• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

07 / May / 2023

5 Veelgemaakte Fouten Bij Het Installeren Van Infrarood Verwarming

Er zijn een aantal veelgemaakte fouten bij het installeren van infrarood verwarming die kunnen leiden tot een minder efficiënte en minder comfortabele verwarmingsoplossing. In dit artikel bespreken we vijf van deze fouten en geven we tips om ze te voorkomen.

5 Veelgemaakte Fouten Bij Het Installeren Van Infrarood Verwarming
Blog

1. Verkeerde keuze van het infraroodpaneel

Het kiezen van het juiste type infraroodpaneel is essentieel voor een optimale werking van uw verwarmingssysteem. Er zijn verschillende soorten infraroodpanelen beschikbaar, zoals panelen met korrelstructuur, gladde structuur, en designpanelen. Het is belangrijk om rekening te houden met de ruimte waarin het paneel wordt geplaatst, de gewenste temperatuur en uw persoonlijke voorkeur. Een verkeerde keuze kan leiden tot een lagere efficiëntie en hogere energiekosten.

2. Onjuiste plaatsing van het infraroodpaneel

De plaatsing van het infraroodpaneel speelt een cruciale rol in de effectiviteit van de verwarming. Het paneel moet op de juiste hoogte en locatie worden geplaatst om de warmte gelijkmatig te verdelen en koude plekken te voorkomen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met obstakels, zoals meubels of gordijnen, die de warmtestraling kunnen blokkeren. Een goed advies is om te kiezen voor een professionele montageservice om zeker te zijn van een correcte installatie.

3. Verkeerde combinatie met andere verwarmingssystemen

Infrarood verwarming kan uitstekend gecombineerd worden met andere verwarmingssystemen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen. Echter, het is belangrijk om de juiste combinaties te maken om te zorgen voor maximale efficiëntie en comfort. Het verkeerd combineren van systemen kan leiden tot een oncomfortabel binnenklimaat en onnodig energieverbruik.

4. Het negeren van de thermostaat

Een thermostaat speelt een belangrijke rol bij het regelen van de temperatuur in uw woning. Het is essentieel om een goede thermostaat te kiezen die compatibel is met uw infrarood verwarmingssysteem. Het niet goed instellen of gebruiken van de thermostaat kan leiden tot ongemak en hogere energiekosten.

5. Onvoldoende kennis en onderhoud

Het regelmatig onderhouden en schoonmaken van uw infrarood verwarming is belangrijk voor de levensduur en efficiëntie van het systeem. Het negeren van onderhoud kan leiden tot slechtere prestaties en uiteindelijk schade aan het systeem. Bekijk voor meer informatie de servicepagina van Infrarood Verwarming Soest.

Door deze veelgemaakte fouten te voorkomen, kunt u profiteren van een efficiënt en comfortabel infrarood verwarmingssysteem. Als u verdere vragen of hulp nodig heeft bij de installatie van uw infrarood verwarming, neem dan gerust contact met ons op via https://infraroodverwarming-soest.nl/service/.

 

Veel gestelde vragen over Infrarood Verwarming Montage

Q: Wat zijn de veelgemaakte fouten bij het installeren van infrarood verwarming in de badkamer?

A: Een veelgemaakte fout bij het installeren van infrarood verwarming in de badkamer is dat mensen niet genoeg verwarmingspanelen installeren. Dit kan ervoor zorgen dat de badkamer niet goed opgewarmd wordt en dat het langer duurt voordat de gewenste temperatuur is bereikt. Daarnaast kunnen panelen die te hoog hangen voor oncomfortabele situaties zorgen, zoals een onaangename luchtstroom.

Q: Is infraroodverwarming geschikt als hoofdverwarming?

A: Ja, infraroodverwarming kan zeker worden gebruikt als hoofdverwarming. Het is echter wel belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte en het aantal benodigde verwarmingspanelen voor een optimale temperatuur.

Q: Kan ik infrarood verwarming gebruiken om mijn vloer te verwarmen?

A: Ja, het is mogelijk om infrarood verwarming te gebruiken als vloerverwarming. Het is echter belangrijk om de juiste panelen te kiezen en te zorgen voor een goede isolatie om het warmteverlies te minimaliseren.

Q: Is infraroodverwarming geschikt om een spiegel te verwarmen?

A: Ja, infraroodverwarming kan worden gebruikt om een spiegel te verwarmen. Dit zorgt ervoor dat de spiegel niet beslaat tijdens het douchen of baden. Het is belangrijk om de panelen op de juiste afstand van de spiegel te hangen om beschadiging te voorkomen.

Q: Moet ik bijverwarming toevoegen als ik infrarood verwarming gebruik?

A: Infrarood verwarming kan meestal als hoofdverwarming worden gebruikt en er is geen bijverwarming nodig. Het is echter wel afhankelijk van de grootte van de kamer en de isolatie van de ruimte.

Q: Kan ik besparen op de kosten als ik infrarood verwarming gebruik?

A: Infrarood verwarming kan zeker leiden tot besparingen op de energiekosten in vergelijking met conventionele verwarming. Dit komt doordat infraroodpanelen direct warmte afgeven en alleen de lucht opwarmen die wordt gebruikt, in plaats van de gehele ruimte.

Q: Wat zijn de verschillen tussen infraroodverwarming en elektrische verwarming?

A: Infraroodverwarming en elektrische verwarming zijn beide vormen van elektrische verwarming, maar werken op verschillende manieren. Infraroodverwarming verwarmt de objecten en mensen in een ruimte direct door middel van straling en elektrische verwarming verwarmt voornamelijk de lucht in de kamer.

Q: Hoe kan ik verschillende leveranciers van infrarood verwarming vergelijken?

A: Om verschillende leveranciers van infrarood verwarming te vergelijken, is het belangrijk om te kijken naar de prijs, kwaliteit, garantie, levertijd, installatiekosten en klantenbeoordelingen. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke leverancier het beste bij jouw behoeften past.

Q: Waarom is het verstandig om infrarood verwarming te gebruiken?

A: Het gebruik van infrarood verwarming heeft verschillende voordelen, zoals het snel opwarmen van de ruimte, de mogelijkheid om als hoofd- of bijverwarming te functioneren, het besparen op de energiekosten en het verbeteren van het interieur van jouw huis.

Q: Wat zijn de kosten voor infrarood verwarming?

A: De kosten voor infrarood verwarming zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal panelen dat je nodig hebt, de grootte van de ruimte en het type paneel dat je kiest. De prijs varieert meestal tussen de 150 en 800 euro per paneel.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer
    25 / Apr / 2024

    07 / May / 2023

    Ervaar de warmte van een infrarood terrasverwarmer

  • Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras
    24 / Apr / 2024

    07 / May / 2023

    Kies de juiste infrarood terrasverwarmer voor uw terras

  • Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding
    23 / Apr / 2024

    07 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmers in de aanbieding

  • Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends
    22 / Apr / 2024

    07 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - De nieuwste trends

  • De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje
    21 / Apr / 2024

    07 / May / 2023

    De voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

  • Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer
    20 / Apr / 2024

    07 / May / 2023

    Geniet van het buitenleven ongeacht het weer met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer
    19 / Apr / 2024

    07 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Voor een warme en gezellige sfeer

  • Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden
    18 / Apr / 2024

    07 / May / 2023

    Uw infrarood terrasverwarmer onderhouden

  • Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon
    17 / Apr / 2024

    07 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor op het balkon

  • Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers
    16 / Apr / 2024

    07 / May / 2023

    Infrarood terrasverwarmers vs andere terrasverwarmers

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »