• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

27 / Apr / 2023

Infrarood Verwarming: 5 Tips Om Warmteverlies Te Voorkomen

In deze gids geven we je 5 handige tips om warmteverlies te voorkomen en het maximale uit je infrarood verwarmingssysteem te halen. Lees verder en leer hoe je je huis efficiënt en aangenaam warm kunt houden met infrarood verwarming!

Infrarood Verwarming: 5 Tips Om Warmteverlies Te Voorkomen
Blog

1. Zorg voor goede isolatie

Investeer in hoogwaardige isolatiematerialen

Om warmteverlies te voorkomen, is het belangrijk om je woning goed te isoleren. Hoogwaardige isolatiematerialen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie dragen bij aan een betere warmteregulatie en houden de warmte langer vast. Dit zorgt voor een efficiënter en zuiniger gebruik van je infrarood verwarmingssysteem.

2. Zorg voor optimale plaatsing van infrarood panelen

Richt de infraroodstraling doelgericht op

Het is belangrijk om de infrarood panelen op de juiste plekken en hoogtes in je woning te installeren, zodat de infrarood stralen op de gewenste objecten worden gericht. Zorg ervoor dat de straling van de panelen niet wordt geblokkeerd door obstakels zoals meubels en dat ze gelijkmatig over de ruimte worden verdeeld.

3. Gebruik van een thermostaat en zonnepanelen

Maximaliseer energiebesparing

Met behulp van een thermostaat kun je de temperatuur van je infrarood verwarming nauwkeurig regelen, wat helpt om een comfortabel binnenklimaat te behouden. Bovendien kan je deze energie combineren met zonnepanelen, waardoor je elektriciteitsrekening lager wordt en je verwarmingssysteem duurzamer, goedkoper en milieuvriendelijker is.

4. Zorg voor effectieve ventilatie

Verlaag de luchtvochtigheid

Een goede ventilatie is essentieel om een gezond binnenklimaat te handhaven en schimmelvorming te voorkomen. Ventileer je woning regelmatig door bijvoorbeeld een raam open te zetten, maar let op dat de warmte van de infrarood verwarming niet verloren gaat. Installeer indien nodig een ventilatiesysteem om het warmteverlies tot een minimum te beperken.

5. Regelmatig onderhoud van je infrarood verwarmingssysteem

Verleng de levensduur van je systeem

Regelmatig onderhoud van je infrarood verwarmingssysteem verlengt de levensduur en verbetert de efficiëntie ervan. Raadpleeg de handleiding van je systeem voor specifieke onderhoudsinstructies en schakel indien nodig een deskundige in om de prestaties van je systeem te optimaliseren.

Door deze 5 tips toe te passen, kun je warmteverlies voorkomen en optimaal profiteren van je infrarood verwarmingssysteem. Voor meer advies en ondersteuning, neem gerust contact met ons op via https://www.infraroodverwarming-soest.nl/service/.

Gerelateerde vragen over "Infrarood Verwarming - 5 Tips Om Warmteverlies Te Voorkomen"

Q: Wat is infrarood verwarming?

A: Infrarood verwarming is een vorm van elektrische verwarming die werkt door middel van infrarood straling. Dit is een vorm van straling die warmte afgeeft aan objecten in de kamer in plaats van aan de lucht eromheen, waardoor het een efficiënte en comfortabele manier is om een kamer te verwarmen.

Q: Kan ik mijn hele huis verwarmen met infrarood verwarming?

A: Ja, het is mogelijk om je hele huis te verwarmen met infrarood verwarming. Het kan echter duurder zijn dan conventionele centrale verwarming, dus het is belangrijk om te overwegen of het de juiste keuze is voor jouw huis en levensstijl.

Q: Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

A: Infrarood verwarming heeft verschillende voordelen, waaronder energie-efficiëntie, lage onderhoudskosten, snelle opwarmtijd en de mogelijkheid om specifieke kamers of gebieden te verwarmen. Daarnaast is het een schone en gezonde vorm van verwarmen omdat er geen stof of vocht wordt verspreid zoals bij traditionele verwarmingssystemen.

Q: Zijn er nadelen aan het gebruik van infrarood verwarming?

A: Een nadeel van infrarood verwarming is dat het duurder kan zijn in aanschaf dan conventionele verwarmingssystemen. Daarnaast kan het nodig zijn om meerdere panelen te installeren om een groot gebied te verwarmen, wat de kosten kan verhogen. Ook kan het plaatsen van infraroodpanelen op een verkeerde manier leiden tot warmteverlies en schimmelvorming op de muren en plafonds.

Q: Is infrarood verwarming geschikt voor de badkamer?

A: Ja, infrarood verwarming kan een goede optie zijn voor het verwarmen van de badkamer. Omdat het snel opwarmt en gericht kan worden op specifieke gebieden, kan infraroodverwarming een efficiëntere manier zijn om de badkamer te verwarmen dan conventionele verwarmingssystemen.

Q: Hoeveel elektriciteit verbruikt infrarood verwarming?

A: Het exacte elektriciteitsverbruik van infrarood verwarming hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het paneel en de frequentie en duur van het gebruik. Over het algemeen is het elektriciteitsverbruik van infrarood verwarming echter relatief laag in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen, vooral als je kiest voor een goed geïsoleerd huis en groene stroom gebruikt.

Q: Wat is het verschil tussen infrarood stralen en convectie?

A: Infrarood stralen verwarmen objecten in de kamer direct, terwijl convectie warme lucht circuleert om een ruimte te verwarmen. Infrarood verwarming wordt vaak als comfortabeler ervaren dan convectie omdat de warmte direct aanvoelt en niet wordt beïnvloed door tocht of vochtigheid.

Q: Kunnen infraroodpanelen aan het plafond worden geïnstalleerd?

A: Ja, infraroodpanelen kunnen aan het plafond worden geïnstalleerd. Dit kan een goede optie zijn als er weinig vloeroppervlak is om panelen op te monteren. Het is echter belangrijk om de installatie te laten uitvoeren door een professional om warmteverlies en schimmelvorming te voorkomen.

Q: Welke impact heeft infrarood verwarming op het milieu?

A: Infrarood verwarming heeft over het algemeen een lagere impact op het milieu dan conventionele verwarmingssystemen, vooral als groene stroom wordt gebruikt. Omdat het alleen objecten in de kamer verwarmt in plaats van de lucht eromheen, is het ook energie-efficiënter en kan het bijdragen aan het verminderen van warmteverlies.

Q: Wat voor soort offerte kan ik verwachten als ik infrarood verwarming koop?

A: Offertes voor infraroodverwarming kunnen variëren afhankelijk van het type systeem, het aantal benodigde panelen en de installatiekosten. Het is belangrijk om een gedetailleerde offerte aan te vragen en eventuele vragen te stellen om ervoor te zorgen dat je een goed geïnformeerde beslissing maakt.

 

 

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer
  30 / Apr / 2024

  27 / Apr / 2023

  Creëer een droomterras met een infrarood terrasverwarmer

 • Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes
  29 / Apr / 2024

  27 / Apr / 2023

  Geniet langer van uw tuin met een infrarood terrasverwarmer voor winddichte ruimtes

 • Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter
  28 / Apr / 2024

  27 / Apr / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Voor een comfortabele winter

 • Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk
  27 / Apr / 2024

  27 / Apr / 2023

  Buitenleven in de winter - Met een infrarood terrasverwarmer is het mogelijk

 • Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers
  26 / Apr / 2024

  27 / Apr / 2023

  Veilig gebruik van infrarood terrasverwarmers

 • Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer
  25 / Apr / 2024

  27 / Apr / 2023

  Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer

 • Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras
  24 / Apr / 2024

  27 / Apr / 2023

  Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras

 • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
  23 / Apr / 2024

  27 / Apr / 2023

  Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

 • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
  22 / Apr / 2024

  27 / Apr / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

 • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
  21 / Apr / 2024

  27 / Apr / 2023

  De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »