekosten te verlagen en tegelijkertijd te zorgen voor een comfortabele temperatuur in uw hele leefruimte.

Of u nu op zoek bent naar extra warmte tijdens de wintermaanden of een primaire bron van warmte gedurende het hele jaar, het installeren van een IR paneel is een uitstekende keuze voor elk huis of kantoor.

Alle voordelen van plafondverwarming met infraroodstraling

Infrarood plafondverwarming is een geweldige manier om comfort en warmte toe te voegen aan elke ruimte. Het verwarmde plafond straalt infraroodgolven uit in de ruimte eronder, waardoor uw omgeving op een zachte en effectieve manier wordt verwarmd. Het verwarmt niet alleen de lucht, maar verwarmt ook voorwerpen in de kamer, zoals meubels, muren en vloeren.

Dit type verwarming kan gunstig zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen, omdat het geen stofdeeltjes of allergenen in de lucht laat circuleren zoals traditionele systemen met geforceerde lucht dat doen. Bovendien is infraroodverwarming kosteneffectief en energie-efficiënt omdat er geen gebruik wordt gemaakt van ventilatoren of motoren die elektriciteit nodig hebben.

Het verwarmt ook snel en kan gelijkmatig door een hele ruimte worden verspreid zonder gebruik te maken van kanalen of ventilatieopeningen. Al deze voordelen maken infrarood plafondverwarming tot een ideale keuze voor iedereen die van een comfortabele en gezonde leefomgeving wil genieten.

Type PaneelAfmetingenWattageToepassing
Plafondpaneel60x60 cm500 WWoonkamer, Slaapkamer
Wandpaneel120x60 cm1000 WKeuken, Kantoor
Vloerpaneel180x60 cm1500 WBadkamer, Garage

Infrarood verwarming in de badkamer

Het gebruik van infraroodpanelen in de badkamer kan een geweldige manier zijn om energie en geld te besparen. Deze panelen bestaan uit een reeks infraroodlampen van 60 cm die een krachtige, maar zachte warmte afgeven die rechtstreeks door de muren en voorwerpen in de kamer wordt geabsorbeerd zonder energie te verspillen aan het verhogen van de lucht temperatuur. Dit betekent dat ze veel efficiënter zijn dan traditionele verwarmingssystemen, die snelle en consistente warmte leveren bij lagere temperaturen met minder energieverbruik.

Doordat de panelen aan de muur worden bevestigd, bieden ze bovendien extra ruimtebesparende voordelen in vergelijking met andere verwarmingsoplossingen. Infraroodpanelen in de badkamer hebben ook verschillende veiligheidsvoordelen, zoals het droog houden van oppervlakken door hun lage bedrijfstemperatuur en het verminderen van condensatie veroorzaakt door stomende douches. Bovendien zijn deze panelen zeer eenvoudig te installeren en te onderhouden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor badkamers, ongeacht hun grootte of indeling.

Een infrarood verwarmingselement in de slaapkamer

Infraroodpanelen zijn een geweldige aanvulling voor elke slaapkamer. Ze bieden een efficiënte en kosteneffectieve manier om een ruimte te verwarmen zonder dat er extra verwarmingstoestellen nodig zijn. De panelen kunnen worden geïnstalleerd op de muren of plafonds en zorgen voor een consistente, gelijkmatige warmte in de hele kamer. Door het gebruik van infraroodtechnologie warmen deze panelen snel en gelijkmatig op, wat betekent dat de slaapkamer in veel minder tijd wordt verwarmd dan met traditionele methoden.

De energie-efficiëntie van deze panelen betekent ook dat ze minder energie verbruiken om dezelfde ruimte te op te warmen, wat leidt tot lagere energierekeningen. Met een infraroodpaneel in de slaapkamer kunt u het hele jaar door genieten van een comfortabele en gezellige omgeving met minimale inspanningen en kosten. En omdat ze geen buizensysteem nodig hebben zoals andere verwarmingssystemen, hebt u meer flexibiliteit in waar u uw paneel plaatst, zodat het perfect in uw ruimte past en toch maximale verwarmingsmogelijkheden biedt.

Een infrarood paneel in de garage

Een infraroodpaneel in de garage kan een grote aanwinst zijn voor huiseigenaren. Dit type paneel is ontworpen om de temperatuur van spullen die in de garage zijn opgeslagen, zoals gereedschap en andere apparatuur, op te slaan en te regelen.

Door gebruik te maken van een infrarood paneel, kunt u ervoor zorgen dat uw garage comfortabel blijft en tegelijkertijd voldoende opslagruimte biedt. Het paneel wordt rechtstreeks op de muur geïnstalleerd en kan worden gebruikt om objecten naar behoefte op te warmen of te koelen.. Het kan ook worden gebruikt om een berging of opslagruimte in de garage zelf te verwarmen. Met een infraroodpaneel kunt u er gemakkelijk voor zorgen dat alles wat u in uw garage hebt opgeslagen op de optimale temperatuur blijft voor langdurig gebruik.

De berekening van de warmtebehoefte voor infraroodverwarming is een belangrijke factor bij de beslissing om infraroodpanelen in uw huis te gebruiken. Afhankelijk van de grootte van uw ruimte kunt u 210 watt per paneel nodig hebben of zelfs tot 3000 watt per paneel. Deze berekening kan u helpen het aantal panelen en het wattage te bepalen dat nodig is om uw huis effectief te verwarmen. Infraroodverwarming werkt op een unieke manier, omdat het eerst objecten verwarmt en niet alleen de lucht.

Dit maakt het een effectieve en efficiënte manier om elke ruimte extra te opwarmen. Bij Infrarood Verwarming Soest kunnen we u helpen met deze berekening en adviseren over de beste oplossing voor uw behoeften. Met onze jarenlange ervaring in infrarood verwarming hebben wij alle kennis in huis voor een succesvolle installatie die voldoet aan uw wensen. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons onze expertise voor u inzetten.

Hoe ver reikt een infrarood paneel?

Een infraroodpaneel op een muur straalt gewoonlijk ongeveer 3 meter uit voor standaardverwarming. Dit is gebaseerd op studies met spiegelpanelen en infraroodstraling. In termen van verwarming verwarmt het IR-paneel voorwerpen binnen dat bereik van 3 meter in kortere tijd dan wanneer het voorwerp verder weg is.

De benen en voeten worden het eerst opgewarmd door hun nabijheid tot het IR-paneel, maar uiteindelijk verspreidt de warmte zich door de hele kamer zolang de mensen of voorwerpen binnen dat bereik van 3 meter blijven. Infraroodpanelen worden in verschillende omgevingen gebruikt voor efficiënte en snelle verwarmingsoplossingen, en zijn een ideale keuze voor wie een ruimte snel wil opwarmen.

Wat te overwegen bij Infraroodverwarming?

Wanneer u IR-verwarming voor uw huis overweegt, moet u op een aantal zaken letten. IR-verwarming is gemakkelijk te installeren, als paneel aan de muur of het plafond, en werkt het best als de kamer goed geïsoleerd is. Het verhoogt meestal alleen de temperatuur van het gebied waarop het is gericht, in plaats van de hele kamer op te warmen zoals bij traditionele verwarmingssystemen.

Dit maakt het een economische optie, omdat u een temperatuur kunt instellen met een thermostaat, en het verbruikt minder energie dan andere vormen van verwarming - gewoonlijk slechts ongeveer 750 watt per uur.

IR-verwarming werkt met infraroodstraling die objecten in zijn directe baan opwarmt en de temperatuur in slechts enkele minuten met drie graden Celsius kan verhogen. Dit betekent ook dat er geen warmte wordt verspild aan onbezette delen van de kamer, waardoor het een efficiënte manier is om warm te blijven.

IR-verwarmers zijn meestal licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen indien nodig.

Al met al is IR-verwarming een goede keuze als u op zoek bent naar iets eenvoudigs en kosteneffectiefs, maar toch efficiënt in het verschaffen van warmte in uw hele huis. Het is gemakkelijk te installeren en te onderhouden, en vergt geen grote hoeveelheden energie of onderhoudskosten zoals andere soorten verwarming.

Welk infraroodpaneel is de juiste keuze om te verwarmen

Bij het kiezen van het beste infraroodpaneel voor uw huis zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Ten eerste moet u beslissen welk type paneel voor u geschikt is - plafondpanelen, wandpanelen of warmtepanelen? Elk van deze heeft zijn eigen voor- en nadelen. De tweede factor is veiligheid - zorg ervoor dat het paneel is gecertificeerd door TÜV met Geprüfte Sicherheit.

Ten slotte moet u verschillende merken onderzoeken om het beste infraroodpaneel te vinden dat aan al uw behoeften voldoet. Infrarood Verwarming Soest biedt een reeks hoogwaardige producten tegen concurrerende prijzen, dus het is de moeite waard om te kijken wat ze te bieden hebben. Met het juiste onderzoek en een zorgvuldige afweging, zult u in staat zijn om een verwarmingspaneel te kiezen dat perfect bij uw huis past.

Opwekken van warmte met duurzame energie.

Verwarmen met groene stroom wordt een steeds populairdere en duurzamere oplossing voor woningverwarming. Door hun eigen elektriciteit op te wekken, kunnen huiseigenaren van het elektriciteitsnet af en hun ecologische voetafdruk verkleinen. Infraroodpanelen zijn een geweldige optie voor wie zijn huis op een milieuvriendelijkere manier wil opwarmen.

IR-panelen stralen infraroodgolven uit die de omringende lucht opwarmen, waardoor ze ideaal zijn voor zowel centrale verwarming als als belangrijkste verwarmingsbron in een woning. Warmtepompen zijn ook een geweldige optie voor verwarming met groene stroom, omdat ze veel minder energie verbruiken dan traditionele methoden en toch voldoende warmte leveren.

Infraroodpanelen als belangrijkste verwarmingsbron worden steeds populairder vanwege hun efficiëntie en duurzaamheid, waardoor ze een uitstekende keuze zijn als het gaat om het verwarmen van uw huis met groene stroom.

Kan infrarood verwarming gebruikt worden voor buiten?

Infraroodverwarming is een geweldige manier om uw buitenruimte te verwarmen. Of u nu een buitenzithoek wilt creëren of gewoon wilt genieten van wat tijd buiten in de koelere maanden, infraroodverwarming kan de perfecte oplossing bieden. Infrarood panelen kunnen buiten worden gebruikt om directe en gerichte warmte te leveren die de ruimte snel en effectief verwarmt.

Infrarood Verwarming Soest biedt een selectie van producten die geschikt zijn voor buitengebruik, zodat u het hele jaar door van uw buitenruimte kunt genieten. Niet alleen biedt infraroodverwarming een geweldige manier om warm te blijven, maar ook kunt u energie besparen omdat het sneller opwarmt dan andere methoden, wat betekent dat u geen energie hoeft te verspillen door het langer aan te laten staan.

Met infraroodverwarming kunt u uw buitenruimte optimaal benutten, ongeacht de tijd van het jaar.

Hoe milieuvriendelijk is infrarood verwarming?

Infraroodverwarming is een zeer duurzame manier om uw huis of bedrijf te verwarmen. Het verwarmt snel en efficiënt en kan worden gebruikt als bijverwarming of zelfs hoofdverwarming in jouw huis. Infraroodpanelen zijn ook zeer duurzaam, sommige gaan tot 25 jaar of meer mee zonder reparaties of vervanging.

In vergelijking met een traditioneel verwarmingssysteem op gas vergt infraroodverwarming minder onderhoud en gaat het langer mee. Bovendien, als uw huis goed geïsoleerd is, kan een infrarood paneel genoeg warmte leveren om uw huis voor langere tijd warm te houden zonder dat u extra energiebronnen zoals een warmtepomp hoeft te gebruiken.

Dit maakt het een ideale keuze voor degenen die op zoek zijn naar een energie-efficiënte manier om hun huis te op te warmen. Infraroodverwarming is niet alleen duurzaam, maar warmt ook snel op, zodat u kunt genieten van de warmte in uw huis zonder al te lang te hoeven wachten.

Wat is infrarode straling met een lange golflengte?

Langgolvige infraroodstraling (ook wel ver infrarood genoemd) is een soort straling in het elektromagnetische spectrum dat tussen zichtbaar licht en microgolven in ligt. Infraroodstraling kan worden omgezet in warmte wanneer het in contact komt met een voorwerp.

Dit maakt het de perfecte optie voor verwarmingstoepassingen, zoals infraroodpanelen voor het verwarmen van gebouwen of het opwarmen van het lichaam bij medische behandelingen. Het wordt ook gebruikt in industriële processen zoals drogen, harden en bakken.

Infraroodstraling is niet schadelijk voor de gezondheid zoals andere soorten straling. De voordelen zijn onder meer een betere bloedcirculatie, een verbeterde huidskleur en pijnverlichting. Daarom gebruiken veel mensen infraroodpanelen in hun huis voor extra warmte en comfort. De panelen helpen ook de energiekosten te verlagen doordat ze de infraroodstraling efficiënter omzetten in warmte dan luchtgebaseerde systemen.

Wat is het principe van infrarood verwarming?

Bij infraroodverwarming worden infraroodpanelen gebruikt om uw huis op een andere manier te verwarmen dan bij traditionele verwarming. In plaats van eerst de lucht op te warmen, worden voorwerpen en personen rechtstreeks verwarmd. Dit maakt het een efficiënte en effectieve manier van verwarmen, omdat de energie efficiënter wordt gebruikt en de warmte sneller voelbaar is. Het is ook kosteneffectief en kan worden gebruikt als aanvullende verwarming wanneer dat nodig is.

Studies hebben aangetoond dat infraroodverwarming tot 50% kan besparen op uw energierekening. Infraroodpanelen zijn gemakkelijk te installeren in elke kamer van uw huis, zoals slaapkamers, woonkamers of zelfs een zithoek.

Met deze panelen kunt u genieten van het comfort van warme temperaturen zonder afhankelijk te zijn van traditionele manieren om uw huis te verwarmen. Infraroodverwarming wordt steeds populairder vanwege de efficiëntie en het gemak, waardoor het een geweldige manier is om het het hele jaar door comfortabel te hebben.

IR verwarming als bijverwarming van de centrale verwarming in huis

IR panelen zijn een uitstekende oplossing om het huis extra op te warmen. Ze sturen infraroodenergie uit, die door objecten en mensen in de ruimte wordt geabsorbeerd en veranderd in warmte.

Dit betekent dat uw radiator of warmtepomp minder hard hoeft te werken om u warm te houden, waardoor het een efficiëntere manier van verwarmen is dan traditionele radiatoren. Met een infrarood paneel kunt u de temperatuur gemakkelijk regelen met een thermostaat, zodat u het nooit te warm of te koud heeft. Bovendien verbruikt dit type verwarming minder energie dan andere methoden, waardoor het een ideale keuze is voor wie op zoek is naar kostenefficiënte oplossingen.

U kunt infraroodpanelen gebruiken als extra verwarming in elke kamer van uw huis - van de belangrijkste woonruimte tot een kleine studeerkamer of zithoek - omdat ze niet veel ruimte innemen en door hun onopvallende ontwerp gemakkelijk in elke interieurstijl passen.

Het IR-paneel warmt snel op en verdeelt de warmte gelijkmatig over de kamer, waardoor een comfortabele temperatuur ontstaat zonder dat u lang hoeft te wachten.

Dankzij hun veelzijdigheid kunnen infraroodpanelen worden gebruikt als primaire of aanvullende verwarmingsbron, afhankelijk van uw behoeften, waardoor ze perfect zijn voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige maar effectieve manier om zijn huis warm te houden tijdens de koudere maanden.

Infraroodpanelen als hoofdverwarming inplaats van centrale verwarming

Infraroodverwarming wordt steeds interessanter als hoofdverwarming in woningen en gebouwen. Het werkt met infraroodpanelen die infraroodstraling uitzenden, waardoor mensen en voorwerpen rechtstreeks worden verwarmd in plaats van de lucht eromheen. Dit maakt het veel efficiënter dan traditionele warmtepompen of radiatoren, die vertrouwen op luchtcirculatie om warmte te verspreiden.

Omdat infraroodverwarming niet eerst de lucht hoeft op te warmen, werkt het goed in goed geïsoleerde ruimtes met weinig tocht, waardoor het een ideaal hoofdverwarmingssysteem is voor energie-efficiënte gebouwen.

De installatie van infraroodpanelen als hoofdverwarming kan de energierekening aanzienlijk verlagen in vergelijking met traditionele systemen. De panelen zijn eenvoudig te installeren en vereisen een minimum aan onderhoud als ze eenmaal geïnstalleerd zijn. Met zijn vele voordelen is infraroodverwarming een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een efficiënte manier om zijn huis of bedrijf warm te houden.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer
  30 / Apr / 2024

  22 / Sep / 2023

  Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer

 • Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes
  29 / Apr / 2024

  22 / Sep / 2023

  Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes

 • Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter
  28 / Apr / 2024

  22 / Sep / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter

 • Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk
  27 / Apr / 2024

  22 / Sep / 2023

  Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk

 • Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers
  26 / Apr / 2024

  22 / Sep / 2023

  Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers

 • Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer
  25 / Apr / 2024

  22 / Sep / 2023

  Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer

 • Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras
  24 / Apr / 2024

  22 / Sep / 2023

  Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras

 • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
  23 / Apr / 2024

  22 / Sep / 2023

  Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

 • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
  22 / Apr / 2024

  22 / Sep / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

 • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
  21 / Apr / 2024

  22 / Sep / 2023

  De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »