• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

17 / May / 2023

Elektrisch kacheltje zuinig in gebruik

Elektrisch kacheltje zuinig in gebruik
Blog

Zuinig elektrisch kacheltje voor energiebesparing en duurzaamheid

Elektrische kacheltjes, zoals een infrarood verwarming, zijn zuinig in gebruik omdat ze effectief zijn in het produceren en verspreiden van warmte. Hierdoor kunt u tegelijkertijd energiebesparend en duurzaam verwarmen terwijl het ook een aangename omgeving is voor uw dagelijkse activiteiten.

Hoe werken infrarood verwarmingen?

Infrarood verwarming maakt gebruik van infraroodstraling om warmte over te dragen naar de objecten die het raakt. In tegenstelling tot convectieverwarming, die lucht verwarmt en circuleert, verwarmt infraroodverwarming objecten en oppervlakken direct. Dit betekent dat de warmte wordt behouden in de ruimte, zelfs nadat het verwarmingssysteem is uitgeschakeld.

Voordelen van een infrarood paneel

De voordelen van een infrarood paneel zijn onder meer:

 • Energiebesparing en lagere verwarmingskosten
 • Efficiënte warmteoverdracht
 • Gezondere omgevingslucht door minder luchtcirculatie en stof
 • Verbeterde bloedsomloop en immuunsysteem door de infraroodstraling
 • Geen CO2-uitstoot wat bijdraagt aan een lagere ecologische voetafdruk

Waarom kiezen voor een zuinig elektrisch kacheltje?

Er zijn verschillende redenen waarom u zou moeten kiezen voor een elektrische infraroodverwarming als zuinig elektrisch kacheltje:

 1. Het is een duurzame verwarmings optie die minder energie verbruikt dan traditionele verwarmingssystemen, zoals cv-ketels.
 2. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld en blijft langer aanwezig in de ruimte.
 3. Infrarood verwarming kan eenvoudig worden aangesloten op zonnepanelen, waardoor u nog meer energie en geld kunt besparen.
 4. Ze zijn stil in gebruik en onderhoudsarm, wat bijdraagt aan een comfortabele leefomgeving.

Is een infrarood paneel geschikt voor uw situatie?

De situatie van iedereen is anders, maar in veel gevallen kan een zuinig elektrisch kacheltje een goede keuze zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verwarmen van de woonkamerbadkamer, of zelfs uw terras. Meer informatie over infraroodverwarming en welk systeem het beste bij uw situatie past is te vinden op onze service pagina.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een zuinig elektrisch kacheltje, is een infrarood verwarming een uitstekende keuze. Met zijn energiebesparende en duurzame eigenschappen, verbeterde warmteoverdracht en gezondheidsvoordelen, is het een ideale optie om uw woning of kantoor te verwarmen. Neem voor meer informatie en advies contact met ons op via https://www.infraroodverwarming-soest.nl/service/.

Veel gestelde vragen over Zuinig elektrisch kacheltje voor energiebesparing en duurzaamheid

Q: Wat is een keramische kachel en is deze zuinig in energieverbruik?

A: Een keramische kachel is een type elektrische verwarming dat werkt op basis van stralingswarmte. Het verbruik van deze kachel is relatief laag en dus energiezuinig. Daarnaast is het een veilige optie omdat het niet te warm wordt en stofverplaatsing wordt beperkt.

Q: Wat is het verschil tussen een ventilatorkachel en een convectorkachel?

A: Een ventilatorkachel werkt met een ingebouwde ventilator die de warme lucht door de ruimte blaast, terwijl een convectorkachel werkt door middel van warmtestraling en convectie. Bij een convectorkachel wordt de lucht na opwarming natuurlijk verspreid door de kamer.

Q: Is een elektrische kachel zuinig in energieverbruik?

A: Elektrische kachels kunnen over het algemeen vrij veel stroom verbruiken in vergelijking met andere vormen van verwarming, maar er zijn wel degelijk elektrische kachels op de markt die energiezuiniger zijn dan andere opties. Het is belangrijk om te kijken naar het wattage en het verbruik in kilowattuur (kWh) om te beoordelen hoe zuinig een elektrische kachel werkelijk is.

Q: Welke elektrische kachel is het meest geschikt om een kamer te verwarmen?

A: De meest geschikte elektrische kachel hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en het isolatieniveau van de kamer. Over het algemeen zijn infraroodpanelen en straalkachels goede opties voor bijverwarming, terwijl convectorkachels en ventilatorkachels meer geschikt zijn voor het verwarmen van het hele huis. Het wattage en verbruik zijn ook belangrijke factoren in het kiezen van de juiste kachel.

Q: Wat is een infraroodpaneel en is deze zuinig in energieverbruik?

A: Een infraroodpaneel is een type elektrische verwarming dat werkt op basis van stralingswarmte. Het verbruik van deze kachel is relatief laag en dus energiezuinig. Daarnaast verspreidt het de warmte geleidelijk en geruisloos door middel van straling, waardoor de lucht in de kamer niet te droog wordt of stof wordt verplaatst.

Q: Wat is de meest zuinige optie voor elektrische verwarming in huis?

A: De meest zuinige optie voor elektrische verwarming in huis hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het huis en het isolatieniveau van het pand. Over het algemeen zijn warmtepompen en infraroodpanelen de meest energiezuinige opties, terwijl convectie- en ventilatiekachels een hoger verbruik hebben. Het is belangrijk om te kijken naar het wattage, verbruik en de juiste temperatuur voordat de ruimte goed opgewarmd is.

Q: Wat is de werking van een radiatorkachel en is deze zuinig in energieverbruik?

A: Een radiatorkachel werkt door middel van convectie, waarbij de warme lucht de ruimte op natuurlijke wijze verspreidt nadat het verwarmingselement is opgewarmd. Het verbruik van deze kachel is over het algemeen hoger dan bijvoorbeeld een infraroodpaneel of convectiekachel. Het is belangrijk om te kijken naar het wattage, verbruik en de juiste temperatuur voordat de ruimte goed opgewarmd is.

Q: Is een straalkachel zuinig in energieverbruik?

A: Een straalkachel werkt op basis van stralingswarmte, waardoor het verbruik relatief laag is en de kamer geleidelijk opwarmt. In vergelijking met bijvoorbeeld een ventilatorkachel zal het verbruik lager zijn omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een ventilator. Het is belangrijk om te kijken naar het wattage en verbruik om te bepalen of een straalkachel de juiste energiezuinige optie is voor jouw situatie.

Q: Hoeveel stroom verbruikt een elektrische kachel?

A: Het stroomverbruik van een elektrische kachel hangt af van verschillende factoren, zoals het wattage, verbruik in kilowattuur (kWh) en de grootte van de kamer. Over het algemeen kunnen elektrische kachels vrij veel stroom verbruiken in vergelijking met andere vormen van verwarming, maar er zijn wel degelijk energiezuinige opties op de markt.

Q: Welke elektrische kachel is het meest geschikt voor een goed geïsoleerd huis?

A: Het is belangrijk om te kijken naar het isolatieniveau van het huis en de grootte van de ruimte bij het kiezen van de meest geschikte elektrische kachel. Bij een goed geïsoleerd huis kan bijvoorbeeld een keramische kachel of infraroodpaneel een goede optie zijn, terwijl bij een minder goed geïsoleerd huis een convectorkachel of radiatorkachel meer geschikt kan zijn.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Infraroodpanelen: De beste plek voor infrarood verwarming in jouw huis
  22 / Sep / 2023

  17 / May / 2023

  Infraroodpanelen: De beste plek voor infrarood verwarming in jouw huis

 • Goedkoop een loods of bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming
  22 / Sep / 2023

  17 / May / 2023

  Goedkoop een loods of bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming

 • Badkamer verwarming elektrisch
  21 / Sep / 2023

  17 / May / 2023

  Badkamer verwarming elektrisch

 • Mobiele infrarood verwarming voor thuiswerkers
  20 / Sep / 2023

  17 / May / 2023

  Mobiele infrarood verwarming voor thuiswerkers

 • Infrarood verwarming plafond met verlichting
  14 / Sep / 2023

  17 / May / 2023

  Infrarood verwarming plafond met verlichting

 • Elektrische verwarming woonkamer
  13 / Sep / 2023

  17 / May / 2023

  Elektrische verwarming woonkamer

 • Zuinige elektrische verwarming
  12 / Sep / 2023

  17 / May / 2023

  Zuinige elektrische verwarming

 • Verplaatsbaar infrarood paneel
  10 / Sep / 2023

  17 / May / 2023

  Verplaatsbaar infrarood paneel

 • Infrarood verwarming hoeveel watt
  06 / Sep / 2023

  17 / May / 2023

  Infrarood verwarming hoeveel watt

 • Hoever straalt een infrarood paneel?
  06 / Sep / 2023

  17 / May / 2023

  Hoever straalt een infrarood paneel?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infraroodverwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »