• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

02 / Jun / 2023

5 Redenen Waarom Infrarood Verwarming Veilig Is Voor Dieren

5 Redenen Waarom Infrarood Verwarming Veilig Is Voor Dieren
Blog

De Veiligheid van Infrarood Verwarming voor Huisdieren onder de loep

Er zijn verschillende redenen waarom infrarood verwarming veilig is voor dieren. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke aspecten die bijdragen aan de veiligheid van infrarood verwarming bij gebruik in de nabijheid van onze geliefde huisdieren.

1. Geen verbrandingsgevaar

In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, zoals radiatoren en elektrische kachels, worden infrarood panelen niet te heet om aan te raken. Hierdoor lopen dieren en mensen geen risico op brandwonden wanneer ze in contact komen met de verwarming. Dit maakt infrarood verwarming een veiligere optie voor huisdieren in vergelijking met andere verwarmingsbronnen.

2. Geen luchtcirculatie

Door het ontbreken van luchtcirculatie bij infrarood verwarming, worden stofdeeltjes en ziektekiemen niet door de ruimte verspreid. Dit is niet alleen gunstig voor mensen met allergieën en astma, maar ook voor dieren die gevoelig zijn voor luchtwegaandoeningen.

3. Minder vocht

Infrarood verwarming zorgt voor een evenwichtige vochtigheidsgraad in de woning, wat bijdraagt aan een gezonder leefklimaat voor zowel mensen als dieren. Door gebruik te maken van thermostaten kan de temperatuur nauwkeurig gereguleerd worden, wat de leefomgeving verder optimaliseert voor het welzijn van onze huisdieren.

4. Groene energie

Infrarood verwarming is een duurzame en energiezuinige oplossing voor het verwarmen van de woning, wat betekent dat het beter is voor het milieu. Door gebruik te maken van zonnepanelen en groene stroom kunnen eigenaars van huisdieren bijdragen aan het behoud van de leefomgeving voor toekomstige generaties.

5. Stilte en rust

Ten slotte zijn infrarood verwarmingssystemen stil in hun werking, wat een rustige en comfortabele leefomgeving voor dieren bevordert. In tegenstelling tot andere verwarmingsopties, zoals lucht- en watergebaseerde systemen, produceren infrarood panelen geen storende geluiden die het welzijn van onze huisdieren kunnen beïnvloeden.

Conclusie

Er zijn meerdere redenen waarom infrarood verwarming een veilige en geschikte optie is voor het verwarmen van een woning met dieren. Naast het feit dat ze geen verbrandingsgevaar vormen, zorgen ze voor een evenwichtige luchtvochtigheid, minimale verspreiding van ziektekiemen, duurzame energie en een rustige leefomgeving. Overweeg een infrarood verwarmingssysteem voor uw woning en profiteer van de voordelen voor zowel uw huisdieren als uzelf.

Wilt u meer weten over infrarood verwarming en de voordelen ervan voor huisdieren? Neem gerust contact met ons op!

Veel gestelde vragen over infrarood verwarming voor dieren

Q: Wat zijn infrarood panelen?

A: Infrarood panelen zijn elektrische verwarmingstoestellen die stralingswarmte gebruiken om een ruimte te verwarmen. Ze werken door middel van lange golf infrarood straling die warmte afgeeft aan objecten en mensen in de ruimte.

Q: Hoe werkt infrarood verwarming?

A: Infrarood verwarming werkt door middel van lange golf infrarood straling die warmte afgeeft aan objecten en mensen in de ruimte. Hierdoor wordt de lucht in de ruimte niet rechtstreeks verwarmd, wat de energiezuinigheid van het systeem ten goede komt.

Q: Is infrarood verwarming veilig voor dieren?

A: Ja, infrarood verwarming is veilig voor dieren. In tegenstelling tot sommige andere verwarmingssystemen, poseert infrarood verwarming geen direct gevaar voor huisdieren, omdat het niet warm wordt genoeg om brandwonden te veroorzaken.

Q: Zijn infrarood panelen zuinig in verbruik?

A: Ja, infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Doordat de lucht in de ruimte niet direct verwarmd wordt, maar de warmte door middel van straling aan objecten en mensen wordt afgegeven, kan er veel energie bespaard worden in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen.

Q: Is de installatie van infrarood verwarming moeilijk?

A: Nee, de installatie van infrarood verwarming is zeer eenvoudig. In principe kunnen de panelen eenvoudig aan de muur of het plafond worden gemonteerd en via een stekker in het stopcontact worden gestoken.

Q: Is infrarood verwarming beter dan centrale verwarming?

A: Infrarood verwarming heeft enkele voordelen ten opzichte van centrale verwarming, zoals een efficiëntere verdeling van warmte en een lagere energierekening. Echter, de keuze tussen infrarood verwarming en centrale verwarming hangt af van de specifieke behoeften en vereisten van uw huishouden.

Q: Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming voor de gezondheid?

A: Infrarood straling heeft verschillende voordelen voor de gezondheid, waaronder het stimuleren van de bloedsomloop, het verminderen van spierpijn en het verlichten van symptomen van reuma en artritis. Bovendien droogt infrarood straling de lucht minder uit dan traditionele verwarmingsmethoden, waardoor het gunstiger is voor mensen met ademhalingsproblemen.

Q: Kan ik infrarood panelen gebruiken als bijverwarming?

A: Ja, infrarood panelen kunnen goed gebruikt worden als bijverwarming in bijvoorbeeld een badkamer of een slaapkamer. Doordat ze snel warmte afgeven, kunnen ze snel een comfortabele temperatuur creëren zonder dat het hele huis verwarmd hoeft te worden.

Q: Zijn infrarood panelen schadelijk voor de gezondheid?

A: Nee, infrarood panelen zijn niet schadelijk voor de gezondheid. Infrarood straling is een natuurlijke vorm van warmte die geen schadelijke stoffen produceert en geen nadelige effecten heeft op het menselijk lichaam.

Q: Kan ik infrarood panelen kopen en zelf installeren?

A: Ja, infrarood panelen kan je kopen en zelf installeren. Er zijn verschillende leveranciers die infrarood panelen aanbieden en informatie geven over hoe ze geïnstalleerd moeten worden. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de panelen voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en dat de installatie op een professionele manier gebeurt.

Q: Hoe werkt de thermostaat bij infrarood verwarming?

A: De thermostaat bij infrarood verwarming werkt vergelijkbaar met die bij andere verwarmingssystemen. De thermostaat meet de temperatuur in de ruimte en regelt de werking van de verwarming om de gewenste temperatuur te bereiken en te behouden. Sommige infrarood verwarmingssystemen hebben ook slimme thermostaten waarmee u de verwarming op afstand kunt bedienen.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving
    24 / Jul / 2024

    02 / Jun / 2023

    Hoe kies je de juiste plaats voor infrarood panelen in een kantooromgeving

  • Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?
    10 / Jul / 2024

    02 / Jun / 2023

    Hoe ziet een infrarood warmtepaneel eruit?

  • Wat kost elektrische verwarming woonkamer
    10 / Jul / 2024

    02 / Jun / 2023

    Wat kost elektrische verwarming woonkamer

  • Infrarood Paneel Kantoor
    10 / Jun / 2024

    02 / Jun / 2023

    Infrarood Paneel Kantoor

  • De perfecte terrasverwarmer voor horeca
    08 / Jun / 2024

    02 / Jun / 2023

    De perfecte terrasverwarmer voor horeca

  • Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze
    07 / Jun / 2024

    02 / Jun / 2023

    Infrarood terrasverwarmers - Een duurzame keuze

  • Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer
    07 / Jun / 2024

    02 / Jun / 2023

    Verwarm uw patio met een infrarood terrasverwarmer

  • Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer
    06 / Jun / 2024

    02 / Jun / 2023

    Bespaar geld met een infrarood terrasverwarmer

  • Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen
    05 / Jun / 2024

    02 / Jun / 2023

    Infrarood terrasverwarmer voor open terrassen

  • Infrarood terrasverwarmers
    04 / Jun / 2024

    02 / Jun / 2023

    Infrarood terrasverwarmers

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »