• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

01 / Sep / 2023

Hoe lang moet een infrarood verwarming aan staan?

Het duurt 10 tot 15 minuten voordat een infraroodpaneel met een hogere temperatuur de gewenste temperatuur heeft bereikt. Vanaf dat moment zendt het paneel de lange golf infraroodstraling uit die de ruimte gaat verwarmen. Wanneer de thermostaat van de bestaande verwarming op bijvoorbeeld 18 of 19 graden staat en er voldoende isolatie aanwezig is, duurt het ongeveer 30 tot 45 minuten voordat de kamer 3 graden is opgewarmd tot bijvoorbeeld 5 à 6 graden meer.

Infrarood panelen werken het beste als bijverwarming, omdat ze de warmte vanaf de achterkant van het paneel de ruimte in stralen. Hoewel het paneel dan eigenlijk maar een klein deel van de gehele ruimte aan het verwarmen is, bijvoorbeeld alleen bij de zithoek, komt de warmte in de hele ruimte terecht doordat de warmte ook de lucht in de ruimte opwarmt.

Ondanks dat één paneel ineens 900 of 1000 watt kan leveren, is het niet mogelijk om met infraroodverwarming een gehele woning comfortabel te verwarmen. Op internet komt regelmatig terug dat het niet mogelijk is om een gehele woning te verwarmen middels infrarood, hoewel het zeker wel mogelijk is om elke woning er een stukje mee te verwarmen.

Voor het verwarmen van een gemiddelde woning zou je al gauw op een verbruik neerkomen van circa 8500 watt, wat niet gemakkelijk binnen een standaard 3 x 25a aansluiting te realiseren valt. Infraroodpanelen werken daarom het beste als bijverwarming van de lucht in de ruimte.

Hoe lang moet een infrarood verwarming aan staan?
Blog

Infraroodstraling introductie

In de wereld van vandaag zijn we altijd op zoek naar manieren om geld te besparen. Eén manier om dit te doen is door betaalbare alternatieven te vinden voor conventionele verwarmingsmethoden, zoals gas of olie. Infraroodverwarming is een geweldige optie omdat het energiezuinig is en een ruimte snel kan opwarmen. Blijf lezen om meer te leren over hoe je infraroodverwarming in je huis of kantoor kunt gebruiken.

Infraroodverwarming is een efficiënte manier van verwarmen, omdat het gebruik maakt van stralingswarmte en alleen voorwerpen in de kamer verwarmt in plaats van de lucht. Het kan worden gebruikt als hoofdverwarming of als bijverwarming voor een goed geïsoleerde ruimte. Infrarood panelen kunnen ook worden gebruikt als vloerverwarming, waardoor de lange golf infraroodstraling de vloer verwarmt. Dit maakt het ideaal voor gebruik in slaapkamers en andere stille ruimtes.

Omdat infrarood panelen alleen voorwerpen in de kamer verwarmen, zijn ze ook veilig te gebruiken in de buurt van huisdieren en kinderen. Bovendien maken ze geen geluid, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in slaapkamers en andere stille ruimtes. Al met al is infraroodverwarming een veilige, efficiënte en handige manier om je huis warm te houden.

Door meerdere infraroodpanelen in de kamer te plaatsen kun je sneller de gewenste kamertemperatuur bereiken. Infraroodstraling is een vorm van energie die zich door de lucht verplaatst en geabsorbeerd wordt door voorwerpen op zijn pad. Wanneer dit gebeurt, beginnen de moleculen van het voorwerp te trillen, waardoor het opwarmt.

In tegenstelling tot traditionele verwarmingspanelen, die vertrouwen op convectie om warmte te verspreiden, werken infraroodpanelen door middel van straling, waardoor ze veel efficiënter zijn in het verwarmen van een kamer. Wanneer meerdere panelen worden gebruikt, werken ze samen om de temperatuur van de kamer snel en gelijkmatig te verhogen. Daardoor zijn infrarood paneelverwarmers een effectieve manier om een ruimte te verwarmen zonder energie te verspillen.

Hoe infrarood verwarming werkt

Infraroodverwarming werkt door het uitzenden van infraroodgolven die objecten in een kamer opwarmen, in plaats van de lucht zelf. Hierdoor voelt de kamer warmer aan omdat de voorwerpen warmte uitstralen. De golven verplaatsen zich tot ze een voorwerp raken, en dan worden ze geabsorbeerd en omgezet in warmte.

Er zijn vaak misverstanden over infrarood panelen, zoals dat ze slechts een bijverwarming zijn in vergelijking met een traditionele cv ketel. Onze infrarood panelen zijn echter een efficiënte manier van elektrische verwarming, die de ruimte snel opwarmt door middel van infrarood straling. Dit in tegenstelling tot elektrische kachels die vaak een langere opwarmtijd hebben. Onze infrarood panelen, met bijvoorbeeld een vermogen van 700 watt, kunnen worden geplaatst op een muur of het plafond en zijn ideaal voor gebruik in goed geïsoleerde woningen. Bovendien neemt door het warmtepaneel het gebruik van een traditionele cv ketel af, wat leidt tot een aangenaam warm en energiezuinig huis.

Voordelen van infrarood verwarming

Er zijn veel voordelen van het gebruik van infraroodverwarming, waaronder de volgende

 • Energie-efficiëntie: Infraroodverwarming is zeer efficiënt omdat het alleen de voorwerpen in de kamer verwarmt, in plaats van de lucht. Dit betekent dat er minder energie nodig is om een comfortabele temperatuur te handhaven.
 • Snelle opwarmtijden: Omdat infraroodgolven snel reizen, kunnen ze een ruimte snel opwarmen. Dit is ideaal voor mensen die de temperatuur snel willen kunnen aanpassen.
 • Veilig: Infraroodverwarming is veilig omdat het geen schadelijke emissies produceert. Bovendien is er geen risico op brand omdat er geen open vlam is.
 • Betaalbaar: Infraroodverwarming is een betaalbaar alternatief voor gas- of olieverwarming. Bovendien vereist het geen speciale installatie, wat ook geld kan besparen.
 • Flexibel: Infraroodverwarmingen zijn er in verschillende maten en vormen, zodat ze in verschillende ruimtes kunnen worden gebruikt. Bovendien kunnen ze op muren of plafonds worden gemonteerd, wat ze nog veelzijdiger maakt.
 • Gezond: Infraroodverwarming is gezond omdat het de lucht niet uitdroogt zoals andere soorten verwarming. Dit betekent dat er minder stof en andere deeltjes in de lucht circuleren, wat de gezondheidvan de luchtwegen kan verbeteren.

Hoe infrarood verwarming te gebruiken

Nu je enkele van de voordelen van infraroodverwarming kent, vraag je je misschien af hoe je het in je huis of kantoor kunt gebruiken. Hier zijn enkele tips.

Plaats de verwarming op vloerniveau: Omdat infraroodgolven naar beneden reizen, zal het plaatsen van de verwarming op vloerniveau ervoor zorgen dat de hele kamer gelijkmatig wordt verwarmd.

 • Plaats geen meubels voor de verwarming: Het plaatsen van meubels voor de verwarming zal de infraroodgolven blokkeren en voorkomen dat ze andere delen van de kamer bereiken.
 • Geef de verwarming de tijd om op te warmen: De meeste infrarood panelen hebben ongeveer 30 minuten nodig om hun volledige temperatuur te bereiken. Als je dus wilt dat de kamer warm is als je aankomt, zorg er dan voor dat je de verwarming minstens 30 minuten voordat je hem nodig hebt aanzet.
 • Experimenteer met verschillende maten en vormen van panelen: Sommige mensen geven de voorkeur aan grotere panelen omdat die een gelijkmatiger warmtedekking geven. Anderen geven de voorkeur aan kleinere panelen omdat die minder opvallen en gemakkelijk verplaatst kunnen worden als dat nodig is. Experimenteer met verschillende maten en vormen tot je er een vindt die het beste bij je behoeften past.

Bespaar ik geld met infrarood panelen?

Een infraroodverwarming blijft aan totdat deze wordt uitgeschakeld. Hij gaat niet automatisch uit. Het varieert. Infraroodpanelen zijn een extra verwarmingsoplossing die het voor verwarming benodigde gas vermindert. Als alternatief kunt u uw thermostaat in uw woonkamer verlagen. Het is mogelijk dat de infraroodpanelen een radiator uitschakelen tenzij er infraroodpanelen in de badkamer zijn geïnstalleerd. In de badkamer selecteert u panelen met een hoge warmteafgifte. De thermostaat moet worden uitgeschakeld om de temperatuur en het energieverbruik te verminderen. Hangt af van isolatie in huis. Houd het infraroodpaneel in goede staat.

Als je op zoek bent naar een betaalbare en wenselijke verwarmingsoptie, kijk dan niet verder dan infraroodverwarming! Dit type verwarming is energiezuinig en kan een ruimte snel opwarmen zonder de lucht uit te drogen zoals andere soorten verwarmingssystemen (zoals gas of olie). Bovendien zijn infraroodverwarmingen er in verschillende maten en vormen, zodat ze in elke ruimte gebruikt kunnen worden! Probeer infraroodverwarming vandaag nog uit!

Installatie en onderhoud van infraroodverwarming

Infraroodverwarming is vrij eenvoudig te installeren en vereist over het algemeen geen speciale vaardigheden of gereedschappen. Afhankelijk van het type infraroodpaneel dat je kiest, kan het op de muur of aan het plafond worden gemonteerd. Zorg er bij het kiezen van een locatie voor de verwarming voor dat deze niet wordt geblokkeerd door meubels of andere voorwerpen, zodat de infraroodgolven vrij door de kamer kunnen bewegen.

Het onderhoud van een infraroodverwarming is meestal minimaal. Omdat er geen bewegende delen zijn en de verwarming geen lucht circuleert, is er minder kans op slijtage. Het is echter belangrijk om het oppervlak van het paneel regelmatig schoon te maken om ervoor te zorgen dat het efficiënt blijft werken. Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat het paneel volledig is afgekoeld voordat je het schoonmaakt.

Infraroodverwarming en het milieu

Infraroodverwarming is een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing. Omdat het de lucht niet uitdroogt en geen schadelijke emissies produceert, is het beter voor het milieu dan andere soorten verwarming, zoals gas of olie. Bovendien is infraroodverwarming energiezuinig, wat betekent dat het minder energie verbruikt dan andere verwarmingssystemen. Dit kan helpen om je energierekening te verlagen en je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een energiezuinige, milieuvriendelijke en betaalbare verwarmingsoptie, overweeg dan infraroodverwarming. Deze vorm van verwarming is veilig, stil en kan een ruimte snel en gelijkmatig opwarmen. Bovendien is het eenvoudig te installeren en te onderhouden, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel huiseigenaren als bedrijfseigenaren. Probeer infraroodverwarming vandaag nog en ontdek zelf de vele voordelen!

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
  10 / Jul / 2024

  01 / Sep / 2023

  Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

 • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
  10 / Jul / 2024

  01 / Sep / 2023

  Wat kost elektrische verwarming woonkamer

 • Infrarood Paneel Kantoor
  10 / Jun / 2024

  01 / Sep / 2023

  Infrarood Paneel Kantoor

 • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
  08 / Jun / 2024

  01 / Sep / 2023

  De perfecte terrasverwarmer voor horeca

 • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
  07 / Jun / 2024

  01 / Sep / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

 • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
  07 / Jun / 2024

  01 / Sep / 2023

  Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

 • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
  06 / Jun / 2024

  01 / Sep / 2023

  Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

 • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
  05 / Jun / 2024

  01 / Sep / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

 • Infrarood terrasverwarmers
  04 / Jun / 2024

  01 / Sep / 2023

  Infrarood terrasverwarmers

 • De beste infrarood terrasverwarmers van 2024
  31 / May / 2024

  01 / Sep / 2023

  De beste infrarood terrasverwarmers van 2024

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »