• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

29 / Apr / 2023

Infrarood Verwarming Voor Je Terras: 5 Dingen Die Je Moet Weten

Infrarood verwarming voor je terras is een energiezuinige en comfortabele manier om buiten te verwarmen. In dit artikel bespreken we 5 belangrijke dingen die je moet weten over infrarood verwarming op je terras, zodat je optimaal kunt genieten van je buitenruimte.

Infrarood Verwarming Voor Je Terras: 5 Dingen Die Je Moet Weten
Blog

infrarood verwarming voor je terras - 5 dingen die je moet weten

Infrarood verwarming voor je terras is een energiezuinige en comfortabele manier om buiten te verwarmen. In dit artikel bespreken we 5 belangrijke dingen die je moet weten over infrarood verwarming op je terras, zodat je optimaal kunt genieten van je buitenruimte.

1. Verwarmingsmechanisme: lange golf infraroodstraling

In tegenstelling tot traditionele verwarming, die de lucht opwarmt, maakt infrarood verwarming gebruik van infraroodpanelen die voorwerpen en personen direct verwarmen door middel van lange golf infraroodstraling. Deze straling dringt diep door in het oppervlak en zorgt voor een comfortabele en gelijkmatige warmte. Hierdoor zijn infrarood verwarming systemen energiezuiniger en bieden ze een snellere opwarming dan conventionele verwarmingssystemen.

2. Diverse soorten infraroodpanelen voor verschillende toepassingen

Bij de keuze van een infrarood verwarmingssysteem vind je diverse soorten panelen met verschillende structuren, designs en materialen. Van badkamer spiegels tot wand- en systeemplafond panelen, er is altijd een infrarood verwarming die perfect past bij jouw specifieke toepassing en esthetische wensen.

3. Wattage en oppervlakteberekening

Om ervoor te zorgen dat je terras voldoende verwarmd wordt, is het belangrijk om het juiste wattage van je infraroodpaneel te bepalen. Dit hangt af van het oppervlak van je terras en de gewenste temperatuurstijging. Als vuistregel geldt: voor elke vierkante meter terrasoppervlak heb je ongeveer 80-100 watt aan infraroodpaneel vermogen nodig.

Hoeveel watt heb ik nodig voor een terras van 10m2?

Als je een terras hebt van 10m2 en je wilt dit met infrarood verwarming verwarmen, heb je een infraroodpaneel nodig van ongeveer 800 tot 1000 watt.

4. Plaatsing van de infraroodpanelen

De meest effectieve manier om een terras te verwarmen met infrarood is door de panelen op de juiste plaats en hoogte te installeren. Over het algemeen geldt dat de panelen op een hoogte van minimaal 2 meter en maximaal 3 meter moeten worden geplaatst, met een reikwijdte van ongeveer 3 tot 4 meter. Zorg ervoor dat de infraroodstraling jou en de voorwerpen op je terras direct kan bereiken, zonder obstructies.

5. Regelbaarheid en thermostaten

Net zoals bij traditionele verwarmingssystemen is het belangrijk om infrarood terrasverwarming goed te kunnen regelen. Dit kan eenvoudig met behulp van thermostaten en timers. Zo kun je de temperatuur op je terras nauwkeurig instellen, en de verwarming automatisch laten uitschakelen als het niet meer nodig is.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over infrarood verwarming op je terras of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Infrarood Verwarming Soest. Ons team van experts helpt je graag verder met advies en een passende oplossing voor jouw situatie.

 

Veel gestelde vragen infrarood verwarming voor je terras - 5 dingen die je moet weten

Q: Wat is infrarood verwarming?

A: Infrarood verwarming is een manier van verwarmen waarbij er gebruik wordt gemaakt van infrarood stralen. Deze stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en personen in een ruimte. Hierdoor wordt er op een efficiëntere manier verwarmd.

Q: Wat is een infrarood paneel?

A: Een infrarood paneel is een paneel dat gebruik maakt van infrarood straling om een ruimte te verwarmen. Het paneel wordt aan het plafond of de wand gemonteerd en straalt vervolgens de warmte uit naar de objecten en personen in de ruimte.

Q: Is infrarood verwarming geschikt als hoofdverwarming?

A: In principe is infrarood verwarming geschikt als hoofdverwarming, maar dit is afhankelijk van de ruimte die je wilt verwarmen. Infrarood panelen zijn vooral geschikt als bijverwarming in ruimtes waar je niet constant verblijft, zoals een werkkamer of een badkamer.

Q: Hoeveel watt heb ik nodig voor mijn infrarood paneel?

A: Dit is afhankelijk van de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Over het algemeen geldt de regel van 60 x het aantal m2 van de ruimte. Dus voor een ruimte van 10 m2 heb je 600 watt nodig.

Q: Is de straling van een infraroodpaneel schadelijk voor de gezondheid?

A: Nee, de straling van een infraroodpaneel is niet schadelijk voor de gezondheid. Het is zelfs gezonder dan conventionele verwarming, omdat het geen lucht circuleert en daardoor geen stof verspreidt.

Q: Kan ik infraroodpanelen gebruiken in elke ruimte?

A: Ja, infraroodpanelen zijn geschikt voor elke ruimte. Het is wel belangrijk om bij de aanschaf te letten op het vermogen van het paneel. Voor grote ruimtes heb je een hoger vermogen nodig dan voor kleine ruimtes.

Q: Zijn infraroodpanelen efficiënter dan centrale verwarming?

A: Ja, infraroodpanelen zijn efficiënter dan centrale verwarming. Bij centrale verwarming wordt er namelijk op een middel van convectie verwarmd, terwijl infraroodpanelen direct de objecten en personen verwarmen.

Q: Zijn infraroodpanelen makkelijk te installeren?

A: Ja, infraroodpanelen zijn makkelijk te installeren. Ze worden aan het plafond of de wand gemonteerd en zijn vervolgens klaar voor gebruik. Een elektrische aansluiting is wel nodig.

Q: Kan ik met infraroodpanelen besparen op mijn energierekening?

A: Ja, met infraroodpanelen kun je besparen op je energierekening. Doordat de warmte direct naar de objecten en personen straalt, hoef je minder te stoken en verbruik je dus minder energie.

Q: Is het gebruik van infraroodpanelen comfortabel?

A: Ja, het gebruik van infraroodpanelen is comfortabel. Doordat de warmte direct naar de objecten en personen straalt, voelt de warmte op een natuurlijke manier aan. Bovendien wordt er geen lucht gecirculeerd, waardoor het minder benauwd wordt in de ruimte.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer
    20 / Apr / 2024

    29 / Apr / 2023

    Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer
    19 / Apr / 2024

    29 / Apr / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer

  • Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden
    18 / Apr / 2024

    29 / Apr / 2023

    Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden

  • Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon
    17 / Apr / 2024

    29 / Apr / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon

  • Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers
    16 / Apr / 2024

    29 / Apr / 2023

    Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers

  • Infrarood terrasverwarmer voor overkappingen
    12 / Apr / 2024

    29 / Apr / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor overkappingen

  • Infrarood terrasverwarmer voor de tuin
    11 / Apr / 2024

    29 / Apr / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor de tuin

  • Maak van uw serre een oase van warmte met een infrarood terrasverwarmer
    10 / Apr / 2024

    29 / Apr / 2023

    Maak van uw serre een oase van warmte met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood paneel Tuinhuis
    21 / Mar / 2024

    29 / Apr / 2023

    Infrarood paneel Tuinhuis

  • Infrarood paneel Terras
    19 / Mar / 2024

    29 / Apr / 2023

    Infrarood paneel Terras

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »