• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

06 / May / 2023

Infrarood Verwarming: 5 Dingen Die Je Moet Weten Over Het Plaatsen

Infrarood Verwarming: 5 Dingen Die Je Moet Weten Over Het Plaatsen
Blog

Infrarood Verwarming: Essentiële Informatie voor de Plaatsing

Wil je infrarood verwarming plaatsen in je huis? Hier zijn 5 belangrijke dingen die je moet weten voordat je begint met het installatieproces, van energie-efficiëntie tot plaatsing en onderhoud.

1. Verschillende soorten infraroodpanelen

A. Paneel met korrelstructuur

Deze infrarood panelen met korrelstructuur zijn ideaal voor een onopvallende installatie in woonkamers en slaapkamers. Ze hebben een textuur die helpt om het paneel op te laten gaan in de omgeving.

B. Designpanelen

Design infraroodpanelen zijn perfect voor ruimtes waar esthetiek belangrijk is. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, waardoor je een stijlvolle en moderne uitstraling aan je interieur kunt geven.

C. Paneel met gladde structuur

Voor een strakke en minimalistische look, kies je voor infraroodpanelen met een gladde structuur. Deze panelen bieden een uniforme warmteverspreiding zonder zichtbare naden of randen.

2. Plaatsing en montage

De plaatsing van je infrarood verwarming is cruciaal voor een optimale werking. Houd rekening met de grootte van de ruimte, de hoogte van het plafond en de aanwezigheid van ramen en deuren. Gebruik een professionele montageservice om te zorgen dat de panelen optimaal worden geïnstalleerd.

3. Bediening en thermostaat

Met een draadloze thermostaat kun je eenvoudig de temperatuur in je huis regelen. Kies een thermostaat met een ingebouwde timer, zodat je de verwarming aan en uit kunt zetten op de gewenste momenten. Zo bespaar je energie en blijft je huis aangenaam warm.

4. Energie-efficiëntie en duurzaamheid

Infrarood verwarming is een energiezuinige en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing. Het vereist geen verbranding van fossiele brandstoffen, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. Bovendien hebben infraroodpanelen een lange levensduur en zijn ze eenvoudig te onderhouden.

5. Toepassingen en voordelen

Infrarood verwarming is geschikt voor diverse toepassingen, van woonkamers en badkamers tot terrasverwarming. Het biedt tal van voordelen, zoals een gezondere luchtkwaliteit, minder vochtproblemen en een snelle opwarming van de ruimte.

Infrarood verwarming is een slimme en duurzame keuze voor het verwarmen van je huis. Verdiep je in de verschillende soorten panelen, plaatsing en bediening, en geniet van een aangenaam binnenklimaat met minimale energiekosten. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons via onze servicepagina.

 

Veel gestelde vragen over Infrarood Verwarming

Q: Wat is het verschil tussen infraroodverwarming en centrale verwarming?

A: Infraroodverwarming verwarmt objecten en personen door middel van infraroodstraling, terwijl centrale verwarming gebaseerd is op convectie en de lucht in de ruimte opwarmt. Bij infraroodverwarming wordt de straling direct omgezet in warmte en wordt minder energie verbruikt, wat het een energiezuinige manier van verwarmen maakt in vergelijking met traditionele radiatoren van centrale verwarming.

Q: Is infraroodverwarming geschikt als hoofdverwarming?

A: Ja, infraroodverwarming kan zeker dienen als hoofdverwarming, vooral als jouw huis goed geïsoleerd is. Infraroodpanelen als hoofdverwarming zorgen voor een gelijkmatige en effectieve verwarming van de ruimte, en het energieverbruik kan lager zijn dan bij traditionele verwarmingssystemen, zoals centrale verwarming met radiatoren.

Q: Is infraroodstraling schadelijk voor de gezondheid?

A: Infraroodstraling is niet schadelijk voor de gezondheid, mits gebruikt binnen de veiligheidsnormen. De infraroodpanelen stralen lange golf infrarode straling uit, die wordt geabsorbeerd door de huid en omgezet in warmte. Dit is vergelijkbaar met de natuurlijke infrarode straling van de zon en is niet schadelijk.

Q: Wat is het voordeel van infraroodpanelen als bijverwarming?

A: Infraroodpanelen als bijverwarming zijn een uitstekende manier om specifieke ruimtes in je huis extra te verwarmen zonder het hele huis te moeten verwarmen via de centrale verwarming. Hierdoor bespaar je energie en verbruik je alleen energie waar en wanneer dat nodig is.

Q: Wat is het verschil tussen infraroodpanelen en convectie (lucht) verwarming?

A: Het belangrijkste verschil tussen infraroodpanelen en convectieverhitting is de manier waarop de warmte wordt overgedragen. Infraroodpaneel verwarming maakt gebruik van infrarode straling die direct objetscten en personen verwarmt, terwijl convectieverwarming de lucht in de ruimte opwarmt. Infraroodverwarming is doorgaans efficiënter en gebruiksvriendelijker in vergelijking met convectieverhitting.

Q: Hoeveel wattage heb ik nodig voor een infraroodpaneel?

A: Het wattage van een infraroodpaneel hangt af van de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen en de isolatie van jouw huis. Over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 60-100 watt per vierkante meter te gebruiken voor een goed geïsoleerde woning. Het is altijd raadzaam om een expert te raadplegen voor het kiezen van het juiste wattage voor jouw specifieke situatie.

Q: Hoeveel ruimte moet er tussen het infraroodpaneel en het plafond zijn?

A: Om een goede warmteverdeling te garanderen, wordt aanbevolen om een minimale afstand van ongeveer 3 meter tussen het infraroodpaneel en het plafond aan te houden. De ruimte tussen het paneel en de muur moet minimaal 10 centimeter zijn om oververhitting en beschadiging van het paneel te voorkomen.

Q: Kan ik infraroodverwarming combineren met andere soorten verwarming?

A: Ja, het is mogelijk om infraroodverwarming te combineren met andere soorten verwarming, zoals centrale verwarming of vloerverwarming. Een combinatie van verschillende verwarmingssystemen kan zorgen voor een optimale warmteverdeling en energiebesparing in jouw huis.

Q: Zijn er nadelen aan het gebruik van infraroodverwarming?

A: Hoewel infraroodverwarming talrijke voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Een daarvan is de hogere installatiekosten in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Bovendien kan infraroodverwarming in sommige gevallen minder geschikt zijn voor het verwarmen van grotere ruimtes of zeer slecht geïsoleerde woningen, omdat in dergelijke gevallen meer infraroodpanelen nodig zijn om de ruimte effectief te verwarmen. Het is raadzaam om een expert te raadplegen voordat je kiest voor infraroodverwarming in deze situaties.

Q: Hoe lang duurt het opwarmen van een ruimte met infraroodverwarming?

A: Infraroodverwarming werkt vrijwel direct na het inschakelen en mensen die zich in de stralingszone bevinden, zullen de warmte meteen voelen. Echter, afhankelijk van de grootte van de ruimte en het gebruikte wattage, kan het tot een half uur duren voordat de hele ruimte gelijkmatig en comfortabel warm aanvoelt.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Infrarood paneel Tuinhuis
    21 / Mar / 2024

    06 / May / 2023

    Infrarood paneel Tuinhuis

  • Infrarood paneel Terras
    19 / Mar / 2024

    06 / May / 2023

    Infrarood paneel Terras

  • Infrarood paneel Praktijkruimte
    16 / Mar / 2024

    06 / May / 2023

    Infrarood paneel Praktijkruimte

  • Infrarood paneel Kelder
    15 / Mar / 2024

    06 / May / 2023

    Infrarood paneel Kelder

  • Infrarood paneel Atelier
    14 / Mar / 2024

    06 / May / 2023

    Infrarood paneel Atelier

  • Infrarood paneel Restaurant
    13 / Mar / 2024

    06 / May / 2023

    Infrarood paneel Restaurant

  • Infrarood paneel Kleedkamer
    12 / Mar / 2024

    06 / May / 2023

    Infrarood paneel Kleedkamer

  • Infrarood Paneel Slaapkamer
    11 / Mar / 2024

    06 / May / 2023

    Infrarood Paneel Slaapkamer

  • Infrarood paneel Winkel
    09 / Mar / 2024

    06 / May / 2023

    Infrarood paneel Winkel

  • Infrarood Paneel Klaslokaal
    06 / Mar / 2024

    06 / May / 2023

    Infrarood Paneel Klaslokaal

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »