• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

22 / Sep / 2023

Goedkoop een loods of bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een vorm van warmte die elektromagnetische straling gebruikt om warmte-energie over te brengen. Deze vorm van warmte wordt vaak gebruikt in industriële gebouwen en loodsen omdat het een goedkope manier is om een grote ruimte te verwarmen. Bovendien heeft infrarood verwarming vele voordelen die het voordeliger maken dan andere verwarmingsmethoden.

Goedkoop een loods of bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming
Blog

 • Infrarood verwarming is een goedkope manier om een loods te verwarmen, want minstens 93% van de gebruikte elektriciteit wordt omgezet in warmte.
 • Met infrarood verwarming kun je specifieke plekken in de loods verwarmen, in plaats van de hele ruimte te moeten verwarmen.
 • Stralingswarmte van infrarood panelen verwarmt objecten in de ruimte, die vervolgens de warmte vasthouden en weer afgeven aan de ruimte.

Voordelen van infrarood verwarming voor loodsen en bedrijfshallen

Infrarood verwarming heeft tal van voordelen die het aantrekkelijk maken voor gebruik in loodsen en bedrijfshallen. Ten eerste is infrarood verwarming goedkoop. Het kost minder werk dan andere soorten verwarming, zoals heteluchtblazers. Bovendien is met infrarood verwarming een gerichte warmteverdeling mogelijk. De warmte kan op een bepaald gebied worden gericht, in plaats van de hele loods of hal te verwarmen. Bovendien is er bij infrarood verwarming geen opwarmtijd nodig - de warmte wordt onmiddellijk afgegeven.

Daarnaast is infrarood verwarming energiezuiniger dan andere soorten verwarming. Elektrische infraroodverwarmers zijn ongeveer 90% efficiënt, wat betekent dat bijna alle gebruikte elektriciteit wordt omgezet in warmte-energie. Tenslotte zijn elektrische infraroodverwarmers zeer duurzaam en hebben ze een lange levensduur - gemiddeld zo'n 20 jaar. Ze zijn ook veelzijdig en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden, zoals spotverwarming of verwarming van de hele kamer

Waarom zouden bedrijven infrarood verwarming moeten gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven het gebruik van infrarood verwarming voor hun magzijn of bedrijfpand zouden moeten overwegen. Ten eerste is het een goedkope manier om een grote ruimte te verwarmen. Bovendien zijn heteluchtblazers niet ideaal voor gebruik in loodsen, omdat ze condens en vocht kunnen veroorzaken door de vochtige lucht die ze produceren. Elektrische infraroodverwarmers zijn in dit opzicht veel gunstiger, omdat ze geen vocht produceren.

Een andere reden om voor infrarood verwarming te kiezen is dat elektrische kachels zeer duurzaam zijn en een lange levensduur hebben. Ze zijn ook zeer energie-efficiënt - gemiddeld ongeveer 90% efficiënt. Bovendien is de warmte van elektrische infraroodverwarmers onmiddellijk beschikbaar - er is geen opwarmtijd nodig. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in schuren waar tijd vaak van essentieel belang is.

Infrarood verwarming is stralingswarmte

Infrarood verwarming verwarmt voorwerpen in een kamer, niet de lucht zoals andere soorten stralingsverwarming. Dit maakt het een ideale keuze voor loodsen en werkplaatsen, die vaak hoge plafonds en grote ruimtes hebben. Omdat infrarood warmte gericht is, is het zeer efficiënt en verwarmt het alleen de voorwerpen die verwarmd moeten worden, in plaats van de hele ruimte. Dit maakt het een economische keuze voor eigenaars van werkplaatsen en bedrijfspanden die willen besparen op hun verwarmingskosten. Bovendien is infrarood warmte zeer comfortabel en veroorzaakt geen luchtcirculatie, waardoor het ideaal is voor mensen die gevoelig zijn voor tocht.

Keuze voor infrarood als verwarmingsysteem voor een industriële hal of loods

Bij het kiezen van een verwarmingssysteem voor een industriële hal of loods is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van de ruimte. Een factor om rekening mee te houden is het volume van de ruimte. Industriële hallen en loodsen zijn vaak vrij groot, en een traditionele heteluchtblazer kan misschien niet genoeg warmte opwekken om de hele ruimte effectief te verwarmen. Een ander punt van overweging is de luchtcirculatie. Heteluchtblazers vertrouwen op luchtcirculatie om de warmte gelijkmatig te verspreiden, maar in een industriële omgeving kunnen er obstakels zijn die de circulatie belemmeren. Dit kan leiden tot zakken met koude lucht, wat problematisch kan zijn voor werknemers of machines. Om deze redenen zijn heteluchtblazers niet altijd de beste keuze voor industriële hallen en loodsen. Andere verwarmingsopties, zoals infraroodstralers, kunnen in dit soort omgevingen effectiever zijn.

Elektrische verwarming in de industriële wereld

Elektrische verwarming is een vorm van verwarming die elektriciteit gebruikt om water of een andere vloeistof om te zetten in warmte. Elektrische verwarming wordt vaak gebruikt in toepassingen waar hoge temperaturen nodig zijn, zoals industriële ovens, ruimteverwarmers en zelfs handdrogers. Elektrische verwarming wordt ook vaak gebruikt in meer delicate toepassingen zoals computeronderdelen en medische instrumenten.

Een voordeel van elektrische verwarming is dat ze zeer duurzaam is. Een ander voordeel is dat elektrische verwarming zeer efficiënt kan zijn; negentig procent van de elektrische energie die gebruikt wordt voor elektrische verwarming wordt omgezet in warmte, waardoor het een van de meest efficiënte vormen van verwarming is. Bovendien is elektrische verwarming vaak veiliger dan andere soorten verwarming, omdat er geen gevaar is voor brand of explosie.

Loodsen en bedrijfshallen slim verwarmen

Loodsen worden vaak gebouwd op plaatsen die niet gemakkelijk toegankelijk zijn of een beperkte ruimte hebben, waardoor het moeilijk is om te verwarmen zonder gas. Infrarood panelen bieden echter een veelzijdige en efficiënte optie voor industriële verwarming. In tegenstelling tot andere systemen hebben infrarood panelen geen opwarmperiode nodig en kunnen ze snel worden ingeschakeld om gerichte warmte te leveren. Dit maakt ze ideaal voor loodsen, waar de ruimte vaak beperkt is. Bovendien zijn infrarood panelen zeer energiezuinig, waardoor de bedrijfskosten dalen. Daardoor vormen ze een aantrekkelijke oplossing voor industriële verwarming in loodsen.

Kortom, er zijn veel voordelen aan het gebruik van infrarood verwarming voor loodsen en bedrijfshallen. Deze voordelen zijn onder andere lage kosten, gerichte warmteverdeling, geen opwarmtijd nodig, laag energieverbruik, duurzaamheid en veelzijdigheid voor verschillende toepassingen. Daarom is het gunstig voor bedrijven om het gebruik van dit type verwarming voor hun loods of bedrijfshal te overwegen.

Gerelateerde vragen: Goedkoop een loods of bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming maakt gebruik van elektromagnetische straling om de omgeving te verwarmen in plaats van warme lucht zoals traditionele verwarmingssystemen. Infrarood straling is vergelijkbaar met de straling van de zon en kan door objecten worden geabsorbeerd en weer worden uitgestraald, waardoor de omgeving wordt verwarmd.

Kan ik een loods of bedrijfshal verwarmen zonder gas te gebruiken?

A: Ja, dat kan met infraroodverwarming. Infraroodverwarming werkt volledig elektrisch en heeft geen gasaansluiting nodig. Je bespaart hierdoor niet alleen op de kosten van gas, maar het is ook beter voor het milieu.

Wat zijn de voordelen van verwarming met infrarood heaters?

Infrarood heaters hebben verschillende voordelen, zoals een efficiënter energieverbruik, een gelijkmatigere warmteverdeling, een snellere opwarmtijd en een lange levensduur. Daarnaast zijn ze ook veiliger in gebruik en creëren ze een aangenamere en gezondere omgeving dan traditionele heaters.

Kan ik een bedrijfshal verwarmen met infraroodpanelen?

Ja, dat is mogelijk. Infraroodpanelen zijn geschikt voor het verwarmen van grote ruimtes zoals bedrijfshallen en loodsen. Door de warmte te richten op specifieke zones in de ruimte, wordt er minder energie verbruikt en zo bespaar je op de energiekosten.

Wat zijn de verschillen tussen korte golf en lange golf infraroodverwarming?

Korte golf infraroodverwarming heeft een hogere intensiteit en warmt sneller op dan lange golf infraroodverwarming. Lange golf infraroodverwarming heeft echter als voordeel dat het een gelijkmatigere warmteverdeling heeft en minder uitdroging van de lucht veroorzaakt.

Is infraroodverwarming geschikt voor lokale verwarming?

Ja, infraroodverwarming is zeer geschikt voor lokale verwarming. Omdat de warmte gericht kan worden op een specifieke zone, is het ideaal om bijvoorbeeld een werkplek of showroom te verwarmen. Door het gerichte verwarmen bespaar je energie en geld.

Kan ik een infrarood heater gebruiken om mijn magazijn te verwarmen?

Ja, een infrarood heater is geschikt om grote ruimtes zoals magazijnen te verwarmen. Door de warmte gericht te richten op de zones waar het nodig is, bespaar je op de energiekosten en creëer je een aangenamere werkomgeving.

Wat zijn de voordelen van elektrische heaters?

Elektrische heaters hebben verschillende voordelen, zoals een veiliger gebruik, geen uitstoot van schadelijke stoffen en lagere onderhoudskosten. Daarnaast zijn elektrische heaters ook eenvoudig te installeren en te bedienen.

Kan ik een bedrijfshal verwarmen zonder dat deze geïsoleerd is?

Ja, dat kan met infraroodverwarming. Infraroodverwarming verwarmt de objecten en personen in de ruimte in plaats van de lucht, wat betekent dat je geen isolatie nodig hebt om de impact van de warmte te voelen. Bij verwarming met luchtverwarming is isolatie wel belangrijk om de warmte in de ruimte te houden.

Kan ik een vrijblijvende offerte ontvangen voor infraroodverwarming in mijn bedrijfsruimte?

Ja, je kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen voor infraroodverwarming in jouw bedrijfsruimte. Zo krijg je een idee van de mogelijkheden en de kosten van een infrarood verwarmingssysteem op maat.

Wat is het verschil tussen traditionele verwarmingssystemen en infraroodverwarming?

Traditionele verwarmingssystemen werken door de lucht in een ruimte te verwarmen, terwijl infraroodverwarming de objecten in de ruimte verwarmt. Dit betekent dat infraroodverwarming efficiënter en gerichter verwarmt, energie bespaart en een betere warmtebeleving biedt dan traditionele verwarmingssystemen. Daarnaast is infraroodverwarming veiliger in gebruik en beter voor het milieu doordat het geen gas of fossiele brandstoffen nodig heeft.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
  10 / Jul / 2024

  22 / Sep / 2023

  Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

 • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
  10 / Jul / 2024

  22 / Sep / 2023

  Wat kost elektrische verwarming woonkamer

 • Infrarood Paneel Kantoor
  10 / Jun / 2024

  22 / Sep / 2023

  Infrarood Paneel Kantoor

 • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
  08 / Jun / 2024

  22 / Sep / 2023

  De perfecte terrasverwarmer voor horeca

 • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
  07 / Jun / 2024

  22 / Sep / 2023

  Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

 • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
  07 / Jun / 2024

  22 / Sep / 2023

  Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

 • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
  06 / Jun / 2024

  22 / Sep / 2023

  Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

 • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
  05 / Jun / 2024

  22 / Sep / 2023

  Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

 • Infrarood terrasverwarmers
  04 / Jun / 2024

  22 / Sep / 2023

  Infrarood terrasverwarmers

 • De beste infrarood terrasverwarmers van 2024
  31 / May / 2024

  22 / Sep / 2023

  De beste infrarood terrasverwarmers van 2024

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »